עוד שאלה על מחשב נייד...

[אורן]

New member
עוד שאלה על מחשב נייד...

אבל הפעם לא חסרונות/יתרונות (עשיתי חיפוש בפורום ומצאתי תשובות נהדרות). אני מתחיל ללמוד השנה משפטים שנה א' בעברית, ואני שוקל בחיוב לקנות מחשב נייד לצורכי הלימודים והצרכים השוטפים (זה גם יעיל כשצריך לעבור מהרצליה לירושלים, שתמיד יהיה מחשב בסביבה. מה גם שזה עוזר ללמוד כשמגיעים הביתה כי לא צריך לסחוב תמיד המון מחברות...). השאלה היא כזאת: הבנתי שהרבה מהחומר במשפטים נמצא על האינטרנט או על גבי תקליטורים. האם הפורמט הוא בד"כ וורד או HTML סטנדרטי? אני שואל זאת כי אני חושב שהלפטופ הקרוב שלי יהיה מקבוק, ואני חושש שהאוניברסיטה העברית פיתחה תוכנות משלה לצרכים אלה, אשר לא יעבדו על מערכת ההפעלה של מקינטוש... למישהו יש נסיון עם העניין? תודה!

בדר"כ מדובר בקבצי WORD

כלומר- התרגילים שיש להגשה בפורמט וורד, כך גם הסילבוסים לפעמים יש כל מיני מאמרים ב-קבצים של PDF (ככל שמדובר בתורת המשפט, אך אל תטריח את עצמך....) אין לאונ' תכנה משלה... בכל מקרה, בתור בוגרת שנה א', ממליצה לך לקנות מחשב נייד. אני בהתחלה הלכתי על קלסרים ועטים, חשבתי שמחשב נייד זה "מותרות".... עד שכעבור כמה שבועות נשבר לי. היו שיעורים שאי אפשר להספיק לסכם בקצב כתיבה (אלא רק הקלדה), הרבה יותר קל להשלים חומר/להשיג חומרים ממחשב למחשב, והרבה יותר נוח להגיש תרגילים (שממילא צריך להגיש מקוון דרך האינטרנט או מודפס, ולא בכתב-יד)... בקיצור, עשה לעצמך טובה, ואם יש בהישג ידך לרכוש מחשב-נייד.... והמון בהצלחה, שנה א' היא די תובענית וטובענית

Kiru

New member
קח בחשבון שעל מקבוק

לא תוכל להעלות בקלות תקליטורים משפטיים שמיועדים לWindows, ואני גם לא יודע מה היכולת של OO או NO לקרוא קבצי אופיס 2007. כדאי לך לבדוק גם איך FF מתמודד עם פורטלים לימודיים כמו HighLearn. בקיצור, בהנחה שלא תבסס את העבודה שלך על BootCamp או פרללס ושות', סביר שיהיו בעיות תאימות ברמה זו או אחרת.

[אורן]

New member
מה זה תקליטורים משפטיים שמיועדים לחלונות?...

יש עליהם תוכנה מיוחדת או משהו, או שהם מכילים אינפורמציה כוורד או PDF? אני סומך על אופן אופיס שיפתח לי וורד 2007. אולי זו סתם האמונה הנאיבית שלי בפילוסופיה המקסימה שמנחה את מפתחי האופן-אופיס, אבל אם הם מצליחים לפתוח קבצי וורד ישנים אין שום סיבה שבעתיד הקרוב לא יצליחו גם עם אופיס 2007...

Kiru

New member
גם לדעתי אין סיבה,

מה גם ש2007 אמור להיות פורמט הרבה יותר פתוח. בתקליטורים משפטיים יש חקיקה ופסיקה, ולכל תקליטור (תקדין, נבו, פדאור) יש תוכנה משלו. בחלק מהמקומות, כמו אצלנו, מעלים את כל החקיקה והפסיקה לאתר הקורס, ובכל מקרה תהיה לך גישה אליהם מהספרייה, אבל בכל זאת זה משהו שכדאי לקחת בחשבון.

Atenolol

New member
עולם המשפט בישראל נשלט ע"י Windows Zombies

אמנם רוב הקבצים הם Word או PDF, אבל כשמק בידך, תהיה עסוק כל הזמן בלטרוח סביב בעיות חוסר התאימות של כלים וקבצים שיצרו אנשים שלא ראו בחיים שלהם משהו טוב יותר מ- Windows. גם אם פסק הדין שרצית יעלה מהמאגר, או המצגת תעלה מהאתר, או השאלון יעלה מאני לא יודע איפה, הפונט העברי לא יהיה נכון, הדף יקטע במקום לא מתאים, הטבלאות יצאו הפוכות, וכיוצא בזה בעיות שנוצרו ע"י כתיבה רעה של תוכנה, בעיקר בעברית. במקרה הזה בלבד, הייתי מציע לך לא להלחם בטחנות הרוח, ולהצטייד במחשב שמריץ Windows. את העצה הזו אתה מקבל מאוהד Linux.

Hugin

New member
Mac

רוב הסיכויים שגם אותי תראה מתזז במסדרונות עם מקבוק או מקבוק פרו (לא החלטתי עדיין), אבל אתה חייב לקחת בחשבון את הפרללס או הBootCamp. אני אישית אהיה עם BC כי אני גם משחק איזה משחק או שניים מדיי פעם. עדיין, לא חושב שאני אוכל להסתדר בלי OSX מדיי פעם...Old habits die hard. אם אין לך עניין בOSX אז ממש אין סיבה להכנס לסיפור הזה.

[אורן]

New member
כמובן שיש לי עניין ב- OSX ../images/Emo13.gif

מה שאין לי עניין בו זו מערכת הפעלה יקרה, איטית, גרועה ופרוצה- או במילים אחרות- חלונות... אני דווקא סומך על תאימות העברית באופן אופיס (לאחר נסיון על האופן אופיס לחלונות וביקורות ממשתמשי מק שמשתמשים בזה) וקבצי PDF הם קבצי PDF על חלונות או על מק... קירו העלה נקודה חשובה בקשר ל- HighLearnשלמרבה חוסר ההפתעה תומך אך ורק באינטרנט אקספלורר. הדבר היחיד שמבחינתי זה אומר הוא שאני אצטרך להוציא עוד 200 שקלים על הפרללס ולהתקין עליו את ה- XP והאופיס [אנחת יאוש] שלי. רק מלחשוב על עבודה עם ויסטה נעשה לי חום... אני מודה למי שענה עד כאן, אשמח לעוד דעות ועצות.

[אורן]

New member
נכון, אבל צריך לקחת בחשבון

שתוך שנה שנתיים מיקרוסופט תצליח להפוך את הויסטה למערכת שאי אפשר בלעדיה, בשיטות שרק היא מכירה (לדוגמה: תוכנות ומשחקים חדשים שלא יעלו על החלונות הישנים, הפסקת התמיכה וכו'). מן הסתם אפשר להמשיך להשתמש בוורד ובתוכנות דומות, אבל בשביל שימושים מעבר לסטודנטיאלים ה- XP יהיה בעוד שנה-שנתיים מוגבל כמו שחלונות 2000 מוגבל היום. העניין הוא שלהשתמש בויסטה נראה לי כמו סיוט מתמשך. לדעתי, ובעקבות ההודעות שלך (גם ההודעה למעלה על התקליטורים המשפטיים וה- High Learn) נראה לי שהדבר החכם ביותר למחשב שיתאים לי לכל השימושים הלימודיים וגם כזה שאוכל להנות ממנו יהיה מקבוק עם פרלל, כך שאם תהיה בעיה מסוימת תמיד אוכל להריץ הכל על האקס פי...

Kiru

New member
פרללס זה ברור

לגבי ויסטה, אני לא חושב שיהיה צורך אמיתי להתקין אותה בשנה-שנתיים הקרובות, ואולי אפילו בכלל לא (מי יודע, אולי היא תתברר כפלופ בסגנון ME). בכל מקרה, לא הייתי ממליץ להתקין אותה לפני שיהיה לה בסיס משתמשים רציני, ובטח שלא לפני שייצא SP1 שלה.

[אורן]

New member
אני בונה על מחשב שיהיה לי ליותר משנה שנתיים

וקשה לי להאמין שהויסטה תתברר כפלופ. בסופו של דבר, זה לא תלוי באיכות המערכת (מהבחינה הזאת, כל גרסאות ווינדוס הן פלופ) אלא בשיווק של מיקרוסופט ובשיטות שהחברה נוקטת. מכיוון שה- DirectX החדש כבר לא תומך ב- XP, כמה חודשים לאחר יציאת ויסטה לשוק, אפשר להבין לאן נושבת הרוח. ברור שלשימושי אופיס ואינטרנט, לרוב האנשים אפילו ווינדוס 2000 יספיק, אבל הדרישה של בן אדם שקונה מחשב להיות מסוגל להנות מהשימוש במחשב שלו היא מעבר להגיונית- היא טריוויאלית. אז אם מיקרוסופט כבר מסמנים שתוך שנה ה- XP לא יוכל לספק מענה לטכנולוגיות חדשות הנחוצות לביצוע פעולות שעד אז יהפכו לבסיסיות (היום צריך DirectX כמעט לכל דבר, לא רק למשחקים), והויסטה לא מספקת אותי כצרכן (ואת הסיבות אפשר לקרוא בביקורות על הויסטה במגזיני המחשוב המובילים) ההגיון אומר לקנות מערכת הפעלה של אפל שגם תהיה חדישה מספיק וגם תסב הנאה מהשימוש בה. בשביל אתרים "בעייתיים" באינטרנט או מסמכים שלא יעלו על האופן אופיס (עוד לא קרה לי) יש את הפררל. לשימושים כאלה ה- XP יספיק גם ל- 10 שנים. לגבי הויסטה- אני מסכים איתך. אם מישהו מתעקש לעבור לויסטה רצוי לחכות. אני לא חושב שזה רעיון טוב לעבור אליה בכלל, כשיש חלופות טובות, אבל זה שיקול שכל אחד צריך לעשות לגבי עצמו.

Hugin

New member
אוי ויסטה

העניין עם ה DirectX הוא שיווקי לחלוטין ואני לפחות עוד לא הרגשתי הבדל, אני מודה, שחקתי רק במשחק DX10 אחד וזה היה ביושוק, אבל ממש ממש לא הרגשתי הבדל בין הויסטה לXP. אני אישית גם מעדיף OSX, זה עניין של נוחות יותר מכל דבר אחר, שמעתי שמועות שהגרסה הבאה של אופיס (של מיקרוסופט) למק -אולי- תתמוך בעברית, אז כנראה שגם אני אהיה עם פרללס וXP.

[אורן]

New member
ברור שלא הרגשת בהבדל

אבל כשיהיו משחקים שירוצו על ה- DirectX החדש ולא על ישנים יותר- תרגיש בהבדל, כי תצטרך ויסטה כדי להריץ משחקים חדשים... או כשיתגלו עוד פרצות אבטחה (כלומר- מחר) ומיקרוסופט לא תוציא עדכון ותגיב בהתממות שלהחליף לויסטה זה קל ופשוט... מק זה לא רק עניין של נוחות, זה גם עניין של בטחון (וירוסים, רוגלות...) ואיכות (לדוגמה: הטיגר עושה כל מה שהויסטה עושה, אבל יכול לעבוד על מחשב חלש פי 4 מהויסטה בגלל חלוקת המשאבים שלו, במיקרוסופט יושבים אנשים בזבזניים). בכל מקרה פרללס זה כרגע הפתרון האידיאלי (עד שהעולם יעבור להשתמש במק...). הבנתי שיש תוכנות משפטיות כאלה, אם כי לא נראה לי שמשתמשים בהם בלימודים, שעובדות רק על חלונות.

Kiru

New member
אני ממש לא חושב שXP היא פלופ,

להפך, לדעתי בסיכום כללי זאת המערכת העדיפה בשוק כיום (לא שאני חושב שיש לי סיכוי לשכנע מקינטושאי
).

[אורן]

New member
כל אחד בוחר מה שהוא אוהב

וכך כולם מרוצים
תודה על כל העזרה!

למעלה