עונדים צלב

salt of earth

New member
עונדים צלב../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

סתם שאלה שמעניינת אותי
האם אתם בחיי היום-יום עונדים צלב בצוואר?
אם כן
מה הסיבות?
אם לא
מה הסיבות?
ואיזה תגובות קיבלתם על זה? ובכלל איזה תגובות קיבלתם כאשר אחרים "מגלים" שאתם נוצרים. איזה אייקונים יתארו הכי טוב את התגובות.
(קיבלתם פטיש על הראש
)
יאללה סמעונא סותקו

XspiritX

New member
כן כן יש לי צלב גדול בצוואר

די קבלתי הרבה תגובות... פעם בקאנטרי בעכו מישהו צחק עליי איזה אחד צעיר בן 19 ... קללתי אותו פעם החברים של ההורים שלי הגברת ראתה אותו אמרה לי ואי אתה לתא מוצא אחד קצת יותר גדול ( היא צוחקת) והיא גן נוצרית אמרתי לה אני נוצרי וגאה בזה... פעם הייתי הולך ברגל ברחוב... באו מאולי איזה קבוצה של 4 בנים ...אז אחד אמרלה שני הוא לומד בבצפר האנגליקאנים בטח מוסלימי..(דווקא אני לא נראה מוסלימי) אז יאללה נצחוק קצת עליו ... אז הוצאתי הצלב שלי מתחת לחולצה... אז אמר לידי שלו תמשייל האלא הוא נוצרי הוא אחינו... עוד תגובות טובות..... יש הרבה בבצפר רצו אותו יש הרבה כשראו אותו אמרו ואו... יש הרבה אמרו לי ואי אני רוצה לגנוב אותו חח כי הם מתלהבים ממנו... אז הצלב שלי הוא זהב עם שרשרת עבה ( לא ממש אבל קצת עבה ) והצלב בגדול איזה 4 ס"מ ... חח הוא שווה... קבלתי אותו מתנה מסבתא שלי כשעיתי אואל מונאלוי אז הוא בצצואר שלי כבר 6 שנים:p והוא יהיה עד סוף חיי

salt of earth

New member
אוקיי... תודה על התשובה

אתה עונד אותו בגלל שאתה רוצה שהאנשים יידעו שאתה נוצרי או בגלל שאתה מאמין בישוע וזה סמל לאמונה שלך בו?

salt of earth

New member
../images/Emo45.gif תודה על התשובות

מה שעולה לי בראש כאשר אני רואה בחורים נוצרים שעונדים שרשרת ענקית עם צלב אני משאירה לעצמי
טוב מישהו אחר ירצה לענות על השאלות?

nOway1

New member
אני לא !

אני גאה שאני נוצרי ולא מתבייש מלענוד שרשרת עם צלב בצאוור ! הסיבה הטיפשית שמונעת אותי היא : פעם בכיתה בשיעור "תולדות האומנות " דברו על צייר "מייקל אנג'לו הוא תייר את הציור ישוע על הצלב ! ו התחיל המורה להסביר על הצבעים ו פתאום מישהו ספר בדיחה על הנוצרים והוא אמר : """ ישוע מת על הצלב בגלל זה כולם לובשים שרשרת על צלב ....ואם הוא מת במכונית !! אז ילבשו שרשרת עם מכונית .... ואז כולם צחקו ואני התעצבנתי ויצאתי מהכיתה !!!!!""""

salt of earth

New member
זוכרת שסיפרת זאת ../images/Emo9.gif

ואני חושבת שאז עניתי לך ואמרתי: فإِنَّ كلامَ الصَّليبِ عندَ الهالكينَ جَهالةٌ، وأَمَّا عِندَنا نحنُ المُخلَّصين، فقُدْرةُ الله. (كورنتوس 1:18) וזאת הייתה התשובה המצוינת מאת שמאס סלימאן
يقول لنا القديس بولس: ان كلمة الصليب عن الهالكين جهالة اما عندنا نحو المخلصين فهي كلة الله وقوته" وأيضاً: " ان اليونانيين يطلبون حكمة واليهود يطلبون آية، أما نحن فنكرز بالمسيح وإياه مصلوباً شكأً لليهود وحماقةً لليونانيين". من هنا نستنتج ان الذين يفهمون ما معنى الصليب هم فقط الذين يفهمون ويعلمون من هو الذي صلب على هذا الصليب، ولماذا صلب. ولكي تستطيع الاجابة على هذا السؤال: لماذا صلب المسيح ولم يقتل بطريقة اخرى؟ فلاجابة كالتالي: ان الصلب كان العذوبة الكبرى للجريمة الكبرى في الحقبة الرومانية، فالمسيح بالنسبة لليهود الذين لم يفهموا من هو المسيح اتهموه بأنه ساوى نفسه بالله ولهذا السبب ارادوا صلبه، ولكن من ناحية روحية مسيحية فإن المسيح صلب لأن خطايانا كثيرة وكبيرة ولهذا السبب قد تحمل اقوى عذاب واخذ اقوى عقاب من اجل خلاص البشرية كلها. לפי המקרה לבשת צלב או לא

salt of earth

New member
המבטא הלבנוני מאוד ברור אצלך ../images/Emo9.gif

לא אימצת את המבטא המקומי עדיין

salt of earth

New member
טוב, אז אני לא!

לא זוכרת שאי פעם ענדתי צלב לאונ' או לתיכון, אני רק ענדתי צלב באירועים דתיים או כשאני הולכת לכנסייה. אצלנו בנצרת אני שמה לב שפחות עונדים צלב בהשוואה לכפרים (זאת בכל אופן ההתרשמות שלי) אני כן עונדת את הצלב בלבי כי הוא שחרר אותי מכבלי העבדות ולכן הצלב הוא סמל לגאווה לנו איך שאומר מאר בולוס. לאחרונה אנשים הופכים אותו ל مبتذل כלומר שמים את הצלב בשביל להראות שהנה אני נוצרי ואני לא אוהבת את הגישה הזאת. אם אדם גאה שהוא מאמין נוצרי بسر الفداء ורוצה להראות זאת אז סבבה... אבל לא אוהבת כאשר הצלב בא עשאן אל מזאהיר. מה שגם שבגלל שאני לא עונדת צלב וגם שמי לא מעיד על דתי אז אנשים (בייחוד מוסלמים) תמיד חושבים בהתחלה שאני מוסלמית ולא נוצריה
זה לפעמים עובד לטובתי כי אז אני יכולה לגלות מי גזען ומי צבוע, ומי לא גזען
איזה תגובות קיבלתי כאשר בסוף גילו שאני נוצריה?
"בס את מתנהגת כמונו"
"את לא צמה ברמדאן"
"كل الناس خير وبركة" אחרי ששנייה ליכלכו על הנוצרים
תמיד יש כמובן תגובות חיוביות

nOway1

New member
ו תמיד יש תגובות שליליות !!

מש כל לאסאבע מתל בעדא!!

rotemfiji

New member
אבל גם יש סמלים אחרים שחשובים לנצרות..

למה לא עונדים אותם למשל??

rotemfiji

New member
אני אענה ממקום של יהודייה לגביי ענידת מגן דוד

אני אישית לא עונדת מגן דוד ואתם גם יודעים אבל שאני לא בדיוק חזקה בדת...מממממש לא... אבל גם אם הייתי יותר דתייה ומאמינה, אני לא חושבת עדיין שהייתי עונדת סממן יהודי כלשהו. מבחינתי בחו"ל זה רק תופס את העין לרוב באופן שלילי וגם ככה אני מנסה שלא ידעו שאני ישראלית (ואני לא ניראת) וזה לא בגלל שאני מתביישת (טוב קצת לפעמים..), אלא בגלל שאיך שאנשים מסתכלים, ולרוב זה לא בצורה חיובית לצערי.. ובארץ אני גם לא הייתי לובשת מגן דוד- אפילו שהרבה אנשים כן לובשים וזאת מכיוון שאני חושבת שבעצם היות האדם מאמין בדת ובאל והוא יודע זאת, אני חושבת שזה מספיק, אני לא מרגישה צורך בלצאת ולהראות ו"לצעוק" את זה שאני יהודייה לכל העולם .... אבל כמובן שזו רק דעתי. וחוץ מזה- אני חושבת שצלב זה סמל יותר יפה ממגן דוד (בלי שום קשר למה שנישאל).

salt of earth

New member
אני חושבת שזה שונה עבור המיעוט

אולי המיעוט (היהודי בחו"ל) ירצה להתבלט ולכן אולי יפנה לסמלים יהודיים. אני יודעת שאחת הסיבות שהצעירים הנוצרים עונדים צלב זה בגלל שהם מיעוט בתוך מיעוט ורוצים כך להתבלט.

rotemfiji

New member
דווקא אם הייתי מיעוט ניראה לי שלא הייתי

מרגישה בנוח להתבלט בצורה שכזו. אולי הייתי מחפשת דווקא דרך להיראות כמו כולם. אבל אולי זו דעתי מכיוון שאצלי ישר סממנים יהודיים מחוץ לארצנו מתקשרים באופן ישיר למשהו לא חיובי (שואה...) ובגלל זה אני מעדיפה לא להתבלט . את בחול עונדת צלב?

salt of earth

New member
מממ אני בכלל לא עונדת צלב

אבל אני יוצאת דופן אצל הנוצרים
אני עונדת צלב רק כאשר אני הולכת לכנסייה שם בטוח מזהים אותי כנוצריה

rotemfiji

New member
למה לא עונדים למשל דגים? זה משהו שקדוש

אצל הנוצרים..או שתתקני אותי אם אני טועה

salt of earth

New member
דגים ... הנוצרים הראשונים השתמשו בסמל

הדגים כי אז הרומאים דיכאו אותם, ואז זה היה סמל סודי ששמים על הבתים שבהם היו מתפללים כדי שהרומאים לא יגלו אותם. לא הייתה סיבה מיוחדת לכך שהתחילו להשתמש בדגים (יש איגרת מאת איש דת מאלכסנדריה במאה הראשונה שביקש מהנוצרים להשתמש בסמל הדג).
ndeed, from monumental sources we know that the symbolic fish was familiar to Christians long before the famous Alexandrian was born; in such Roman monuments as the Capella Greca and the Sacrament Chapels of the catacomb of St. Callistus, the fish was depicted as a symbol in the first decades of the second century. |סקןד| כיום - מהמאה השמינית- הדג (איקטוס) מסמל ראשי תיבות דתיים
א- יסוס > ישוע.
כ- כריסטוס > משיח
ת' > ת'עיוס> אלוהים
ו > מיוס> בן
ס > סותיר > מושיע. "ישוע המשיח בן אלוהים מושיע" = אקטוס אבל אחרי שנגמר הדיכוי של המאמינים הראשונים ואחרי שהקדושה הילנה מצאה את הצלב אז הצלב היה סמל חזק יותר (לפי דעתי). זה מה שישוע אמר: ואשר לא ישא את-צלובו ובא אחרי לא יוכל להיות תלמידי (לוקס 14:27) ופאולוס: כי-דבר הצלוב סכלות הוא לאבדים אבל לנו הנושעים גבורת אלהים (1 קורנטים 1:18) ואנכי חלילה לי מהתהלל בלתי אם בצלוב אדנינו ישוע המשיח אשר-בו העולם נצלב-לי ואני נצלב לעולם (גלטיים 6:14) וירצה את-שניהם בגוף אחד לאלהים על-ידי צליבתו בהמיתו בנפשו את-האיבה: (אל האפסיים 2:16) ומכאן באה החשיבות של הצלב.. כמשחרר כאמצעי בו התפייס האדם עם אלוהים.​

rotemfiji

New member
תודה על ההסבר. אבל דווקא ניראה לי גם מיוחד

ללכת עם סמל של דגים- זה מאין קוד סודי שכזה... אני על הכרטיס ביקור שלי שמתי את הפסיפס של הדגים המפורסם מטבחה, אבל גם כנסייה עם צלב..

למעלה