עויונות

neophile

New member
עויונות

"Civilized society is perpetually menaced with disintegration through this primary hostility of men towards one another.

Sigmund Freud"

תרגום חופשי - "החברה המתורבתת מאויימת תמידית בהתפוררות עקב העוינות התמידית הזאת של אדם אחד כלפי האחר"

שזאת התבוננות מעניינת מכל מני אספקטים
מעניין שהוא מציין דווקא את החברה המתורבתת כמאויימת בכך ונדמה לי שכולנו יכולים להזכר באיזה שהוא יום בילדות שלנו שבו רובנו "חונכנו" initiated , לעוינות כתגובה ראשונית לכל אינטרקציה אנושית בין אם ידידותית או לא ומה אם לא התגובה הזאת מפתח את האגו ?

אפשר בקלות לזהות ילד שגדל בחברה "מערבית מתורבתת" לעומת ילד מחברות אחרות על ידי העויינות שלו , אותה עויינות שמתדלקת רצון כן ואמיתי לנצל ולהשפיל את הזולת במחשבה כמו גם במעשה .

אותה עוינות שאחראית למצב העגום שהפלנטה שלנו נמצאת בה
כל ההישגים של החברה המערבית , מבוססים על העוינות .

מי שלא מקבל את ההתניה הזאת משום מה הוא simpleton , מפגר , אוטיסט .
עיונות היא הדרך להצלחה ...

אסף ב6

New member
אני לא חושב שאותה עוינות בהכרח מתבטאת ברצון

להשפיל ולנצל את הזולת...
אני האמת חושב שפירשת אותו בכיוון קצת שונה ממה שאני הייתי מפרש אותו.
אני הייתי מחליף את המילה אדם לגבר/ים, כלומר הוא מדבר לדעתי על עוינות בין גברים, ואני בכלל לא בטוח שהוא מדבר על עוינות שקיימת רק בחברה "מתורבתת".
בין גברים יש מין חשש תמידי להראות לא פחות טוב מהשאר, לי יש קנאה לעיתים כשמישהו מצליח יותר ממני, ואני רוצה להרגיש "לא פחות טוב" מאחרים.

וזה עוד בין חברים, ככל שמרחיבים את המעגל יש יותר מקרים של עוינות בין גברים, לדוג' - מישהו שאתה עובד איתו / לומד איתו אבל לא מכיר, מישהו שאתה מעולם לא ראית, קבוצה זרה, מדינה אחרת.
למרות שעפ"י פרויד גם בתוך המשפחה יש עוינות כזאת בין גברים. אבל זה מתבטא בצורות פחות ברורות לעין הבלתי מזוינת.

ינוקא1

New member
לא נראה לי רק המתורבתת . . .

עוינות נובעת פשוט ממלחמת הקיום בה חיים אנשים.

אם האספקט של מלחמת קיום חזק מאוד - למשל מקום צפוף , תחרותי , אז בהכרח תהיה שם עוינות.

לעומת זאת אם מישהו חי לו בכפר חיים שלווים ללא תחרות עם עזים ותרנגולות , לא תתפתח עוינות.

אבל אני מניח שזה לא משנה באיזו חברה אנושית מדובר , מזרחית או מערבית , כאשר התנאים הם תחרותיים וצפופים העוינות באה כצורך הישרדותי.

neophile

New member
בחברה "לא מתורבתת"

נראה לי שהכוונה היא לילידים אמריקנים או לאסקימוסים .
בחברות האלה היתה הרבה פחות עוינות ותחרותיות .

אני חושב שהאינדיקציה הטובה ביותר לרמת העויינות היא ביחס של אנשים כלפי הטבע , כי אנשים שיש להם הרבה עויינות אחד כלפי השני הם גם אנשים שיש להם עויינות כלפי הטבע שמתבטאת בניצול מוגזם של הטבע לשם רווח .

כלומר באותן חברות שאין הרבה עויינות גם אין רצון מוגזם לרווח .
ברור שישנה תחרותיות למשל על נשים שזה כמו אצל חיות וזה יכול להתבטא בקרבות מסוגים שונים כמו למשל מי צייד יותר טוב אבל זה לא יתבטא בהקמת מפעל לכריתת עצים וההפיכה שלהם לרהיטים זולים .

אפשר לתהות איך זה שתושבי אמריקה לא הקימו מיכרות רבים לכרייה של מתכות שהיו מספקים להם כלי נשק ושריונות איכותיים ? זה הרי הדבר ההגיוני לעשות לפי שיקול של מערבי ? למה הם לא פיתחו כלי נשק כמו המערביים ?

מה הם היו מפגרים אולי ? פרימיטיבים ?

ינוקא1

New member
חלק גדול מהתרבות המערבית

התפתחה בערים גדולות וצפופות , בחלק מהזמן בתנאים של עוני ומגפות.

שם התחרותיות שולטת , וגם נותנת יתרון הישרדותי.

זה יוצר גם את השאפתנות ודברים נוספים.

כמו כן לאדם המערבי פשוט היו כלים להוציא אל הפועל את תשוקותיו ולנצח כל תרבות שעמדה בדרכו.
זה לא אומר שעמים ילידים נלחמים פחות , זה אומר רק שבמלחמה כזאת יהיו בדרך כלל כמה מאות הרוגים שזה "כסף קטן" לעומת מלחמה שאנחנו מכירים.

אך תראה למשל את הטבח ברואנדה , שם בשנות ה90 בני ההוטו טבחו בשבט הטוטסי מאות אלפים ויש אומרים חצי מליון איש , ובקושי שמעת על זה משהו.

כך שעוינות איננה קשורה לצבע מין ולאום אלא בעיקר לתנאים סביבתיים - תנאי מצוקה , הרגשת קיפוח , הסתה , חמדנות , פחד וכו'

תקרא את הספר

"רובים חיידקים ופלדה". שום הוא נותן הסברים מעולים על איך התרבות המערבית הצליחה לנצח את התרבויות האחרות. הכל התחיל מתנאי שטח שאפשרו שליטה באמצעי ייצור של מזון ואפשרו גם את ההפצה של אמצעי שליטה בייצור מזון. אצל רוב האנשים המתורבתים, הם אףפעם לא באמת התעלו מעל צ'קרות האדמה והמין שלהם, כלומר לא באמת התעלו מעל ההישרדות וההשתוקקות המצאה תמיד לעונג. וזה מתבטא לא רק בטכנולוגיה ובכלכלה, אלא גם בתרבות הפנאי והאומנות.

אין בכל דבריי אלה משום לפאר את ה"פרא האציל" כביכול דימוי המבוסס על הגיגיהם של מערביים שכמהו וערגו לאלטרנטיבה הולמת שתחליף את תרבותם על מחלותיה, אם כי אני חייב לציין שייתכן וכמה מבני שבטי הציידים-לקטים הרבה יותר חכמים מאיתנו.

ינוקא1

New member
טוב

ראיתי סיכום על הספר - כאן :
http://he.wikipedia.org/wiki/רובים,_חיידקים_ופלדה

כידוע לך מהשרשור הקודם , בגזענותי אני אסביר כי כל ארץ יוצרת אילוצים ומפתחת דגשים שונים אצל אומות שונות (בדיוק כמו שלכל איבר בגוף יש את מובחנותו מאיברים אחרים).

באסיה - אירופה היו תנאים מסוימים שגרמו לצורת התפתחות שונה מאשר במקומות אחרים בעולם.

תקצר היריעה מלתאר את כל מה שבנה את התרבות המערבית בצורתה הנוכחית - כי זה התנ"ך , זה הארגון והסדר של הפרסים (שהמציאו את הדואר) , זה הפילוסופיה של היוונים , זו האכזריות והארגון הרצחני של הלגיונות הרומאים , זו הכנסיה וההתפצלויות ממנה , זו המהפכה הצרפתית , המהפכה התעשיתית . . .

אין ספק שהעולם כאן התנהל בקצב "שונה" מאשר במקומות אחרים , ובסופו של דבר זו ההתפתחות של האנושות - היא לא טובה ולא רעה , זה פשוט התנגשויות בין כוחות שונים המניעים תהליכים.

זה בדיוק כמו בניה של גוף - מבנים נבנים ונהרסים כל הזמן , על יסודות הישן קם החדש עד שגם הוא הופך לישן . ..

ינוקא1

New member
וכמובן חטאתי כלפי

המוסלמים ותרבותם ומלחמות הדת שגם להם היה חלק מרכזי בתרבות המערבית , כפי שמן הסתם שכחתי עוד דברים רבים.

לא חשבתי לרגע שאתה גזען.

אני פשוט חושב שחלק מהסיפורים אותם אתה חי - הם מטפורות (סלח לי על המילה הקשה) מעוותות של המציאות.

התודעה, ידידי, התודעה היא המפתח לתפישה. מנקודת מבטך שלך הדברים הם כך, מנקודת מבטו של מישהו אחר - אחרת. מי צודק? גם אתה וגם הוא תופשים רק חלק אחד של המציאות. לחשוב שהסיפור *שלנו* (ולא משנה מיהם *האנחנו* ומזה ה*שלנו* הזה) חובק את כלהמציאות כולה, זהו עיוות רציני בתפישה ויוהרה עצומה ועיוורת.

כן, יש דמיון בין התהליכים המתרחשים באנושות לבין אלה המתרחשים בגוף אנושי, אבל אז מה? כל התופעות ללא יוצא מן הכלל מתחדשת ונהרסת וחוזר-חלילה כל הזמן. זה עדיין לא אומר שהדמיון והזהות בין הדברים הם אחד לאחד. אתה אומר שהיהודים הם ראש לאנושות? תוכיח! ומיהם העמים והאומות שמהווים את הצוואר, הכתפיים, הזרועות והרגליים? ומיהם העמים המהווים את הלב, את הריאות ואת מערכת העיכול? אם יש לך תמונה שלמה של האנושות כגוף אנושי, בוודאי תדע מיהן האומות שמשמשות כאיברים אחרים?

ינוקא1

New member
בנושא הזה

אני נסמך על מסורת (קבלית) הרואה את האנושות כאדם.

כאן אינני נסמך על "השגה" שלי , אלא על השגה של אחרים.

אין לי הוכחות מדויקות מי זה מה , אבל אם הייתי יושב בכל אומה ולומד אותה ורואה את המאפיינים שלה , אז הייתי יכול להגיע לזה.

למשל כפי שכתבתי בעבר , חלק מאומות אפריקה במבנה גופם הם אצנים מוכשרים , מה שרומז על בחינת "רגליים".
כנ"ל שמעתי על מחקר שבדק הצלחה של אוכלוסיות מהגרים בארה"ב וראה כי היהודים והאירים הצליחו מאוד יותר מההיספנים והאפרו אמריקאים - היהודים בגלל החינוך להשכלה
, האירים בגלל החינוך לעבודה
. אז היהודים מקבילים למוח , האירים לידיים. בתרבות הסינית והיפנית יש דגש רב על הבטן בתנועה , יתכן שהם קשורים לזה. צרפתים כנראה קשורים לשפתיים
, בריטניה לדעתי קשורה לפה (הן גם ארצות שכנות) ועוד ועוד.
באופן כללי את תרבות המערב כולה (כולל האיסלאם) הייתי ממקם בפלג הגוף העליון אין ספק שהם יותר "יאנג" לעומת המזרח שהוא יותר "יין".
רק שאת האיסלאם כנראה הייתי ממקם מאחור , ואת הנצרות מלפנים - לפחות בזמנינו.
בעבר כנראה זה היה אחרת.

בכל אופן : זה לא כל כך משנה לדעת בפרט מה זה מה , מה שמשנה זה שלכל אומה יש יעוד ותפקיד ויחודיות , ותנאי השטח וההיסטוריה שלה מכשירים אותה לתפקידה , בדיוק כפי שכך קורה עם כל אדם.
זה ברור לי שהמערכת כולה מסודרת עד אחרון הפרטים , ואין שום מקרה בעולם. וכמו שכל תא בגוף האדם מתחיל כתא גזע וממוין בתהליך מסתורי עד שהופך לתא ספציפי , כך עם כל אומה וכל אדם.
כל אומה ואדם עוברים "מיון" , מקבלים תכונות מיוחדות מגיעים בדיוק לאן שהם צריכים להגיע.
זה יכול להיות במשך שנים , ויכול להיות בהרבה גלגולים. אך בסוף לכל אחד יש מסלול.
זה משהו שאינני יכול להוכיח , אך הוא פשוט לי בהרגשה של המציאות.

כן, אני יודע שאתה נסמך על המסורת הקבלית,

ועדיין, אז מה? זה אומר שהיא נכונה, או שתפישתה הזו נכונה? לא. בארה''ב אולי היהודים הם מוח והאירים הידיים, אבל רק שם ורק בגלל התנאים שם שאילצו אותם להיות שם כאלה. זה אומר שהאירים בכלל בעלי ידיים כל כך מוכשרות (האמת שזה לא ידיים אלא ראש) או שהיהודים הם כאלה גאונים?

לגבי הסיפא של דבריך: כולם אינם אלא התניה שלך מילדות כאדם דתי. בוודאי שאינך יכול להוכיח שום דבר מיזה, ותחושתך שזוהי המציאות נסמכת על התניה זו. כפי הידוע לנו כיום וכפי המקובל התרבות האנושית התחילה פחות או יותר לפני 10,000 שנים, וההיסטוריה הכתובה היא בערך מחצית מזמן זה. שום דבר ממה שאתה מתאר לא באמת התרחש. אתה רוצה להמתין עוד 5000 או 10,000 שנים כדי לחכות ולראות? חז''ל אומרים: 'הרוצה לשקר ירחיק עדותו.' בפראפרזה שלי על אמירתם, כיוון שברור לי שאתה מאמין בדבריך לחלוטין ואין לך שום עניין לשקר, אומר אני 'הרוצה לחלום חלומות שווא ירחיק עדותו.'

זה דיון חסר טעם. אני פורש בו בנקודה זו

ינוקא1

New member
הכל יכול להיות , אבל אתה נצמד למה שלא עקרוני.

מה שכן עקרוני זה שיש הבדל בין אנשים , בדיוק כמו שיש הבדל בין עשבים.

לכל אחד תכונות אחרות , וממילא יעוד אחר.
וכמו שיש עשבים שצומחים בנגב ולא בגולן ויש עשבים ההיפך , כך תמצא אנשים מסוג מסוים כאן ולא כאן.

בני האדם אינם שונים מהעשבים בהרבה - על כולם שולטים כל מיני כוחות שמכוונים אותם לפה ולשם.

אין שום דבר במקרה ושום דבר לא "אישי" , פשוט מי שיש לו תכונות מסוימות , היעוד שלו ימשוך אותו למקומות מסוימים ולמצבים מסוימים.

אלו חוקי טבע , זה הכל.

וכאשר אתה באמת עושה מדיטציה ומגיע למקום נקי , אתה באמת רואה עד כמה בני האדם פשוט כפופים לחוקים שמנווטים אותם , כשהם חושבים שהם מנווטים את עצמם.

רק אדם שהגיע לרמת מודעות הנמצאת מעל החוקים הללו , יכול להשתחרר מההשפעה שלהם. גם אז הוא תמיד יהיה כפוף לחוקים אחרים - מעודנים יותר.

(כדי לענות על שאלתך המרומזת - גם בתוך היד יש עצבים וכלי דם ועצמות וכו' וכו'. ממילא גם בתוך כל ארץ ומדינה קיימת חלוקה מסוימת , ויש אנשים עם כמה יעודים וכו').

neophile

New member
אנשים הם שונים אחד מהשני

כל עוד הם בוחרים להיות שונים אחד מהשני .

מה ההבדל בין איכר סיני לאיכר יהודי לאיכר פרסי ?
החיים שלהם הם בדיוק אותו הדבר , ההבדל הוא כמה המעמד השליט עושק אותם .
המעמד השליט הוא זה שמנפח את החשיבות של ההבדל והייחודיות של קבוצת הנתינים שלו מתוך מטרה לשמר את החשיבות והייחודיות של המעמד השליט ...

אם אין שום דבר שמייחד קבוצת נתינים מקבוצות אחרות אז גם אין שום דבר שמייחד את קבוצת השליטים .

וכמוך אני גם רואה את זה כחלק מתהליך ההתפתחות האנושי .
הדבר היחידי שמשמר את ההבדלים בין אנשים זאת ההתעקשות על שמירת ההבדלים הללו כאשר המניעים לכך הם נמוכים .

בני האנוש המסכנים צריכים יציבות ... אז אתה אומר בוא לא נהרוס את היציבות הקיימת , זה יהיה מפחיד מדי ומבלבל מדי ולא נוכל יותר להתקהל כמו כבשים .

אולי אתה צודק ... אבל ברמת האינדווידואל זה טיפשי להתעקש על ההבדלים האלה , ברמת האינדווידואל , כל אדם אחר הוא שונה ממני לחלוטין .

ינוקא1

New member
לכן ההדגמה מגוף האדם היא כל כך קולעת.

כי יש למשל תאי אנדותל בכל הגוף - אז תשאל מה ההבדל בין תאי אנדותל בלב , לתאי אנדותל בעורקים לתאי אנדותל בוורידים וכו' . . .

יכול להיות שהאיכרים עושים אותה פונקציה בכל מקום , אך הם משרתים איבר אחר.

יש למשל אנשים שסובלים הרבה הרבה , ורואים אנשים מסביבם מקימים משפחה ומתפרנסים בכבוד ואצלם הכל הולך בקושי.
ואז הם שואלים "למה אני ?" וגם אני שאלתי זאת לא מעט.
והבנתי שאני לא ככל האנשים. ולכן יש לי מסלול אחר.

זו לא גאווה וזה לא הצטנעות , זו פשוט עובדה. אני "סוג תא" אחר.
אז יש תאים של מערכת החיסון , יש תאי דם , תאי עצב , תאי שריר - כל אחד מהם מתמחה במשהו אחר , וכולם צריכים זה את זה.
אז אני מבין שאני תא מסוג "יוסף" , יש דברים שאני יכול לעשות שאף אחד לא עושה , ויש דברים שאני לא יכול לעשות שאחרים עושים.
זו טעות אם אני אלך ואלמד להיות "מהנדס" למשל , כי זה לא אני.

כיום אני כבר כמה שנים במסלול הנכון שלי. כך שלשמחתי עברתי את השלב הקשה.
אך כל כך הרבה קש וצער אכלתי עד שהגעתי לשם . . . ואילו היה מישהו שהיה אומר לי בבירור את המילים הללו , היה לי הרבה יותר קל..

ואצל אומות - זה בדיוק אותו דבר. לכל אומה יש יחודיות כמו לאדם פרטי.

ודווקא מתוך הכבוד ליחודיות , אתה יכול להגיע לאחדות בין האומות. בדיוק כמו בין בני אדם.
תכבד את האדם ואת יחודיותו , וקנית את ליבו.

והמניעים אינם נמוכים , וזה לא רק רצון ליציבות.

זה בדיוק כמו שלא תגיד לעצמך "למה אני צריך גם מעי דק וגם מעי גס ? למה להרוס את היציבות הקיימת ?"
זו שטות כמובן. אתה צריך את היחודיות של שניהם.

neophile

New member
אתה צודק זה לא תלוי בצבע או מין

אני לא בא להאשים את הלבנים או משהו כזה , הקהילה השחורה בארצות הברית גם סיגלה לעצמה את העויינות ואולי אפילו יותר טוב , זה לא העיקר של הדברים שלי ולבוא ולהאשים קבוצה כזו או אחרת של אנשים זה לומר שהיתה להם היכולת לעשות אחרת , זה להשליך עליהם יכולת שלא קיימת .

תמיד בכל סיפורי הזוועה האנושיים יש רגעים קטנים של חסד ושל אינדווידואלים שהולכים על פי המצפון שלהם ולא על פי המשיכה של המאסה האנושית סביבם , ששוחים נגד הזרם אבל הוליווד עשתה עבודה מצויינת בלהמאיס את הרגעים האלה עם סרטים סנטימנטלים , "זינתה" אותם ( מלשון זנות) .

יש פה כוחות גדולים יותר שמעורבים.

העיקר של הדברים שלי זה שהעויינות קיימת ושהיא חלק בלתי נפרד מהחיים הרגילים , בייחוד אצלנו שחיים בתרבות מערבית ובסביבה עירונית.

אולי האנושות לא תתקדם מעבר לשלב כרגע ואיזה אסון ימעיט את אוכלוסיית העולם וכל הניצולים יעברו שוב לאורך חיים כפרי כדי לקיים את עצמם ושוב פעם אותו מחזור יחזור על עצמו ...

אני לא אומר שעדיף לעבור לכפר כי בכל זאת החיים בעיר מספקים חיכוך מתמיד אבל אני פשוט לא יודע איך להתמודד עם העויינות הזאת
אם אני מסגל אותה לעצמי , אני נכנס להזדהות ורגשות שליליים ואם אני מנסה להמנע ממנה נראה שהדרך היחידה היא אפטיות .

כמו שדיברנו לפני כמה זמן נראה שזה בחירה בין גהנום קפוא לגהנום בוער .

ינוקא1

New member
עוינות זה חלק מהחיים . ..

גם עוינות זה בסופו של דבר סוג של איחוד.

גם כאשר יצור אוכל יצור אחר , אפילו כאשר מדינה אחת נלחמת במדינה שניה ונשפך דם רב - הכל בסופו של דבר הוא חלק מההתפתחות.
וגם מהפגישה הזו שיכולה להיות אלימה וברוטאלית , נולד משהו חדש.

תעזוב רגע את ההסתכלות האנושית , ותראה את הדברים מלמעלה - כאילו היצורים כאן בכדור הארץ הם חיידקים בתוך צלחת פטרי.
הם מתנגשים זה בזה , מתערבבים זה בזה , חלק ישרדו חלק לא , חלק אולי יתגלגלו מחדש בצורה אחרת . ..

בסופו של דבר זוהי ההתפתחות של העולם - ההתנגשויות.
התנגשויות בין רעיונות , בין אומות , בין משפחות , בין יצורים , בין זכר ונקבה , אפילו התנגשויות בתוך האדם עצמו.
מעצם היותך חי , יש בתוכך התנגשויות כל הזמן - בין האלמנטים , בין הרעיונות , בין האידאלים , בין מודע ללא מודע וכו' וכו'.
אי אפשר למנוע זאת !
אלו החיים - התנגשויות !

הדרך היחידה היחידה להמעיט את הסבל והעוינות , ולהגיע לשלום בלי צורך במלחמה , היא הגברת ההרמוניה בתוך האדם ובעולם.
כי המשמעות של הרמוניה היא יצירת שילובים בין ניגודים.
הרמוניה זוהי בעצם "התמרה" של ההתנגשויות , לצורה נעלה יותר !
(זה המשפט הכי חשוב בקטע הזה)

הלימוד של ההרמוניה , התרגול של ההרמוניה , השימוש בהרמוניה ככלי לריפוי ולאיזון אנרגטי של העולם , יכולות לגרום לכך שההתפתחות תהיה מלווה בפחות סבל.
כי ההתנגשויות תהיינה בכל מקרה.
רק שאם אתה הרמוני , אז אתה מתמיר את ההתנגשויות למישורים גבוהים יותר (למשל תוכל לסיים סכסוך בעזרת דיבורים במקום באגרופים).

neophile

New member
נראה לי שהמסקנות שלך מרחיקות לכת מדי

כמו כן זה לא ממש עוזר בהיבט המעשי לקחת את זה למקום פילוסופי כלכך כי זה עניין רגשי בעיקרו וכמו כל העניינים הרגשיים זה קורה כלכך מהר שלמחשבות אין שום סיכוי להשיג את זה , כלומר זה קורה .. ואחרכך אתה חושב על זה .

כמו כן אתה יכול לחשוב מחשבות עויינות ואתה יכול לנסות שלא ולהדחיק את ההרגשה שזה לא ממש עוזר .

אתה מבין , זה לא משהו שאתה בוחר או לא בוחר לעשות , זה קורה וזה כמו וירוס עובר מאחד לשני .
יש אנשים שאני לא חש מהם עויינות ובמקרים האלה אני יכול להרגיש אמפטיה כלפיהם שזה מה שאני מעדיף אבל יש אנשים שאני כן חש מהם עויינות ובמקרה הזה אין ברירה אלה להביס אותם עם העויינות המאוד מכוונת שלי אחרת אני מפסיד משהו באינטרקציה הזאת , עובר איזה עירפוד לכאורה בין אם האנרגיה הזאת שלי מגיעה אליהם או ליישות עלומה אחרת כלשהיא ...

אני משתף אותכם כי זאת הבנה מאוד חדשה אצלי , עד כה העדפתי להמנע מזה מתוך חוסר רצון להשתתף באינטרקציה המזופתת הזאת אבל באופן פרדוקסלי או לא כלכך פרדוקסלי זה עשה אותי אנטי-חברתי.

אני תוהה באיזה עולם אכזר אנחנו חיים אם בשביל להיות חברתי אני גם צריך להיות עויין אפילו אם זה רק במחשבה ובשפת גוף ואפילו אם בהמשך זה יכול להתחלף לרגשות אחרים .

אני גם קצת מרגיש מפגר שאני מבין את זה רק עכשיו , אני מעדיף לחשוב שאלו ייסורי מצפון שגרמו לי להמנע מזה לאורך כל החיים שלי אבל כנראה שהאפשרות הראשונה היא הנכונה .

ואני יקנח את ההתבוננות העצמית והכואבת הזאת עם מסר רלוונטי מהאי צ'ינג שביקשתי לגבי העניין הזה

Pǐ 12

To say no

Say no to wrong people
No harvest for a noble one's determination
The great proceeds, the small comes up

The great image says:
Heaven and Earth do not interact: obstruction
The noble one holds back his virtue and avoids disaster
He does not allow honor by an official salary
"6 at 2: To work under contract. Small people: auspicious. Great people: obstruction for expansion.
When your situation among people is frustrating and you cannot use your wings and neither change it, then don't fret. Sometimes one simply has to adapt, so do it wholeheartedly. Happiness has more value than freedom. In this case those who have no ambitions are blessed. "

ינוקא1

New member
דווקא לקחתי את זה להיבט הכי מעשי שיש.

ובקיצור :

החיים מורכבים מהתנגשויות ולא יעזור כלום - אין חיים ללא התנגשויות !

ממילא אי אפשר למנוע את ההתנגשויות , אפשר רק להתמיר אותן.

ככל שתהיה יותר הרמוני ותעסוק בהרמוניה לסוגיה (כל אומנות בעצם הנעשית מתוך כוונה נכונה) - אתה תתמיר את ההתנגשויות למוזיקה.

וזה השכלול של האדם והאנושות בכלל.

למעלה