עויונות

ינוקא1

New member
זה יפה מאוד

neophile

New member
אני אסתפק בלענות לך כן

אנחנו לומדים שם את התנועות .
הסרטון הזה צריך לתת רושם של מה מטרת התנועות .

אין צורך להוסיף מילה ..

זה נועד קודם כל לרוקדים עצמם.

למי שיודע להקשיב ולהתבונן על כך בצורה נכונה (כמו כל שפה...) זה פותח את הלב ומראה לאדם את עצמו, כמו גם את הדרך החוצה מעצמו... אל עצמו האמיתי.

neophile

New member
לא על כל אמנות יפה , על כל אמנות מקודשת

חפש לדוגמא בגוגל
tibetan sand mandala
greek statues of gods

יש משהו שונה מהותי בין אמנות מהסוג הזה לאמנות מהסוג הרגיל .

lightflake

New member
לצופה מבחוץ זה מאפשר חוויית התעלות זמנית

אבל לא טרנספורמציה

יש אמנויות מדיטטיביות כמו הקליגרפיה, טקס התה היפני, קשתות, תאי צ'י... בסופו של דבר כל דבר שנעשה שלא על מנת להשיג מטרה אלא שמפתח את הנוכחות, ואם תשים לב, אלו דברים שיש להם זרימה תנועתית שונה מאוד מהריקודים של גורדייף
אולי מה שגורדייף התכוון זה שהריקוד דווקא ישתמש במלוא תכונות מסויימות של המיינד כך שלא יתאפשר לו לנדוד בחופשיות... אבל זו רק אינטרפטציה שלי לפי איך שזה נראה לי, מורכב אבל גם מאוד מכניסטי ורפטטיבי...

neophile

New member
קונג פו וטאי צ'י יכולים להראות שונים לצופה

מבחוץ .

לכאורה הטאי צ'י הוא איטי יותר והקונג פו מהיר יותר אבל המתרגל של הקונג פו מתרגל באיטיות כדי להגיע לתגובה מהירה ונכונה בזמן קרב והעקרונות של התנועה הם זהים .

ואם כי העקרונות של התנועה הם זהים הדגשים בתרגולים הללו הם שונים , בטאי צ'י הדגש הוא פנימי בעיקר ולכן הטאי צ'י גם מוגדר כאמנות לחימה פנימית , בעוד שבקונג פו הדגש הוא על הפנים והחוץ , בסופו של דבר גם הטאי צ'י יכול לשמש כאומנות לחימה אבל מלכתחילה הוא נועד לעבודה פנימית .

lightflake

New member
לא יודע מה זה אומר מקודש

נתתי דוגמה לאמנויות מדיטטיביות ...
לגבי מקודש, השאיפה היא לראות את הקדושה בהכל לא ?

neophile

New member
אז לא כל אומנות היא מדיטטיבית ...

לשאוף לראות את הקדושה בהכל זה בדיוק דוגמה מצויינת לסובייקטיביות , למלאכותיות שזה בעצם אומר שאין קדושה בשום דבר ...

האמן צריך לעשות משהו ולהיות במצב מסויים כדי שהאמנות שלו תהיה קדושה זה לא נובע מזה שאתה חושב על זה שהכל קדוש , זאת לא איזה גישה שטחית .

lightflake

New member
האמת שכל אמנות וכל אומנות יכולות להיות

מדיטטיביות
זה לא באמת משנה מה אתה עושה, משנה איך זה נעשה באותו רגע שזה נעשה, לכן גם ההבדלה המודרנית בין אמנות "יפה" ל"שימושית" או לאומנות, כלומר נאמר אומנותו של הנגר או הסנדלר או מכונאי הרכב... יכולות גם הן להיות מדיטטיביות...

לגבי שטחי או לא, זו הפרשנות האישית שלך, אני לא אמרתי שזה שטחי, אתה רואה את זה כשטחי ואז בא בטענות שזה שטחי... כמה שטחי...

neophile

New member
אתה צודק

הנגר והסנדלר ומכונאי הרכב יכולים לעסוק בדבריהם בסגנון הזן נאמר
אבל מה שאני מתכוון באמנות מקודשת , זאת אמנות שיש לה תפקיד להעביר ידע ונסיון , כלומר לשמש את תהליך האבולוציה האפשרי של האדם או לכל הפחות להזהיר אותו מלחזור על אותן טעיויות שזה היינו הך .

כן, אפשר לומר את זה, בגדול, על כל אמנות יפה.

בשבילי, על כל פנים, זוהי אמנות רבת משמעות, עמוקה ומדוייקת מאד. לא כמו השמש, השמיים, היער והאדם, אמנם, שהינם לטעמי אמנות קסומה ומדוייקת מסדר גודל אחר לגמרי, אך בהחלט יותר מרוב האמנויות האקראיות הסובייקטיביות שחולפות דרך האדם.

תקשורת ישירה, הרבה יותר מלאה, עשירה, מפורטת ומדוייקת ממה שבדרך כלל אפשר להעביר במלים כתובות...

אם כי יש צורך בכל-כך הרבה ידע בשביל להקשיב ולהבין... וגם כאן.

neophile

New member
אולי פרוייד טעה

ועויינות זה הדבק שמחזיק את החברה המערבית עם הכליון הבלתי נמנע שלה ככל שהעויינות הזאת מופנית כלפי הפלנטה עצמה ומשאביה . עויינות אחראית לכל ההצלחות של החברה המתורבתת ולכל מה שנחשב לטוב ומהנה . הקפיטליזם החזירי עם המתעללים והקורבנות שלהם הוא הביטוי ה"מעודן" ביותר של העיויינות האנושית , הפסגה שלה . עכשיו זה זמן הדקדנטיות , נצלו את הזולת , איכלו ושתו היום , קחו הלוואה שלעולם לא תחזירו ואל תדאגו לגבי העתיד של ילדיכם כי לא בטוח שיהיה כזה .

https://www.youtube.com/watch?v=qeMFqkcPYcg

lightflake

New member
primary - ראשונית, קמאית

לא "תמידית"
ובגלל שהוא כותב "this" אני מניח שהוא מתייחס למשהו שכתוב לפניכן ולכן קשה להבין על מה הוא מדבר בדיוק רק מתוך הקטע הקצר הזה אבל יתכן שהוא מדבר בכלל על תכונה ראשונית שטבועה באדם ולכן היא לא תוצר של החברה המתורבתת אלא תוצר קדום הרבה יותר, תכונה חייתית אפילו, רק שהחברה המתורבתת מאויימת ע"י התכונה הזו

למעלה