עולם הבא

goidelg

New member
קשה לי עם מה שאתה אומר.

זה נורא קל להגיד "הכל שטויות, בואו נתפקר". אני מחפש אמת. לגבי אלוקים ותורתו- זה נכון. לגבי משיח ועולם הבא-קשה לי. בע.

פנדיאני

New member
אז אתן לך תרגיל אחר

אני דמיינתי לעצמי את עצמי כיצור תבוני שנופל לכדור הארץ מהמאדים כשאני כבר ילד גדול בן 20. אני לא שייך לדת מסויימת, אני לא שייך ללאום מסויים, למדינה מסויימת, לכלום. אני איש של מאדים שנופל לכדור הארץ. פתאום אני מגלה שיש אמריקה ושיש מדינות ערביות, ושיש אנשים שחורים ולבנים, וצהובי עור. ושיש דתיים מאוד, ודתיים פחות, ואתאיסטים וכל מיני תרבויות ותת-תרבויות. הכל חדש לי. ואזיי אני צריך לענות לעצמי ברצינות: יש אלהים או לא? איך התפתח כל הז'נר הזה של אלוהים ועבודתו? הפלוס של הגישה הזאת, שככה אתה לא מנסה לתת לגיטימציה לדרך מסויימת, או לתת לגיטימציה לצאת מדרך מסויימת, ואתה פשוט מנסה לחשוב "מהצד" איך דברים התחילו? איך הם התפתחו? המינוס: כנראה שלעולם לא נצליח לצאת מהקוביה שלנו. מה שבעצם מוביל אותנו לפלוס אחר: אם לעולם לא נצליח לצאת מהקוביה, כנראה שזה שאני כן מאמין/מחובר לאמונה רגשית/נפשית או whatever זה בגלל שכך נולדתי. טיפ קטנטן: נסה לחשוב האם באמת צריך שיהיה אלהים כדי שיתפתח מה שהתפתח מבחינת דת וקהילת דתיות וכו'. ורק לסיום אציין. כמו שאמרו כאן לפניי, אין "מצווה" להיות חילוני. יש תחושה עצומה של חופש ועצמאות כאשר אתה חושב לבד ומחליט לבד את אורח חייך יהיה אשר יהיה.

סלסרו

New member
בויינה.. זה מה שאמרתי?

אמרתי שאדרבא, נסה להוכיח שהכל אמת. אני מנסה לומר לך שבמקום לצאת מנקודת הנחה שהכל אמת ואז לחפש איך "להפריך" זאת, נסה הפוך - צא מנקודת הנחה שהכל שקר ואז נסה להוכיח שהכל אמת. [תחזית: לא תצליח].

uri80

New member
הוא לא אומר הכל שטויות, להפך.

וזה לא קל בכלל. הוא מנסה לבחון לרגע נקודת מבט שונה מזו שעליה גדלנו וחונכנו כל חיינו, ועושה זאת בצורה טובה מאד. במידה מסוימת זה דבר דומה מאד למה שעשיתי בעצמי בזמנו. הבנתי שנקודת המוצא הזו נראית לי הרבה יותר הגיונית מלכתחילה, דורשת פחות הסברים ואמונה במעשי ניסים שונים.

ברוך הבא

אין לי בעיה עם הכנסת אורחים ואברכך ב"ברוך הבא" אבל בוא לרגע, נסה להיות כנה עם עצמך. אתה מתאר פה אדם מאמין. אדם מאמין שלפני זמן לא רב נלחץ לשמע שאלות מתריסות ועלו הרהורים במוחו. ההרהורים, אסורים בעיניו, הוא איננו חפץ בהם. ואז, אז אתה שואל בשמו "מה עושים?" מהי כוונתך? כשאתה שואל "מה עושים?" אתה מתכוון ל"מה עושים כדי לסלק הרהורי כפירה?" או ל: מה עושים כדי לסלק את האמונה - או אולי ל: מה עושים כדי לחיות עם ההרהורים בשלום-אין לי מושג. אם כוונתך לקבל תשובה מפורטת "כיצד להילחם בהרהורי הכפירה" (כפי שהבנתי מקריאת הודעתך) נראה לי שאתה ממש, אבל ממש לא במקום הנכון. ואם לא - אם לא ואתה רוצה לשאול איך חוקרים אמונה וכו', אתה בהחלט במקום הנכון. לא יודע אם ראוי שתדע את זה או לא - אבל בעיני, עצם העובדה שהגעת לכאן ושטחת את השאלה בפני אנשים שאתה יודע שהם כופרים, בכדי לחוש בהזדהות עם החלק הכפירתי שבך, מעידה שאתה, במובן מסויים, בדרך החוצה. אין לי המלצות, בטח לא קונקרטיות - (חבל שלוקח לספר שכתבתי כל כך הרבה זמן לצאת, אבל הייתי נותן לך אותו במתנה לו היה בידי אחד כזה) אני רק אומר לך ש"ככה זה מתחיל" - קראתי את ההודעה שלך ומצאתי בה את עצמי, לכן אני משקיע כל כך בתגובה אליך. מצאתי בה את עצמי כי גם אצלי זה התחיל מ"מישהו אחש שרק שאל לתומו והלך-הטיל פצצה ונעלם" קראתי לו אז, "השטן בהתגלמותו"... ממרומי חמש שנות וותק אני אומר לך שזה שווה...

goidelg

New member
מישהי חכמה לימדה אותי פעם

שלפעמים מותר להגיב בלא לדעת איך להגיב. אני לא יודע איך להגיב לך. אני לא יודע אם אתה צודק, אני אפילו לא יודע אם אני מקווה שאתה צודק או אני מקווה שאתה לא צודק. נרשמתי לכולל בבר אילן שנה הבאה. אני הולך לעתודה, אגב. ועוד משהו, אני חושב שזה הזמן והמקום- הסיפור שלי, על האיש ברכבת? המצאתי אותו. כלומר, פגשתי ודיברתי עם אנשים ברכבת. אני נוסע הרבה ברכבת, אבל הסיפור הזה- מצוץ ברובו העצום מהאצבע.

uri80

New member
מדוע לטרוח להמציא סיפור?

לא פשוט יותר פשוט לבוא ולהגיד: " חברה יש לי כמה ספקות, כאלו וכאלו, מה דעתכם?"

סיטרא

New member
מדוע לא?

האנושות חיה ונושמת על סיפורים מזה עשרות אלפי שנים.

uri80

New member
על סיפורים טובים. קצת מקוריות,

טוויסט יפה, משהו שעוד לא שמעתי. מה אני כבר מבקש?

מתלבט13

New member
היה כדאי לאבד את האמונה?

ברצינות. אם היתה לך אןופציה לגרום לכך שלא היו עולים במוחך הרהורי כפירה והיית מאמין בתמימות, לא היית מעדיף את זה? או שאתה חושב שהחיים שלך באמת השתפרו בעקבות איבוד האמונה. אני באמת חושב לפעמים אולי היה עדיף שהייתי ממשיך להאמין וזהו. מעניין אותי מה אתה חושב על עצמך.

rigoletto111

New member
מכיר "לנשק ליחזקאל ת'תחת"?

זה חוזר פה כל שבועיים בערך, ראה את הקובץ המצורף כל הדתות בונות לעצמן מבנה לוגי שאי אפשר להוכיח או להפריך ולא מתחשק לי לנשק ישבנים של אחרים

למעלה