עונה 3, פרק 11

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, הם מבזבזים אותן בקלות יתרה...

ודווקא את יהל אף אחד לא הציל.

האמת היא שיש הרבה יותר מדי מתמודדים - 55 מתמודדים

זה פשוט יותר מדי.
ואת רובם לא הייתי מצילה.
&nbsp
שלב הדו קרב באמת מעפן. והמספרים לא משקרים- 2 דואטים סבירים מתוך עשרה.
&nbsp
הייתי מצילה גם את יהל (ע"ס האודישן המעולה, וגם כי - איך אפשר להבריק עם שיר כזה?) וגם את דנה (על בסיס הדו קרב דווקא - יש לה הרבה על מה לעבוד מבחינת שטיקים ומניירות, אבל היא יודעת להופיע ויש לה אחלה קול).

xjoiq

New member
צריך היה לתת לכל מנטור 4 סייב-ים

מכסימום בתחילת ההופעות החיות היה אפשר לעשות הדחה כפולה או משולשת.
&nbsp
4 סייב-ים מתוך 21 אפשרויות קיימות לכל מנטור יכול להקטין את השגיאה בפספוסי כשרונות בצורה עוד יותר טובה.
&nbsp
עכשיו אחרי תוכנית 2 של הדו-קרבים כשנשארו עוד 18 דו קרבים ולכל מנטור נשאר סייב בודד ויחיד ואחרון לשימוש הם עלולים לפחד לפחד להשתמש בהם וכשרונות עלולים יותר להיות מועדים לפספוס..
&nbsp
ואפילו בתחילת ההופעות החיות הייתי מוסיף עוד רובד של save נוסף ובודד לכל מנטור למנופים באותו שלב

מוגזם לגמרי

מה גם שתמיד יהיו מאוכזבים שיחשבו שצריך להציל מתמודד כזה או אחר - כך שגם 4 לא יספיקו.
&nbsp
&nbsp

xjoiq

New member
לא חושב,יחס של 4 הצלות פר 21 דו-קרבים הוא יותר סביר מ-2 ל-21

בפרט בפרט שקורים דברים שלא יאמנו שמנטורים שמים בדו-קרבים את הסטארים שלהם. יעני לוז-לוז.
&nbsp
אם היו 4 הצלות היה אפשר להציל עוד רובד אחד של מתמודדים.
כמו למשל דנה משלשום או אפילו יהל מאתמול.
&nbsp
וחוץ מזה תמיד אפשר לעשות הדחה כפולה/משולשת בתחילת ההופעות החיות.
&nbsp
כולם ירוויחו-
גם אנחנו עוד הופעות עם יכולת להתחבר יותר אל המתמודדים
גם המתמודדים יותר נסיון ויכולת התקדמות
וגם המנטורים-פחות מתמודדים כוכבים בעליה שנופלים להם בין הכסאות או ביום שחור או שנפלו קורבן לבחירת שיר לא מתאימה של המנטור שלהם.

רק שזה לא 4...

זה 16 הצלות מ28 קרבות (ו12 מ21, לא 4, כי יש 3 מנטורים עם 4 הצלות כל אחד/ת) - הרבה יותר מחצי, זה די מוגזם בעיני.
1 זה מעט מדי, 2 זה דווקא סביר.
המטרה של התוכנית היא המנטור+המתמודדים שלו בנבחרת, לא רק המתמודדים, אחרת היינו צופים בכוכב הבא
או בכל תוכנית מוזיקה אחרת..

xjoiq

New member
זה לא חצי-זה רבע

זה להציל,זמנית,16 מתמודדים מתוך 56.
בהתחשב בלחץ,בבחירת שירים לא מוצלחת של מנטורים שלא לדבר על מקרים של בעיות עיבוד אם ישנם כאלה.
מגיע למתמודדים ולנו צ'אנס נוסף לטעום מהם בכיוון אחר.
ובפרט שהדו-קרבים בנויים השנה כמו אגרוף באולימפיאדה כבד מול כבד ונוצה מול נוצה.
&nbsp
ולגבי מה שכתבת בסיפא-
אל תשכחי שזה תוכנית בחירת הקול של השנה ולא המנטור של השנה המנטור רק אמור להנות מבחירה של המתמודד שלו כהקול של השנה ולא להיפך. ואין שום סיבה שהתוכנית לא תאפשר דינמיקה לקולות להתפתח ולהיאפות טוב - אנחנו הראשונים כצופים שנהנה מזה.
המנטור בדה וויס הוא כלי עזר-הוא לא מבוטל לגמרי כמו בכוכב הבא-אבל לא הוא חתן השמחה בכל זאת החתנים והכלות הם המתמודדים/ות עצמם/ן.

זה חצי, כי לא 56 (55 טכנית) אמורים לעוף הביתה, אלא רק 28

אז זה להציל 16 מ28 (או 12 מ21) - וזה יותר מחצי. בעיני אין לזה הצדקה.

ונכון שהרעיון הוא המוזיקה. אבל לו זה היה רק המוזיקה, היה אפשר לבנות תוכנית שבה זמרים מתחילים פשוט עולים ושרים והקהל מסמס. כאן חלק מהרעיון הוא המנטור/ית- לטוב ולרע.

xjoiq

New member
אין שום בעיה אם ההדחה המרוכזת הזאת תחולק למנות

ראינו ב-2 העונות הראשונות כמה בעיות היא גרמה.
ההפקה אף חוותה את זה בירידה חדה ברייטינג בשלב הדו-קרב הלא כל כך מוצלח.
עד כדי כך שהשנה הם הצליחו להמציא את פונקציית ה-save.
&nbsp
אם ההדחה הסיטונית הזאת תעבור עוד ריכוך בדמות הדחה רק של 12 ורק אחר כך בהדרגה להדיח את היתר (או אחרים תחתם) רמת השגיאה תרד והציבור יותר יתחבר לתוכנית וכן למתמודדים.
&nbsp
גם אם משתמשים במנטורים עדיין אפשר לשמור על התוכנית כבעיקר מוזיקה רק למנוע את תחלואי הכוכב הבא אבל מאידך לא לאפשר למנטורים להרוס בשוגג או שלא בשוגג(בפרט כשהם שמים את הטובים שלהם בקרב אחד מול השני).
&nbsp
בקיצור
כשהסינון מדורג ועדין יותר = פחות שגיאות.
פחות שגיאות = הציבור נהנה יותר
הציבור נהנה יותר = הציבור מתחבר יותר
הציבור מתחבר יותר = יותר רייטינג
וכן הלאה את יכולה להמשיך עם שוויונות איך שתרצי.

אבל זו לא המצאה שלהם זה חלק מהפורמט.

יצא לי בזמנו לראות את עונה 4 של דה וייס בארה"ב - ושם היה SAVE.
&nbsp
וזה כל הענין - הדו קרב הוא חלק מהפורמט של דה וייס, אם הרעיון הוא למנוע טעויות מנטורים, למה להתעסק בהעברת מתחרים מנבחרת לנבחרת? בוא ונבטל את הדו קרב לגמרי.
אבל הרעיון הוא לא ליצור פחות או יותר שגיאות. זה כמו כדורגל - היית יכול למנוע המון טעויות לו היה מותר להשתמש במצלמות הטלויזיה במקום שופט בשר ודם - אבל גם השגיאות הן חלק מהמשחק...

xjoiq

New member
בברירה בין לקבל את השגיאות כגזירת גורל לבין לשאוף לשנות

אני מעדיף לשאוף לשנות.
&nbsp
והעברת מתמודדים מנבחרת לנבחרת יכולה להוסיף גם למתמודדים(שיופרו מחונכות של מנטור חדש)
&nbsp
אפשר לשמור על הפורמט אך אפשר לשפצו ולשפרו
&nbsp
&nbsp
וכן אפילו בדוגמא/משל שלך מעולם הכדורגל,לו הייתי מתעניין בכדורגל,הייתי קורא השכם והערב להכנסת מצלמות חובה כציוד עזר לשופטים.
&nbsp

אם כבר לשאוף לשנות-

אז לא לעשות חצי עבודה.
בטל את הדו קרב
מרח את דה וייס על חצי שנה שבה כל המתמודדים עובדים עם כל המנטורים
ויאללה - רק SMSים, בלי שהמנטורים מצילים או שלאיהיה.
&nbsp
(וכל מה שנשאר זה רק להחליף את מיכאל אלוני בצביקה הדר...
).
&nbsp
אני מחבבת את הפורמט כמושהוא (וכמו שציינתי לעיל, הצלות מרובות זה מוגזם ממש בעיני), אבל גם אם לא הייתי - אין איך לשנות פורמט שקנית מחו"ל.
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
אני הייתי מוותרת על הדו-קרב ואכן עושה תחרות קבוצתית

כפי שמקובל בהרבה תכניות אחרות. אולי צריך להקטין לשם כך את הנבחרות או ליצור הדחות כפולות, אבל זה עדיין עדיף בעיניי על המצב הנוכחי שבו מקבלים הרבה אנשים ואז שנייה אח"כ חצי מהם הולכים הביתה, אחרי ששרו חצי שיר שלא התאים להם מלכתחילה.

יש סיפור ידוע

שמספרים בכל מיני כנסי העצמת מנהלים ובלה בלה על ביל גייטס/סטיב ג'ובס ושכמותם, שלכאורה, אחרי שהחברה שלהם התחילה להתבסס הם קיבלו מאות קו"ח לתפקיד מתכנת בחברה. לקח האדון הנכבד את מאות הקורות חיים וזרק אותם באוויר מעל השולחן- מי שנפל על הריצפה הלך למגרסה ומי שלא המשיך בתהליך הקבלה. כששאלו אנשי הHR להגיון בשיטת המיון הזו, הם נענו שהוא בטוח, כל מי שהגיש קו"ח למשרה הזו הוא כנראה מתכנת מוכשר עם ניסיון וותק - אבל מה שהוא מחפש זה גם קצת מזל.
&nbsp
כמו שכבר כתבתי- אני מחבבת את הפורמט הזה. 56 מתמודדים זה קצת הרבה מדי - וזה אולי השינוי היחיד שהייתי מבצעת בו- אבל חוץ מזה לא הייתי משנה כלום.
זה באמת באסה כשאביב בוחר שיר יומזיכרון ומעבד אותו בצורה מוזרה, אבל זו לא "תוכנית-לגילוי-כשרונות-חדשים-במימוןממשלתי-שמחוייבת-לאתר-ולמצוא-את-המוכשרים-ביותר-ואוי-ואבוי-אם-תהיינה-טעויות". זו בסה"כ תוכנית בידורית במסגרתה אנשים מוכשרים מתחרים בשירה, תוך שהם יוצרים סוגשל יחסי עבודה עם זמר מצליח וסוגשל קשר פארא חברתי עם הצופים בבית. לא יותר.
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
מכירה את הסיפור וגם הוא די מקומם מאותה סיבה...

ברור שזו רק תכנית טלוויזיה, זה ממש לא מדיד שינה מעיניי, אבל מכיוון שרוב הזמרים שם סתמיים נורא בעיניי, כשיש סוף סוף כמה שמסקרנים אותי, זה מבאס שהם מועפים לפני שבאמת הספקנו לשמוע מה יש להם להציע. זה פשוט פורמט מחורבן בשלב הזה ואני חושבת וכותבת כך מהעונה הראשונה. הסיבה שאני צופה היא שהאודישנים מוצלחים מאוד, ואז אני כבר רוצה לשמוע את אלה שמצאו חן בעיניי באודישן... רק כדי לגלות דו-קרבות מחורבנים.

boga man

New member
לא הבנתי למה אביב הציל את עמית? מישהו הבין?

שלא תבינו לא נכון, אני מאוד אוהב אותה עוד משלב האודישנים שהיא שרה שיר של עברי לידר.
פשוט זה היה מאוד מפתיע כי אביב לא אמר כלום על האודישן שלה אלא יותר דיבר איתה על המוגבלות שלה באודישן ובתוכנית היום גם לא הראה סימנים שהוא מצא בה משהו מיוחד.
ובדר"כ בנבחרת של אביב יש המון בעלי ניסיון ומוזיקאים שכותבים ומלחינים, ופתאום לצרף אחת כזאת מקסימה לא כל כך מתחבר לי למה שהוא מנסה לעשות העונה..

danlevin1

New member
מעצבן

http://www.nrg.co.il/online/47/ART2/609/233.html?hp=47&cat=307&loc=6

אפילו לא כתוב בסוף הטור " זה טור דעה"
" לני מתגלה כזמרת בינונית מינוס עד שקשה להיזכר מה גרם למנטורים להסתובב אליה מלכתחילה" , "לני הביאה לבמה את קולה הבינוני "
עזבו את זה שאני בכלל לא מסכים עם זה , שיש לה קול מאוד מיוחד ומעניין
אבל לפחות תכתבי שזאת דעתך האישית

למעלה