עולם הבא

uri80

New member
התשובות הן אישיות.

|ואולי אין עולם הבא?" איך תרצה שנענה לך על זה? אתה חושב שלמישהו כאן יש מושג? הרי אף אחד לא חזר משם. אני אישית לא מאמין בעולם הבא או בכל דבר אחר. מאמין שאחרי המוות אין כלום, גופה שחוזרת לאדמה כדי להתפרק ליסודותיה ולהשתלב מחדש באדמה. זה הכל. באשר לך, אתה צריך לשבת עם עצמך ולהחליט מה נראה לך נכון, אמיתי יותר. אם אתה מאמין בכח עליון והשגחה פרטית או לא. אמונה -זהו כל הענין. אין כאן ידיעה. אני לא מצאתי עד עתה שום דבר שגרם לי לחשוב שיש סיבה להאמין במשהו נוסף.

goidelg

New member
חילוני או לא- אין לי ספק שיש אלוקים

לגבי עולם הבא- זה כבר עניין אחר. אני פוחד מהריקנות, אגב. זו שמרגישים חילוניים ויוצאים בשאלה... הסיבה בגללה אנשים חוזרים בתשובה.

admor

New member
ריקנות היא אינדבידואלית

מכיר כאלה שלא חשים ריקנות ומכיר גם חרדים שחשים ריקנות. <אדמור בחור שמן ולא ריקני בכלל>

תהיה חילוני לחודש

ואז תחליט אם יש או אין אתה חי על סטיגמות על דברים ששמעת ממישהו בקיצור אתה לא נראה לי יציב מי יודע מה.

goidelg

New member
דיר שייגעץ. מעולם לא קיבלתי דברים

כמובנים מאליהם. לכן כשפתאום כשהגעתי לנושא של עולם הבא, התחלתי לשאול שאלות. אני אף פעם לא מקבל דברים "סתם". במקביל אליכם אני שואל גם בפורום של "לשאול את הרב". אני בודק הכל. אלה לא סטיגמות.

סיטרא

New member
ואותי מעניין

איך תמיד, לאורך כל ההיסטוריה, אנשים נשארו לחיות עם האמונות שעליהן גודלו. הא? איך זה? וכולם עוד טוענים שהאמונה הזאת היא-היא היחידה ואין שניה לה. תגיד, זה לא מוזר לך? עזוב את הרב, לך לקמא-סוטרה.

meteorite

New member
בסיסה של האמונה

ראשית היווסדה של האמונה נעוץ בפחד מהמוות. בפחד שלא ישאר אחרינו כלום. ההכרה שאחרי שנמות לא ישאר כלום אחרינו (מלבד צאצאינו- והגנים שלנו) עוררה צורך לברוא איזה כוח עליון, כוח מכוון, שדואג לנו, שדואג שיהיה לנו עולם הבא וכו'. העובדה שאנשים נשארים דווקא עם האמונות עליהן התחנכו- זוהי כנראה תוצאה של שטיפת מוח. ומה ההגיון בלהחליף אמונה אחת באחרת? למה יהדות יותר טוב מנצרות או איסלם? אז אנשים , אם הם נשארים מאמינים, מאמצים את מה שגדלו עליו.

מדהים

(אני משתמש במילה הזו הרבה היום) זו בדיוק השאלה ש"עזרה" לי לצאת בשאלה.

goidelg

New member
השאלה היא-

האם מיד הרמת ידיים וויתרת לעצמך, או שחקרת וחקרת וחפרת וקדחת, ורק אז הבנת. אם בדקת, תוכל להגיב, ולהגיד לי מה הוביל אותך להחלטה הזאת.

לקח לי 3 שנים

מה שהוביל אותי להחלטה היה ההבנה שאין תשובה חד משמעית וגם לא תהיה לי אחת כזו בגילגול הזה, שהתעסקות בזה לא תביא לי תועלת, לא לחיי היומיום שלי ולא לתוכניות ההתעשרות שלי (איזהו עשיר השמח בחלקו, זה תירוץ של עניים בעיני). אז עברתי לחיים פרקטיים יותר, בלי התעסקות בשאלות כאלה, אני חי היום, כל יום, אם יש עולם הבא, אני אחיה אותו כשאגיע לשם, אבל לחיות היום את המחר זו שטות.

לא יודע לגבי הישיבה התיכונית שלך

אבל בשלי לא פעלו בשיטת ההפחדה לעיתים קרובות. (רק מול "חטאים" שאי אפשר לעמוד בהם היית צריך לדמיין את אש הגיהנום ולהנצל מה"עברה") ניסו לשכנע אותנו שהיהדות והדתיים הם הנורמלים וזאת הדרך הנכונה לחיות בה. לכן הביאו להרצאות כל מיני דתיים שהצליחו לעשות משו בחיים שלהם (פרוספסורים,אנשי צבא...) גם לגבי המצוות תמיד אמרו שמצווה זה מלשון להצטוות כלומר להתחבר. שמצוה זה לא עונש אלא דרך להתקרב לאינסופי. לסיכום להיות דתי זה לבחור בדרך הזאת כי טוב לך בה. אנחנו כבני אדם לא מחזיקים בתמונה המלאה. אתה צריך לבחור את הדרך כי לכל צד יש את ההסברים שלו. שוב, זה שאתה שהוא אמר לך שלא שווה לקיים מצות, גם לא שווה להשקיע בלוטו הסיכוי כל כך נמוך, אבל אנשים מעדיפים כנראה להשקיע משהו כי אולי הם יזכו (אני אישית עוד לא קניתי כרטיס)

goidelg

New member
מכיר את קרית הרצוג? גם אותנו לא

הפחידו או משהו. הרבה אנשי צבא וכאלה. מקום טוב סך הכל.

פעם לא היה לה שם טוב

עד שהכניסו אותה למשולש עם עוד 2 ישיבות. כנראה עניין של אופנה. פנימיות זה out. אכלתי שם פעם צהרים היה לא רע לאכול סוף סוף משו על חשבון הדוסים.

goidelg

New member
כן, יש שם אחלה אוכל. 1200 שקל בחודש

עולה התענוג, אבל עוזרים לחלשים. לגבי עולם הבא- אם אין עולם הבא, מה יש אחרי החיים? פשוט הולכים לישון ולא קמים? מוזר נורא...

אני לא חושב שזה סותר את היהדות

אם יש חיים אחרי המוות או אין, זה לא מעיקרי היהדות וזה באמת לא צריך לעניין אותך (עד שתמות ואז כבר תגלה לבד) זה גם היה מטומטם לכתוב הבטחות שאם תעשה XYZ תקבל עולם הבא הרי אף אחד לא חזר משם ואמר שבאמת כיף שם. מזכיר לי את הרב הזה שלא הסכים בשום פנים ואופן לחתום על מכתב שאומר שמי שיצביע למפלגה שלו יזכה בעולם הבא ובכל מיני ברכות כי מי יכול להבטיח דבר כזה. עולה כמעט כמו אוניברסיטה באמת בזבוז. אני באמת נזכר שהייתי קם מוקדם נורא אוכל מהר מהר ומגיע לכמה שעות של דיון על חמור שאכל את הפרה או חירבן על הצב מי יקבל את החרא בסוף.

justchip

New member
למה זה כזה מוזר

לא יותר מוזר לחשוב שאיזה חלק בלתי מורגש מגופך ימשיך להתקיים לעד? שאיזה רוח תקום ממנה לאחר המוות ותמשיך למקום בלתי ידוע בה אנשים אוכלים לוויתן ונהנים מזיוה של איזה דמות שגם היא לא מוגדרת ולא ברורה קיומה? לא יותר הגיוני להאמין במראית עינך שגופך מפורק במשך הזמן לאבני היסוד ממנו הוא מורכב והחומרים האורגנים והאנאורגנים נספגים חזרה אל הטבע ואורגנזמים אחרים? נשמע הרבה יותר הגיוני לא? רק מה אנשים לא רוצים להתמודד עם המחשבה שיש להם סוף ויאבדו ללא זכר לכן ניתן לנחם את עצמינו בסיפורי הפיות שכ"כ הרבה מוצאים את עצמם מאמינים בהם בשביל להצדיק את חייהם ואת מותם. (אגב האמונה בגהנום כמקום אחר המוות להענשת חוטאים בכלל מקורה בנצרות)

uri80

New member
למה מוזר? נשמע לי טבעי בהחלט.

בדיוק כמו שלא חושב שהחתול שנדרס על הכביש צריך לקום לאן שהוא לאחר מותו. הוא מת. זה הכל. סוף הסיפור.

פנדיאני

New member
מה שאצלי היה השוק המזעזע

הוא העובדה שפתאום שמתי לב שכל הפילוסופיות שלי, וכל התזות שלי, הם בעצם לא שלי, ואני רק מפתח זיוני שכל על בסיס משהו שהכתיבו לי. ברגע שהשתחררתי (כך אני מקווה לפחות...) מהמסגרת החשיבתית והתחלתי לחשוב לבד, זה כבר לא כל כך משנה מה בדיוק חשבתי לעצמי. זה פשוט היה כיף לחשוב לבד. כן, מה שאני חושב זה בדיוק מה שאני חושב.

סלסרו

New member
תרגיל מחשבתי בשבילך

תעבור על יג עיקרי האמונה של הרמב"ם, ולרגע - רק לרגע - תניח שכולם לא נכונים לחלוטין. כלומר, תניח ש: אין אלוהים אלוהים לא נתן את התורה (מכיון שהוא לא קיים, הוא אינו יכול לתת את התורה..) התורה נכתבה בידי אדם אין עולם הבא אלוהים לא נותן שכר למעשים טובים ואינו מעניש על מעשים רעים (הלא הוא לא קיים..) בני אדם אינם יכולים לנבא את העתיד המשיח לא יגיע המתים לעולם לא יקומו לתחיה (פספסתי משהו?) תניח שכל הרשימה הזו נכונה. כעת תנסה לענות - לעצמך - על השאלה: מדוע שאאמין שהדברים האלה אינם נכונים? האם ישנה סיבה לומר שאלוהים קיים? שהוא (או היא) נתן את התורה? תקשר עם בני האדם? מעניק שכר על מעשים טובים ועונש על מעשים רעים? שבני אדם יכולים לנבא את העתיד? שהמשיח יגיע? ושהמתים יקומו לתחיה? תחשוב טוב ותראה שאין כל סיבה הגיונית לקבל את הדברים האלה. סתם לקבל אותם ב"אמונה", כי אמונה היא "למעלה מטעם ודעת"? למה? למה לקבל את הדברים האלה ולא מיליון וחצי אמונות משונות אחרות? תרגיל מחשבתי. תחשוב על זה ברצינות.

למעלה