עוד שבוע!!!

queen of dreams

New member
נכון

יחד עם זאת אני גדלתי בבית דובר ספרדית (חוץ ממני כמובן) אז עזרה יכולה להיות וזה טוב למשפחה:)

queen of dreams

New member
אני לעומתך לקחתי רק בסמסטר ב'

שומדבר לא ממש עניין אותי בסמסטר א'..נורא נורא נורא נורא נורא רציתי לקחת שפת הסימנים אבל זה התנגש במערכת (גם בסמסטר א' וגם בב')ומה הסיכוי שמשהו שם יזוז? אז לקחתיי בסמסטר ב' משהו עם האישה בהלכה (אמרת משהו על חפירות?) והנחמד יותר (בתקווה) מוזיקה וציור.... אני עדיין מחזיקה אצבעות שמשהו ישתנה ואני אוכל לקחת משהו אחר

ליטאל

New member
אני חשבתי לקחת גם מוסיקה וציור

אבל לא הייתי בטוחה שזה בשבילי... שווה את אומרת?

ליטאל

New member
ו...

לא צריך אי-אילו כישורים מיוחדים לקורס הזה? ז'תומרת בכ"ז זה בטח כולל האזנה למוסיקה/ ניתוח יצירתי/ משהו כזה...

queen of dreams

New member
לא נראה לי

במקרה שלי יש לי טיפ טיפונת ידע במוסיקה ואחותי הגדולה סיימה תואר במוסיקה אז אין לי בעיה...

ליטאל

New member
שמת לב שהקורס הוא ברמה 2?

זה ומר שהוא קצת יותר קשה לא? ואפילו יש האומרים שרמה 2 נחשב לשנה ב'...אבל זה לא נשמע הגיוני כי הרי קיימת גם רמה 7.. איזה ניסיון יש לך במוסיקה? גם לי יש ניסיון...של 10 שנים בפסנתר :)

queen of dreams

New member
אין לי שמץ של מושג מה זה אומר

אנ בעיקרון צריכה לקחת קורס/ים ברמה של 4 נק"ז...העדפתי לחלק חצי חצי... ובקשר לנסיון...ניגנתי 4 שנים על אורגן ושרתי במקהלה 6 שנים

ההגיון שלך עובד נכון

עקרונית, הרמות אכן מחולקות פחות או יותר לפי שנים (רמות 4-7שייכות בתיאוריה לתארים מתקדמים). הרמה לאוו דווקא מצביעה על רמת הקושי בקורס, אלא בדרך כלל על השיוך השנתי שלו לפי תוכנית הלימודים בחוג. עם זאת, לא לגמרי ברור לי איך זה הולך בקורסים כלליים, אך אם יש לך אפשרות להירשם ללא קורסים קודמים, כנראה שאין מניעה לעשות זאת. אם בכל זאת יש לך התלבטות, אפשר להרים טלפון זריז למזכירות הרלוונטית ולשאול אם יש מניעה לעשות קורס כזה בשנה א'. ולמלכת החלומות - אין קשר בין נקודות הזכות של קורס מסויים לבין הרמה שלו, אלו שני דברים שונים.

queen of dreams

New member
קורס ברמה של 4 נק"ז

וקורס ברמה של נקודת זכות אחת-אין הבדל בינהם מבחינת קושי? כי למיטב הבנתי יש...(בכוונה הקצנתי)

אסביר שוב

לכל קורס יש גם רמה מסויימת, וגם כמות מסויימת של נקודות זכות. לדוגמא, קורסים של שנה א' הם בדרך כלל "רמה 1", אבל יכול להיות להם מספר שונה של נקודות זכות, שמושפע בעיקר (אבל לא רק) מכמות השעות של הקורס במערכת. כלומר, קורס של 4 נקודות הוא בהכרח יותר שעות מקורס של 2 נקודות, אבל הקושי שלו תלוי בהרבה גורמים אחרים, ובהחלט ייתכן שהוא יהיה קל יותר. דוגמא: הקורס "מבוא לפסיכולוגיה" הוא ברמה 1 משום שהוא מועבר בשנה א', אך ערכו 6 נקודות זכות.

queen of dreams

New member
תודה

מפתיע...אז בשביל מה החלוקה לנקודות זכות? (סליחה אם אני נודניקית...)

queen of dreams

New member
אז עכשיו אני אבקש עצה

עדיף לי לקחת קורס בחירה ברמה 1 שנראה לי שישעמם אותי או ברמה 2 שנראה לי שיותר יעניין? ובכלל....כמה זה קריטי מבחינת הרמה? בתור סטודנטית שנה א' צעירה ופעורה...לא להתקרב לרמה 2 בכלל? אוף...עכשיו אני קצת מתבאסת...

לדעתי, לכי על מה שמעניין אותך

אם את בכל זאת חוששת מהקושי, הרימי טלפון למזכירות החוג במסגרתו מועבר הקורס ושאלי אם הם ממליצים לסטודנטים טריים לקחת את הקורס והאם הוא דורש ידע קודם. העניין עם הרמות בדרך כלל מתייחס לקורסים קודמים שצריך לקחת. אם בכל זאת נותנים לך להירשם לקורס ברמה גבוהה יותר, כנראה שאין בעיה כזו. החלוקה לנקודות זכות מצביעה על משקלו של הקורס במערכת וכן על חשיבות הציון בו בחישוב הממוצע. בתיאוריה, אמורה להיות הקבלה בין נקודות הזכות של קורס מסויים לבין מספר השעות שלו, אבל למעשה זה משתנה מעט בין חוג לחוג, וגם הדרישות לא תמיד מקבילות לשווי הקורס מבחינת הנקודות.

ליטאל

New member
חפרני? לא כמו אצלי..

"תפיסת הרוע ופתרונו עפ"י דתות המזרח והמערב"...מה יש לך להגיד על זה??

ליטאל

New member
טוב לדעת :)

שמחה לשמוע שנהנית.. גם לי זה נשמע חביב למדי, מקווה שאהנה גם!

למעלה