או שאתה תמים או שאתה פשוט ...
לא קולט. את הרקע של ירון ידען אתה כנראה לא מכיר, אעיד על עצמי שגם אני לא מכיר את הסיפור בפרטי פרטים, אך עבורי מספיק עדותם של אלו שהשיבו לו במסמך נגדי המפריך אחד לאחד את טענות "דעת אמת". אם תתעקש אטרח ואתקשר כדי לברר פרטים נוספים מעבר למה שסופר עליו במסמך הנגדי (ניפוץ השיקוץ). עד אז הנה הסיפור בקצרה: ירון ידען היה חילוני שחזר בתשובה והחל ללמוד בישיבת "אור שמח", הוא לאחר כמה שנים שמינו אותו למנהל (תפקיד מינהלי בלבד) הכולל. מאיזו סיבה שלא ידועה לי (בשלב זה), ראה עצמו כ"גדול בתורה" וביקש דרש! להתמנות כ"ראש הכולל", לא פחות ולא יותר!! כלומר, מתפקיד מינהלי למורה הלכה. [לשמש בתפקיד ראש כולל זהו אחד השיאים בעולם התורני, משמעותו היא שאותו אדם (מעבר לתכונות ומידותיו כאדם) ידיעותיו בכל התחומים (אולי למעט קבלה (לא כל אחד יכול ורשאי לעסוק בו באופן עצמאי, יש ללמוד קבלה בעזרת וליווי אדם מנוסה ובקיא בתחום - הקריטריון המקובל הוא מגיל 40 שנה ומעלה ורק לאחר בקיאות בש"ס לפחות) ברמה מאד גבוהה היכול לספק תשובה לכל שאלה בו במקום. מאחר ולא הסכימו לענות על דרישתו (מסתבר שגם חבריו ללימודים לא תמכו בו, מפני שלדעתם הוא לא עמד בדרישה הבסיסית - מידותיו כאדם - וידעותיו לא הצדיקו מינוי שכזה) הוא קם ופרש ופשוט בגד בעולם התורה ממנו הוא בא. ואז החליט לנקום ולתקוף באמצעות קונטרסים המציגים את חז"ל (ועוד רבים אחרים) כמי שלכאורה אינם "מבינים" או "ידענים" כפי שנוטים לייחס להם. פעולה שכזאת היא לכל הדעות - בעולם התורני - אחת היא כפירה!!! מאחר ואין מי שיקשיב לו בעולם התורני (לטענתך הוא פונה רק לדתיים) הוא וחבריו מנסים בדרכי עורמה ובהתגנבות לישיבות (ישיבות = חרדים לא "סתם" דתיים) לפזר את הקונטרסים שלהם בין דפי הגמרא כדי לוודא שהלומדים שם יראו זאת בעל כורחם! עכשיו אני שואל אותך, אילו זה היה קורה במכון וייצמן, ואחד הסטודנטים היה נוהג כך (בעקבות מקרה דומה) ומנסה להפריך את כל טענות המדענים לדורותיהם, איך אתה חושב עולם המדע (ובמיוחד מכון וייצמן) היה מגיב? ואיך היו מגיבים ומתייחסים אליו כאן בפורום, במיוחד צוות אתר "חופש"? עשב שוטה אינו יכול "לדגדג" את עצי היער העבותים! במקרה הטוב יזכה למבט מרחם.