עונשין, מקראה ועוד

Forest Girl

New member
עונשין, מקראה ועוד

אני מתחילה בסמסטר הקרוב ללמוד עונשין (את"א, שי לביא). מישהו יודע אם יש לקורס הזה מקראה? ואם כן- איפה קונים אותה? כי בסמסטר א' קניתי את המקראות במפגש חונכים שהיה לפני תחילת השנה, השאלהמה קורה בסמסטר ב'.... ובלי קשר, איך לביא? לא שמעתי עליו כלום, ונחמד לקבל עליו איזושהי פיסת מידע :] תודה

יפתח00

New member
מקראות יש בקומת המרתף, כאשר יורדים לקפיטריה

נכנסים לקומת המרתף וישר פונים שמאלה (אני מאמין שיהיה שילוט בתחילת הסמ'). אני יכול להניח שלקורס הזה תהיה מקראה, אבל יש מרצים שמעדיפים לשים את כל החומר באינטרנט במקום ליצור מקראה (ווזנר לדוגמא). בקשר ללביא - לא מכיר.

Forest Girl

New member
תודה רבה :]

ווזנר
הגעגוע...

sacrament

New member
שי לביא ../images/Emo99.gif

לא יודעת כמה תדעי עונשין מהקורס הזה, אבל הוא מרצה מעולה, מאוד מצחיק...אחד האהובים עליי. ומצד שני, זה הציון הכי נמוך שלי אי פעם /-: העבודות שלו נורא קשות, ממוקדות (150-300 מילה) ויש בהן טריקים מעצבנים. כנ"ל לגבי המבחן המאוד עמוס... לגבי העבודות- מומלץ לעשות בקבוצות. לגבי המבחן- שאלוהי הפקטור יהיה איתך, מה אני יכולה להגיד...(-:

QueIronia

New member
בדבר אחד היא צודקת - עונשין לא תדעי

מהקורס הזה. לגבי כל השאר - שי לביא זכור לי כאחד המרצים הפחות מוצלחים שהיו לי. המנהלת היקרה שלנו היא בין היחידים שמרגישים משהו חיובי כלפיו.

הייבי

New member
כן, גם זה סוג של עונש...

כשאנחנו למדנו היתה מקראה. אבל היא לא מכסה את כל החומר כי יש חומרי רשות בסילבוס, שהם חומרי חובה לעבודות (לפחות ככה היה אצלנו). הרבה עונשין לא תדעי מהדבר הזה. הוא מרצה קשה ולא ברור, העבודות קשות ברובן (במיוחד ככל שהן יותר קטנות), אחד הציונים הפחות מוצלחים שלי בתואר (אחרי פקטור מטורף). אבל, הוא בחור מוזר אז יכול להיות מאוד משעשע בשיעורים שלו.

Atenolol

New member
שי

ש.ל. מאד שונה ממרבית המרצים בהם נתקלתי בפקולטה. יש לו יתרון אחד ענק, שבשיעורים שלו הזמן עובר בקצב מתקבל על הדעת, ולא נמתח כמו מסטיק משומש שעושים ממנו בלון. הוא מלמד דיני עונשין איך שבא לו, ואני מבין את חברי פה שאומרים שדיני עונשין לא תדעי מזה. אבל אני לא חושב שהוא חריג בזה, הנה למדתי דיני עבודה אצל מרצה אהובה, ואני יודע הכל בקשר לרציונלים לקיום דין מיוחד בדיני עבודה, וגם משהו בתורת המשחקים, אבל לחומר על שביתה לא הספקנו להגיע (קורס שנתי של 5 יחידות, למען הסר ספק). אז מה לי כי אלין על שי, שלימד אותי די ביסודיות את החלק הכללי של חוק העונשין (20 סעיפים בערך), והתעלם מכל העבירות למעט רצח ועבירות המין החביבות עליו?! בסך הכל התחברתי לקורס הזה די יפה, העבודות היו לי נוחות יחסית לקורסים אחרים, אולי כי הדרישות תאמו יותר טוב את המוזרויות שלי. במיוחד אהבתי את מגבלות המקום ההדוקות, שאפשרו לי להגיד מה אני חושב, בלי להתמודד עם צ'ק ליסט הזוי כבקורסים אחרים. גם מבחינת הציון הופיע לי שם את אחד הציונים הטובים בתואר, אולי דווקא בגלל התיקנון ואולי בגלל שאחדות מחברותי הטובות ביותר הפציצו קצת פחות בקורס הזה מאשר הן עושות בדרך כלל. סה"כ, "ממרומי שנה ד", בשבילי הקורס הזה היה טוב מקורסים רבים אחרים בפקולטה.

Forest Girl

New member
תודה על כל התגובות :]

וואו, לא שיערתי שמדובר במרצה כה שנוי במחלוקת... כנראה שלא הולך להיות משעמם. נקווה לטוב!

BlackUnicorn

New member
אצטרף לחבריי - אחד מהעונשים(ן?) הכי גדולים

שהיו לי בתואר. בעע.

bignono

New member
הקורס שהרס לי את התואר...

אין ספק ששי לביא מבריק, אך הוא לא יודע ללמד וממרומי שנה ד' אוכל לומר לך שהידיעות שלי בעונשין שואפות לאפס. אני ממש לא מצטנעת או מגזימה. שום דבר. המבחן שלו הוא אחד מהמבחנים הפחות הוגנים ופחות צפויים שיש בתואר. לדעת עונשין זה לא מספיק. צריך לדעת את דיני "שי לביא" מסתבר... הואיל ושי לביא עצמו אינו יודע מהם דיני שי לביא, המבחן צפוי להיות מאוד טוויסטי. לדעתי, צריך להבחין בין העבודות לבין המבחנים : העבודות דומות לקוביה הונגרית ודי מאתגרות. היות שיש לך זמן, הפיצוח שלהן עשוי אפילו להיות מהנה (אפשר די בקלות להוציא ממוצע 10 בעבודות. מניסיון - כדאי לעבוד עם מחברות משנים עברו). מנגד, המבחן עצמו הוא סיוט מתמשך ואעפ"י שתנתחי את הקייס בצורה מושלמת, קיימות כל מיני שאלות "היגיון", שעשויות לגרום לך לפספס המון נקודות. זאת, גם אם תדעי את החומר העונשי על בוריו. מאחר שאינך יכולה לברוח, אמליץ לך בחום להגיע לשיעורים ולנסות לפענח את החידה העונה לשם "ש.ל", לנסות להבין את אופן החשיבה שלו, להיעזר במחברות לשם כתיבת העבודות ולקוות לפני המבחן לטוב. ייתכן שאני קצת ממורמרת כי הציון בקורס הזה הוא הציון הכי נמוך שלי בתואר (אני בכלל לא מכירה את הקידומת שלו בקורסים אחרים). עם זאת, הכול עניין של השקפה- סביר להניח שסטודנטים לא מעטים היו דווקא מרוצים מציון כזה וכדי לא לצאת יותר מדי שלילית - יש לשי חוש הומור משובח והשיעורים שלו נוטים להיות מאוד מצחיקים. גם אם לא תדעי עונשין, לפחות תצחקי וזה בריא (שאלה נפרדת היא האם הצחוק הזה מתקזז עם הדמעות שבמהלך הלמידה למבחן, במהלכו ולאחריו...
) בכל מקרה, המון בהצלחה!!!

למעלה