עולם הבא

goidelg

New member
עולם הבא

למדתי בישיבה תיכונית, סיימתי שנה ראשונה בישיבת הסדר. אפילו סיימתי מסכת שבוע שעבר, אבל אני אובד עצות. לפני כמה חודשים נסעתי ברכבת לכיוון הישיבה שלי. כשהאדם (החילוני) שישב מולי הבחין בתכלת על פתילות כנף הציצית שלי, הוא החל שואל אותי שאלות, ומפתח בכך שיחה. באותה שיחה, לקראת סיומה ממש, הוא שאל אותי שאלה, שהותירה אותי המום עד היום. "נניח שיש א-לוהים. למה ´משתלם´ לי לעבוד אותו? למה משתלם לי לקיים את המצוות שלו?" -הרהרתי קצת. "מה זאת אומרת? לקיים את רצון הבורא! לזכות בביאת המשיח! לזכות בשכר העולם הזה, ואפילו יותר חשוב- לזכות בעולם הבא!" "תראה", פתח, " אני לא חושב שאני בנאדם רע. אני מתנדב לעתים, מגדל ילדים, ומחנך אותם. אז נכון שאני לא מתפלל בבוקר, ואשתי הולכת עם מכנסיים, אבל אני לא רוצח, ולא פושע, ולא גנב. אני חושב שאני מקיים רצונו מצוין, וגם אם לא- ביננו, לא הכי אכפת לי. לגבי ביאת משיח- שיבוא. קצת קשה לי, אבל באמת, שיהיה שלום וגאולה. אני לא זה שאצליח לתרום, או שארצה לתרום. לא כשיש לי משפחה וילדים על הראש. לגבי שכר בעולם הזה? יש הרבה לא דתיים שהולך להם בחיים ("רשע וטוב לו", הערתי). הסיבה היחידה שיכולה לגרום לי באמת באמת להבין עמוק בלב, למה שווה לעבוד את ה´. אבל ביננו, "גן עדן"? לך תוכיח שזה קיים. אתה חי פעם אחת מותק, חבל לך "לבזבל" את החיים על מצוות, אם אין עולם הבא. אז אתה יודע מה, אני נשאר בשלי, עד שלא יוכח לי אחרת. נראה לי שיהיה צחוקים בגהינום..." -"תראה, תשמע...", גמגמתי. לא ידעתי מה להגיד! התחלתי להמציא לו תשובה. אמרתי לו שזה מוזכר מהתנ"ך עד לספרים בני ימינו, והוא אמר לי שספרים לא נחשב הוכחה. הם לא אובייקטיביים או מהימנים. המשכתי לגמגמם, ואז נעשה לי נס. הרכבת נעצרה. זו הייתה התחנה שלו. "יש תשובה מפורטת, חבל שלא הספקתי לומר לך אותה, שתדע". "יש לי הרגשה שקודם אתה צריך לדעת", פלט לעברי. ואוי, ריבונו של עולם, כמה שהוא צודק. ואולי אין עולם הבא? אני כל כך בדילמה. אני מרגיש כל כך מזוייף. מה לעשות? המון המון תודה.

welcome aboard

ומה שהכי מפריע זה שאותו בן אדם זר ברכבת שאל אותך בדיוק את מה שאתה שואל את עצמך עוד לפני שפגשת אותו. אני לא חושב שזה היה כל כך מטריף אותך אם הוא לא היה עולה על איזשהו אקורד שכבר צורם לך בראש. לי נשאר להציע לך דבר אחד, אל תסמוך על זה שיש תשובות "בספרים", ולא על זה ש"הרב הזה" יודע איך לענות לך, אלא, אם זה חשוב לך, וזה נשמע כך, אל תוותר עד שתמצא תשובה שתספק אותך. ואם תצא בשאלה, או תתחזק בדת (ואם אתה פה, אז גם אם אתה לא חושב ככה אז אתה נוטה לכיוון הראשון), זה לא משנה. העיקר שתמצא דרך חיים שמתאימה לך. אה, ובקשר לעולם הבא, אין סיבה להניח את קיומו של עולם הבא יותר מאשר את קיומו של מפעל השוקולדה של ווילי וונקה. ואם אתה רוצה הרחבה אל תתבייש לשאול.

סליחה, אבל אני לא יכולה להחריש!

ברור שמפעל השוקולדה של ווילי וונקה עומד על תילו. איזו שאלה בכלל!! יש פה אנשים שאומרים שלא?! אני המומה מהמחשבה שיש אנשים כאלה בעולם. תכף תגיד לי שסימטת דיאגון לא קיימת, חס ושלום.

meteorite

New member
מילא סימטת דיאגון,

אני לתדהמתי גיליתי לאחרונה שמורדור והפלך הם אגדה, ושאין באמת הוביטים ואלפים..... כל עולמי קרס, אני בבלבול רציני. האם אצטרך לותר על אמונתי הקדומה בקוסמים ובהוביטים ולעבור להאמין במציאות??

טף

New member
ואלינור קיימת לעולמי עד

אילובטר הוא האלוהים וטולקין משיחו.

goidelg

New member
אני רוצה הרחבה. איך להגיע לתשובה?

אני לא רוצה הנחות, אני רוצה אמת.

admor

New member
לכל אחד תשובה אחרת

לא מאמין בתשובה אחת. ואיך נענה עם אין שאלה?

admor

New member
בקשר לעולם הבא

יש עוד שאלה למה לא נזכר הגמול של עולם הבא בתורה? למה בברכות ובקללות יש שם כל כך הרבה, אבל אף אחת לא מתייחסת למה שקורה עם הבן אדם לאחר המוות? תשובות אין לי אף אחד עוד לא חזר משם.

whitewidow

New member
משום שעדיין לא הייתה קיימת תפיסה

של גן עדן וגיהנום בתקופת המקרא עולם הזה ועולם הבא הם תוצרים של הלך מחשבה חז"לי.

rigoletto111

New member
בתקופת המקרא התפיסה הזו

היתה קיימת במצרים העתיקה אבל מכל מיני מקומות בתנ"ך ברור שכותביו לא האמינו בתפיסה כזו "ארד אל בני אבל שאולה" אין שם שכר ועונש. רק שאוׁל ותגובת דוד המלך לאחר מות בנו הראשון מבת שבע, שאמר שבנו לא ישוב אליו, כמובן שאז לא היתה אמונה בתחיית המתים

goidelg

New member
מה זאת אומרת "לא מוזכר"?

אני זוכר שבספר בראשית כתוב על גן עדן, וגם ביחזקאל איזה פעמיים...

boten d

New member
"ויטע יהוה אלוהים גן בעדן מקדם

וישם שם את האדם אשר יצר" (בראשית ב',ח) לא מדובר כאן על לאחר המוות ולא מוזכר גהינום. אלו רק הנחות של האדם. גם איוב היה גר בארץ עוץ, את הקוסם אנחנו המצאנו.

עוה``ב אחר המות קיים בהחלט!

וכל המפקפק בקיומו -כופר בעיקר דברי האטמור הנחש. שאף כי אלהים ברא עולם אחד בלבד, עכ``ז הבטיח ``והיתם כאלהים -בוראי עולמות`` (רשי) כגון עולם הבא תוצר פרי דמיונו של האדם

למעלה