עוד שאלה

מאיר 49

New member
עוד שאלה

מאגיה לבנה היא טובה ומאגיה שחורה היא רעה מה היא מאגיה אדומה אם בכלל קיימת אחת כזו?

Ranger One

New member
כולם להרגע.

תראה, זאת מסורת כאן בפורום להתעלם מאנשים ששואלים את אותה שאלה והם פשוט עצלנים מדי לחפש אחורה בפורום. (רק לציין שאתה אחד מהאנשםי המעצבנים האלה שעצלנים מדי לחפש אחורה בפורום). אני מציע לך ללכת ולקרוא את הכותב בספר "מקשוף - הבסיס" בנושא אתיקה כדי להבין יותר טוב את המורכבות של נושא האתיקה כאשר אתה מתעסק בעובדה מקשופית מכל סוג (וכמובן גם במאגיה).

מאיר 49

New member
אם לא אכפת לך

אני כאן די הרבה זמן, רק כדי לקרוא ועברתי היום לפחות 3 עמודים אחורה, אז אתה וכל שאר האנשים פה יכולים להיות קצת יותר נחמדים כי זו כל המטרה של הפורום, לחלוק בידע, לא? ואין לי שום כוונה לפתוח ויכוח על זה.

dopey_wizard

New member
3 עמודים???

וואו! זה בטח לקח לך מלא זמן 3 אני לא מאמין ש-ל-ו-ש זה הי לפני איזה ממ הרבה זמן לא? , שנים? או שבעצם זה היה לפני יומים ??? (הכוונה לתקופה של שלושת העמודים האחרונים...) ---> דוד

קטריין

New member
היי מה נשמע

אני לא לגמרי בטוחה אבל מגיה אדומה היא באמצה לא טובה ולא רעה כאילו הקוסם שמשתמש במגיה אדומה אוד לא החלית אם הוא טוב או רע שלך לילך

dopey_wizard

New member
מממ

ממש לא... א) מכשף לא קוסם (זה מאוד חשוב!) ב) לא נראה לי שיש כזה דבר מאגיה אדומה! זה משהו שהמציאו 4 סוגי המאגיה הכי מוקרים הם: לבן(טוב), שחור(רע), אפור(משתנה, זאת אומרת שזה יכול להפך לרע וזה באמצע כזה...), ו..נראה לי ירוק.. או שלא? (כסף או\ו דברים לעצמי(אני לא בטוח)) ג) מכשף לא מחליט אם הוא טוב או רע עלי ידי ביצוע מאגיה... (אני מתכוון לזה שמכשף שהוא טוב יכול לבצע גם מאגיה שחורה ולהפך) אז אי אפשר לקבוע לפי זה מה הוא אם הוא מכשף טוב או רע ?, אני חושב שזה נקבע מהאופי שלו.. (גם לא בטוח....) ---> דוד

קטריין

New member
לא התכבנתי לזה../images/Emo29.gif

אני יודת שמכשף לבן יכול לעשות גם מגיה שחורה ואני מצתערת על זה שכתבתי קוסם בימקום מכשף ליפמים אני מתבלבלת, אבל רק כתבתי מה שאני יודת שאלתה שאלה והשתדלתי לענות עליה אז אני מצתערת אם לא סיפק אותך שלך לילך

dopey_wizard

New member
אבקש לא למחוק את ההודעה

טוב תראי אולי זה נשמע כאילו כתבתי את ההודעה בעצבים , אבל זה לא היה בעצבים.. ורק תיקנתי אותך, את לא צריכה לצריכה לבקש מאף אחד סליחה על זה שמתקנים אותך! שיזדיינו כולם! את לא חייבת שום דבר לאף אחד! ותכתבי מה שאת רוצה מיצידי את יכולה לכתוב שהצלחת להפליץ ברקים מהתחת ולעשות כדורי אש בעזרת גרפסים.. ואני אתקן אותך בזה שאני יגיד לך משהו שנוגד את זה אבל אל תצטערי! תשמרי על הכבוד שלך! וכמו שאמרתי: שייזדיינו כולם , את לא חייבת שום דבר לאף אחד! ---> דוד

dopey_wizard

New member
התגובה ששלחתי לך הייתה

לפהי שראיתי את זה ואכשיו אני אשלח לך תגובה חדשה (שתרא הבדל) ---> דוד

faith2

New member
יש גם מאגיה אפורה

שהיא מאגיה לבנה אבל בעקיפין היא שחורה

dopey_wizard

New member
נוווו

למרות שלדעתי זה שטויות כול הקטע אם הצבעים... דבר ראשון כתבתי שיש מאגיה אפורה דבר שאני: מאגיה אפורה היא כיביכול מאגיה לא שחורה ולא לבנה אלה משהו שיכול להפך לשחור (רע) ---> דוד

faith2

New member
גם אני ממש לא מאמינה בצבעים האלה...

יכ אחריי הכל תמיד זה משהו לרווח אישי...או לרווח זה או אחר. בכל אופן בקשר למאגיה האפורה אם אתה מכיר את אור ככה הוא הסביר לי ואור הוא אחד האנשים הכי חכמים בתחום לפי דעתי.

the real cOSHi

New member
אבוי לי....

כל אלו שדיברו עכשיו על צבעי המאגיה להתחיל לדפדף עם מאיר48.....

morning star

New member
צבעים במאגיה...

טוב, צפה פגיעה (מאמר ארוך ומשעמם שאני אכתוב, שוב, בפעם האלף... ג´סטין בטח ירצה למות...). בקיצור - אי אפשר להגיד שמאגיה היא "לבנה" או "שחורה" כמו שאינך יכול להגיד שאולר שוויצרי הוא "טוב" או "רע". זה כלי, שהמשתמש מחליט מה לעשות בו לטוב או לרע, כאשר הוא עצמו לא יכול לדעת מה תהיה התוצאה הסופית... ובקשר לצבעים - זוהי חלוקה אנושית, בכדי להבדיל בין "טוב" ו"רע" (עד כמה שבכלל ניתן להבדיל ביניהם) - במגבלות האנושיות הקיימות. יש כאלו שבכלל נותנים צבעים למאגיה בהתאם למקור האנרגיה המאגית בו משתמשים (למשל בכאוס מג´יק) - כך שניתן אפילו להגיד שמאגיה היא בצבע סגול עם נקודות ורודות, אם אני משתמש באנרגיה של פילים בצבע הזה... ישנן חלוקות מקובלות, אך צריך לזכור כי הן מאולצות במקרה הטוב ומתייחסות בדרך כלל לכוונת המאג והתוצאה המיידית הנראית, ללא השלכות (ולכן, בהמלצת בחור בשם מייקל קרייג, מומלץ לעשות "קריאה" בטארוט לפני כל כישוף, בכדי לדעת אם תתקבל התוצאה הרצויה). לבן - ישנם אנשים אשר יגידו כי זה שימוש בכוונה לעזור לבני אדם. לא. זה שימוש במאגיה לצורך התפתחות אישית ו"רוחנית". אפור - הכוונה היא עזרה עצמית ו/או לאדם אחר בהתנייה של אי פגיעה בדבר אחר. שחור - שימוש בכוונה לפגוע. הדבר טיפה מסבך עיניינים - למשל, אם ניסיתי לעזור למישהו לקבל כסף - "אפור" אך את הכסף קיבל כירושה מדוד שלו שנהרג בתאונת דרכים, אז זה בעצם "שחור" (מי יודע, אולי הכישוף גרם לו למות...) - כאו ישנה סיבוכיות אשר נובעת ישירות מההגדרה של הצבעים. לכן, עוסקים רציניים בתחום נוטים להשליך את כל עניין הצבעים לפח. בקשר למאגיה אדומה שהזכרת... אני חושב שאני יודע למי אתה מתכוון... "מכשפה אמיתית"... נכון? אני במקומך לא הייתי מתסמך יותר מדי עליה (ואני אומר זאת בעדינות. האתרים שלה סיפקו לי דקות יקרות של צחוק...). שלך הנווד

white-raven

New member
העורב מטיח ראשו בקיר...

OK הנושא נטחן לאבק פעמים אינספור אולי כדאי להוסיף מאמר מסוג זה אל רשימת מאמרי הפורום כך שאחת ולתמיד יהיה לאן להפנות את השואלים... בנוסף אני רוצה להדגיש שלמרות שברמה העקרונית לא ניתן לשייך או יותר נכון להגדיר מאגיה בצבעים (כמו גם לטלויזיה שלי ששחור ולבן הם בגדר מותרות אחרי שטיפלתי בה) יותר נוח בעיני המשתמש לקדם מטרות של "טוב" ו"רע" בעיניו ע"י ביצוע השיוך הזה במישור המעשי כדוגמת הילת עצמה לבנה האופפת את הגוף ופורצת ממנו אל המטופל בטקס רפואה או שליחה של ערפל שחור וצמיגי (ויזואליזציה) של רוע בעת הטלת קללה מסקנות שחור ולבן טובים למעשי בעייתים לפילוסופיה אני לא אוהב סימני פיסוק בשעה זו של הלילה מאגיה אדומה מקורה ומקומה בסדרת הספרים המצויינת רומח הדרקון ולא כדאי לנסות לתקן טלויזיות בעצמך ללא ההכשרה הנדרשת כנ"ל לגבי כל סוג כישוף שלכם העורב

למעלה