עופרת יצוקה

../images/Emo4.gif

אני מרגישה כל כך קטנה, כל כך חסרת אונים. יאיר כותב "שנתחיל לפחד?" ואני מתה לעשות משהו אבל לא יכולה. וכמה שהמצב רחוק ממני פיזית....... שזה מגיע לאנשים שאתה מכיר זה כבר סיפור אחר לגמרי.... שיר, יאיר, אני שולחת לכם חיזוקים, חיבוקים, כל מה שאני יכולה לתת כרגע. תהיו חזקים. זה הכי חשוב!

נשומי

New member
בעד הפעולה אבל...

שלא תהיה רגלית, לא ברור לי מה ההיגיון בלהכניס כח קרקע. יש לנו חיל אוויר מצוין והסיכוי שהוא יפגע נמוך יותר מאשר כח רגלי שיכנס לעזה. הפעולה הזאת הייתה צריכה לקרות מזמן ולא רק כשהטילים יתקרבו לפנים הארץ. יש הרגשה כזו שהדם של תושבי שדרות פחות יקר מתושבי שאר המדינה. מה שחשוב עכשיו זה להמשיך לפעול. כל הכבוד לצבא שלנו.

לא יודעת אם אני תומכת או לא.

כבר שמעתי כל כך הרבה דעות במהלך השנה הזאת, ואתמול היה לי ויכוח עם חבר שלי (תרבותי, כמובן! :) ) אם They had it coming , או שזה טבח. אנחנו שקועים בבועה שלנו, עם הטינה על השואה שעשו בנו, למרות שמתחוללת שואה באפריקה As we speak. (אם כבר הנושא של השואה הועלה). אני קרועה בין עצמי כל כך כרגע, אין לי שמץ אם מגיע לאנשים חפים מפשע למות, או שהם בעצם הביאו את זה על עצמם.

תגובה

אין לי הקדמה מי יודע מה מוצלחת.. אבל התושבים בעזה בחרו את החמאס - שיתמודדו. * ניסיתי למצוא ניסוח יותר עדין אבל אני לא מוצאת אחד... >< והחמאס עשה בדיוק מה שעשו הנאצים לפני 60 ומשו שנה. הם משתמשים בתעמולה גאונית ומגיל 0 מטפחים עוד דור של שונאים, עוד דור שלא ירצה לעשות שלום, עוד דור שלא יהיה אפשר לדבר איתו... זורעים שנאה, רוע, חייתיות, כעס בילדים שלהם. והילדים המסכנים שם בעזה, והלוואי שאותם היה אפשר לעקור מהמקום הארור הזה ולגדל אותם כמו בני אדם, כמו ילדים...

אני לא יודעת..

מצד אחד וואלה, נכון, מה שהולך שם זה לחלוטין לא בסדר, אבל מצד שני, אני לא יכולה שלא לרחם עליהם עם כל ההרוגים שם =\

o p c

New member
אני לא חושב שאפשר להגיד פה כן ולא.

הגשם של הקסאמים על ישובי הדרום הוא לא הגיוני לכל הדעות, אנשים לא צריכים לחיות ככה שמונה שנים. אני נזכר במלחמת לבנון השנייה, באזור שלי אמנם היו רק 3-4 אזעקות בלבד אבל היה פה חשש כבד כל הזמן ודריכות מתמדת. בדרום יש כל הזמן אזעקות, במשך שנים לא ימים ספורים וזו אומללות טהורה. למרות שאני שמאלני בדעותי הפוליטיות ואולי אפילו ככזה, אני חושב שבמקרה הזה לא היה מנוס מהפעולה הזו ולו רק כדי להגיע למצב בו יהיה אפשר להגיע להסדר הפסקת אש חדש ומשופר. ממדי הפעולה, זמנה ומטרותיה נתונים אולי לוויכוח אבל ללא ספק להשאיר ככה את האנשים בדרום ב"גשם" של הקאסמים ולא לעשות פעולה צבאית זו הפקרות לשמה. האם יש לפגוע במתקנים אזרחיים? האם יש לפגוע בחמאס גם כאשר נשקפת סכנה לחיי אזרחים? אלו הן שאלות שאין להן תשובה חד משמעית ונקווה שהחלטות הצמרת המדינית והצבאית תוביל לתוצאות הטובות ביותר. אני שמח שהדרגים הגבוהים כן הפיקו לקחים מלבנון. אחד מהלקחים האלו אפשר לראות בכך שהדרגים הגבוהים לא שחררו הצהרות בומבסטיות כמו "נסראללה לא ישכח את השם עמיר פרץ". אני סומך על ברק ואשכנזי יותר ממה שסמכתי על חלוץ ופרץ מכיוון שלשניהם יש ניסיון ואשכנזי הגיע מחיל היבשה ולא כמו חלוץ מחיל האוויר (מקסימום אהוד ברק יתחפש לבחורה ויעשה את מה שצריך, יש לו ניסיון בזה P:). הפגיעה בפלסטינים בהחלט לא מועילה לישראל בעיקר מבחינת דעת קהל (אבא שלי אמר: "כשישראלים מתים זה טוב להם וכשפלסטינים מתים זה אפילו יותר טוב להם") אבל לצערי הרב הפגיעה באזרחים חפים מפשע במקרה הזה הייתה הכרחית. שוב, אני שמאלני אבל יש מקרים בהם אי אפשר להמנע מפעולה והמנעות מפעולה היא כהפקרות.

מסכימה ומחזקת../images/Emo45.gif וגם אני תומכת בשמאל

ובכל זאתרואה בפעולה הזאת דבר שלא היה ניתן להמנע ממנו. רק הוסיף שאני מאחלת בריאות והרבה מאוד בהצלחה לכל החיילים, אנשי המילואים וכוחות הבטחון שלנו! שישמרו על החיים שלהם שיקרים מכל! אני מחזקת את ידכם ומחזיקה לכם אצבעות, הראש שלי איתכם, וגם הלב! וגם, את משפחת שליט ואת גלעד שיושב עכשיו בעזה בסכנה ממשית וגדולה מאוד. אני כ"כ מקווה שנזכה לראות את גלעד בריא ושלם, במצפה הילה בבית משפחתו במהירות המרבית והאפשרית.

Shlomit586

New member
../images/Emo15.gif../images/Emo45.gifבעד!

זה הולך להביא להרבה שפיכות דמים והרבה בלאגן, אבל לפחות אנחנו סוף סוף תוקפים אותם ומנסים לגרום לרגיעה בדרום. מפחיד כל זה, לא?

נמש164

New member
../images/Emo45.gifבעד לגמרי!

ידעתי כבר מלפני שבועיים שהולכים לעשות חתיכת מבצע בעזה מכמה מקורות. אפילו ההורים שלי לא האמינו עד לפני כמה ימים שכבר דיברו על זה בחדשות והעיתונים. כמו שכבר שמעתי ברדיו מישהו אומר "עד שלא יהיו לחמאס עשרות דונמים של בתי קברות הם לא ילמדו." והוא צודק, נכון, אני ממש ממש נגד הרג, לדעתי זה זוועה, אבל אנחנו במילחמה. מלחמה קיומית של המדינה שלנו! למה ילדי שדרות, אשקלון, אשדוד, קריית גת ועוד הרבה ישובים באזור צריכים לפחד להנות? לפחד להיות ילדים רגילים, לצאת לשחק עם חברים או לטיולים?? כמו שאמרתי, אנחנו במלחמה, ובמלחמה כמו במלחמה אם נתחשב במצב של הצד הנגדי ונרחם עליהם, אין לנו סיכוי! ד"א, רק תיראו את התגובות של העולם, כל העולם המערבי נגדנו, למה? אין להם סיבה! הם יפי נפש כשהם בעצמם עושים את אותם דברים! תיראו למשל את ארה"ב, רק לפני כמה שנים הייתה הפגנה שהשתתפו בה שחורים, המשטרה הגיעה, ריססה את השורה הראשונה בכדורים והלכה. לא ראיתי אף מדינה שהתנגדה לזה. התוצאה הייתה ש-8 בני אדם נרצחו. כמובן שיש עוד מדינות רבות שעשו פשעים כאלו. ואם תשימו לב, המדינה היחידה שבעדו היא לא אחרת ממצרים, אנחנו הזהרנו המון פעמים והחמאס לא הקשיב והמשיך את הפעולות, למה פתאום עכשיו, כשאנחנו ממשים את האיומים שלנו זה לא בסדר? הרי הם הביאו את זה על עצמם!

תגובה לאלי

תראה אלי, אני לא מגיב בפורום הזה באופן קבוע. אני גם אתוודה ואומר שאת שנתי השביעית בתיכון כבר סיימתי, אבל ידידה טובה שלי סיפרה לי על הדיון, ועלייך בין השאר, ואני חייב להגיד לך שאני לא מסכים איתך באף אספקט. אל תבין אותי לא נכון, אני האחרון שאטיף להרג, לשנאה או לגזענות. אני פרו סובלנות, אני לא חושב שיש שוני כלשהו בין בני האדם פרט לתרבות שהם מייחסים לעצמם, וכאן הנקודה. אתחיל ואומר שאני בעד המבצע. אני חושב שאחרי 8 שנים שבו בכל יום ויום אנשים נפגעים, הן מנטלית והן פיזית, ממטחים של טילים, התגובה הראויה היא פעולה מקיפה ומרתיעה. אני רוצה גם לסבר לך את האוזן במספר: 7%. זהו אחוז החפים מפשע שנפגעו במבצע עד עכשיו. קודם כל ארצה לשבח את צה"ל על האחוז הנמוך - שכן כולנו יודעים שבלחימה בתנאי שטח עירוניים בלתי אפשרי לקיים מבצע ללא פגיעה בחפים מפשע, אבל הצבא שלנו קיים את המבצע הזה תוך כדי שמירה על סטנדרטים גבוהים ופגיעה מינימלית בחפים מפשע. זה ראוי להערצה. בנוסף, כמות הפגיעות המדויקות הייתה אדירה. המנהרות שהופצצו היו כולן כלי להעברת נשק, טילים ושימשו פושעים. אני מתלבט אם להשתמש במילה 'רוצחים'. אני רוצה לשבח גם את עבודת המודיעין המדהימה שנעשתה לפני המבצע הזה. ההצלחות רובן ככולן הן הצלחות תודות למודיעין מוצלח, משתפי פעולה (ועל כך אנו חייבים להם תודה, אף כי עשינו להם טובה) ולידיעות מכוונות הייטב. גם זה תרם לכמות האזרחים הנמוכה שנהרגו במבצע הזה. כרגע אני לא מהסס להגיד שהצבא שלנו הוא הצבא ההומניטרי בעולם. אני לא ארחיב בנקודה הזו כי צריך להדגים לפרט ולנמק, ולזה אין לי זמן וכוח. אני אמשיך ואומר שאין מקום להשוות, כמו שאמרת "בין 1 ל250" מהסיבות הבאות: 1. ההרוג הוא רק אחד מלמעלה מ300 הרוגים במשך השנים האחרונות. 2. 250 ההרוגים היו רובם ככולם אשמים בצורה זו או אחרת. הם היו רוצחים משלחי טילים, מפעילי פיגועים ונמצאו אשמים, לכן צה"ל יצא להרגם. לעומת זאת, כל ההרוגים ממטחי הטילים היו חפים ומפשע. יתרה מזאת! בעוד שאנחנו נזהרים שלא לפגוע בחפים מפשע, לפגוע רק באלו האשמים - החמאס משלח טילים אל עבר אוכלוסייה אזרחית בידיעה ברורה ומתוך כוונה להרוג אזרחים חפים מפשע!!! אין לך אפשרות להתעלם מהעובדה הזו (הם מודים בעצמם שזו הכוונה שלהם, יחד עם השמדת מדינת ישראל) אני גם רוצה לצאת נגד השימוש שלך במונח שואה. ממש עצבנת אותי כאן. המינוח שואה הוא מונח קיצוני ביותר, והוא אינו משמש לתיאור הריגה (לא רצח ולא טבח) של מאות אנשים. גם לא אלפי. יש סיבה למה אנחנו מכחישים באופן רשמי את שואת הארמנים - והיא הסכם השלום עם טורקיה, שאינה מוכנה להכיר במעשה. כמות הקורבנות בשואת הארמנים ובשואה היהודית נאמד במיליונים. השוואה לפעולה מבצעית שגוררת הענשה של פחות מאלף אנשים גובלת בזילות השואות. בנוסף, אל נא תשכח שהיהודים והארמנים נרצחו בשיטתיות על רקע מוצאם האתני - ולא בגלל מעשיהם. במבצע הצבאי הייתה סיבה (מוצדקת לחלוטין, לדעתי) להרוג את האנשים הללו. צורת כתיבת ההודעות שלך העלתה בי את הרושם שאתה ערבי ישראלי. האם אני צודק? מצפה בכנות לתגובה ממך, ולדיון פורה אלון

ותוספות קטנות...

נדהמתי לראות את הודעתך בה אמרת שהמוסלמים "התייחסו יפה" (אני לא זוכר את המינוח המדויק) אל היהודים בכלל ואל הציונים בפרט. כפי שבוודאי למדת בשיעורי היסטוריה (הסוביקטיבים להחריד, אבל מילא), פוגרומים היו תמיד. פרעות ביהודים - גם כן. אני לא אשקר ואגיד שרק המוסלמים פגעו ביהודים, כי זה לא נכון - אי אפשר שלא להזכיר בנשימה הזו את האינקוויזיציה ואת השואה היהודית, אבל, פוגרומים תמיד היו. יהודים במדינות ערב לא היו שווי זכויות במשך רוב ההיסטוריה. פרעות ביהודים והכרחה להתאסלם תמיד (אבל תמיד!) היו. את השם חאג' אמין אל חוסייני כבר הזכרתי? ואם אני חייב להגיד את זה, אף שלא רציתי, חייבים להודות שיש משהו לא בסדר בתרבות האיסלאמית. אני חייב לעשות את ההכללה הזו, כי היא נכונה (וחיפוש קצר ביוטיוב יראה לך כך) והמוסלמים נוטים להיות דתיים במידה גדולה מדי. להגיד שאין שום דבר לא בסדר בתרבות האיסלמית שאיכשהו גרמה לארגונים כמו חמאס או אל-קאידע לקום בתוכה זו לדעתי היתממות יתר. ואם תנסה רק להגיד משהו על כ"ך - אקדים ואומר שזהו מיעוט, ובטח שלא שולט במדינה. בנוסף, כ"ך לא הוציאו דברים לפועל בקנה מידה כזה. יש משהו מאוד לא בסדר בתרבות האיסלמית. נכון לרגע זה, אותו יסוד פנדמנטליסטי שצמח ממנה הוא אולי האיום הגדול ביותר על שלום האנושות. האם לא היה יכול להתרחש דבר דומה בתרבות הנוצרית או היהודית? אולי - אבל כרגע תחת סמל הסהר הירוק מתרחשים מעשי זוועה מדהימים למדי. היום עלה לשידור ב103FM ערבי ישראלי בעל תעודת זהות כחולה שצרח על נתן זהבי משהו כמו "בחיים לא נוותר לכם על ירושלים!". זהבי אמר לו משהו בסגנון "קחו את ירושלים. זהו. שלך". ואז הוא ענה "עכשיו לא נוותר עד שלא נהרוג אתכם!". כשהנושא חזר, הוא אמר משהו כמו "מוחמד עלה לשמיים מאלקודס!". אחרי שזהבי אמר לו בנועם לא אופייני שמוחמד לא כאן בשביל לעזור לו, הוא אמר משהו בסגנון "אחרי שהמחבלים מתים הם עולים לשמיים להיות שאהידים". אי אפשר להגיד שזו לא שטיפת מוח דתית קיצונית. משהו לא בסדר בתפישת העולם האיסלאמית ששולחת אנשים להתאבד בשביל לקבל 72 בתולות.

Insanity Is Me

New member
../images/Emo45.gif

וואו, איזו תגובה מפורטת! כל הכבוד! ניסחת הכל בדיוק בצורה שאני הייתי מנסחת אותה [: מעבר לזה, אני מסכימה איתך במאת האחוזים, ואוסיף ואומר כל הכבוד לצה"ל!

Drenthe

New member
אני חוזר בי מהחלטתי להגיב

על אף שההודעה כבר פורסמה, החלטתי למחוקה, אם ברצונך להמשיך בדיון, אשמח לעשות זאת במסרים.

למעלה