עוזר מחקר - מכתב פנייה

Infinity222

New member
עוזר מחקר - מכתב פנייה

אין לי מושג אם השאלה הזאת נשאלה כאן אבל מישהו יכול לעזור בכל הנוגע למה לכתוב במכתב פנייה למרצה לצורך הגשת מועמדות כעוזר מחקר?

lol65

New member
לא מניסיון אישי

אבל אני מניחה שצריך לכתוב משהו כמו "ד"ר/פרופ'...שלום. שמי... הייתי מעוניין להציע את מועמדותי למשרת עוזר המחקר שלך. אני סטודנט בפקולטה למשפטים בשנה... הישגיי הלימודיים הם בין הגבוהים בכיתה (או שאתה מצטיין דיקן או משהו אחר בסגנון הזה שמתאים כאן)". תציין למה אתה רוצה להיות דווקא עוזר המחקר שלו, מה מושך ומעניין אותך בתחום. אם יש משהו מעניין או מיוחד או קשור לתחום שלו שנמצא בקורות החיים שלך (כמו כתיבה בכתב עת) אז תציין גם את זה. "אודה לך מאוד אם תשקול את מועמדותי", וכמובן לצרף קו"ח ואולי אפילו גליון ציונים.
אם מדובר על פניה למרצה שלא פרסם מודעת דרושים, אז הייתי פותחת את הפניה (אחרי ה"שלום" ומי אני) ב"אני מאוד מעוניין להיות עוזר המחקר שלך/אני מעוניין להציע את עצמי לתפקיד עוזר המחקר שלך, אם יש לך צורך בכך כעת או בעתיד" וההמשך אותו דבר.
בהצלחה

Myrath1

New member
בדיוק

אל תתרגש יותר מדי. הוא מקבל אלפי פניות, חלק ניכר מהן מטופש בכל קנה מידה. אין צורך להתנסח בצורה הכי מזהירה בעולם. צריך להיות עקבי ולהסביר (דוגרי) בקצרה למה אתה חושב שאתה מתאים.

Infinity222

New member
תודה רבה ובנוסף

מהיכרות כללית, האם יש למרצים רף ממוצע מסוים לתפקיד של עוזר מחקר? כעקרון עד עכשיו הממוצע שלי 93 עם סיום שנה א בבינתחומי, אז תהיתי האם הם לוקחים רק את האנשים הנדירים האלה עם ממוצע של 95+ שעומדים לסיים עם הצטיינות יתרה או שזה פחות קריטי....שוב פעם, תודה לעונים.

lol65

New member
ממש לא

ברור שצריך ציונים יחסית טובים, אבל ממש לא מצטיינים. אתה בסדר גמור.

עודדעף

New member
קצת הגזמת

אני לא יודע כמה מסיימים עם הצטיינות יתרה, מה שאני כן יודע זה שמעט מאוד (אם בכלל) מגיעים לממוצע של 95, אולי 1-3 במחזור. לכן, עם ממוצע כמו שלך (דרך אגב, עם 93 נראה לי שאתה תוכל גם לסיים עם הצטיינות יתרה) אתה בהחלט תוכל להגיש מועמדות כעוזר מחקר. לא צריך להיסחף, מדובר במשרה זמנית כעוזר מחקר לתואר ראשון, לא לעוזר מחקר של שופט בימ"ש עליון בדימוס שמשמש כפרופסור מן המניין בהרווארד.

lol65

New member
אכן

עם ממוצע סופי של 93 לרוב מסיימים עם הצטיינות יתרה, אבל הוא רק בשנה א'. מאוד קשה לשמור על ממוצע כזה, אבל אפשרי.

עודדעף

New member
לא כזה קשה, תלוי במידת ההשקעה

לצורך העניין, עם הוא ימשיך להשקיע אז אין באמת סיבה שהוא לא יהיה בטווח של 92-93, זה לא שהקורסים נהפכים לקשים יותר בשנה ב (אבן כן יש יותר עומס) בנוסף, לאור שיטת הנרמול, גם עם הקורסים יהיו קשים יותר אז זה ישפיע על כל המסלול ואז בכל מקרה הוא יהיה ממוקם גבוה לאור הישגיו בשנה א (תיוארטית).

lol65

New member
הקורסים לא נהפכים לקשים יותר

אבל אתה הופך לשחוק יותר

למעלה