עונה 3, פרק 11

וגם להעליב מתמודדים לא בדיוק תורם לביטחון העצמי שלהם...

xjoiq

New member
זה בכלל לא בצדק וגם אביב הוא אסון למנטוריזציה וגילוי כשרונות

קודם כל זה נכון מה שכתבת בתוכן ההודעה.
&nbsp
ובנוסף האיש הוא מאוס ברמות אטומיות מכמה בחינות בתוכנית ואני ממש מייחל שהוא יוחלף במנטור יותר אנושי(למרות שאני לא מאמין שההפקה תעשה את זה כי היא חושבת משום מה שחייבים טראש ורוע בשביל להביא רייטינג)
&nbsp
מדובר בעשרות בודדות מתוך מאות ספורות בסה"כ בכללי שקיימים בארץ של עתודה של זמרים שכרגע הם עדיין מקוטלגים כחובבים שדרוש להם טיפוח והשקעה.
והבוק הזה משפריץ את הארס שלו לכל הכיוונים מסביבו ומחלק למתמודדים ביקורת הרסנית ומדכאת כאילו מדובר בביצים על פס ייצור ולא בבני אדם.
כאילו הוא חייב להרים את עצמו אך ורק ע"י שהוא ידרוך על מי שמסביבו כשהקורבנות התורניים הם המתמודדים האומללים.
&nbsp
האיש כל מהותו הם רק אנרגיות שליליות
&nbsp
לפחות חצי מהמתמודדים מסוגלים להיות שייכים לעולם השירה לו רק יעבדו קשה ויתמקצעו.
אבל ההוא גם על העילית, היהלומים הנוצצים הוא לא בוחל בלפגוע בהם ולנסות ברצון ושלא ברצון להרוס ולדכא אותם.
&nbsp
הרבה תועלת לעתיד המתמודדים העתידיים בדה וויס תהיה אם יעיפו אותו מהתוכנית ויביאו מנטור יותר נורמלי ועם כימיה מאוזנת.

trilliane

Well-known member
מנהל
זו דעתך; עבורי ועבור רבים אחרים הוא עושה את התכנית

בתוך ים של חנפנות הוא אומר את האמת שלו, לפעמים קיצונית מדי ופוגענית, אבל בד"כ קולעת. הוא מוסיף עניין לתכנית שהייתה די משעממת אחרת. כמו כן הוא דווקא טיפח לא מעט כישרונות שעברו אצלו והוא המנטור שאירח הכי הרבה מתמודדים בהופעותיו.

לגבי "מדובר בעשרות בודדות מתוך מאות ספורות בסה"כ בכללי שקיימים בארץ של עתודה של זמרים שכרגע הם עדיין מקוטלגים כחובבים שדרוש להם טיפוח והשקעה" זה שתכתוב בנחרצות את דעתך כאילו היא עובדה לא יגרום לה להישמע משכנעת, במיוחד כשהיא כ"כ מופרכת. בניגוד לתכניות כמו "נולד לרקוד" שבהן לא די רק בכישרון טבעי אלא נדרשת עבודה קשה ויומיומית של שנים, שירה אינה כה תובענית ודורשת בעיקר כישרון טבעי שממש לא חסר פה (ולא רק פה). כפי שמוכיחות שלל תכניות הזמר בעשור האחרון, לא חסרים פה זמרים מוכשרים. למעשה התחום הזה מוצף וההיצע עולה על הביקוש (יש הרבה יותר אנשים שרוצים להתפרנס ממוזיקה מהכמות שבאמת יכולים לעשות זאת). להתמקצע רבים יכולים, אבל זה דורש הכוונה, עבודה וכסף, ועדיין קשה להתפרסם... וזה מה שהתכנית הזו עושה, מספקת קרש קפיצה. בסופו של דבר רק מעטים באמת יוכלו לקפוץ למקום שיאפשר להם להתפרנס, כי שוב, ההיצע גדול מהביקוש. אז צר לי, אבל הניסיון להפחיד כאילו אביב גפן מחבל פה במעט הזמרים הטובים שנשארו לנו
פשוט מגוחך.

xjoiq

New member
הנה כתבה ספיישל בשבילך ממש מהיום על האיש המגעיל הנ"ל

http://www.nrg.co.il/online/47/ART2/609/233.html?hp=47&cat=307&loc=6
&nbsp
האיש הוא זיהום סביבתי שכמה שיותר מהר יעזוב את חיינו(שילך ללונדון ושישאר שם)כן ייטב.
נמאס כבר מזה שהוא מתעלל בילדים וקוטל אותם ממש סתם בלי צורך.
ואם זה "משעמם" אותך שלא דורכים על ילדים שחולמים להיות זמרים עדיף שתחפשי פורקן מהסוג הזה בתוכניות טראש ייעודיות אבל בתוכניות האלה רצוי לטפל בילדים האלה בעדינות הראויה גם אם שולחים אותם הביתה. לא יקרה שום אסון אם המתמודדים יגלו לבד בחייהם שהם לא מתאימים לשירה.
וגם זה לא יהיה אסון גדול אם הם יוכלו להמשיך לחשוב במהלך כל חייהם שיש להם כשרון רק אין מספיק ביקוש והתחרות קשה.
&nbsp
התוכנית,גם בלי "פניני הלשון" הארסיים שלו,מצריכה כוחות נפש אדירים וסיבולת עצבים הרבה מעבר לממוצע האנושי אין צורך גם להעמיס עליהם השפלות ודיכאונות.
&nbsp
עוד פן/נים של השיפלות שלו את יכולה לראות בלינק הנ"ל שצירפתי פה.
&nbsp
אני בטוח ששאר המנטורים גם מסוגלים להצליף את ה"אמת" שלהם במתמודדים אבל הם מספיק בני אדם בשביל להטמין את "האמת" הזאת עמוק בקבר.
&nbsp
&nbsp
בכל מקרה ובכל מצב אין תחליף לזמר שרוצה להתקדם בחיים בהמון המון השקעה.
אל תחשבי שרק למשל בכינור זה חיוני אלפי ועשרות אלפי שעות של אימונים-גם בשירה זה כך לא פחות אפילו אם זה מפתיע אותך.
מי שיהיה מקצוען-על יצליח למצוא את מקומו בשוק גם בשוק עם תחרות קשה.
&nbsp
במצב כזה עם ביקורות קטלניות רק ידכאו את אלה להשקיע בעצמם וייצרו להם שריטות נפשיות שימנעו מהם אפילו את הנסיון.
&nbsp
וכן אביב הוא קטסטרופה בפוזיציה שלו בתוכנית שאמורה להסביר פנים לזמרים מתחילים ולקצר להם מכשולים ולא לקבור אותם.
&nbsp
&nbsp
ולא, אין לנו עודף כל כך גדול ומיותר של כשרונות ובפרט כשרונות על.
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
זו לא כתבה, זה טור דעה. כל אחד זכאי לדעתו.

הנה דעה אחרת בטור מהארץ (אני מקשרת להודעה שבה הבאתי אותו כאן):
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2259&messageid=175605191

אני מסכימה עם חלק ממה שכתוב בטור ב-NRG, ואף כתבתי את הדברים האלה כאן בעצמי.
אני בהחלט חושבת שיש מקום לומר את הביקורת שלו אחרת, אבל אני כן שמחה שהוא אומר אותה כי היא הרבה פעמים מוצדקת. ולא, בתכנית האלה אין "ילדים" אלא בוגרים (ולדעתי ההגבלה מגיל 16 נמוכה מדי וצריך להעלות אותה ל-20), ואם הם לא בוגרים דיים כדי להתמודד עם הסיטואציות בתכנית, הם לא צריכים ללכת אליה.

לגבי כמות הכישרונות במוזיקה, אין פה שום מחסור בכאלה והכמות שמראים בתכנית הזאת היא טיפה בים. המדינה מלאה במוזיקאים אלמוניים שפשוט לא הולכים לתכניות האלה אלא עושים את מלאכתם. יש מגמות מוזיקה בתיכונים רבים, יש לימודים אקדמיים למוזיקה, יש הרכבי חובבים, להקות, מקהלות ועוד... ממש אבל ממש לא חסרים פה זמרים טובים.

כישרונות על באמת אין הרבה, אבל רובם גם לא מגיעים לתכנית הזאת... מוזיקאים מחוננים ברמה של מתי כספי למשל (שאביב קרא לו אתמול "גאון" ובצדק, לפני שעשה עוול לשיר שלו ולמתמודדות) אין הרבה, אבל אני בספק אם מישהו מהמתמודדים העונה הוא כזה, ודאי לא אלה שגפן קטל (גם אם לא בצדק).

xjoiq

New member
לא משנה, מדובר בביקורת(זאת מה-NRG)שעוד עושה איתו הרבה חסד

מדובר בבואש שמפיץ את סרחון הרשעות האכזריות והאנרגיה השלילית שלו לכל עבר.
המצער בכל הסיפור זה הכריזמה והחדות שלו שאפשר לכנותה כריזמה של רשעות.
והכי מצער בסיפור אלו תאבי הבצע מההפקה שמנסים לעשות מהרשעות הזאת כסף.
&nbsp
לא,אין צורך בביקורת שלו.
הביקורת שלו היא הרסנית וונדליסטית אכזרית ואנטי אנושית של שונא-אדם.
ואם את נהנית מהחבילה הזאת של שנינות במחיר השפלת אנשים זה לא אומר שזה נכון וראוי למרחב הציבורי ובפרט שיתר הצופים הנורמטיביים לא צריכים לצפות ברוע הזה רק בשביל לזכות לראות ריאליטי של זמרים מתפתחים.
בהתנהגות שלו יש את הזרעים לאלימות שבחברה שלנו.
&nbsp
אם הוא לא יודע להעביר ביקורת כדרך בני הציוויליזציה כגון שאר המנטורים עדיף שלא יאמר אותה בכלל ועוד יותר עדיף שהוא לא יהיה שם.
&nbsp
ושוב אפשר לשלוח הביתה מתמודדים מבלי לקטול אותם ומבלי לזרוק אחריהם אבנים בדרך יציאתם.
&nbsp
"מותר" לשלוח הביתה מתמודדים שילכו מבלי להרגיש שעשו פאדיחה ועוד יותר מבלי להרגיש שהפאדיחה חוזרת אליהם כבוקס בפרצוף.
&nbsp
לא,ולא נכון שלכבוד אביב המרושע והנבזי צריך להעלות את הגיל מ-16 ל-20.
יותר פשוט להעיף אותו ולמנוע פגיעה בבני אנוש.
&nbsp
וגם אל תחשבי שבני 20+ חסינים מפני שריטות נפשיות. דווקא מבוגרים יותר פגיעים לכבוד העצמי שלהם.
ואני לא רוצה לחסום את התחרות רק לבעלי עור של פיל, אדישים וענווים ו/או מזוכיסטים במיוחד.
&nbsp
מה לעשות ריאליטי זה הדרך הכי מזורזת להתפרסם ולהתקדם ואין צורך להעמיס על המתמודדים דרך חתחתים נוספת ויה דלורוזה made in אביב.
&nbsp
זמרים חובבים יתכן שיש הרבה מהסוג שציינת של מגמות מוזיקה בתיכונים הרכבים חובבים מקהלות וכו' אבל זמרים מקצוענים ו/או זמרים שרוצים להיות מקצוענים ו/או זמרים שמוכנים באמת לנסות לעשות את הצעדים על מנת לנסות לממש את החלום שלהם (וכמובן שיש להם את הכשרון הבסיסי שעשוי לשייך אותם לשירה),מה לעשות,אין לנו הרבה בעתודה מדובר על מאות אפילו לא על אלפים
ועל כן את אלה הטובים שגם מוכנים לעבור דרך הריאליטי אין שום צורך לקטול ולהרוס אותם ולדכא אותם מלהתפתח כי מה שהיום בוסר ולא מזייף ולא מאופס יכול להיות בעוד 4 שנים משהו מטריף וחלומי ובלבד שלא נשבור להם את החזון ואת התקוות
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
שוב, זו דעתך; דעתי (ולא רק שלי) שונה

ובתגובה לכתבה שאתה מתייחס אליה (ב-NRG) הייתה תגובה מנומקת ומוצלחת שמישהו כתב בפייסבוק והסכמתי איתה.
שוב, זו התכנית, זה המשחק, זה המנטור, התנאים ידועים. אף אחד לא הבטיח פרסום מהיר נוח, קל ונעים.
זו הדרך? נכון! אז מי שרוצה ללכת בה, הולך בה, ומי שלא, לא. לא חייבים.

אני לא חושבת שצריך להעלות את גיל המשתתפים בתכנית בגלל אביב גפן, זה בכלל לא קשור אליו; אני חושבת שצריך להעלות את זה לכל התכניות מסוג זה וכתבתי כך כאן בעבר וגם (בפורומים אחרים) לפני שנים בהקשר לכוכב נולד, עוד לפני שבכלל מישהו שמע על The Voice.

הזמרים שמגיעים ל-TV הם ברובם חובבים ויש כמותם עוד הרבה שפשוט לא הולכים; גם מקצועיים יש הרבה שלא הולכים, וכשאני אומרת מקצועיים אני מתכוונת לכאלה שלמדו מוזיקה ופיתוח קול במשך שנים, וצברו ניסיון בימתי (כן, גם במקהלות ובהרכבים למשל, מה רע?) ולא חסרים פה כישרונות מוזיקליים, לטעון זאת זו פשוט בורות ואי הכרת התחום.

xjoiq

New member
זה שאת ואולי עוד כמה נהנים ו/או אדישים לאכזריות זה לא אומר ש

צריך לאפשר את זה במרחב הציבורי.

וזה שבני אנוש,זמרים חובבים, מוכנים לבוא לריאליטי של שירה כדי להתקדם בחיים ולהתמקצע זה לא אומר שצריך להפוך אותם למשיסה כמושא השפלות של איזה יצור מתוסבך עם כימיה לא מאוזנת.

וכשאני דיברתי על מקצוענים דיברתי על אלה שהחליטו לעשות עם זה משהו מקצועני בחיים ולא הסתפקות בלימוד ופיתוח קול ולהישאר במסגרת חובבים אפילו אם מדובר על נסיון בימתי זה עדיין משהו מאוד לוקלי בניגוד לאלה שבאים לריאליטי ומנסים להשתייך לעתודת הזמרים המקצוענים במונחים כלל-ארציים.

וחוץ מזה כשאני מדבר על עשרות מתוך מאות ספורות מדובר על חתך של שנה מסוימת של אלה שמחליטים עכשיו לעשות את הצעדים וההליכים הדרושים על מנת להתמקצע.

trilliane

Well-known member
מנהל
למה אתה חושב שאני נהנית כשהבהרתי שאני מסתייגת מהניסוחים?

זה לא קשור להנאה, זה קשור לביקורת כנה על פני חנפנות לקקנית שמתעלמת מהבעיות.
ואני לא חושבת שזה שהם מגיעים לתכנית אומר שצריך להשפיל אותם וכו'.
יש עוד דרכים להיות מקצועי, לא חייבים ריאליטי, ולידיעתך, יש פי כמה וכמה יותר אנשים במסלולי חיים אחרים שיגיעו לעסוק ברצינות במוזיקה מאלה שאשכרה יעשו זאת מתוך התכנית הזאת. אבל אל לי לבלבל אותך עם עובדות.
אתה בלאו הכי מתעלם ממה שאני כותבת שוב ושוב ואני סתם מקלידה לחינם; מיציתי את הדיון הזה, יום טוב.

xjoiq

New member
כתבתי נהנית ו/או אדישה

וגם בסקאלה של נהנית יש כל מיני רבדים של הנאה:מהביקורת למשל

והביקורות שלו הן ביקורות הרסניות ולא בונות.

בין הביקורת(ההרסנית והמשפילה) לבין חנפנות המרחק גדול.
לפעמים שתיקה היא הצעד הכי אציל והנדרש. השתיקה יכולה לדבר הרבה.
ואם רוצים להגיד את זה בצורה בונה אפשר להגיד: "בטח התרגשת אבל תשפר את א' את ב' את ג' "
ואם זה משהו פטאלי עדיף לשתוק בין כה וכה שולחים אותו הביתה שיבין לבד מה שצריך להבין.
ואם באמת רוצים לעזור אפשר להרים טלפון אחרי התוכנית ולהגיד מה שצריך לשפר ב-4 עיניים.

אבל המינימום שינהג כמו שאר המנטורים שלא מנסים להתגאות ע"י השפלת האחר.

אבל בשביל אביב גפן כל מה שכתבתי לעיל זה אסקימוסית עתיקה.

ברור לי ואני מודע לכך שיש זמרים שנהפכים למקצוענים בלי ריאליטי ואני מכניס אותם בקבוצה הכללית של אלה שרוצים להיות מקצוענים דרך ריאליטי ושלא דרך ריאליטי ,ביחד, 2 הקבוצות האלה יש מאות בודדות בחתך של שנה מסוימת ומתוכם יש כאמור את ה-56 כתת קבוצה שבאה לדה וויס 2014-ואת תת הקבוצה הזאת יש לטפח ולא לדכא.

trilliane

Well-known member
מנהל
כתיבה בפורום אינה אדישות, להפך. אבל עזוב, אתה בשלך...

Uri04

New member
אני רק אסייג - גם גיל 20 זה לא ממש "בוגר"

אולי בפני החוק, כן. אבל מנטלית - ממש לא. צעירים בגילאים האלה עדיין מאוד פגיעים ורגישים לביקורת, מה גם שהאספקט הפרסומי לא ממש תורם לעניין.

trilliane

Well-known member
מנהל
צעירים בגיל הזה אכן מאוד פגיעים גם כשהם נכנסים לעזה

אני מצטערת, אבל ביקורת היא חלק מהמשחק, ובניגוד לגיוס חובה, היא לא מחויבת המציאות. מי שלא רוצה להיות שם, לא חייב; מי שבוחר להגיע, יודע לאן הוא נכנס. אני לא טוענת שצריך "להיכנס בהם" או שהניסוחים של אביב לעניין בעיניי, ועדיין, אני לא מרחמת על אף אחד מהם. במקצוע הזה צריך עור של פיל ושומעים הרבה ביקורות לא טובות ומקבלים הרבה "לא" לפני שמקבלים כן, ומי שבוחר בזה כדרך חיים ובוחר לנתב אותה דרך TV, עושה את הבחירה שלו לטוב ולרע.

סיכום

לא אתם צוחקים עלי.
חשבתי שמוש הגזים בבחירת השיר, אבל אביב ממש נסחף.
מה שלומי יבחר? מה אברך, או החיטה צומחת שוב?

העיבוד לא משהו.
לני התחילה רע אבל השתפרה, יהל היתה סבירה.
לא ביצוע שאני אזכור...

ו... אביב בוחר בלני.
הצילו את יהל? לא. קצת חבל.

danlevin1

New member
ואי

שתי מוכשרות , אני מחובר יותר ללני ושמח שהיא עברה
רק לי לני מזכירה בקול את נינט??

trilliane

Well-known member
מנהל
הבאסה היחידה בכל התכנית

מהאודישן של לני לא התלהבתי כלל, ולעומת זאת יהל היא אחת המתמודדות שיותר אהבתי באודישן... ומה שייחד אותה זה הסגנון הפולקי שלה... ואז אביב משבץ אותה מול רוקיסטית, ולשתיהן נותן שיר יום זיכרון בעיבוד אלקטרוני.
יותר מין שלא במינו מזה?! (כפול 4). שרית נחמדה ולכן אמרה בעדינות שזה לא זרם, אבל האמת (אם לצטט שיר אחר המזוהה עם רביץ) "כן היה זה לא טוב, היה רע לתפארת"...

&nbsp
יהל התאמצה יותר מדי, לני סתם לא הרשימה... (אבל נשמעה טוב יותר ולו רק כי התאמצה פחות). למרות זאת חשבתי שאביב יבחר ביהל, כי היא הרי מנגנת, ובחרה בדילן... ממש רציתי לשמוע אותה שרה סולו בסגנון שלה בהמשך התכנית. הופתעתי והצטערתי שבחר בלני.
ארור מי שהמציא את הפורמט המחורבן הזה.

גם אני התאכזבתי שהיא לא ממשיכה

במיוחד אחרי שבחרה מנטור בצורה כל-כך מקורית. היה מגיע לה להישאר בתוכנית, ואם לא אצל אביב אז אצל מישהו אחר

trilliane

Well-known member
מנהל
אה, וסוף סוף לפחות הוא בחר שיר בעברית!

גם אני חשבתי על זה ושמחתי ששרית ציינה זאת בפניו (או שאולי היה זה שלומי? טוב, לא משנה).

למעלה