עונשים

עונשים

הדיון שם למטה יצא מהמיקוד שלו ולכן החושף מרשה לעצמו לפתוח הודעה חדשה שענינה הוא עונשים. אז מה חמור יותר? רצח? אונס של ילדה? אונס של אישה? אונס של אנס בבית הסוהר? שוד בנק מתוקשר? גניבת אוכל מהסופר? קשה עבודתו של השופט ולכן החוק מקל עליו כשהוא קובע עונש מינימום, עונש מקסימום, עונש מצטבר, תקדים משפטי וכו´ וכו´ מושגים משפטיים שבאים להמיר כאב בנקמה. הדירוג הפרטי של כל אחד מאיתנו שונה. יש הרואים בילדה בת שמונה שוות ערך לאישה בוגרת שהיא שוות ערך לאנס הנאנס בבית הסוהר. יש כאלו המדרגים את חומרת העונש על פי דרגת הכאב דבר מסובך ביותר כי אין אדם המחזיק במד כאב. החושף חושב שמדד העונשים לפושעים הוא כלי לבחינת עמדותיה של החברה כלפי הפרטים השונים המרכיבים אותה. למשל במדינת ישראל רוצח סדרתי יקבל עונש קל יותר ממי שהוגדר "בוגד" במדינה ועונש גדול יותר ממי שרצח מספר שווה של "אוייבי המדינה". ואכן העונשים של אנסים ומטרידים מינית הינם המראה השוביניסטית של החברה. מעבר לכך העובדה שהנאנסת נאלצת לעבור חקירת שתי וערב באופן שווה כמו האנס כמו שודד הבנקים מוכיחה שהחברה אינה מבדילה בין מנכ"ל הבנק האנס ונאנסת בבואה לקבוע את מסגרת ניהול המשפט. זה עצוב מאוד כי הרי ברור שהנאשם ברצח והנאנסת צריכים לקבל יחס שונה. אבל המערכת המשפטית רואה בנאנסת טורדן הבא להפריע לה בדיונים המעמיקים והרציניים ומנסה בכל כוחה למוטט אותה ולהעמיד אותה כשוות ערך לאנס. וכשמדובר בהטרדה מינית החברה המיוצגת על ידי מערכת המשפט מתייחסת אל המוטרדת כאל דבר לא מובן הבא לנצל פרצה בחוק כדי לזכות במשהו. כי הרי הוא לא אנס אותה רק נגע לה בטוסיק או אמר כמה מילים אז איזו זכות יש לה להרוס את חייו. בכלל הקורבנות של האנסים והמטרידים מינית הם הרבה יותר מהקורבן המיידי גם משפחתו של אנס שהולך לבלות כמה שנים טובות בכלא סובלת. יהיו אשר יאמרו מגיע להם. מה חטאה אישה עם ילדיה שבן זוגה אנס אישה אחרת? אולי היא לא סיפקה אותו ולכן היא צריכה להענש גם? לפעמים רואים אותן בבית המשפט מגינות על האיש בחרוף נפש. ברור, הרי אם הוא יואשם מטה לחמן יאבד, והחברה לא רואה בהן קורבן אשר צריך שיקום, עזרה, תמיכה. היא מבחינת החברה אשמה כי היא לא סיפקה אותו. וכן הלאה כל המעגל המשפטי סביב האונס מראה שהחברה שלנו שובניסטית, דבר שאינו חדש אבל בר שינוי. מה אפשר לעשות? מעגלי כוח! אותו נאשם בהטרדה מינית שקיבל מישרה בכירה צריך לדעת שנשים לא יעבדו איתו. כל עובדת במשרדו או כל אישה האמורה לפגוש אותו על בסיס עסקי צריכות לפנות לממונים עליו ולבקש שומר ראש צמוד. גברים צריכים לסרב לעבוד איתו. אותו עורך דין שהפך נאנסת לקורבן בבית המשפט צריך לדעת שכל הסובבות אותו יפנו לו עורף. כך בונים מעגלי כוח, כותבים אלפי מכתבים לאותן נשים וגברים שסובבים את האנס, המטריד מינית וחבר מרעיו כגון עורך דינו ואפילו השופט. כן מכתבים אל הנשים והגברים הסובבים אותו. מעגל כוח המשפיע על החלטות ופעולות. אם מדובר בחברה שבה לא מוקעים מטרידים מינית צריך לפרסם מודעות הקוראות להפסיק לרכוש מוצרים של אותה חברה. מעגלי כוח.

תיאוריה יפהפייה

רק לצערי היא נשאר בגדר תאוריה, הלוואי שהיינו יכולים לדעת שאכן נשים וגברים יפנו עורף לאותו מטריד, אך בוא נסתכל במציאות - ניקח מקרה תקשורתי וידוע: יצחק מרדכי, לאחר שוך הסערה והמשפט, נמצאו כאלה שקמו להמשיך ולהגן עליו בכל הכוח, כתבים נפנפו בעובדה ש"אחת המאשימות סלחה לו" אנשי צבא קמו להעיד על "אופיו הטוב" ועסקנים ויחצ"נים דאגו שתהיה לו במה תקשורתית רחבה להגיד כי "הוא עוד יוכיח את חפותו" וזאת לאחר שהורשע בבית הדין, והעונש? גם פה נמשכה הפרודיה, במקום להצטמרר מהעובדה שאיש בעמדה ציבורית גבוהה מנצל את כוחו לרעה, השתמשו בזה השופטים כאמתעי להקלה - הרי מדובר בגנרל ותיק...אנשים ונשים משמרים את השוביניזם על ידי טיפוח תדמית האנסים גם לאחר שהורשעו, הלוואי שנגיע למצב שנוכל להפעיל מעגלי כוח. אפרת

אז מה חדש? מתלוננות על הטרדה

זוכות שירחיקו אותן ממקום העבודה, בדרך כלשהי. מי שחושפים שחיתויות במקום העבודה, זוכים להרחקה לצמיתות ומתקשים בקבלת עבודה בכלל. ילדים שעברו התעללות ע"י ילד בביתה"ס זוכים להרחקה ונצרכים לחפש בי"ס חדש. אסיר שנחשבלאח"מ זוכה במסנגרים הטוענים שביהמ"ש היפלה אותו לרעה והוא חף מפשע. רוצח שנשפט ונדון מקבל עשות רבות של מכתבי אהבה מנערות ונשים. מישהו אמר שיש כאן איזשהו איזון, צדק או שפיות?

soulbird

New member
צדק?? יש כזה דבר

בואי אני אספר לך משהו . אני אנסה להיות מאוד כללית בלי לרדת לפרטים. ידוע לי שתינוקות שנולדו בשנה מסויימת בירושלים לא קיבלו חיסוני שחפת . ירושלים הוגדרה כמקום ניסוי באותה שנה. וכל זה מבלי לספר להורים.

soulbird

New member
מדיניות לקוייה אבל גם דוגמאות של

חוסר צדק יש והרבה

אפרת_ח

New member
אוף טופיק: מאז הפסיקו בכלל לחסן נגד

שחפת, בכל העולם, וזאת בגלל שהוכח שיעילות החיסון אינה מספקת.

soulbird

New member
../images/Emo32.gif אותי מכעיס הקטע

שהחליטו על איזור ניסוי מבלי לידע את ההורים.

soulbird

New member
רוצים צדק (מוסרי)

מתי יתנו לתמי ארד לחיות את החיים שלה ??? לא הגיע הזמן לשחרר אותה??

אפרת_ח

New member
זכות הבחירה של תמי ארד

אני לא מכירה את תמי ארד ובטח לא יכולה לנחש מה הרצונות שלה. אולי נוח לה במצבה? מי אני שאקבע עבורה! אם את רוצה דיון כללי על עגונות, את מוזמנת לפתוח שרשור נפרד. השרשור הזה קופץ ממקום למקום באופן לא ברור

Yarik N

New member
התחיל פה דיון מרתק ומעניין

ואז הוא נקטע ע"י השחפת של תמי ארד. לא מבין, פשוט לא מבין.

soulbird

New member
לדעתי חומרת העונש תלויה

בהרבה דברים מסביב ולא דווקה חומרת הפשע כמו למשל היכולת של העורך הדין של המתלוננת להציג את הקייס מול היכולת של העורך דין של המאושם . מי השופט שדן בתלונה (או שופטים) האם הם נוטים להחמיר או לא.

אפרת_ח

New member
ציפור, למרבה הצער למתלוננת אין עו"ד

במשפט פלילי היא בכלל לא צד לעניין
הכל בין הפרקליטות לנאשם. המתלוננת היא רק עדה. נדמה לי שהולכים לעשות חוק לזכויות של קורבנות עברה, כדי לשנות את המצב.

soulbird

New member
מה זאת אומרת אין לה??

אני כמעט בטוחה שיש לה. אז מי מייצג אותה ?? המדינה??? זה מזכיר לי את פסל החרות statue of Liberty עיניים שלה קשורות = justice is blind לפיד ביד אחת וביד שנייה תנ´ך = צדק מקסימאלי

aaa123

Member
התביעה היא של המדינה נגד הנאשם

בדיוק כמו בכל משפט פלילי אחר. התביעה רשאית להגיע לעסקת טיעון עם הנאשם בלי לשאול את המתלוננת. המתלוננת לא יכולה לערער על קולת העונש ,ורק התביעה רשאית לערער.

soulbird

New member
אבל זה לא כמו כל משפט פלילי

אחר . אונס זה שונה טוב הינה עוד סיבה מעולה למה לא להתלונן!

וואללה, את צודקת במאה אחוז! איך לא

חשבתי על זה קודם? באמת בנות, לא להתלונן! למה? כי אם נאנסתן, ומערכת המשפט מתייחסת למקרה, ומגישה משפט נגד החשוד, אז ציפור רואה בזאת עיוות ועוד כל מיני דברים לא נכונים ולא הוגנים. אז שיהיה ברור! נאנסת? לא להתלונן! עדיין לא ברור לך? לכי תבררי אצל ציפור. היא יודעת למה לא.

soulbird

New member
אבל כמו שנאמר כאן

המתלוננת בכלל לא צד בעינין כל תהליך המשפטי מתנהל בין פרקליטות שלה ושל הנאשם. היא יושבת לה בצד ושומעת איך מנהלים לה את החיים בלי שיש לה יכולת \ זכות לומר מילה. הרי אלה הם החיים שלה לא?? אם את חושבת שזה הוגן אז שיהיה לך לבריאות

למעלה