עונשים

.inbal

New member
אני לא חושבת שזה אידאלי

אבל: 1. ככה הוא ייענש. היא, כמובן, תעיד במשפט גם אם פורמלית היא לא צד בעניין. 2. יהיה לה קל יותר לתבוע אותו בתביעה אזרחית.

Boojie

New member
בואי תחשבי על זה קצת מהכיוון ההפוך:

למה המדינה היא התובעת? כי אדם שביצע עבירה פלילית פגע במדינה (דרך פגיעה באחד או יותר מאזרחיה ובאחד או יותר מחוקיה), ותפקידה של המדינה לדאוג לכך שהוא ייענש. אם זו היתה אחריות הקורבן לתבוע את הנאשם, היית רואה קורבנות אונס מוותרות על התביעה כי אין להן כסף לעורך דין, כי אין להן זמן או כוח נפשי לאסוף את הראיות, וכדומה. זה לא רק שהסמכות במשפט פלילי היא של המדינה, גם האחריות. אני חושבת שבמצב הזה המדינה חייבת לקחת על עצמה את האחריות לתבוע, לשפוט ולהעניש אדם שביצע פגיעה כזו באדם אחר ובכללי החברה. חשוב מאד שיהיה ברור לכל אדם, שלא רק הקורבן תתבע אותו במקרה אונס, שלא רק הקורבן מתנגדת למעשה, אלא שהמדינה תתבע אותו, שהמדינה היא המתנגדת למעשה כזה. זה לא רק גב חשוב מאד לקורבנות (כמה היו תובעות אם הן היו צריכות לתבוע בעצמן? וכמה כוח היה מאחורי תביעה כזו?) אלא גם מסר חשוב מאד מצד המדינה - כשפוגעים באדם, פוגעים במדינה, והמדינה לא מתירה פגיעות כאלו. הקורבן, למיטב ידיעתי, יכולה אחר כך לתבוע מהתוקף פיצויים על המעשה במשפט אזרחי.

soulbird

New member
אני לא הייתי רוצה לשבת בצד

בשקת בשקת ולשמוע איך אחרים מנהלים את החיים שלי בלי בכלל יש לי זכות להשמיע את קולי! אז את יודעת מה שהמדינה תיתבע את התוקף אבל לפחות שיתנו לנתקפת זכות להשמיע את קולה?? אגב אני רחוש של המדינה??

Boojie

New member
לא, את לא רכוש. את אזרחית.

וכאזרחית המדינה, המדינה מחויבת להגן עלייך. יש משפט פלילי, ויש משפט אזרחי. במשפט הפלילי, המדינה תובעת אנשים שעוברים על חוקיה. למה? כי עבירה על חוק המדינה היא פגיעה במדינה. בעיני זה מסר חשוב מאד. במשפט האזרחי, את היא התובעת. אני כבר אמרתי פה כמה וכמה פעמים שיש לי בעייה עם הכנסת משתנה הקורבנות למשפט הפלילי - גם מבחינת ההגינות בהליכים וגם מבחינת ההגינות כלפי הקורבנות עצמם. מבחינת הגינות בהליכים, אני לא חושבת שזה יהיה הוגן להעניש אדם אחר יותר ואחר פחות רק כי הקורבן של אחד בכתה בקול יותר רם או עשתה יותר רושם על השופטים. יש אנשים שלא יודעים להעביר את רגשותיהם בצורה מרשימה. הם סגורים, לא פורקים רגשות, אולי לא ורבליים כל כך. האם אדם שביצע פשע כלפי קורבן כזה צריך להיענש פחות? רק כי הקורבן שלו לא מסוגל או לא יודע להרשים את השופטים? מבחינת הקורבנות, הבעייה דומה. קודם כל, האם זה הוגן כלפי מישהי סגורה, שקשה לה לדבר בבית משפט, שקשה לה להוציא את רגשותיה, שהאדם שפגע בה ייענש פחות? והבעייה השניה, והלא פחות חמורה, היא שבכל פעם שמכניסים מרכיב כזה לשיפוט, מתקבל מצב שמעודד את הקורבנות להימנע מלהשתקם, כדי להשיג נקמה מקסימלית, כי על פי הצעה מעין זו, ככל שהן תשתקמנה יותר, כך הפגיעה שהסב להן התוקף תיראה פחות מרשימה. וכמובן, נותרת השאלה הכלכלית. האם זה בסדר מצדך שענישה של בני אדם על תקיפה לסוגיה תהיה תלויה במשאבי הקורבן? שאדם עשיר יותר יוכל לממן תביעה על ידי עורך דין יקר יותר, ובכך להשיג ענישה מחמירה יותר? זה נראה לך הוגן - כלפי הקורבנות וכלפי הנאשמים כאחד?

soulbird

New member
הוגן ?? אני לא חושבת

שיש משהו הוגן בכל התהליך הזה סורי. תראי אני לא מומחית לעיניני חוק ומשפט אבל אני אישית דוגלת בלנסות למצוא את עמק השווה . ז´א שהמדינה כן תעזור לנתקפת אבל שגם יתנו לה הזדמנות לומר את שלה להיות מעורבת במה שקורה . לא שכל התהליך היה בידיים של הפרקליטות שלה ושלו. זה נראה לי נורא יבש .

aaa123

Member
אני חושב שהשאלה אם הקורבן

רוצה נקמה מקסימלית או לא היא גם רלבנטית במקרה של הרשעה. רצון הקורבן בקשר לעונש של התוקף צריך להיות אחד המרכיבים בשיקול של בית המשפט על העונש. זה יעודד יותר קורבנות להתלונן. אני לא רוצה שיהיה מצב שקורבנות לא יתלוננו בגלל שהעונש הצפוי קל מדי ,אבל אני גם לא רוצה שקורבנות לא יתלוננו בגלל הערכה שהעונש הצפוי חמור מדי יחסית למה שהן רוצות. אני מאמין שברוב גדול של המקרים העונש היום קל מדי לפי השקפת הקורבן אבל אני לא עושה הכללות.

soulbird

New member
אמממ סליחה 8 -*

עונש חמור מידי? אבל אתה צודק שרצון של הנתקפת צריך להילקח בחשבון אבל אוטופיה זה משהו שלא קיים

aaa123

Member
כן,בהחלט היו מקרים שהקורבן סלחה

לתוקף,ובהחלט יתכנו מקרים שהקורבן רוצה בעונש מסויים אבל פחות חמור ממה שבית המשפט קובע. זה לא תלוי רק בחומרת הנזק שנגרם. הנכונות לסלוח על נזק שונה אצל אנשים שונים. הטענה שהתוקף עלול לפגוע באנשים אחרים וכך הנזק שיגרם גדול יותר נכונה אבל יש בחלק של הציבור העדפה של נזק של קורבנות ידועים ,ולא נזק של קורבנות לא ידועים ,וגם הקורבן יכולה לתמוך בנטיה זאת ולראות בתוקף שלה קורבן אחרי שנגרם לו נזק מספיק לטעמה. דוגמה לנטיה שאני מדבר עליה:מדינת ישראל שחררה אלפי מחבלים תמורת מספר קטן של חיילים שלנו. אם עושים חשבון מספרי פשוט אז אפשר היה להעריך שההחלטה הזאת תגרום נזק כי המחבלים ששחררנו ירצחו יותר יהודים ממספר החיילים שלנו ששוחררו אבל השיקול היה העדפת חיים של אנשים ידועים על חיים של אנשים לא ידועים.

soulbird

New member
הממממ כמו המקרה של מורדכי

שלדעתי נענש בזה שאישתו עזבה אותו עם הילד וזה שהוא נשאר כמעט ללא ידידים . לבד שפוף ומסכן כזה יש משהו בדברך

.inbal

New member
אשתו עזבה אותו כי הוא שלח ידיים

לנשים אחרות. אני מקווה שגם את היית נוהגת כך. זה עונש על זה שלא היה בן זוג הגון וראוי. זה לא עונש על העוול שגרם לנשים האחרות. על זה הוא צריך לקבל עונש מהמדינה. הוא לא שפוף, הוא קצת פחות שמן וזחוח.

soulbird

New member
שפוף ועוד איך

תסתכלי אליו לבד בלי משפחה פטתי אם אישתו עזבה אותו כי שלך ידיים אז זה עונש על זה ששלך ידיים .

aaa123

Member
אני חושב שהעונש שמרדכי קיבל לא

מספיק אבל אני חושב שצריך להכיר בזכות של קורבן תקיפה מינית לקבוע חסם מקסימלי על העונש שמוטל על התוקף(כמובן שהחסם רלבנטי רק להאשמה שהתוקף מואשם על יד הקורבן ולא לאשמות אחרות). לקורבן של תקיפה מינית צריכה להיות האופציה להתלונן תוך כדי דרישה שבמקרה שאין האשמות נוספות נגד התוקף לא יוטל עליו עונש גבוה יותר מהעונש שהיא החליטה. צריך לזכור שאין חוק שמחייב קורבן להתלונן ,ואם לא תינתן לה האופציה היא עלולה לא להתלונן בכלל. אמנם ברוב המקרים החשש להתלונן הוא מסיבה הפוכה אבל בהחלט יכולים להיות מקרים של חשש להתלונן מהסיבה שהזכרתי.

.inbal

New member
אתה פותח פתח מסוכן

למסע של לחצים, אם נפשיים ואם ממש סחיטה ואיומים, על הקורבנות. זה מזכיר לי את יו"ר הכנסת לשעבר דן תיכון שהתגאה בראיון לעיתון שהוא הצליח לשכנע עובדת בכנסת לא להתלונן על הטרדה מינית נגד ח"כ. הוא סיפר שהסביר לה שהיא צריכה להתחשב במשפחתו של הח"כ ואיך היא יכולה לקחת את זה על מצפונה. בשיטה הנוכחית זה לא על מצפונה-זה על מצפון השופטים. ולהם, לדעתי, ברוב המקרים צריכות להיות בעיות מצפוניות בכיוון ההפוך.

aaa123

Member
מסע של לחצים ואיומים גם יכול להביא

לזה שבכלל לא תהיה תלונה. אני חושב שהאפשרות שתהיה תלונה עם עונש מוגבל עדיפה על האפשרות שלא תהיה תלונה. אני חושב שצריך לאפשר לקורבן לשנות דעה לכיוון החמרת העונש המירבי המוסכם גם אחרי שהוגשה תלונה אבל "לא לאפשר" שינוי דעה לכיוון ההפוך. ליתר דיוק אי אפשר למנוע מאדם לשנות דעה אבל שינוי דעה בכיוון של הקלת העונש לא יהווה הגבלה על בית המשפט כאשר שינוי דעה בכיוון של החמרת העונש יהיה הקטנה או ביטול ההגבלה על בית המשפט.

wasaby

New member
לענישה יש עוד מטרות מלבד נקמה

למשל הרחקה של העבריין מהציבור, למשל הרתעה של אחרים מביצוע מעשים דומים, למשל הרתעה של העבריין עצמו מחזרה על מעשיו. אם נאנסת אומרת שהיא סולחת לאנס אבל לאנס יש נטיות סדרתיות האם צריך לשחרר אותו? רק כדי שהנאנסת הבאה תוכל לא לסלוח לו?

Boojie

New member
האם זה הוגן כלפי נשים אחרות?

האם זה הוגן כלפי קורבנות פוטנציאליות אחרות של אותו תוקף, שלא יורתע כראוי מלחזור על מעלליו? האם זה הוגן כלפי קורבנות פוטנציאליים של תוקפים אחרים, שיורתעו פחות מלתקוף? האם זה הוגן כלפי אותה קורבן, שתהיה מן הסתם תחת לחץ כבד, אולי עד כדי סחטנות, (במיוחד אם היא מכירה את התוקף) לבקש עבורו עונש מינימלי? האם אתה באמת חושב שהמדינה צריכה לקבוע עונשים שונים לאותה עבירה, לפי רצון הקורבנות? ומה לגבי ההגינות כלפי הנאשמים? (כן, יש דבר כזה וחייב להיות דבר כזה, במערכת משפטית ראויה). ומה לגבי המסר שמערכת המשפט חייבת להעביר לגבי עבירות כאלו? האם על מערכת המשפט להתחיל לנהוג איפה ואיפה בנאשמים, כי חלקם הצליחו לשכנע את הקורבן לבקש להקל בעונשם או זכו והיתה להם קורבן "שפוטה" שמרגישה צורך תמיד להיות נחמדה ומבינה, וחלקם לא?

aaa123

Member
אני חושב שהאפשרות שלא תוגש תלונה

יותר לא הוגנת כלפי קורבנות פוטנציאליות אחרות,וכמו שציינתי בהודעה אחרת אני מציע שלא תהיה הגבלה רבה יותר על בית המשפט יחסית להחלטת הקורבן בעת הגשת התלונה,ולקורבן תהיה רשות לצמצם את ההגבלה בכל שלב שלפני גזר הדין.

Boojie

New member
רק תוסיפי לה סדין מחודד על הראש,

והיא תיראה כאילו היא בתהלוכת שריפת צלבים ולינץ´ של הקו-קלוקס-קלאן. בררררר.

בפני המתלוננת פתוחה הדרך לתבוע את

החשוד בתביעה אזרחית. כך בכל מדינה מתוקנת.

איה@

New member
ומה עם התשלום../images/Emo35.gif

חשבתן על כך? תביעה אזרחית עולה! והרבה! מי יממן את זה? הנאנסת?....... בנוסף לטיפול הנפשי שהיא צריכה לממן לבד...כדי שיהיו לה הכוחות לקום ולהתלונן בתביעה אזרחית.......? על זה נאמר: גם רצחת וגם ירשת. איה.

למעלה