עוד שאלה על ק.פ.א.פ..

Hwoarang

New member
קודם כל הייתי מצפה ממך לקצת הגיון..

ק.פ.א.פ זה בכלל הראשי תיבות של 'קרב פנים אל פנים' אז איך הגעת לקרב מגע? לא משנה אני בכלל לא יודע

dutchman

New member
לקרב מגע אין תחרויות

בכל אופן לא משהו מאורגן, כי זה לא ספורט תחרותי. עם יש אשמח עם תתקן אותי אבל עד כמה שאני ידוע אין כזה דבר. אגב נראה לי שהתבלבלת עם הקפאפ

לא מבין שום דבר בקרב מגע

אבל נסעתי משום מה לראשון לציון והיה שם שלט שהיה כתוב עליו "אליפות ראשון לציון בקרב מגע".

roy27787

New member
בקשר לקרב מגע

יש אליפויות... יש אליפות הארץ בקרב בגע...שזה נבחרת מרכז מול נבחרת צפון.. ויש ליגה שזה קבוצתי כל הקבוצה צוברת נקודות על ניצחון של תלמידים מהקבוצה.. ואני לא יודע אם לקרב מגע יש תחרויות עולמיות אני רק יודע שאלוף הארץ במשקל כבד..לשנה הזאת קוראים לו אלוין ולא זוכר את השם משפחה...חגורה חומה..מנתניה. אחריו בא אבי נוח חגורה ירוקה מנתניה. ואחריו אני.רועי זכות.חגורה כתומה.משוהם בליגה של הקרב מגע זכו קיריית גנים מקום ראשון... מקום שני אל זוכר.. ומקום שלישי שוהם ועוד מכון כלשהוא שאני אל זוכר את שמו.. ד"א התחרות התקיימה בפסח..

crane

New member
זו לא ממש אליפות...

אלה הערסים שהולכים מכות בגן העיר בכל יום שישי.

מה הבעיה לקיים תחרויות קרב מגע?!

אמנם אני לא עוסק בקרב מגע, אך חלק מהאימון בקרב מגע כולל "קרבות חופשיים" (לבישת מגנים מכף רגל ועד ראש, כפפות איגרוף - ויאללה להרביץ), כך שאין שום בעיה לקיים את הקרבות הללו במסגרת תחרותית.

hajy

New member
כן אבל שחכת משהו אחד.....

קרב מגע מבוסס גם על נקודות תורפה ובעיקר על בעיטות לאשכים ואף מגן אשכים לא מספיק טוב בשביל לבלום בעיטה טובה....

אז פשוט מאוד

אוסרים על בעיטות למפשעה ועוד כמה דברים (כמו בכל תחרות). אז מה הבעיה?!

סלבו, אנו מקיימים את התחרויות גם

מבלי לאסור פגיעות במקומות שונים, פשוט עם אמצעי מיגון....... חשוב שהחניך יתמודד כאילו הוא במצב אמת...... ברחוב אין חוקים

קרבות אמיתיים אמיתיים בקרב מגע

לירון, האם באמת אין איסורים? האם מותר לתת בעיטה לביצים? האם מותר על הקרקע לתפוס את הביצים ולסובב אותם פעמיים? שלוש? האם מותר לתת סטירות באוזניים? האם מותר שימוש במרפקים? האם מותר להכניס אצבעות לעיניים? האם מותר לבעוט ביריב כשהוא על הריצפה ואתה עומד? האם מותר שימוש בברכיות לפנים כשתופסים את צוואר היריב? האם לחברים של המתחרה מותר להיכנס לזירה ולהרביץ לך עם קרשים? האם מותר להפתיע אותך ובזמן הקידה לפני הקרב לנעוץ לך סכין בכבד? ושאלת השאלות: האם ברחוב שלי(בלי החוקים) מותר לי ללבוש אמצעי מיגון כדי שאראה כמו הסמל של צמיגי michelin והאם אז הרחוב שלי יראה כמו במצב אמת? אם התשובה לכל הר"מ חיובית אני מתחיל ללמוד קרב מדע, אה סליחה, קרב מגע. בתמונה - מצב אמת, ברחוב, בלי איסורים, עם אמצעי מיגון

one strike

New member
שלום, מיקי

אני לא מקרב מגע, אך ספציפיות של השיטה מובנת לי היטב. הרבה מתרגילים שתיארת הם התקפיים הבנויים על הפתעה. בקרב זירה אף "ללא חוקים" שימוש בהם בעייתי בגלל שיוון יחסי בכוחות ומודעות לקרב. אמצעי מיגון כמו אפוד, מגן ביצים, מגני ברכיים, ומרפקים, שוק וקסדות איגרוף (או טאקוונדו), כפפות אצבעות ונעל מרופד יספקו הגנה טובה. הסכנה תהיה דווקא ממכות חזקות "רגילות" לאזורי עורף, צוואר וברכים וגם מהטלות מסוכנות (עם בריח, על הראש וכו'). אם לשלול מכות לעורף, והטלות על הראש, הסיכוי למוות בזירה יהיה קטן מאוד. זה מצב אמת מבחינת עומס גופני, יכולת להחטיף מכות במלא הכוח, הרגשת טווח וכו'. הבעיה היא ניקוד ושיפוט. הדרך הטובה ביותר ללמוד מכות ברחוב היא ללמוד שיטת תכליתית (רק התרגילים המלוכלכים וקטלניים) ולבדוק אותם על אמת. כמעט בלתי אפשרי? מסכים. אבל אימון בסוג אחר של הלחימה או ללא "בדיקה" יעזור רק במידה מסויימת, אולי. במידה רבה עלול להשלות. מצב אמת -כוונה כלא, אונס, תקיפה קבוצתית במטרה לפגוע/להתעלל, עם נשק וכו'. לא מכות בבית הספר.

mickeym

New member
אני חושב שמיקי התכוון למשהו אחר...

מעבר עובדה שיש לו שם יפה (
) הוא גם צודק. יש משהו קצת מגוכח בנסיון להציג את השיטות בסגנון קרב מגע כ"הכי יעילות", "אופטימליות נגד טרור" וכו'. העובדה היא, שאני בספק אם מישהו באמת ניסה את כל השיטות האלה ברחוב, וראה שהן עובדות. כל נסיון להשליך מקרב עם חוקים ומגינים לרחוב הוא מגוכח. ולבוא ולומר "צריך קרבות עם מגינים וללא חוקים כדי להכין את התלמיד לרחוב" זה לא מקצועי בעיני. מיקי

Hwoarang

New member
זה לא תלוי בשיטה אלא בתלמיד

לא כל תלמיד של קרב מגע יכול לפוצץ מישהו ברחוב אפילו אם תוקפים אותו... נכון שמנסים להציג את הקרב מגע כאומנות, שאם לומדים אותה אפשר לפתוח למישהו תצורה בלי בעיה, אבל ברגע האמת אני מאמין שהצורת לימוד היא הקובעת ואם המורה\התלמיד לא באים בגישה של להרוג כל דבר שזז - הם לא יהרגו

mickeym

New member
הבעיה היא בהצגת השיטה...

גם אם אני בא בגישה של להרוג כל דבר שזז, לא בטוח שאני יצליח. כי לא בטוח שהוא רוצה למות...
על מנת להצהיר קבל עם ועדה "אנחנו שיטה שמכינה לרחוב" יש לבדוק כל טכניקה וטכניקה במצב אמת. אחרת זו הטעיה. (הערה: אין לי מושג אם אכן "קרב מגע" מצהירים את זה. דיברתי באופן כללי. מעולם לא למדתי קרב מגע ואין לי מושג אם הם אכן מקצועיים) ולבוא ולומר: עושים קרבות כדי להכין לרחוב זו הטעיה. זו דרך טובה להרוויח כסף מארגון תחרות, אבל זו לא הכנה לקרבות רחוב

one strike

New member
היי

"צריך קרבות עם מגינים וללא חוקים כדי להכין את התלמיד לרחוב" - לא הבנת למה הכוונה. אני מתייחס לקרבות אלה כאמצעי לימודי בלבד - לבדוק איך זה לתת מכות במלוא הכוח, איך להטיל בכוח, להרגיש טווח, לנסות תרגילים והטעיות מועדפים, לעבוד על סגנון אישי וכו'. השיטות נוסו על אנשים (שבויים, אסירים) ברוסיה במלחמת העולם השנייה. השיטה שנבנתה נקראת SMERSH ("מוות למרגלים").

למעלה