עוסק פטור?

לוקה ב

New member
עוסק פטור?

שלום לכולם, האם מתרגם יכול להיות עוסק פטור? ראיתי שהנושא כבר הועלה בפורום אבל עדיין לא הצלחת להגיע למסקנה חד משמעית. פניתי למע"מ פעמיים: בפעם הראשונה אמרו לי שמתרגם לא יכול להיות עוסק פטור ובפעם השנייה (באותו הסניף) אמרו שכן ואף נרשמתי כ"עוסק פטור". ייתכן שזו טעות? האם יש למישהו תשובה חד משמעית?

אפשר להיות עוסק פטור עד שמרוויחים

סכום מסוים בשנה (נדמה לי 51,000 ש"ח, אבל יכול להיות שאני טועה). ברגע שעוברים את הסכום הזה - מע"מ נכנס לתמונה, ואז הופכים להיות עוסק מורשה, גם אם ההכנסות נמוכות מסכום זה בשנים הבאות.

ללה3

New member
לא מדויק

יש מקצועות שאינם יכולים להיות עוסק פטור. נכון שאחד הקריטריונים הנו גובה המחזור בשנה אך מתרגמים (ללא קשר למחזור השנתי), אינם יכולים להיות עוסק פטור. כנראה שבמע"מ סווגת בתחום העיסוק לא כמתרגם ועלולה להיווצר בעיה בעתיד. אתה מוזמן לפנות במסר אישי לפרטים נוספים

ללה3

New member
עורכים באמת יכולים, מתרגמים לא.

גם עורכי דין לא יכולים להיות עוסק פטור ורואי חשבון...

Fanja

New member
מה שידוע לי הוא ש

חוץ מהיקף העסקאות, אכן ישנם מקתועות שאינם יכולךים להיות פטורים וחייבים להיות מורשים - ואלה מקצועות הקדורשים רשיון, כגון עו"ד, רואה חשבון, רופא, פסיכולוג, עו"ס (שעובד באופן פרטי) וכו. לא ברור לי מדוע נכתב כאן שמתרגמים חייבים להיות מורשים במע"מ. הטוב והבטוח ביותר הוא לגשת ללשכת המס באזורך ולשאול שם.

ללה3

New member
מה לא ברור?

לרשימה שציינת את יכולה להוסיף 'מתרגם'. זה נשמע כל כך מופרך?

Fanja

New member
מה בעיסוקו של מתרגם מחייב "מורשה"

אני לא מטילה ספק, אני מופתעת.

tafustafus

New member
איזה פחד

אולי צריך רשיון ואנו לא יודעים? היום ראיתי ניידת משטרה ליד ביתי. אני מקווה שהם חיפשו מישהו אחר.

Fanja

New member
../images/Emo6.gif אם שילמת האגרה- אין לך מה לדאוג

רגע!!!!! התוכנות שלך חוקיות ?

לוקה ב

New member
רישיון ,תעודה

אולי את צודקת באמת שאלו אותי במע"מ אם יש לי תעודת מתרגם, ובניתיים באמת אין לי. אולי ההבדל הוא בין מתרגם בעל תעודה למתרגם שאין לו תעודה?

לוקה ב

New member
מוזר

שאלתי את הפקידה במע"מ פעמיים והיא שאלה את האחראית וציינתי בפרוש שאעסוק בתרגום. איך אפשר לברר את זה פעם אחת ולתמיד?!

רואה חשבון בודק עבורי את העניין,

ואשיב בקרוב. יש בידיו רשימה של מי שאינו יכול להיות עוסק פטור.

ללה3

New member
יש לי יש לי!

פניתי לרו"ח הפרטי שלי וזו תשובתו: על פי תקנות מע"מ (רישום) תשל"ו 1976, סעיף 13-1 - רישום עוסק מורשה: עוסק הנמנה על אחת הקבוצות המנויות ירשום אותו המנהל כעוסק מורשה גם אם על פי מחזור עסקאותיו היה נחשב כעוסק זעיר:בעל מקצוע חופשי שהוא, אגרונום, אדריכל... מתורגמן. המתורגמן ניתן כנראה לפרשנות

אילת12

New member
עדיף להירשם ישר כעוסק מורשה../images/Emo22.gif

קודם כל, לקוחות מתייחסים ברצינות רבה יותר לעוסק מורשה וזה חוסך להם הרבה בעיות. שנית, מתרגם שפותח עסק חייב להיות עוסק מורשה. נכון, גם אני נרשמתי כעוסק פטור, ועבדתי כך כמעט 10 שנים, אבל ברגע שהמחזור עסקאות שלי גדל ורציתי לשדרג למורשה, אז התחילו לשאול שאלות על העבר, השלמת דוחות והשלמת תשלומים. רואה החשבון שלי נדהההההם שהייתי עוסק פטור כל כך הרבה זמן. זה ממש לא טוב. עדיף לעשות הכל נכון מהתחלה ולשדר רצינות ואמינות, גם לעצמכם וגם ללקוחות שלכם.

אוהד11

New member
../images/Emo45.gif, יתר על כן, עדיף להיות עוסק

(או עושק ...) מורשה, כי אפשר להזדכות על הוצאות שונות. חוץ מזה, כל אדם שמברר לגבי תרגום מעוניין לקבל חשבונית מס עם אישורי רשות המיסים, כדי להזדכות בעצמו לצורך תשלומי המיסים.

Fanja

New member
רבותי, קודם כל חשוב להיות עסוק!

כן ירבו עבודות!

למעלה