עוד שאלה על ק.פ.א.פ..

כנראה ש...

הקשיתי עליך קצת. מצטער לירון. קרב מגע היא שיטה מצוינת גם בלי טענות שאינן עומדות במבחן המציאות.

orii

New member
מיקי מעוך - מועך (מי לא ירא?)

מבחן המציאות נמצא רק בדמיון. לכל אחד מאיתנו יש את הפנטזיות שלו על "המציאות" ומההכללה הזו, לדעתי, אין יוצאי דופן. לאף אחד כאן אין בעלות על המציאות. אין חיה כזו וגם אם היא מופיעה לרגע אז בפעם הבאה היא תהיה אחרת. זה לא אומר שאין מה להתכונן למפגשים איתה, אבל זה כן אומר שיש לגיטמיות לכל שיטה. אני מוכן לנסות להראות שכל גישה שמכינה למציאות לוקה. חלק ניכר מהמציאות היא בחירה, השונה מאחד לשני (למשל, בחירה נבונה וזהירה של מקומות להסתובב בהם יכולה להוריד לאפס את הסיכוי שאותקף ברחוב, יש לזה מחיר אבל זה עניין אחר). המציאות שאנו מנסים להתאמן לקראתה היא סוביקטיבית, אבל מעבר לכך אני חושב שהלגיטימיות למיגוון השיטות נובעת בעיקר במיגוון של האנשים ופחות במיגוון הבחירות במציאות (גם זה כבר ענין אחר). מיקי, נימת דבריך מזכירה את סילביו הקדוש (הזועם), וההומור את גינגי חאן... זה שאתה יכול לשוות נימת זילזול כשאתה כותב על גישתך, לא נותנת לך זכות לזלזל באופן פומבי בגישה אחרת. ומיקי מעוך זה שם הרבה פחות פיוטי מזאב מחוק.

למיקי א' ומיקי ב' שלום

לדעתי האישית, במקום לשאול שאלות אתם יכולים לתרום לדיון בזה שתציעו משהו חלופי. זה מאוד יפה לאמץ את סגנון הכתיבה של גינגי, אבל אם תשימו לב, כשהוא נגע בנושאים כאלו הוא בדר"כ גם אמר מה צריך לעשות. ניסיתי להסביר את זה גם לסילביו אבל כשלתי בגלל טיפשות שלי, בעיקר: לומר "מצב אמת" ולא לפרט, לשאול שאלות ולהשאיר אותן תלויות באויר, לתאר שיטת עבודה כלא מקצועית אבל את דעתכם על מקצועיות להותיר מעורפלת, כל אלו נחמדים אבל לא מועילים.

mickeym

New member
אם הייתי יודע מה עושים,

לא הייתי כותב בפורום, אלא פותח דוג'ו ועושה הרבה כסף. היה לי ברושור יפה כזה שלי, (עם פרצוף כועס) ולמטה היה כתוב: מיקיג'יטסו-השיטה הכי הכי יעילה נגד טרור וסקדאים ביולוגיים-כימיים.

asprso

New member
קרב מגע

בקרב מגע יש רק חוק אחד אתה חייב לנצח וזהו הכל מותר ואם כבר קרב מגע אז רק אצל חיים גדעון הטוב מכולם

roy27787

New member
ובכל זאת מותר לתת לביצים בתחרויות..

כן כן...מ-ו-ת-ר..!!!

asprso

New member
אין מגנים

בקרב מגע הקרבות ללא מגנים וללא כפפופ רק באימונים יש מגנים

לגבי שאלתו של כרמל 1

נכון לעכשיו אין אלוף העולם בקרב מגע אך החל משנת 2005 כן יהיה...... כרגע התחרויות מנוסות רק במסגרת ארצית ובכל מיני צורות בשנים האחרונות עד אשרתגובש הצורה ואיתה ירוצו לעולם.....

roy27787

New member
דעתי על מה שכתבו על הקרב מגע

אז ככה: מישהו פה כתב שהשיטות לא מנוסות ולא ניסו אותן באמת ברחוב...אז זהו שלא... אם היית קצת יודע על ההיסטוריה של הקרב מגע היית יודע שהקרב מגע התפתח בתקופה של השואה... קצת לפני בזמן שהתחילו כל המהומות נגד היהודים... תמיד היו מתעללים בהם.. ובהונגריה גם.. אז אימי ליכטנפלד ז"ל(המייסד של הקרב מגע)שהיה מתאבק אולימפי ואביו היה מתאגרף החליט ליצור משהו שיעזור ליהודים להסתדר כשמתקיפים אותם נאצים ושונאי יהודים.. הוא ביקש מאבא שלו שילמד אותו קצת איגרוף...לקח קצת דברים מהתאבקות הלך למורה לג'ודו וביקש ממנו שילמד אותו כמה הטלות בסיסיות והלך למורה לקראטה שילמד אותו קצת דברים בסייסים כמו בעיטות:מייגרי=בעיטה ישרה יוקו גרי=בעיטה צידית ועוד קצת בעיטות פשוטות של דורשות הרבה מאמץ וכוח... הקרב מגע לא דורש הרבה כוח וגמישות מהיריב כי כמו שהמורה שלי אומר "גם לאדם הכי גבוה אפשר להגיע לביצים" הדברם שנמצאים בקרב מגע נוסו ברחוב ובזמן אמת...הקרב מגע מבוסס גם על אינסטינקטים של האדם ששונו במקצת ולכן היא מאוד קלה ללמידה בשונה מקראטה שהוא מאוד תבניתי ושונה מהאינסטינקטים של האדם מאוד. וברגע שתקפו מישהו הוא הגן..מי שהגן והצליח לצאת מזה חי צירף את ההגנה שלו לקרב מגע..כך שבעצם קרב מגע זה אוסף של שיטות הגנה והתקפה משולבות שנוסו בזמן אמת במצבים כגון:אונס,תקיפה,ותקיפה עם כמה משתתפים,מניעת פעילות טרור וכו'... עד היום מערערים על השיטה (שלא בדומה לקראטה ואומניות לחימה דומות) ומשנים כל פעם את ההגנות וההתקפות עד שמגיעים להגנה המקסימלית שקרב מגע נותן. מיקי מעוך: שאל על החוקים של הקרב מגע. אז בקשר לזה החוקים הם: 1.אסור לתת ליריב עם המרפק במפרקת. 2.אסורלתת ליריב בעיטות לראש כשהוא על הרצפה(לכל שאר חלקי הגוף מותר. ולאלה שתוהים מה עם הביצים אז כן מותר!פשוט אתם לא תראו את זה בקרבות ממש כי זה כאב בלתי נסבל.והמתחרים בד"כ לא משתמשים בזה אלא אם כן היריב השני לא עשה את זה. המגנים בקרבות הם רק כדי לא לפצוע את הירבים כי הרי הם לא באו במטרה להרוג אותך הם באו להתחרות להשוות כוחות ולא להרוג אותך ברחוב מותר הכל וככה גם בקרבות חוץ מכמה דברים קטנים שממש מסוכנים כמו הכנסת אצבעות לעיניים ועוד קצת דברים ובגלל זה יש כפפת איגרוף ולא כפפה של חצי אצבע.בשיעורים אתה מבצע את כל הטכניקות בלי מגינים על המשתתפים בחוג. howrang: אתה צודק.לא כל תלמיד שיתקפו אותו ברחוב יצליח להגן על עצמו כמו שצריך.לא בקרב מגע ולא בשום אומנות או שיטת לחימה אחרת.כי כל תלמיד ויכולותיו!אם התלמיד הוא בחגורה גבוה כגון חומה,שחורה,כחולה,ירוקה אני בספק אם הוא לא יצליח להגן על עצמו.בקשר לכל השאר אז יש סיכוי שהם יפגעו אבל אם הם לא היו יודעים כלום הם כמעט בטוח היו נפגעים ועצם זה שהם יודעים קרב מגע מצמצם את הסיכויים להיפגע. mickyeym: אם השיטות של הקרב מגע הם לא הכי יעילות ולא הכי אופטימליות נגד טרור אז למה מלמדים אותם בכל העולם ולא קראטה ג'ודו איקידו ג'וג'יטסו ושאר אמניות אחרות? כי אנשים בדקו וראו שהיא באמת הכי פועלת.קלה ללמידה,ולא דורשת מאמץ גופני רק או גמישות. תראה בקשר למה שכתבת "צריך קרבות עם מגינים וללא חוקים כדי להכין את התלמיד לרחוב" אם יש לך חוקים.גם ברחוב בסיטואציות אמת יהיו לך חוקים.ובמקום שטטפל בתוקף כמו שצריך אתה תגביל את עצמך ואת היכולת שלך ותתקוף פחות.במקום לנטרל אותו כמה שיותר מהר אתה תילך לפי חוקים ויכול להיות שתיפגע,כשמאמנים אותך בלי חוקים אתה גם בסיטואצית אמת תילחם ככה ותביא לנטרול היריב מהר יותר.

הקל

New member
שיר

קרב מגע או קרב מדע מה לגיד, זאת לא אדע אם סיפור או אגדה

גקל

New member
שיר יותר טוב

בלי מגן ביצים, את הרחוב לא חוצים אולי בשויץ הרחוקה אוכלים כזו דחקה עתיקה

bennyTKD

New member
מה עם התקנון ?!

הקל וגקל יקרים, זה אמנם נחמד שגם אתם כותבים שירים, אך נראה לי די ברור מאליו שיש תקנון כלשהו לתחרות שירי הקל וגקל, ובטח כתוב שם משהו כמו: "התחרות בפיקוח רואי חשבון. ההשתתפות אסורה על עובדי הפורום ובני ביתם, ועל עורבים פורחים ופוחזים למיניהם".

למעלה