עוד שאלה

מורי2

New member
עוד שאלה

סליחה על השרשור החדש פשוט הבנתי ששאלתי העלתה דיון מאוד מסויים
אז ככה. בנושא של ממברנת התא... הבנתי את מעבריי סימפורט, יוניפורט,ואנטיפורט. לא הבנתי מהם מעברים מצומדים? נ.ב כבר אמרתי לכם שיהיו לי לא מעט שאלות בהמשך השבת..מקווה שזה בסדר

מורי2

New member
דרך אגב המון המון ../images/Emo51.gif

ממש מצויין שהפורום הזה קיים..

bodas

New member
זה בסדר...

למרות שרצוי שתנסי למצוא את התשובה לבדך, כי רק כך לומדים כמו שצריך. לרשותך אנציקלופדיה מרשימה של Ynet וגם ספר הלימוד. העברה מצומדת היא העברה בה כניסה/יציאה של חומר מסויים לתא תלויה בכניסה/יציאה של חומר אחר ויכולה להתרחש אם ורק אם החומר השני יכנס/יצא. למשל, משאבת Na-K ATPase היא משאבה שמכניסה 2 יוני אשלגן ומוציאה במקביל 3 יוני של נתרן. דוגמה אחרת - המשאבה המכניסה גלוקוז ונתרן - כניסת מולקולה אחת של גלוקוז תלויה ביציאה של יון נתרן אחד.

מורי2

New member
ההגרה שלך מתאימה לאנטיפורט

במשאבת נתרן אשגן. אז העברה מצומדת= אנטיפורט?

bodas

New member
הבהרה ותיקון

הגלוקוז נכנס לתא רק אם הוא מצומד ליון נתרן שנכנס גם הוא לתא. לפיכך, לא רק אנטיפורט משמש בהעברה מצומדת... כל האפשרויות תקפות: כניסה-כניסה יציאה-יציאה כניסה-יציאה

מורי2

New member
נראה לי שהבנתי..

העברה מצומדת היא צירוף של המערכת הראשונית- האנטיפורט + המערכת המשנית- צימוד הנתרן לגלוקוז בסימפורט.

מורי2

New member
עוד משהו שאני לא מבינה..נשימה

לפי מה שקראתי במעגל קרבס FAD עובר חמצון לFADH2.עד כאן בסדר. מה שלא מובן לי איך בשרשרת הנשימה הוא אמור לעבור עוד פעם חמצון ליצירת ATP.זה לא אמור להיות תהליך חיזור?

למעלה