50 סמ"ק
אם כי בכל זאת ביקשת לא לעלות את הנושא שוב, תסלח לי רק הפעם. אני עד לפני ימי החורף הרטובים, הייתי נוסע לשפיצר עם עוד חבר והיינו מתאמנים לנו שם בכיף שלנו (לצורך העניין אני עם דיטי סופרמוטו וחבר עם אראמאיקס מוסב) אף פעם לא ציפינו לליגה כי אין כרגע איך להעמיד אותה, רוב ילדי ה- 50 סמ"ק ואני לא יסתיר את זה נוהגים בלי אחריות ומשתוללים סתם וסתם נוטים לעשות הרבה רעש ובאלגן ולא יותר מזה, שלא נדבר בכלל שאם תזכיר להם מיגון הם יצחקו ויחשבו שהם עושים לך טובה, הם פשוט לא מבינים עד כמה העניין חשוב לבריאות שלהם אבל היי מי אני שיגיד להם, בשביל זה יש להם אבא ואימא. בקיצור, מה שבאתי להגיד אני אישית מאוד נהנתי להתאמן במסלול ואני רואה את זה חיובי מכמה בחינות, קודם כל במקום שאותם ילדים ישתוללו כל כביש ציבורי ויסכנו את עצמם ואת כולנו זה נותן להם את האופציה "להשתחרר במסלול" ויותר מזה נותן להם כלים לעתיד, כיצד לרכב וכיצד לצאת ממצבים קיצונים שלא ניתן לחזות אותם מראש ומעבר לזה זה "פאן" אמיתי זה נותן תחושה טובה ואדרנלין מטורף ונכון זה כולה 50, אבל מה לעשות כרגע אנחנו דיי "מוגבלים" ומנסים להוציא כמה שיותר מכלי קטן. ולדעתי אני שוב אומר לדעתי צריך להגביר את המודעות אצל אותם ילדים בני 16 שבמקום לצאת ולהשתולל וכיביכול להיגרר אחד אחרי השני במעשים מטופשים, להגביר להם את המודעות של רכיבה נכונה לנטוע בהם את היסודות של רכיבה נכונה ושקולה ולאט לאט להראות להם שעם קצת אימונים וקצת השקעה שבמקום לבזבז את אותה ההשקעה על לצאת להתשולל לברוח ומה לא ואז להוציא את אותו הכסף על תיקונים בגלל מה שקרה, להראות להם שעם אותו הכסף ואותו הזמן הם היו יכולים לקנות מיגנוים כמו שצריך ולעבור קורסים כמו שצריך ולהשיג עקרונות נהיגה טובים יותר ולהוציא הרבה יותר "פאן" וידע וסיפוק במסלול ומעבר לכך להוציא הרבה יותר הנאה מנהיגה. בכל אופן, אין לי פה טענות לאף אחד חס ושלום, אני רק מקווה ונוטה להאמין שאולי בעתיד המודעות לרכיבה בקרב בני הנוער (אני ועוד רבים) שעולים על אותו אופנוע/קטנוע תוגבר ואולי, אולי עוד יצא מזה משהו. עוד דבר נוסף, לא יודע מה קורה עם המסלול ביקרתי שם יום שישי לפני כשבועיים לפני פרוץ הגשמים והמסלול היה פשוט מחריד אם אפשר לתאר את זה ככה, חול ומים, פשוט לא היה אפשר להתאמן. ועוד בקשה קטנה, אשמח אם תוכלו להגיד לי כמה עולה יום אימון במסלול (שהוא במצב סביר), כי עד היום שהייתי נכנס הייתי נכנס עם חבר שמכיר את צ'יקו. סליחה על המגילה ותודה, ערן.