עונדים צלב

salt of earth

New member
לא בוודאי שלא

בתשובה תמציתית מאוד. התשובה היא לא! אנחנו לא "עוקפים" את אלוהים. אתה טענת על ההתשחוות, ואתה שאלת "מה הבעיה להתפלל ישירות לאלוהים" ומעולם לא אמרתי דבר כזה. אנחנו מאמינים بشركة ניתן לתרגם זאת לשותפות. השותפות של המאמינים באמונה שלהם ואלוהים הוא זה שמאחד אותנו. אז לא אני לבד עם אלוהים אלא אני, והקדושים, וההורים שלי כולנו מתאחדים תחת אלוהים, וכולנו קשורים גם אלה הקיימים בעולם הזה וגם אלה הקיימים בפרדס ביחד בקשר שייסד אלוהים. והתפילה אליהם היא לא שהם גשר בינינו לבין אלוהים -חלילה- ולא שהם מקרבים אותנו לאלוהים -חלילה- אלא שהם איתנו בתפילה אחת ויש קשר בינינו, והם הקדימו אותנו לכיסא אלוהים (כלומר לפרדס). בספר החזון (אחד הציטוטים שהבאתי) מתוארת תפילה הקדושים כאשר נשאו תפילה הקדושים ושמו קטורת (חזון 6:9) השאלה היא כך: כאשר אני מבקשת ממישהו להתפלל עבורי אני מבקשת ממנו לעשות קובמינה אצל אלוהים
בוודאי שלא. וזה מעולם לא בא במקום לדבר אליו באופן ישיר ואפילו יתר על כך אם אני מבקשת מאנשים או מקדושים (זה אותו דבר עבורי) להתפלל עבורי ואני בעצמי לא מתפללת ולא מאמינה ועדיין מתעקשת לחיות חיי חטא אז זה לא מקובל. איוב התפלל עבור החברים שלו והם ניצלו כי החטאים שלהם לא היו גדולים אבל לא הצליח להציל את האחרים שהחטאים שלהם כן היו גדולים. מקווה שהנקודת מבט שלנו ברורה יותר כעת.

salt of earth

New member
ועוד בעניין התפילה

התפילה שאתה טוען שהאורתודוקסים מתפללים למרים, למלאך לא נקראת בכלל תפילה. אלא קריאה دعاء (זה התרגום שחשבתי עליו) ולא תפילה صلاة. זאת אומרת שפונים אך לא מדובר בתפילה כי תפילה נותנים רק לאלוהים. אז גם פה לא מתפללים למרים, ולא מתפללים למלאך אלא פונים בגלל שאנו מוקירים אותם.

justborn

New member
אני מצטער אבל אני כנראה לא אהיה זמין

ביומיים הקרובים. אז נמשיך את הדיון לאחר מכן יש לי עוד הרבה דברים להגיד בעיניין והרבה פסוקים לצטט... כרגע אני רק אגיד שפנייה ובקשה זה תפילה. לא משנה איזה שם אחר יתנו לזה.

salt of earth

New member
השם לא מהותי אלא מה עומד מאחורי השם

אם קריאה או סתם שיחה עם הקדוש היא לא עבידתו והיא לא השתחוות לו, ואני לא מדברת איתו כפי שאני מדברת עם אלוהים ומכאן בא ההבדל המהותי בסדר נמשיך אח"כ

salt of earth

New member
זאת חוצפה די גדולה

לומר שחלק מאבות הכנסייה הבינו אותם ואתה כן הבנת אותה. אתה משתייך לפלג (אתה טוען שהוא לא-נוצרי אבל בכל זאת מדובר בפלג שהוא מקורב לכנסייה נוצרית בארה"ב) והפרשנות היא אחרת משלי ושל הכנסייה שלך. זאת באמת חוצפה לומר שאבות הכנסייה לא הבינו, כמו שניסית להכניס לי מילים לפה ולטעון שכאילו אני טענתי שלא ניתן להתפלל לאלוהים ישירות זאת הפרשנות של אבות הכנסייה: لقد ظنّ اليهود خاصة قادتهم أنهم حفظة الناموس والحارسون له، مع أنهم كانوا ينقضونه بأعمالهم المخالفة له، وكما يقول القدّيس يوحنا الذهبي الفم: [مع أنهم لم يكمِّلوا الناموس، إلا أنهم كانوا يتطلّعون إليه بضمير حيّ عظيم. وبينما كانوا يفسخونه كل يوم بأعمالهم، لكنهم يحافظون على حروفه لتبقى كما هي بلا تغيير، ولا يضيف عليه أحد شيئًا. لكنهم بالحقيقة أضافوا هم ورؤساؤهم إليه لا ما هو أفضل بل ما هو أردأ، إذ اعتادوا أن يتركوا التكريم اللائق بالوالدين جانبًا بإضافات من عندهم.] أمّا السيّد المسيح فقد جاء ليكمّل الناموس والأنبياء بطرق متنوّعة، منها: أولاً: تحقّقت النبوّات في شخص المسيّا، وكما يقول القدّيس يوحنا الذهبي الفم: [لقد أكمل الأنبياء بقدر ما أكّد بأعماله كل ما قيل عنه، فقد اعتاد الإنجيلي أن يقول في كل حالة: "لكي يتم ما قيل بالنبي" (مت 1: 22-23)، وذلك عندما وُلد، وعندما ترنم له الأطفال بالتسبحة العجيبة، وعندما ركب الأتان (مت 21: 5-16)، وغير ذلك من الأمثلة الكثيرة. لقد حقّق هذه الأمور التي ما كان يمكن تحقيقها لو لم يأتِ.] ثانيًا: أكمل السيّد الناموس بخضوعه لوصايا دون أن يكسر وصيّة واحدة. يقول ليوحنا المعمدان: "لأنه هكذا يليق بنا أن نكمل له كل برّ" (مت 3: 15)، ويقول لليهود: "من منكم يبكّتني على خطيّة؟" (يو 8: 46)، كما يقول لتلاميذه: "رئيس هذا العالم يأتي وليس له فيّ شيء" (يو 14: 30). هذا وقد شهد عنه النبي، قائلاً: "إنه لم يعمل ظلمًا، ولم يكن في فمه غش" (إش 53: 9). ثالثًا: يرى القدّيس يوحنا الذهبي ا

salt of earth

New member
המשך...

ثالثًا: يرى القدّيس يوحنا الذهبي الفم أن السيّد المسيح لم يكمّل الناموس في نفسه فحسب، وإنما يكمّله أيضًا فينا، قائلاً: [هذا هو العجب ليس أنه هو حقّق الناموس، بل وهبنا نحن أيضًا أن نكون مثله، الأمر الذي أعلنه بولس بقوله: "لأن غاية الناموس هي المسيح للبرّ لكل من يؤمن" (رو 10: 4)، كما قال: "دان الخطيّة في الجسد، لكي يتم حكم الناموس فينا نحن السالكين ليس حسب الجسد" (رو 8: 3-4) وأيضًا: أفنُبطل الناموس بالإيمان؟! حاشا! بل نثبِّت الناموس" (رو 3: 31). فإنه مادام الناموس كان عاملاً لكي يبرّر الإنسان، لكنّه عجز عن تحقيق ذلك. جاء (المسيح) ودخل بالإنسان إلى طريق البرّ بالإيمان مثبتًا غاية الناموس. ما لم يستطع الناموس أن يتمّمه بالحروف تحقّق بالإيمان، لهذا يقول: "ما جئت لأنقض بل لأكمل".] رابعًا: أكمل أيضًا السيّد الناموس بتكميل نصوصه، بالدخول إلى أعماقه. ففي القديم أمر الناموس بعدم القتل، فجاء السيّد ليؤكّد الوصيّة لا بمنع القتل فحسب، وإنما بمنع الغضب باطلاً، أي نزع الجذر، فتبقى الوصيّة في أكثر أمان، إنه بهذا لم ينقضها، بل قدّمها في أكثر حيويّة وقوّة. يقول القدّيس يوحنا كاسيان: [تأمرنا كلمة الإنجيل باستئصال جذور سقطاتنا، وليس نزع ثمارها، فعند إزالة جميع الدوافع بلا شك لن تقوم من جديد.] يؤكّد السيّد عدم نقضه للناموس بقوله: "فإني الحق أقول لكم إلى أن تزول السماء والأرض لا يزول حرف (i) واحد أو نقطة واحدة من الناموس حتى يكون الكل" [18]. ويُعلّق القدّيس أغسطينوس على هذه العبارة، قائلاً: [إن كانت الإضافة كاملة فبالأولى تكون البداءة كاملة، لذلك ي

salt of earth

New member
המשך

يؤكّد السيّد عدم نقضه للناموس بقوله: "فإني الحق أقول لكم إلى أن تزول السماء والأرض لا يزول حرف (i) واحد أو نقطة واحدة من الناموس حتى يكون الكل" [18]. ويُعلّق القدّيس أغسطينوس على هذه العبارة، قائلاً: [إن كانت الإضافة كاملة فبالأولى تكون البداءة كاملة، لذلك يفهم قوله: "لا يزول حرف (i) واحد أو نقطة واحدة من الناموس" على أنه تعبير عن كمال الناموس. لقد أشار بحرف صغير، لأن حرف (i) أصغر الحروف يتكون من خط صغير، ثم أشار إلى النقطة التي توضع على الحرف، مظهرًا بذلك أن لأصغر الأجزاء في الناموس قيمة.] يؤكّد السيّد قدسيّة الناموس حتى في أصغر حروفه أو نقطة، أي في أصغر وصاياه، معلنًا التزامنا بتكميله في حياتنا العمليّة كما في التعليم. يقول: "فمن نقض إحدى هذه الوصايا الصغرى وعلّم الناس هكذا يُدعى أصغر في ملكوت السماوات. وأما من عمل وعلَّم فهذا دُعي عظيمًا في ملكوت السماوات. فإني الحق أقول لكم إن لم يزد بركم على الكتبة والفرّيسيّين لن تدخلوا ملكوت السماوات" [19-20]. لقد ظنّ الفرّيسيّون أنهم يحفظون الناموس خلال غيرتهم بالتعليم، ولم يدروا أنهم ينقضونه بحياتهم الشرّيرة، فالتعليم بغير عمل يُحسب كنقضٍ للناموس، ولا يكون للتعليم فاعليته، وأيضًا العمل بغير الشهادة أمام الآخرين يقلّل المكافأة. v كما أن التعليم بدون عمل يدين المعلّم، كذلك العمل دون مساندة الآخرين يقلّل من المكافأة. v من لا يقدر أن يُعلّم نفسه ويحاول إصلاح الآخرين يسخر به الكثيرون، أو بالأحرى مثل هذا لا يكون له أي قوّة للتعليم نهائيًا، لأن أعماله تجعل كلماته ضدًا له. الق

salt of earth

New member
סוף

لقدّيس يوحنا الذهبي الفم إذ دخل السيّد بالناموس إلى الكمال، لهذا يلتزم أبناء الملكوت أن يرتفعوا إلى حياة أكمل ممّا للكتبة والفرّيسيّين. يقدّم لنا الآباء تفسيرًا لذلك: v برّ الفرّيسيّين هو عدم القتل، وبرّ المُعَدّين لملكوت السماوات هو عدم الغضب باطلاً. لذلك فالوصيّة الصغرى هي أن لا تقتل، ومن ينقضها يُدعى أصغر في ملكوت السماوات، وأما من عمل بها فليس من الضروري أن يكون عظيمًا، بل يرتفع إلى درجة أسمى من الأولى، ولكنه يصير كاملاً إن كان لا يغضب باطلاً، وبالتالي سوف لا يكون قاتلاً. القدّيس أغسطينوس v حيث إن المكافأة هنا أعظم والقوّة الممنوحة بالروح أغزر، لذا يجب أن تكون فضائلنا أيضًا أعظم. فإنه لم يعدنا هنا بأرض تفيض لبنًا وعسلاً، ولا براحة طول العمر، ولا كثرة الأطفال، ولا (ببركة) الحِنطة والخمر والغنم والقطعان، إنّما صارت لنا السماء والسماويّات والتبنّي والأخوة للابن الوحيد وشركة الميراث معه، وأن نتمجّد معه ونملك معه، وغير دلك من الجزاءات غير المحصيّة. أمّا بخصوص تمتّعنا بعونٍ أعظم، فاسمع ما يقوله بولس: "إذًا لا شيء من الدينونة الآن على الذين هم في المسيح يسوع السالكين ليس حسب الجسد بل حسب الروح، لأن ناموس روح الحياة في المسيح يسوع قد أعتقني من ناموس الخطيّة والموت" (رو 8: 1-2). القدّيس يوحنا الذهبي الفم

justborn

New member
...

ממש הבנתי את מה שכתוב פה חח. מצטער שאני לא יודע לקרוא ערבית. כמו כן מבחינתי מה שאמרו אבות הכנסייה זה לא קדוש ויכול מאוד להיות שהם טעו בנושאים שונים. שוב פעם אני אומר: לא הכנסתי לך מילים לפה. מצטער אם לא הבנת אותי נכון.

salt of earth

New member
../images/Emo46.gif איפה אתה גר

אני תכננתי ללכת לישון בעשר וחצי כי מחר יש לי לימודים אבל אמרתי סבבה אשאר ערה קצת ואתרגם לבחור המסכן שיבין נו לא כולם כמונו יודעים טוב מאוד 3 שפות. וישבתי והשקעתי ותירגמתי כמו שלא הייתי משקיעה בתרגום המאמרים שלי
ושלחתי את זה 2 דקות לפני ההודעה הזאת. ואתה בא וצוחק
התרגום נמצא למטה ידידי, ואני הולכת לישון

michaeld1

New member
לילה טוב מלח ../images/Emo29.gif שלום ל JUSTBORN

אני קראתי הדיון המעניין שהתנהל/מתנהל בינך לבין מלח. אני בדעה של מלח (וגם קתולי)
ברצוני להדגשי כמה נקודות, בהקשר לדיון שהתנהל, שהן עיקר האמונה הקתולית והאורתודורסית: 1) אנחנו משתחווים רק לאלוהינו היקר. את מרים, אמו של אלוהים, אנו מוקירים ומעריכים (היא אמא שלנו בהיותנו, המאמינים, חלק מהכנסיה (גוף המשיח בנה)). 2) לעניין התפילות שאנו נושאים למרים הבתולה (מתוך הוקרה) זה בדומה לפניה שלך בתור ילד אל אביך (עלי אדמות) בבקשה כלשהי, ואתה יודע ובטוח שהוא כל כך אוהב אותך, ובו בזמן, אתה לא מסתפק בזה, אלא פונה גם לאמא שלך כדי שאבא גם ישמע בקשתך מפיה. 3) למען הסר כל ספק, אין שום בעיה לפנות ישירות לאלוהים, ואת זה אנחנו עושים יום-יום, ובלי היסוס. 4) בקשר לעניין האיקונות (התמונות, בלשונך) והפסלים, מקווה שהצלחת להבין תשובותינו מהשרשור אליו הפנתה מלח. 5) אסיים ואדגיש כי "המילה ממיתה והרוח מחייה" (את זה תמיד כולנו נזכור, כי אותה מילה המיתה את הפרושים ומנעה מהם לזהות ולקבל את ישוע המשיח). המשך לילה טוב.

salt of earth

New member
תרגום תמיציתי

ההנהגה היהודית חשבה שהיא שומרת על הנאמוס (תורה) ולמרות שהיו עושים דברים מנוגדים לה בהרבה. "למרות שהם לא השלימו את התורה, אלא היו מוקירים אותה מאוד אך היו מפירים אותה כל יום במעשיהם בעוד ששמרות בקנאות על המילים אך לא על הרוח" [יוחנן פי הזהב] אבל ישוע המשיח בא להשלים את התורה ואת נבואות הנביאים בדרכים שונות: 1- הנבואות התממשו בו. "במעשים שלו הוא השלים את נבואות הנביאים" 2- הוא השלים את התורה בכך שהוא חי לפיה מבלי לשבור אף אחת. 3- הוא השלים את התורה דרכינו. הוא התגבר על החטא של הגוף כדי שתמשיך את התורה לא לפי הגוף אלא לפי הרוח. ומה שהתורה לא יכלה להשלים במילים הוא הושלמה באמונה ולכן הוא אומר לא באתי לבטל אלא להשלים. 4- הוא השלים את התורה במצוות שלו. התורה אומרת אסור להרוג והוא אמר שלא רק אסור להרוג אלא גם אסור לכעוס וכך הוא קיבע יותר את המצווה הזאת. [יוחנן פי הזהב] גם הקדוש אוגסטינוס עם הדעה של יוחנן פי הזהב (הוא מעיר על האות המשומשת בשפה היוונית להראות על השלמות וכו') על המצווה הקטנה מאת אוגסטינוס: המצווה של היהודים הייתה לא להרוג ואילו המצווה של הרוצים מלכות השמיים היא לא לכעוס. אם מישהו לא הורג אז זה לא עושה אותו מושלם אך אם מישהו לא כועס על סתם אז לא ירצח ולכן בכך הוא קיבע ثبت את התורה. "מכיוון שהחסד הוא חינם אז המעשים הטובים שלנו צריכים להיות אף יותר גדולים ממה שדורשת התורה" ולכן לעולם לא נישווע בעזרת התורה.
אני רואה בתורה "נאמוס" (שזה התרגום השביעיני וגם הערבי) כדברי האל ויש נאמוס של חטא (של משה) ונאמוס של החסד. והנאמוס של משה ניתן בתקופה כאשר היו עוללים (לפי פאולוס) כדי לחשוף את החטאים וכדי לחנך אותם וכדי שירגישו את הצורך בגואל שיבוא לגאול אותם מהחטאים וכאשר בא ישוע וגאל אותנו מהחטאים אז הוא היה איתנו והוא נתן את השלמות. והתורה זה כל דברי האל ולא רק המצוות שנתן אלוהים למשה, ולכן באומרנו מחזקים את התורה כלומר מחזירים לה את המטרה שהייתה לה "שהתפספסה". אז אני מקיימת את הנאמוס באמונה שלי בישוע שהשלימה את הכל ולא צריכה לקיים את המצוות של משה. כי יש בידי את הדבר המושלם (זה תרגום מערבית, וסליחה אם קשה להבין
) עכשיו לגבי היהודים שבכל זאת התעקשו לקיים את מצוות התורה של משה.

justborn

New member
רוב הדברים שכתבת אני מסכים איתם

רק כמה הערות קטנות: הנאמוס של משה הוא לא נאמוס של החטא. את זה פאולוס אומר בצורה ברורה: "12 וּבְכֵן הַתּוֹרָה הִיא קְדוֹשָׁה וְהַמִּצְוָה קְדוֹשָׁה וִישָׁרָה וְטוֹבָה׃(תהילים יט' ח'//קיט' קעב') 13 הֲכִי הַטּוֹבָה הָיְתָה-לִּי לַמָּוֶת חָלִילָה אֶלָּא הַחֵטְא כְּדֵי שֶׁיֵּרָאֶה הַחֵטְא בַּהֲבִיאוֹ לִי הַמָּוֶת מִן-הַטּוֹבָה כְּדֵי שֶׁיִּהְיֶה הַחֵטְא לַחֲטָאָה יְתֵרָה עַל-יְדֵי הַמִּצְוָה׃ " (אל הרומים ז'). עכשיו שימי לב לעוד משהו שפאולוס אומר: " כִּי-משֶׁה כָּתַב עַל-דְּבַר הַצְּדָקָה מִתּוֹךְ הַתּוֹרָה אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה אֹתָם הָאָדָם וָחַי בָּהֶם׃(ויקרא יח' ה') 6 וְהַצְּדָקָה אֲשֶׁר מִתּוֹךְ הָאֱמוּנָה אֹמֶרֶת אַל-תֹּאמַר בִּלְבָבְךָ מִי-יַעֲלֶה הַשָּׁמַיְמָה לְהוֹרִיד אֶת-הַמָּשִׁיחַ׃(דברים ל' יב'-יג') 7 אוֹ מִי יֵרֵד לִתְהוֹם לְהַעֲלוֹת אֶת-הַמָּשִׁיחַ מִן-הַמֵּתִים׃ 8 אֲבָל מַה-תֹּאמַר קָרוֹב אֵלֶיךָ הַדָּבָר בְּפִיךָ וּבִלְבָבֶךָ (דברים ל' יד') הוּא דְּבַר הָאֱמוּנָה אֲשֶׁר אֲנַחְנוּ מְבַשְׂרִים׃" (אל הרומים י'). פה פאולוס מגלה לנו דבר עמוק: מצד אחד דרך התורה לא יצדק כל בשר, מצד שני נאמר שיש צדקה מהתורה: "אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה אֹתָם הָאָדָם וָחַי בָּהֶם". תאולוגים נוצריים פירשו שפאולוס אומר שפעם היתה צדקה בתורת משה ועכשיו זה מבוטל. אבל זה ממש לא נכון. פאולוס נותן הרבה דוגמאות לכך שאנשים נצדקו דרך אמונה עוד בתקופת התנ"ך. תמיד היינו תחת החסד (ככתוב בתהילים "לעולם חסדו"). פאולוס רוצה לומר לנו בקטע הנ"ל שהצדקה שבאה דרך התורה היא הצדקה שבאה דרך המשיח מאחר ואנחנו "משיגים" את המשיח דרך מהתורה. פאולוס מראה לנו שדוד גם הכיר בכך שאנחנו נצדקים באמונה (אל הרומים ד' 6) ויחד עם זאת תראי איזה מזמור דוד כתב שמשבח את התורה (תהילים קיט)! אני מאמין שהיהודים לאחר שהם הכירו את ישוע צריכים לקיים את התורה כי זאת דרך להפגין את האמונה (כמו שכתב יעקב אחי ישוע) וגם כי זאת דרך להפגין את האהבה שלנו לאלוהים! היהודים המשיחיים לא מקיימים את התורה כדי להצתדק דרכה!

salt of earth

New member
זה ביטוי expression

הביטוי "נאמוס החטא" לא הכוונה שהוא חטא אלא שמטרתו הייתה לחשוף את החטא ולקרוא לאנשים להימנע מהחטא. אלא שהנאמוס של משה הוא המגלה את החטא. אם ניקח את אותה איגרת אל רומיים ז 1 אז הוא מדמה את השחרור מהנאמוס כמו שחרור האישה מבעלה שמת. הוא לא תוקף את הנאמוס הקדוש שהרי הוא דברי האל אלא תוקף את האנשים אשר השתמשו בו בצורה לא נכונה. הוא לא מבקש שחרור מהנאמוס עצמו אלא מבקש שחרור מהשפטיות שבו ומהדקדקנות של האות حرفيته القاتلة המילה היוונית לשחרור מהנאמוס היא לא ביטול אלא שכבר אין לו תועלת. אם מטרת הנאמוס הייתה לחשוף את החטא ובעידן החסד ישוע גאל את החוטאים אז התפקיד שלו כבר לא רלוונטי, הכוונה שהתפקיד של המצוות אשר שמו המנהיגים כדי לשמור על הנאמוס כבר אין להם תועלת בגאולה, לא בגלל שיש בעיה בנאמוס אלא בגלל שהחטא שלשמה קיים הנאמוס כבר נמחק. בעניין אברהם, אז זה מעניין שהוא כרת את הברית אחרי שהאמין כלומר שהוא הצטדק באמונה והברית היא חותמת לאמונה שלו, ולכן אנו נחשבים לבנים שלו כי אנחנו האמנו כלומר באמונה שלנו הפכנו לצאציאיו של אברהם, אבל הנאמוס הוא חותמת של האמונה והוא לא העיקר. מה הכוונה בלקיים את התורה מבחינה פרקטית. כאילו אילו דברים אתה עושה?

סורי על ההתערבות

אבל יש המון חוכמה במצוות, אפילו רק בממד הפסיכולוגי. בני אדם הם רק בני אדם- האמונה והרצון הטוב לא יכולים לעמוד לבד- בלי מעשים. כשאדם צריך לעצור כמה פעםמים ביום כדי להתפלל, או שאסור לולאכול דברים מסוימים וזה מסמל בעיניו את נצחון הנפש על הגוף, או שכשהוא אומר "ברוך (מקור הברכות) אתה (ה' בכל מקום) ה' (היה הווה יהיה- האינסוף הנצחי המוחלט) אלוהינו (אלוהים זה טבע בגימטריא, זה הכוחות שאנו רואים, שמצטמצמים מהיישות המופשטת ה') מלך העולם (עוד יותר מצרים את הישות המופשטת- זה מתחיל מהכל, דרך הטבע ועד לכוחות הפיזיקליים של ממש) בורא פרי האדמה" (אני מחבר את היש האינסופי לדבר הקטן והסופי הזה- נניח תפוח אדמה). כך המצוות רותנמות את הכוונה לכל דבר ודבר בעולם ועוזרות לאדם לשמור על המהות הרוחנית. אין אפשרות ל"אחד בפה ואחד בלב", או למצוות שונות ואותה השקפה- יש כאן ניסיון לכהניס משמעות להכל ולהביא את האל לפרטים הקטנים. אני כאמור כבר לא מקיים את רובן המוחלט של המצוות, אך בהחלט מוצא את ההגיון בפרקטיקה הזאת. מה גם שפסיכולוגית- זה נקרא הצדקת מאמץ לאחר דיסוננס או כל דבר אחר שאומר למעשה שהפעולות של האדם מעצבות את השקפותיו- הרבה יותר ממה שהשקפותיו משפיעות על התנהגותו.

justborn

New member
שחרור מהנאמוס

זה שחרור ממנו כתנאי לקבל גאולה. זה המשמעות של השחרור מהתורה. אין הכוונה שהמצוות המעשיות מבוטלות (כי זה נגד מה שלימד ישוע וגם פאולוס המחיש שזה לא כך כשבא לירושלים). הנביא חבקוק כתב "צדיק באמונתו יחיה" וזה נכתב עוד לפני בואו של ישוע. זה מלמד אותנו שיש הרבה תועלת לתורה גם כאשר אנחנו חופשיים ממנה כתנאי לקבל גאולה. אם כך למה לקיים את התורה גם לאחר ששוחררנו ממנה (בלי להתייחס לכך שזו היא הוראה מפורשת של ישוע): 1. היא עדיין ממשיכה לחשוף את החטאים שלנו. היא עדיין ממשיכה לקרב אותנו לישוע. שימי לב גם שמצוותיו של ישוע נועדו כדי להביא אותנו למצב של הכרת הטבע שלנו. הרי את לא אומרת שהן מבוטלות. 2. כל המצוות הפולחניות בעצם מרמזות על ישוע. 3. קיום מצוות התורה היא דרך נהדרת לבטא את האהבה שלנו לאלוהים! " מָה-אָהַבְתִּי תוֹרָתֶךָ: כָּל-הַיּוֹם, הִיא שִׂיחָתִי" (תהילים קיט)! 4. מצוות התורה מיחדות את עם ישראל כעם נבחר - עם שיש לו תפקיד מיוחד בעולם להיות עם כהנים.

שים לב ל"צדיק"

"צדיק באומנתו יחיה". צדיק! הווה אומר איש שמקיים את מצוות ה' (וראה מי דיבר את הדברים). זה לא "איש באמונתו יחיה" כפי שמצטטים את זה היום.

justborn

New member
למעשה המשמעות של הפסוק

הוא שצדיק הוא צדיק בזכות אמונתו בה'. אני מודע לכך שבמקום זה מצטטים "איש באמונתו יחיה" שזה אומר שכל איש יחיה לפי איך שהוא מאמין... שזה כמובן לא הכוונה של הפסוק.

זה מה שאמרתי

אבל אמונה אליבא דיהדות אינה אלא קיום מצוות ה'. התורה 70 פנים לה- אך ההלכה היא אחת. מה שכתבתי הוא שצדיק זה אדם שמקיים את המצוות ומכאן שהמשפט הזה רק מדגיש את הצורך בעשייתן. אמונה היא דבר מופשט ערטילאי ומתנדף לעומת מעשים.

למעלה