עוכרי ישראל.

את יודעת

לפי הטיעון הזה, אין ערך לשום חוק, כי תמיד ניתן לטעון שהאגואיסטים הם שמשרתים אותנו. יש בבחירות, את מוזמנת להצביע בבחירות הבאות לאיחוד הלאומי, למפד"ל או לברוך מרזל. הבעיה היא, שאתם במיעוט. רוב אזרחי מדינת ישראל, למרות הכל ואחרי הכל, אנשים שפויים. רוב עם ישראל, היהודים, מי שאתם בכח הופכים לאחים שלך, לא רוצים שתתיישבו בגבעות האלו. כן כן, מה ששמעת. לא רוצים לסכן את חיינו בהגנה עליהם ולא רוצים לבזבז את כספי החינוך, המדע, הרפואה והרווחה עליכם. לא רוצים להסתבך בבניית תוואי גדר בעייתי בגללכם, ובכך לפגוע בביטחון שלנו. אהוד אולמרט משרת את האינטרס שלנו, של הרוב. אתרע מזלכם להיות מיעוט קנאי ומטורף. זוהי הדמוקרטיה, וכשאת במיעוט, את צריכה לכבד את החלטת הרוב. לא רוצים? תפרשו מהמשחק הדמוקרטי וממדינת ישראל, תקימו מדינת מתנחלים באיו"ש, בין כה וכה אתם לא שונים בכלום מכל מליציית טרור פלשתינאית אחרת.

תהיה אמיתי.

לא תמיד ניתן לטעון. זה דבר שקוף, רואים את זה! אל תגיד לי שאתה חושב שהם פועלים לטובתנו.

אולי לא לטובתך

כי את חלק ממיעוט קיצוני ומטורף. זה שתגידי "תהיה אמיתי" או "זה שקוף" לא ממש מרשים אותי, ולא מהווה תחליף לטיעונים עניינים By no mean. אני, בתור חייל, חושב שאולמרט פועל לטובתי באופן ישיר, שכן הוא שומר על חיי ומונע ממני את הצורך לשמור על קומץ משיחיסטים מטורפים שבינם לבין האינטרס הלאומי אין דבר.

ורק, אני מתחננת, אל תעשה הכללות.

תשנא את מי שאתה שונא בגלל סיבות אמיתיות, ולא בגלל החצאית והכיפה. אתה יכול לשנוא אותי - תפדל, לי אתה לפחות מסביר. אבל את אח שלי אל תשנא, כי הוא לא היה שם, או לא חשב שזה נכון, או כל מיני דברים אחרים.

כן,

בגלל שאי אפשר לדבר בשם היהדות. היהדות זה דבר לא ברור לגמרי. את יהודייה ואני יהודי(גם לפי היהדות שלך), אך לכל אחד מאיתנו יש דרך חיים שונה לגמרי....

שטויות.

היהדות זה מה שכתוב בתורה - ואני משתדלת לקיים כל מה שכתוב בתורה אם זה מתאפשר, ולפעמים יש בעיות וסתירות. אתה יהודי, כי ככה נולדת. תקן אותי אם אני טועה - המצוות זה לא מה שעומד בראש סדר העדיפויות שלך. בגלל שבשלי כן, הייתי אתמול בעמונה.

וגם לפי היהדות שלך אי אפשר לדעת

מה הוא הפירוש הנכון לתורה, כל עוד אין משיח, אך חובה לנסות לפרש אותה... ואני חי ע"פ הפירוש שלי.... את ל מאמינה בתורה, את מאמינה בפירוש מסויים בתורה. את מאמינה לדוגמא בפירוש של "ולא תאכל גדי בחלב אימו" כלא לאכול בשר וחלב ביחד, אני מפרש את זה שונה.

ויש גם ציווי בתורה

לציית לחכמים ולרבנים שלמדו את התורה ואיך הדרך לפרש אותה (והיא לא פשוטה), וזה מה שאני משתדלת לעשות. זה אנשים שלמדו הרבה ולא סתם מנחשים וממציאים מה שבא להם.

סלוניק

New member
רגע,

אז השוטרים צריכים לסרב לפקודה של הממשלה (כמו שכינית את זה - "אם יגידו להם לקפוץ מהגג..."), אבל אסור להטיל ספק בכל ציווי שמגיע מחכמים ורבנים בשר ודם.

כן, הם צריכים לסרב פקודה.

לא אמרתי שאסור להטיל ספק. קורה ויש מחלוקת, או שיש משהו שנראה לנו לא הגיוני, אז חוקרים, מבררים, בודקים. לפעמים יש גם סתירות בין ערכים שונים, ויש בעיות. הרבנים שאני מאמינה בדרך שלהם למדו המון המון על מה שהם מדברים. רובם גם דואגים לעם ישראל ולא לעצמם.

תאמין לי שלא הרבה שנים כמוהם.

אבל זה לא משנה. המשפטנים האלה משועבדים לאינטרסים האישיים של המנהיגים שלנו.

סלוניק

New member
את מגחיכה את עצמך.

אין לך חצי מושג איך התחיל הסיפור. הוא התחיל עוד בעתירה של שלום עכשיו, ארגון שההנהגה שלו קשורה אם כבר למפלגת העבודה ולא לקדימה. ואת יודעת מה? אין דבר קל יותר מלהאשים כל התפתחות שלא תואמת את השקפת העולם שלך באינטרסים אישיים. חשבת אולי פשוט שמבחינה משפטית מבנים בלתי חוקיים צריך לפנות?

לא מדוייק....

הם למדו את לפרש את התנ"ך ע"פ פירוש אחר...אם אותו פירוש לא נכון- כל גם הפירוש הזה לא נכון... מי אמר לך שאני יודע על התנ"ך פחות ממך? מי אמר לך שאני מנחש וממציא מה שבא לי? את ידעת שהסוצייאליזם מבוסס במקור על היהדות? שקרל מארס היה יהודי? שזה בעצם סוג של פירוש לתנ"ך? מי אמר לך שהוא ידע פחות על התנ"ך מאשר הרבנים שלך?

יש דברים

על הדרך לפרש את התורה וכל זה, שעברו במסורת, ונאמרו למשה רבנו בסיני. זו ההתחלה של התורה שבע"פ, שהיא חלק בלתי נפרד מהאמונה שלנו. זה עבר במסורת, ויש אנשים שקצת עיוותו בדרך.

עובדה-

שעברו הרבה שנים עד שהדרכים התפצלו והשתנו. לפני כן כולם הלכו באותה דרך - שאני משערת שהיא קרובה יותר לדרך שלי מלשלך. תקן אותי אם אני טועה. רק אחרי הרבה שנים כל אחד התחיל לשנות והמציא לפי מה שנוח לו.

נכון, אך העובדה היא שזה התעוות.

והעובדה היא שאת לא יודעת מה התעוות. ולכן אל לך לפסול את הפירוש שלי, שנכון כיום מבחינה הלכתית בדיוק כמו שלך.... את לא יכולה לשער שזה יותר קרוב לשלך, כי אין לך שמץ של מושג מה שהיה שם.... את יודעת שהעיוות לא היה כ"כ גדול על סמך הדבר שעוות....זה כמו שאני אגיד שהארי פוטר אמיתי ע"פ הארי פוטר.....

lithium1914

New member
חוקי היהדות הם בתושב"ע, לא בתורה.

יש עשרות אם לא מאות חוקים בתורה שלא מקוימים כבר אלפי שנים ביהדות.

לא, זה לא מזכיר את השואה

בכל אופן, אני מניח שמערכת החינוך הפונדמנטליסטית שלך לא לימדה אותך על השואה, אז הנה שיעור קצר, לפני שאת מעזה להעלות על דל שפתיך דברים חצופים שכאלו. ההשוואה הנבובה הזו מעליבה אותך ולא אף אחד אחר. אני מבין מה היה שם כי שמעתי עדויות, שמעתי על בלוקים שהועפו באוויר, המרחק בין זה לבין רצח הוא כפסע. אני לא חושב שאת בכלל מבינה את המשמעות של הדברים הללו, נטילת חיים של אדם, של שוטר שבא לאכוף את החוק. איבדתם את כל השפיות, אתם קומץ מטורפים מסוכן שמקומו בכלא, במקרה הטוב. שמעתי על מתנחלים שהבטיחו מכות, כאמור, לא באופן אישי. ראיתי קבוצה של מתנחלים מבצעים לינץ' במג"בניק, ואני רואה כאן את חבריהם בפורום מגבים אותם ומבינים אותם. אני לא מתנצח איתך ולא מתווכח איתך, אני מעדיף לשמור בסתר ליבי את מה שאני חושב עליך ועל שכמותך, אם כי לא ממש מצליח. רבים אמנם יגדירו אותי כאיש שמאל, אבל אני לא מדבר מנקודת מבט פוליטית. למרות שזה בלתי אפשרי, תנסי להסיר את מסך האנטגוניזם ולקרוא את דברי עם טיפה ביקורת עצמית, אולי באמת עברתם את הגבול, אולי באמת כל זה לא שווה בשביל ארץ ישראל השלמה, אולי. לפחות תטילי טיפה ספק בהנחות היסוד הגזעניות שלך. עכשיו סלחי לי, אני הולך להקיא.

למעלה