עומס ועבודות

simchat

New member
עומס ועבודות

שלום לכולם!

אני בעברית, שנה ב'. למי שמכיר, יש בעברית בערך 16 עבודות בשנה א (אם אני זוכר נכון: 2 בחוזים, 4 בחוקה, 2 בעונשין, 4 במשפט עברי, 2 בשיטות, 2 בתורת המשפט) בהיקפים של 1000-1500 מילים, ועוד עבודה שנתית מורחבת של 3500 מילים וכמה מטלות משנה.

לאחרונה יצא לי לדבר עם מישהי שלומדת בבר אילן, ונדהמתי לשמוע שבסמסטר הראשון היו להם רק 3 עבודות, וכמות דומה צפויה בסמסטר השני. בחלק מהקורסים (כולל חוקה!!) אין להם עבודות בכלל, ואין להם עבודה שנתית.

מעולם לא שמעתי שיש פער כל כך בגדול בעומס, ועוד בין שני אוניברסיטאות.. זה נשמע לי הזוי. אולי הייתי הולך לבר אילן אם הייתי יודע...

אז מסקרן אותי: יש משהו שלא הבנתי נכון? ומה קורה באת"א, בחיפה ובמכללות?

Atenolol

New member
באת"א יש, או לפחות היו, הרבה יותר

אולי המנהלת זוכרת את הספירה.

sacrament

New member
צרות של עשירים

באת"א נראה לי שהגשנו מעל 35 עבודות בשנה א'. בערך 6-7 (השביעית לשיפור למיטב זכרוני) בכל קורס גדול (כל הקורסים היו גדולים בשנה א'), למעט בחוקתי שהגשנו איזה 4. וכמובן שהיו קורסים מטא משפטיים שגם בהם היו עבודות או ניירות עמדה.

לא זוכרת שהם היו בהיקפים כל כך גדולים (לרוב דף-שניים), אבל הם בהחלט הקיפו הרבה מאוד חומר.

אני לומדת באת"א ובסמס' א' הגשתי 25 עבודות

עוד לא ספרתי לסמס' ב'.
מה שכן, יש שני מסלולים אצלנו והמסלול השני מגיש כרבע מכמות העבודות שלנו. העלינו את זה לדיקן ונאמר לנו שזה יטופל, אבל זה שקר. גם שנה שעברה הייתה את הבעיה הזו וגם אז זה עלה לדיקן ולא קרה עם זה כלום. אישית לא מבינה מה אנשים פותחים עיניים על אחרים, אם המסלול השני טוחן פחות מאיתנו שיהיה להם בכיף אני מפרגנת. לנו יש מרצים הרבה יותר טובים.

עזרה בעבודות סמנריות

חברת סופר אקדמיה מספקת שירותי תוכן וסיוע לסטודנטים שקורסים תחת נטל ההגשות, במיוחד במשפטים שישנם תרגילים קטנים במהלך הסטמסטר לניתוח מקרים, תוך כדי שמירה על דיסקרטיות מלאה. מאחלת לך בהצלחה

עידוdee

New member
בשנתון שלי בעברית (לפני כ-5 שנים)

היו 4 עבודות בחוזים, 12 בחוקה (של 500 מילים בערך), 3 בעונשין, 4 במשפט עברי, 4 בשיטות, ותרגילונים בתורת המשפט בסביבות ה-6/7. בתכלס זה יצא בשנה בערך 30 עבודות במהלך שנה א', כך שאתה עוד במצב טוב.

לגבי מה הולך בבר אילן - זה בכלל לא רלוונטי. בכל אוניברסיטה זה עובד אחרת, והעומס יורד משמעותית בשנה ב' ואלך (תלוי כמובן מה בוחרים, אבל זה הכלל).

אני לא הייתי מתרגש מהעבודות בשנה א'. לרובן לא הקדשתי זמן רב וממילא המבחן הוא זה שהכריע את הציון הסופי.

ובינינו, לצאת בוגר של העברית בסופו של דבר זה שווה את הכמה-אקסטרא עבודות שעושים בשנה א'.

lol65

New member
הבנת נכון

לא יודעת איך באוניברסיטאות אחרות, אבל בבר אילן אין חובה לתת עבודות והמרצה הוא זה שקובע את הקריטריונים למתן הציון הסופי. אז בשנה א' היו לי 2 עבודות בחוקתי ועבודה בעונשין. בשנה ב' הייתה לי עבודה במשפחה, עבודה בתורת המשפט, 2 עבודות בשיטות מחקר ו-3 ניירות עמדה. לא שמעתי על קורס בו נתנו יותר מ-2-3 עבודות. לרוב, בקורסי בחירה יש רק מבחן סופי. יש מרצים שמוסיפים מרכיב של נוכחות ואולי איזה בוחן.
כמובן שמעבר לעבודות היו בחנים. היו 3 בחנים גדולים וכבדים בנזיקין, בוחן כל שיעור בחוקתי (פעמיים בשבוע), בחני פתע בשיטות משפט, בחני פתע בתורת המשפט, 5 בחנים בקניין, בוחן כמעט כל שיעור באנגלית משפטית, כמה וכמה בחנים בעונשין, בחנים במשפחה, מבחן אמצע על 500 ע"מ ללימוד עצמי במשפט עברי ו-15% מהציון הסופי בחוזים על השתתפות פעילה בשיעור שכללה דקלום של עובדות של פסקי הדין לשיעור.
אין ספק שהעומס מבחינת עבודות הוא הרבה יותר גדול באוניברסיטאות האחרות. אני כן רואה חשיבות בעבודה או שתיים במהלך הקורס, בעיקר בקורס שנתי וגדול, זה מאוד מכין למבחן. מצד שני, אני באמת לא מבינה את הצורך בכ"כ הרבה עבודות, באיזשהו ניסיון לייאש את הסטודנטים, וללא שום תיאום בין המרצים השונים והבנה שגם בקורסים אחרים יש עבודות שצריך להגיש.

זה מתאזן

לנו היו רק שני בחנים.

אגב לגבי העבודות, אני מוצאת שהבעיה היא לא כמה צריך לכתוב אלא כמה צריך לקרוא. כשנותנים 30 פסקי דין לעבודה, גם אם את לא משקיעה ועושה לפי טבלת הלכות זה הרבה.

simchat

New member
אם זה המצב, אז נרגעתי...

בתור מבריז כרוני, הבחנים ובדיקות הנוכחות האלה היו גורמים לי לסיוטים...

אחת הבעיות שיש לי עם העבודות היא שאני פשוט גרוע בהם (עד היום!) וישנם פערים משמעותיים בין הציונים שלי במבחנים לציונים בעבודות. לכן התחלתי להתחרט קצת על העברית. מה שכתבת נותן תמונה יותר ברורה...

תודה, לך ולכולם!

simchat

New member
קייסים

על צ'קליסטים וכאלה.. ואני ממש גרוע בלקלוע לטעמם של אחרים

MMMOOSH

New member
גם בבר אילן זה תלוי מאוד במרצים עצמם.

ויש הבדל בין המסלולים.
דווקא מה שכבד הוא קורסים עם בחנים כך שבתורת המשפט ובדיני משפחה, יש 6 בחנים (ששווים 10 נק' ועבודה של 10 נק') .
ויש קורסים כמו הגבלים עסקיים שהוא קורס עם ניירות עמדה ועבודה סופית. או סדנאות שבהם מגישים ניירות עמדה על מאמרים חדשים והציון בהם הוא הציון הסופי.

יש בת"א יותר מטלות בוודאות, אבל בדר"כ למי שלומד משפטים אלה נק' מתנה, כי לשבת ולכתוב אמור להיות הצד החזק של הסטודנטים.

רק לקחת בחשבון שבעבר (ממש בעבר) כמות המטלות הייתה גדולה יותר, ורשימת הקריאה והנוכחות היו חובה.
היום אפשר לסיים קורסים בהצטיינות בלי לפתוח ספר בנושא.

המצב בחיפה לא שונה

2 בפלילי, 4 בציבורי (2 מנהלי, 2 חוקתי), 3 בחוזים, 1 באנגלית משפטית, 1 במשפט עברי ועוד 2-3 בשאר הקורסים - כל אלה בהיקף של 1000-1600 מילה. כמו כן, פרוסמינריון בהיקף של 3500-4000.

אגב, גם אני דברתי עם סטודנט שנה א' בבר אילן והוא טוען שהם לא מקבלים עבודות.

lol65

New member
ספציפית הוא

לא מקבל עבודות. כמו שאמרתי, מאוד תלוי במרצה. יש כאלה שקיבלו עבודה בחוזים ויש כאלה שלא, יש כאלה שעשו עבודות בחוקתי ויש כאלה שלא וכו'.
גם בסמנריונים הדרישות שונות בהתאם למרצה. יש סימנריונים שהמרצה מבקש עד תאריך מסויים ראשי פרקים ויש סמנריונים שהמרצה לא נותן דד ליין לכלום ורק אומר מתי להגיש את המוצר הסופי.

למעלה