עולים/יורדים

• פותח הנושא Arbor
  • פורסם בתאריך

בחשכת הלילה

Active member
המציאות היא שהמערב יוזם עימות

מתמשך עם רוסיה. כתהת העצמך: לנגוס אזורי השפעה.
עכשיו, נסה חפרט מה זה בדיוק "אזורי השפעה", ולמה זה רע. למה שגריר רוסיה בארה"ב הוא רשע לפי ההגדרה, ולמה להפגש אתו זה פשע.
שטיפת המוח עובדת מצוין: הפיכה אנטי דמוקרטית נגד הנשיא הנבחר באוקראינה נחשבת ל"מהפיכה דמוקרטית". אובמה מודה בעצמו שארה"ב ארגנה הפיכה זו, ומהחינתכם זה בסדר.
בנוגע למערכות הטילים אתה כנראה לא בעניינים: יש הסכמים בין המעצמות להגבלת מערכות הגנה המיועדות לשבירת מאזן האימה. מטרת טילי ההגנה של נאט"ו סביב גבולות רוסיה, בארצות מהן רוסיה הוציאה את כל נוכחותה הצבאית, היא לאפשר תקיפה תוך הגנה ממכת הנגד! אם קודם לכן ארה"ב תירצה את ההפרת ההסכמים בנדון ב..."הגנה מפני צפון קוראה", הרי עכשיו השליכו לפח האשפה את הקשקוש הזה ומדברים בגלוי שהם מכוונים נגד ה"תוקפנות" הרוסית.

Arbor

New member
טוב, בוא נסכם

כי אני מרגיש שהדיון התחיל להסתובב סביב הזנב של עצמו.
רק בקשה אחת - אל תפנה אלי את "מבחינתכם". אני לא נציגו האפולוגטי של המערב ובכלל לא נציגו של איש.

כאמור, אני מסתכל על שני הצדדים ורואה אצל שניהם פעולות וכוונות אינטרסנטיות ולעיתים ציניות ובזויות. אך עדיין, אני הייתי מרגיש יותר נוח במערב, כי לדעתי (כמו שכבר אמרתי לעיל) רוסיה היא לא מדינה שהיא liveable מבחינתי.
זו הערכתי ותחושתי האישית, שאתה חולק עליה.
אז נסכים שבזה איננו מסכימים.

בחשכת הלילה

Active member
זה "סוג של" תגובה

לא ראיתי כאן שום "דיון", רק סיסמאות.

אתה בהחלט מוזמן לעבור לרוסיה, ויפה שעה אחת קודם

אל תשכח לקחת איתך את המאמרים האוהדים שפרסמת ב"זו הדרך", פוטין החבר שלך מחבב פרופגנדה פרו-רוסית.

בחשכת הלילה

Active member
זה בטאון המפלגה הקומוניסטית הישראלית,

עיתון דקיק היוצא לאור אחת לשבוע.
כפי שכתבתי, עמדותיי השמאלניות המוצהרות, ברוב הנושאים קרובות לעמדות של חד"ש, אם כי לא בכולם.
בזמנו, לפני כ-17 שנה, פורסם בעיתון זה מכתב שלי, בו מתחתי ביקורת על מאמר שפורסם בו על מלחמת צ'צ'ניה.
ומאז, כל תועמלן פרימיטיבי סוג תחת, כל פשיסט שאינו מקבל פלורליזם, "חושף את פרצופו של טלמון", אשר גם כותב לעיתון הקומוניסטי, גם תומך ב"השמדת העם הצ'צ'ני", וגם בכלל

בחשכת הלילה

Active member
בקשי משאול רזניק

הוא, כמקצוען, שומר דברים כאלה

בגדול, שום דבר מעניין. בעקבות הפלישה של בסייב + חטאב לדגסטן פרצה "מלחמת צ'צ'ניה השנייה". הבטאון הישראלי העתיק מאמר מבטאון הקומוניסטים הבריטיים, המגנה את "הפלישה הרוסית" לצ'צ'ניה, ואני כתבתי במכתב ששכחו לשאול את הצ'צ'נים עצמם, את המופתי שלהם בפרט, אם הם העדיפו את שלטון אל קאעידה.
מדוע זה פתאום מעניין אותך?

Astroo

New member
אצל שאול כולם אהבלים

הוא קרא כך לקסניה סבטלובה, ליברמן, מוסיקאים מפורסמים ועוד רשימה ארוכה של אנשים.

בחשכת הלילה

Active member
יש רמות שונות של תעמולה (יעני "הסברה").

יש תעמולה מתוחכמת יותר, "עדינה", מבוססת על ניואנסים, על שילוב של רגש עם היגיון - חוכמת הריטוריקה!
ויש תעמולה פרימיטיבית, בוטה, מסוג: "אתה אידיוט!", "הוא פוליטיקאי/משורר/אמן סוג זין" - תעמולה מסוג זה נעימה לאוזן הפרימיטיבית, כל אחד יכול לחשוב עצמו לפוליטיקאי/משורר/אמן/כדורגלן סוג אל"ף, ולפיכך להאמין שהתועמלן עצמו הוא בוודאי סוג אל"ף

במילים אחרות, כל רמה נתונה של תעמולה מכוונת לקבל יעד מסוים, ולפיכך, עבור כל קהל יעד נתון נבחר תועמלן בהתאם.
מן הסתם, כך מוערכת הרמה האינטלקטואלית של גולשי פורום זה, שהוקצו לה תועמלנים אלה.

Arbor

New member
כדברי הרמב"ם - ""שמע האמת ממי שאמרה"

אני אמנם חולק על לא מעט מדעותיו ואמירותיו של שאול (אם כי סגנונו ה"חתרני" והספק-ציני/סרקסטי די חביב עלי).

אבל המקרה הזה אני מסכים איתו לחלוטין. וכמו שעניתי לך לעיל - לדעתי, אינה מדינה שהיא "liveable" מבחינתי ולדעתי מבחינת רבים אחרים.

למעלה