עונשים

Boojie

New member
יש לך הצעה לפתרון?

כי אני מסכימה אתך שזו בעייה, ובעייה קשה, אבל צריך פתרון ישים לבעייה מהסוג הזה, ולמרבה הצער, אני לא חושבת שזה יהיה קל - את לא יכולה לממן סלקטיבית סיוע משפטי לחלק מהנפגעים שבוחרים בתביעות אזרחיות (ואני מדברת כאן רק על נפגעים בגופם ובנפשם - קורבנות אונס, תקיפה, נהיגה רשלנית ורשלנויות אחרות, משפחות של קורבנות רצח ועוד - לא נפגעים כלכלית, למרות שגם אלה היו צריכים תמיכה אם רק היה אפשר) ולא לאחרים. מדובר בתקציב ענק, אם המדינה תידרש לממן אותו, ולצערי אני לא רואה את המדינה שלנו עושה את זה בעתיד הקרוב. ידוע לי שיש עורכי דין שמסייעים בתביעות תמורת אחוז מסוים מסכום הפיצויים. את יודעת אם יש כאלה שמסייעים גם בתביעות אזרחיות מהסוג הזה?

אפרת_ח

New member
שאלה לעו"דיות: אחרי הרשעה פלילית

שדורשת הוכחות מעל ספק סביר, בטח אין בעיה לזכות במשפט אזרחי שדורש הוכחה רק מעל 50%. אולי יש עו"דים שמוכנים להגיש תביעות כאלה בשביל אחוזים, כמו שעושים בתאונות דרכים?

ציפי ג

New member
זה לא רק ענין לוגי

אלא גם חקיקתי. אחרי הרשעה, פסה"ד מהווה ראיה חלוטה במשפט אזרחי.

אפרת_ח

New member
מה זה ראיה חלוטה?

אם זה אומר ראיה מספיקה לזכיה, למה אין עו"דים שמוכנים לעשות את זה באחוזים? או שיש ואנחנו לא יודעים?

ציפי ג

New member
מי אמר שאין?

אני לא נזיקיסטית, אבל בנזיקין הרבה עובדים על אחוזים, ככה וככה. הבעיה היא הגביה, לדעתי. גם אם תקבלי פס"ד של מליון שקל מאדם פרטי שאנס אותך, וישב חמש שנים בכלא, מאיפה תגבי את הכסף? ואז יוצא שעוה"ד זכה בתביעה, ויש לשלם לו את האחוזים עליהם הוסכם, אבל איך יהיה לנפגעת מקור הכנסה לשלם לו? זו לדעתי עיקר הבעיה. גם ללא בית סוהר, עד כמה שזכור לי, הסטטיסטיקה של הגביה בשראל עומדת על 12% מהחובות. מקל וחומר את יכולה להבין, ליד איזו שוקת שבורה עומד אדם, שצריך לגבות מאחד היושב בכלא.

נעמ"ת ושאר ארגוני נשים תומכות

ועוזרות גם בזה. התובעת מקבלת יעוץ, סיוע וגם ייצוג משפטי - הכל לפי צרכיה. לי אישית ידוע על עורכי דין שמייצגים תובעים חסרי אמצעים, לא רק בנושאי אונס, ומקבלים את שכרם בסוף, לפי אחוז מסוים מהפיצויים שנפסקו. המשפט "רצחת וגם ירשת" לא ברור לי בהקשר הזה: מי ירש?

למעלה