עוד תהיות...

גוססי

New member
תראה:

המסמך הזה בלתי ניתן לקריאה. גם מלא גידופים, גם ארכני וטרחני וגם מנוסח בצורה מסורבלת עד שמוחי העייף לא מסוגל לאלץ את עיני לקרוא אותו. אם תביא סיכום מקוצר וענייני של טיעוניו אזי אוכל להתייחס אליהם.

האמת? לא ציפיתי ממך ליותר מזה ..

גם בפעם הקודמת התייחסותך לכל המסמך (110 עמודים) הייתה מתחמקת, וציטטת קטע קצר או שניים שהתאימו לתירוץ התחמקות דחוק. כדי להקל עליך, הפעם הבאתי רק את התשובות הרלבנטיות לנושא המסתכם רק בחמישה דפים כנראה שגם זה קשה לך. המעניין הוא שאין לכם בעיה עם קונטרסי השקרים של "דעת אמת",אותם אתם קוראים בשקיקה. גם הם כתובים בסגנון התורני, ומתובלים בציטטות הזהים למסמך שהבאתי. כפי שאתה ואחרים מצפים שאכנס לקישורים המובילים לקונטרסים שלהם ואקרא אותם בעיון, כך אני מצפה ממך ואחרים שיטרחו ויקדישו מזמנם ולקרוא בעיון את המסמכים המובאים. התעלמות/התחמקות שווה ומקביל לשתיקה = הודאה.

גוססי

New member
אה, ככה?

אוקי, אם ברוח זו אנו דנים אז גם אני יכול. שים לב: אתה בעצמך מתחמק כי אין לך שמץ של מושג מה כתוב במסמך הנורא והאיום הזה. הבאת אותו מתוך ידיעה שכמעט בלתי אפשרי להבינו כך שתוכל לטעון שהצד השני מתחמק. מה דעתך על כך? משכנע, לא? ונחזור לטון ענייני יותר - קונטרסי ד"א מתפרסמים גם באנגלית, מה שמקל מאד על הבנתם. כמו כן הם לא מכילים אסופה כזו של ניבולי פה. אני חוזר שוב על הצעתי - הבא סיכום קצר ככל האפשר של המסמך ואני אעשה כמיטב יכולתי להתייחס אליו.

עוד דבר...

קרא בבקשה את תגובתי ל-ALONE16 תוך כדי כתיבה נזכרתי גם בך

Alon16

New member
אין שום הוכחה שבני יששכר ידעו

את החשבון הזה. לא כתוב גם בשום מקור מקראי המציין את בני יששכר נוקטים בשיטה זו. עובדה שהקראים (שהרי מלכתחילה היו גם בין שבטי ישראל) לא מכירים בסוד העיבור... הדבר העיקרי שנטען שם שהיתה מסורת שבני יששכר ידעו. הוכחה אין לזה... זה כמו שאני אגיד עכשיו: והיתה מסורת משנים רבות שהבבלים הקדמונים ידעו סוד עיבור הירח ומסרו אותו לבני יששכר... הוכחה לזה אין לי בדיוק כמו שלכותבי המסמך אין.

האם אתה בוחן ביסודיות ...

את קונטרסי "דעת אמת" באותה מידה? האם אתה מציב בפניהם גם שאלות הטעונות הסבר או המנסות למוטט את ה"אמת" שלהם? האם זה לא מפריע לך שהם מצטטים ממקורות "כבדים" (הרמב"ם) רק מה שמתאים ומשרת את מטרתם? אני די בספק.

Alon16

New member
ככה:

אני לא מיחס לקונטרסי "דעת אמת" חשיבות רבה מדי אבל הרבה דברים שהם אומרים לא זקוקים ל"הוכחה" חוץ מקראית כדוגמת בני יששכר וידיעתם על סוד העיבור. יש דברים שכן צריכים הוכחה כמו הטעויות של חז"ל בדיני נידה שלא מתאמתות עם הידע הביולוגי כפי שדעת אמת מציגים. אני לא מתסמך כל כך על סתם משפטים שהם זורקים אם הם לא מביאים איזו ראיה או משהו. כשהתכוונת לרמב"ם אני מניח שהתכוונת לזה שהוא אומר שאמנם החכמה התקבלה מחכמי יוון אבל הספרים שהיו אצל בני יששכר לא קיבלנו. את זה דעת אמת כן ציטטו! אך לא התיחסו לזה... בהחלט קונטרסי דעת אמת רוצים להראות את מה שהם רוצים, ולא מה שהחרדים רוצים אבל גם אי אפשר להכליל על הכל.

כשציינתי את הרמב"ם הבאתי אותו ..

רק כדוגמא לסימוכין שלהם ולאו דווקא בסוגיה המדוברת. לגבי שאר הטיעונים שלך, אשתדל להגיב ולהכליל אותם בתגובתי ל"גוססי" הכוונה לתגובה המצומצמת כפי שביקש.

zeevms

New member
"דעת אמת" לא מיועד לחילונים

הקונטרסים של דעת אמת מיועדים לציבור הדתי מכיוון שהם מתעסקים בשאלות הלכתיות וניפוץ מיתוסים דתיים. ועל כן אל תתפלא שרוב החילונים לא קוראים/ מתעניינים/ מבינים את הקונטרסים. זה פשוט לא נוגע להם.

או שאתה תמים או שאתה פשוט ...

לא קולט. את הרקע של ירון ידען אתה כנראה לא מכיר, אעיד על עצמי שגם אני לא מכיר את הסיפור בפרטי פרטים, אך עבורי מספיק עדותם של אלו שהשיבו לו במסמך נגדי המפריך אחד לאחד את טענות "דעת אמת". אם תתעקש אטרח ואתקשר כדי לברר פרטים נוספים מעבר למה שסופר עליו במסמך הנגדי (ניפוץ השיקוץ). עד אז הנה הסיפור בקצרה: ירון ידען היה חילוני שחזר בתשובה והחל ללמוד בישיבת "אור שמח", הוא לאחר כמה שנים שמינו אותו למנהל (תפקיד מינהלי בלבד) הכולל. מאיזו סיבה שלא ידועה לי (בשלב זה), ראה עצמו כ"גדול בתורה" וביקש דרש! להתמנות כ"ראש הכולל", לא פחות ולא יותר!! כלומר, מתפקיד מינהלי למורה הלכה. [לשמש בתפקיד ראש כולל זהו אחד השיאים בעולם התורני, משמעותו היא שאותו אדם (מעבר לתכונות ומידותיו כאדם) ידיעותיו בכל התחומים (אולי למעט קבלה (לא כל אחד יכול ורשאי לעסוק בו באופן עצמאי, יש ללמוד קבלה בעזרת וליווי אדם מנוסה ובקיא בתחום - הקריטריון המקובל הוא מגיל 40 שנה ומעלה ורק לאחר בקיאות בש"ס לפחות) ברמה מאד גבוהה היכול לספק תשובה לכל שאלה בו במקום. מאחר ולא הסכימו לענות על דרישתו (מסתבר שגם חבריו ללימודים לא תמכו בו, מפני שלדעתם הוא לא עמד בדרישה הבסיסית - מידותיו כאדם - וידעותיו לא הצדיקו מינוי שכזה) הוא קם ופרש ופשוט בגד בעולם התורה ממנו הוא בא. ואז החליט לנקום ולתקוף באמצעות קונטרסים המציגים את חז"ל (ועוד רבים אחרים) כמי שלכאורה אינם "מבינים" או "ידענים" כפי שנוטים לייחס להם. פעולה שכזאת היא לכל הדעות - בעולם התורני - אחת היא כפירה!!! מאחר ואין מי שיקשיב לו בעולם התורני (לטענתך הוא פונה רק לדתיים) הוא וחבריו מנסים בדרכי עורמה ובהתגנבות לישיבות (ישיבות = חרדים לא "סתם" דתיים) לפזר את הקונטרסים שלהם בין דפי הגמרא כדי לוודא שהלומדים שם יראו זאת בעל כורחם! עכשיו אני שואל אותך, אילו זה היה קורה במכון וייצמן, ואחד הסטודנטים היה נוהג כך (בעקבות מקרה דומה) ומנסה להפריך את כל טענות המדענים לדורותיהם, איך אתה חושב עולם המדע (ובמיוחד מכון וייצמן) היה מגיב? ואיך היו מגיבים ומתייחסים אליו כאן בפורום, במיוחד צוות אתר "חופש"? עשב שוטה אינו יכול "לדגדג" את עצי היער העבותים! במקרה הטוב יזכה למבט מרחם.

גמרא וגלי מוח: קצת מידע

קודם כל תיכנסו לאתר הבא: http://www.visembryo.com/baby/ יש שם תיאור של התפתחות העובר. שימו לב בעיקר לשלב 19, בו מתחילים גלי המוח להופיע (לפי אתר זה - בערך ביום ה-47, ובכל אתר כתוב משהו אחר; ככל שהאתר נוטה יותר לכיוון מתנגדי ההפלות המספר נמוך יותר). עוד דבר מאד חשוב שמופיע בשלב זה, אם כי העובר עדיין לא גדול יותר מ-2 ס"מ, הוא צורה של אדם, כולל התחלה של הופעת עיניים. אני לא אתפלא כלל אם על יסוד זה אמרו חז"ל מה שאמרו. אבל מה שבאמת מצחיק זה, שכל הזמן הם מתווכחים איתנו שהפולסים זה לא הרצון ולא הנשמה, שהנוירונים זה לא מה שזוכר, וכו´ וכו´ - ופתאום, שחז"ל אמרו שהנשמה נכנסת אחרי ארבעים יום, הם קופצים לדום ואומרים: "הנה! גלי מוח! פולסים ביום הארבעים! בבקשה!"

zeevms

New member
נקודה חשובה

באמת העלת נקודה חשובה- כשהם רוצים לשכנע אותך במשהו הם יעלו כל טיעון, אפילו אם הוא נוגד את תפיסת עולמם ואפילו אם הם סותרים את עצמם שוב ושוב- העיקר להיות צודקים. אולי הם מנסים לשכנע את עצמם...

נראה לי שמדובר בסימפטום כללי

כלל-אנושי אפילו, ששותפים לו (כמובן) גם הרבה חילוניים, מסורתיים ומי לא. אנשים רוצים להיות צודקים, ומשתמשים לשם כך בידע המצוי בידיהם, אך הם אינם טורחים לבדוק אותו (גם מבחינת אימות, גם מבחינת גילוי סתירות וכו´). זה לא שהם מנסים לשכנע את עצמם - הם פשוט כבר כל-כך משוכנעים, שאינם מרגישים שום צורך לבדוק מה שהם אומרים... ותופעה מקבילה וקשורה היא שלרוב גם אינם טורחים לבדוק מה שאנשים אחרים אומרים להם

Yair Segal

New member
סייברדין למה להטעות את הציבור?

הרי בלי נשמה האדם הינו דומם. הנשמה היא שנותנת את החיות לגוף ורק אז, אך ורק אז, המוח יכול לעבוד. כשהנשמה עוזבת את הגוף גםהמוח מפסיק לעבוד.

similar

New member
סייבדרין, אתה טועה ומטעה

תקרא טוב טוב את הדברים: המדע החוקר הוא זה שאומר גלי מוח, חז"ל אמרו נשמה. בודאי שכאשר נכנסת רוח חיים בגוש הבשר הזה יתחיל פוטנציאל פעולה חשמלי.

מה זאת אומרת "בוודאי"?!

מה עניין נשמה לפולסים חשמליים? נכון, חז"ל אמרו נשמה, המדע אומר פולסים, וכמה מתחכמים אומרים שהאחד שווה לשני. אבל הרי זו בדיוק השאלה שלי.

similar

New member
אחד מושל בשני

והשני משרת של העליון. הנשמה מחיה את הגוף. בלי נשמה אין פולסים ואין מוח, אין כלום.

אתה מדבר בכזה ביטחון, שאפשר

לחשוב שיש לך הוכחות או משהו. זה שאתה מספר סיפורים זה יפה, אבל לא נותן כלום.

למעלה