עוכרי ישראל.

Pure M

New member
ההבדל הוא

ששוטר אמור לאכוף את החוק ולא לקחת אותו לידיים, פורע שעושה את זה ייענש בבית המשפט, אתה לא אמור להעניש אותו.

מה ההבדל?

בין לאכוף את החוק ללקחת אותו לידיים? פורע חוק אומר, לפני שיענש ע"י בית המשפט, לנעצר ע"י השוטר....

כן, במקרה הם היו שם

באיזה טיול של החברה להגנת הטבע, כשלפתע הופיעו הקלגסים הנוראיים של צה"ל. ציטוט ששמעתי מידידה שלי שנכחה במקום - "אם תקבלי מחר בעיטה, זה לא אישי, זה כי אנחנו נגד המדינה והממשלה שלך". זה היה בלילה שלפני ההתפרעות.

Pure M

New member
מישהו אמר שהם היו שם במקרה?

אל תנסה להוציא ממני מילים שלא אמרתי. וכן, מה לעשות שכשהמדינה שלך באה ועושה לך דברים כאלה קשה לך לאהוב אותה..

יפה,

אם אתה מודע לכך שהם לא היו שם במקרה, לא ניתן אלא להסיק מכך שהמטרה שלהם היתה ליצור עימות אלים, שכן המשטרה באה לאכוף את החוק והם פשוט עמדו בדרכה. למה הם ציפו? שהשוטרים והחיילים יתקפלו וישובו הביתה? אני חוזר ומצטט לך דברים שידידה שלי סיפרה לי שאמרו לה - "אם מחר תחטפי בעיטה, זה לא אישי, זה נגד המדינה והממשלה שלך". זה נאמר בלילה שלפני. אתה עושה רושם טיפה יותר שפוי, אתה לא יכול פשוט להכיר בכך שמה שהיה הוא בגדר שערורייה, בלשון המעטה, ולא בגלל המשטרה והצבא?

Pure M

New member
מה שקרה הוא שערוריה,

אבל בגלל המשטרה והצבא. הם באו במטרה לאלימות, האנשים שלנו באו לשם אבל במטרה למחות בעיקר על הפינוי הזה, וכל התוכנית סבבה סביב פינוי פסיבי ושקט. זה שכמה איימו ואיבדו את הראש לא אומר שהרוב באו בגישה הזאת.

אבל זה שרק באתם

זה הפרה על החוק ומחאה אקטיבית......למה חשבתם שהדבר יוביל? אתם לא יכולים לעבור על החוק במודע ואז להתלונן על חוסר חוקיות....

יפה,

אם אתה מודע לכך שהם לא היו שם במקרה, לא ניתן אלא להסיק מכך שהמטרה שלהם היתה ליצור עימות אלים, שכן המשטרה באה לאכוף את החוק והם פשוט עמדו בדרכה. למה הם ציפו? שהשוטרים והחיילים יתקפלו וישובו הביתה? אני חוזר ומצטט לך דברים שידידה שלי סיפרה לי שאמרו לה - "אם מחר תחטפי בעיטה, זה לא אישי, זה נגד המדינה והממשלה שלך". זה נאמר בלילה שלפני. אתה עושה רושם טיפה יותר שפוי, אתה לא יכול פשוט להכיר בכך שמה שהיה הוא בגדר שערורייה, בלשון המעטה, ולא בגלל המשטרה והצבא?

iknow

New member
טוב שלא הגזמת.

הפינוי בוצע והיטב. לדעתי האישית, חלק מהלוחמים/שוטרים בהחלט הגזימו בתגובותיהם אבל במידת הסביר. מבחינה חינוכית, יתכן וזה יעזור למנוע קיומם של דברים כאלו בעתיד (יתכן וזה יביא את הפעולה ההפוכה, מצד שני).

Pure M

New member
חינוכית?

צר לי לבשר לך, שוטרים אינם מורים, ותפקידם אינו לחנך. ואנשים כאלה ממש, אבל ממש לא כדאי שיופקדו על "חינוך". בוצע היטב? ובכן, אנחנו כבר נראה לגבי זה כשיפורסמו מסקנות ועדות החקירה. רוב השוטרים הגזימו בתגובותיהם, וזה בהחלט לא במידת הסביר, אחרת איך תסביר את כמות המפונים לביה"ח? במידת הסביר זה לשבור יד ולהביא לעילפון של ח"כ? במידת הסביר זה להכות ח"כ באלות? וואלה, יש לנו תפיסות קצת שונות לגבי "סביר".

iknow

New member
ידויי אבנים במשקל קילו זה סביר?

אני לא רוצה להיגרר לויכוח ה"אתם התחלתם", אבל הזילזול שהאוכלוסיה הספציפית הזאת חשה כלפי החוק במדינה עובר כל גבול. לדעתי יש להטיל על אנשים אלו קנס כספי, כשם שמטילים על עוברי עבירות תנועה שונות. אני פשוט לא מצליח להבין את הסלחנות הזאת כלפי העבירה הבוטה על החוק. אתה תיהיה כזה סלחן כלפי פושע שמרביץ לשוטר? (העובדה שאף אחד לא נהרג, בשבילי, סבירה)

Pure M

New member
האמת?

כן. כשמישהו שאמון על אכיפת החוק עובר עליו, אין לו את הזכות להצטדק ולהתגונן בעזרתו.

iknow

New member
שכחת את ההתנתקות חביבי?

שם השוטרים הגיעו, אמרו "אתם צריכים להתפנות" ולקחו, בלי אלימות את המתנחלים החוצה. המקרה הזה יכול היה לסתיים בדיוק באותו האופן אלמלא ההתנגדות (וידויי האבנים) החזקה יותר מצד המתנחלים. בכל אופן, אין מה לחפש פה אשמים, האשמה ברורה כשמש, אני בטוח, לרוב אזרחי מדינת ישראל והיא של המתנחלים.

Pure M

New member
זהו, שלא היתה התנגדות!

לא משנה מה הדיעה הפוליטית שלך, אתה צריך להסתכל בעין אובייקטיבית על המתנחלים, לפחות כמו שאתה מסתכל על הפלסטינאים בצדקנות. השוטרים אפילו לא דיברו עם המתנחלים! לא הוציאו מילה אחת! ואני אומר את הדברים ממקור ראשון, דיברתי עם הרבה אנשים שהיו שם. לא נתנו לאנשים הזדמנות להתפנות באופן פסיבי, פשוט באו ופוצצו אותם. ואתה יודע מה, אפילו אם נגיד שזרקו לכיוון הכוחות המפנים אבנים לפני כן (לא שאני מצדיק) זה ממש לא מצדיק אלימות ואגרסיביות שכזאת, זה היה פשוט חבורה של סדיסטים שמגיעה לפורקן.

iknow

New member
עכשיו רק תשים לב לאן האמינות של כל

הציבור המגוחך הזה שאתה מנסה להגן עליו הגיעה: אני לא מאמין לך. אני פשוט לא מאמין לך. הסיבות לכך הן ההגזמות הפרועות שאני שומע לאחרונה על כל שטות, מצד הציבור הדתי-לאומי (שהוא, סך הכל, ציבור חיובי, אם לא נתחשב בבאג ההתיישבות שיושב להם בראש). אני חושב שאם לא הייתה התגרות (בלשון המעטה) מצד המתנחלים ואם לא הייתה הצהרת כוונות מצד המתנחלים, העניינים היו נגמרים אחרת.

Pure M

New member
עובדה שזה נגמר איך שזה נגמר..

הרי ידוע לא מהיום ששוטרי היס"מ ומג"ב הינם חמומי מוח שמחפשים אלימות, וזה מתיישב בדיוק עם טענותינו.

iknow

New member
טוב, אני חושב שאני אוותר

אני לא רואה שיש לך את היכולת להתייחס לדברי באופן ענייני.

לא הייתה התנגדות?

אז מדוע מישהי שאני מכיר נפצעה בהתנתקות והייתה כמה חודשים עם גבס ו6 תפרים?

Pure M

New member
לא ידוע לי על מקרה כזה,

אז קשה לי להתייחס לטענה הזאת.

למעלה