ברוך הבא
אין לי בעיה עם הכנסת אורחים ואברכך ב"ברוך הבא" אבל בוא לרגע, נסה להיות כנה עם עצמך. אתה מתאר פה אדם מאמין. אדם מאמין שלפני זמן לא רב נלחץ לשמע שאלות מתריסות ועלו הרהורים במוחו. ההרהורים, אסורים בעיניו, הוא איננו חפץ בהם. ואז, אז אתה שואל בשמו "מה עושים?" מהי כוונתך? כשאתה שואל "מה עושים?" אתה מתכוון ל"מה עושים כדי לסלק הרהורי כפירה?" או ל: מה עושים כדי לסלק את האמונה - או אולי ל: מה עושים כדי לחיות עם ההרהורים בשלום-אין לי מושג. אם כוונתך לקבל תשובה מפורטת "כיצד להילחם בהרהורי הכפירה" (כפי שהבנתי מקריאת הודעתך) נראה לי שאתה ממש, אבל ממש לא במקום הנכון. ואם לא - אם לא ואתה רוצה לשאול איך חוקרים אמונה וכו', אתה בהחלט במקום הנכון. לא יודע אם ראוי שתדע את זה או לא - אבל בעיני, עצם העובדה שהגעת לכאן ושטחת את השאלה בפני אנשים שאתה יודע שהם כופרים, בכדי לחוש בהזדהות עם החלק הכפירתי שבך, מעידה שאתה, במובן מסויים, בדרך החוצה. אין לי המלצות, בטח לא קונקרטיות - (חבל שלוקח לספר שכתבתי כל כך הרבה זמן לצאת, אבל הייתי נותן לך אותו במתנה לו היה בידי אחד כזה) אני רק אומר לך ש"ככה זה מתחיל" - קראתי את ההודעה שלך ומצאתי בה את עצמי, לכן אני משקיע כל כך בתגובה אליך. מצאתי בה את עצמי כי גם אצלי זה התחיל מ"מישהו אחש שרק שאל לתומו והלך-הטיל פצצה ונעלם" קראתי לו אז, "השטן בהתגלמותו"... ממרומי חמש שנות וותק אני אומר לך שזה שווה...