צבעים במאגיה...
טוב, צפה פגיעה (מאמר ארוך ומשעמם שאני אכתוב, שוב, בפעם האלף... ג´סטין בטח ירצה למות...). בקיצור - אי אפשר להגיד שמאגיה היא "לבנה" או "שחורה" כמו שאינך יכול להגיד שאולר שוויצרי הוא "טוב" או "רע". זה כלי, שהמשתמש מחליט מה לעשות בו לטוב או לרע, כאשר הוא עצמו לא יכול לדעת מה תהיה התוצאה הסופית... ובקשר לצבעים - זוהי חלוקה אנושית, בכדי להבדיל בין "טוב" ו"רע" (עד כמה שבכלל ניתן להבדיל ביניהם) - במגבלות האנושיות הקיימות. יש כאלו שבכלל נותנים צבעים למאגיה בהתאם למקור האנרגיה המאגית בו משתמשים (למשל בכאוס מג´יק) - כך שניתן אפילו להגיד שמאגיה היא בצבע סגול עם נקודות ורודות, אם אני משתמש באנרגיה של פילים בצבע הזה... ישנן חלוקות מקובלות, אך צריך לזכור כי הן מאולצות במקרה הטוב ומתייחסות בדרך כלל לכוונת המאג והתוצאה המיידית הנראית, ללא השלכות (ולכן, בהמלצת בחור בשם מייקל קרייג, מומלץ לעשות "קריאה" בטארוט לפני כל כישוף, בכדי לדעת אם תתקבל התוצאה הרצויה). לבן - ישנם אנשים אשר יגידו כי זה שימוש בכוונה לעזור לבני אדם. לא. זה שימוש במאגיה לצורך התפתחות אישית ו"רוחנית". אפור - הכוונה היא עזרה עצמית ו/או לאדם אחר בהתנייה של אי פגיעה בדבר אחר. שחור - שימוש בכוונה לפגוע. הדבר טיפה מסבך עיניינים - למשל, אם ניסיתי לעזור למישהו לקבל כסף - "אפור" אך את הכסף קיבל כירושה מדוד שלו שנהרג בתאונת דרכים, אז זה בעצם "שחור" (מי יודע, אולי הכישוף גרם לו למות...) - כאו ישנה סיבוכיות אשר נובעת ישירות מההגדרה של הצבעים. לכן, עוסקים רציניים בתחום נוטים להשליך את כל עניין הצבעים לפח. בקשר למאגיה אדומה שהזכרת... אני חושב שאני יודע למי אתה מתכוון... "מכשפה אמיתית"... נכון? אני במקומך לא הייתי מתסמך יותר מדי עליה (ואני אומר זאת בעדינות. האתרים שלה סיפקו לי דקות יקרות של צחוק...). שלך הנווד