עולים/יורדים

• פותח הנושא Arbor
  • פורסם בתאריך

בחשכת הלילה

Active member
תלוי מי ה"שופטים"

SupermanZW

Well-known member
רוב האנשים שרוצים להגר לא מהגרים כי אינם יכולים

קריטריוני ההגירה במדינות המבוקשות רק מוקשחים כל הזמן, לו הייתה הגירה חופשית לארה"ב כיום כפי שהיה בין 1900 ל1913 חצי מהישראלים היו טסים לשם ולא חוזרים. יש כמובן אנשים שבוחרים להגר באופן לא חוקי אך זה כדאי רק כאשר באמת אין מה להפסיד, ישראל היא לא מדינת עולם שלישי, כך שלמהגר לא חוקי ממנה יש הרבה מה להפסיד (בדרך כלל), לעומת זאת לסומאלי שיהגר באופן לא חוקי לארה"ב אין מה להפסיד כי המדיניות של ארה"ב היא להטיס את המהגר הלא חוקי בחזרה לארצו על חשבונו ואם אין לו כסף אז כולאים אותו אבל לא מטיסים אותו, ה"פירצה" היא שכאשר יעצרו אותו הוא בוודאות יצליח להתחבר עם גורמים עברייניים שידריכו אותו איך להצליח להישאר מתחת לרדאר של רשויות ההגירה בערי מקלט שנמנעים (לא ברור למה) מלהיכנס אליהם וליהנות מחסות של מאפיה מקומית במידה ויחליטו אולי להיכנס ולחפש מהגרים בלתי חוקייםפו של דבר אלשאין להם מה להפסיד נשארים היכן שרצו, גם המעצר מוגבל בזמן וזן עבורם רק תקופת המתנה שבה הם לומדים מה לעשות כדי לא להיתפס שוב.

lEchoesl

New member
כול הבחורות והבחורים בכתבה מזכירים לי את איליה מהפורום

<<אני עובד קשה ולא יכול להרשות לעצמי דירה ברמת אביב, אבל בכיף אתחייב למשכנתא ברעננה שתאכל לי את החיים ואז אגזים שבעל המעדניה משאיר לי גבינה צהובה שלא נמכרה בשליש מחיר, ואכבה שאני עני מסכן ורמת החיים שלי היא ממש בתחת כי אני גר רק ברעננה עם אשכנזים שמרוויחים 500 שקל פחות מאלה שמרוויחים ברמת אביב. אז אני אבכה שהילדים שלי כמעט ערסים, כי אני לא גר בכיכר רבין.>> אוי במילה אחד מעצבנים!
מי שלא יודע להתפשר מה הפלא שיאכל אותה?

lEchoesl

New member
וכן פרל ובר מוזמנת לחזור לרוסיה. ביי ביי!!! אנשים לא

יכולים להיכנס לפרופורציות.

Astroo

New member
שורש העניין הוא העניין החברתי

אם היינו משולבים כאן חברתית, הקשיים הכלכליים והבטחוניים היו נסבלים יותר.
אבל אחד כמוני עושה חשבון: אין לי חברים ילידי ישראל, מעולם לא היו יחסים רומנטיים עם ילידת ישראל, אין קרובי משפחה, אף ישראלי מעולם לא הזמין אותי לביתו, אז בעצם אני זר כאן ושום דבר לא קושר אותי למדינה. אז למה שאסבול את יוקר המחייה ואת המלחמות? אני יכול להיות חייזר באותה מידה במדינה הרבה יותר נוחה.

lEchoesl

New member
יש בזה אמת, אבל זאת אמת אישית פרטית ולא כללית. פרל ובר מספרת

לנו שמהיום הראשון היא נקלטה וגם מדגישה שלא הסתובבה עם רוסים. כול מי שעוזב לא משולב חברתית? בכול פעם שמביאים כתבה כזאת דווקא כן רואים שהם משולבים [חלקם].
אבל כן, במצב של חוסר שילוב זה מובן לי יותר.
וזה עדיין לא מחזק את השחצנות שלהם. נו אז מה? למה למשל אנשים צריכים לרחם על עובדי הייטק או על ריקי כהן מחדרה שהתלוננה שהיא רוצה לטוס 3 פעמים לחוץ לארץ??? למה? למה אני צריכה להתייחס אליהם כאל אבדה? אתה יודע הלב שלי כואב על פוטנציאלים לא ממומשים ויש בשפע! ורק כשיצאתי מהצבא התחלתי להתרועע פה ושם באזרחי פגשתי בשפע דוברי רוסית חביבים [ולא רק] ומעניינים שימלצרו או יעשו עבודות אחרות בלי ההזדמנות ללכת לקבל השכלה בגלל קשיים כלכליים!!! ובגלל החשש שהם לא יוכלו להתרכז בגלל קשיים כלכליים. זה מה שכואב! אז אני בשנה הבאה מתחילה ללמוד, וכשאקבל תואר [ולא משנה אם הוא יקדם אותי או לא] מעולם לא ארצה לבוא לתקשורת ולקטר שהחיים שלי בזבל כמו שעושה פרל ובר והחברות שלה! כי יש אנשים שגם השכלה לא תהיה להם! זה מה שמעציב! ולא ריקי כהן ופרל ובר!

Astroo

New member
גם מי שיש לו חברים ילידי הארץ

משולב פחות מצבר שיש לו כאן הורים *ישראלים* וקרובי משפחה אחרים. אבא שלו היה סגן אלוף בצה"ל ודוד היה מזכיר קיבוץ וסבתא הכירה את בן גוריון. לעומת זאת, הוריו של עולה מדור 1.5 בקושי יודעים עברית, דודיו גרים בכלל ברוסיה וסבתא היתה במפלגה הקומוניסטית.

lEchoesl

New member
גם פה יש הקצנה בתכלס. לכול צבר שנולד פה יש סבתא שהכירה את בן

גוריון? יש פה מלא צברים שאין להם שום קשרים או יש להם קשרים מעוטים. יש ויש.

Arbor

New member
אף אחד לא מהגר בקלות, השאלה היא - איפה הקש ששובר את...

כמו שאומרים: הכל נכון - החיים כאן קשים מבחינה כלכלית, ביטחונית, אקלימית וכו'. וכאמור קשים לכולם, לא רק לעולים (חדשים או ותיקים).

אבל מי שעוזב עושה בסופו של דבר 3 חשבונות עיקריים:

* האם יש יותר מדי "עוגנים" שמשאירים אותך "בכוח" כאן בישראל

* האם לדעתך בעתיד יהיה כאן טוב יותר (מבכל המבחינות הרלוונטיות ל"מתחשבן")

* האם המעבר למקום הספיציפי החדש ישפר את מצבך הנוכחי והעתידי

התמהיל הממוצע של התשובות ל-3 ה"חשבונות" הנ"ל הוא זה שמטה את הכף להישארות אל מול עזיבה.

Astroo

New member
לא חייב להיות שום קש

לפעמים יש לך פשוט הזדמנות לרילוקיישן.

beatman

Member
את ממש טועה

הבעיות שהם מתארים אופייניות לכלל ישראל:
איפה בארץ תמצאי עבודה פחות מ- 9-12 שעות (בד"כ לכיוון ה-12 ואף יותר) ?
&nbsp
איפה ניתן לקנות בית במחירים נורמליים ?
&nbsp
מה עם מחירי המזון, לבוש, רכבים וכו' ? יש מקום שהם הרבה יותר זולים בו מאשר בגוש דן ? אולי ברצועת עזה.

lEchoesl

New member
מי עובד 12 שעות? הייטקיסטים רגלים עובדים 8 שעות תשאל את

אסטרו. מי שעובד 12 זה רופאים עובדי מפעל אחים ואחיות. בכול מדינה העובדים האלה עובדים יותר מאחרים בממוצע.

beatman

Member
גם בהייטק הרבה עובדים 10 שעות ומעלה, מאוד נפוץ

ברוב המקצועות שעובדים 8-9 שעות המשכורת היא בהתאם.
במפעלים טוחנים כמעט קבוע 12 שעות + משמרות לילה ללא אופציה לפחות מכך.
בחו"ל פועלים ועובדי רפואה עובדים פחות, יש לי קרוב משפחה אח בבית חולים שטוען שמעבידים אותם בתנאים קשים מאוד בשביל לעמוד באיזשהו סטנדרט אמריקאי, רק שבארה"ב עובדים פחות שעות/יותר אחיות פר מטופלים והשכר גבוה יותר.
אני כבר לא מדבר על רופא צעיר בבי"ח שעושה משמרות כאילו הוא במלחמה תמידית.

Astroo

New member
בד"כ 9

לפעמים גם 12 ויותר, אבל לא יותר מיומיים בחודש

SupermanZW

Well-known member
יש "חורים" בישראל שבהם אפשר לקנות בתים בזול

אבל אי אפשר למצוא מקומות עבודה טובים ברדיוס של 100 ק"מ מהם (מצפה רמון למשל). לעומת זאת (סתם לצורך הדוגמה, פשוט כי אני מכיר את האזור) בדארטמות' שמהווה חלק מהליפקס ונמצאת במרחק נסיעה של פחות מ10 דקות מDowntown Halifax אפשר למצוא בתים שמחירם פחות מC$100K (תמיד יש בתים כאלה למכירה שם והם נמכרים במהירות ולא מדובר באזורים גרועים אלא פשוט בבתים קטנים יחסית ובכל זאת גדולים יותר מדירה ממוצעת בישראל) ויש שם המון מקומות עבודה טובים, כולל חברות IT, אני לא חושב שאפילו במצפה רמון אפשר למצוא בתים במחירים האלה.

Astroo

New member
את הדיון בכנסת היו צריכים לעשות בשנות ה-90

עכשיו זה כבר מאוחר מדי.

Astroo

New member
אולי טיפה

אם בתי הספר היו מנסים לשלב אותנו חברתית, אולי התוצאה היתה יותר טובה.
בית הספר שלמדתי בו, עזר לי מאוד מבחינה לימודית (שיעורי עזר והארכת זמן במבחנים), אבל עשה אפס מאמץ לעזור לי לרכוש חברים מהכיתה או מהשכבה. אותו כנ"ל בצבא.

למעלה