עוד שאלה הזויה . . .

DDN

New member
הנקודה היותר חשובה

הדרקון לא צריך לחמוק מהטילים בכושר תעופה, הוא יכול להשתמש בקסמים שלו, בנשיפה שלו ואפילו בזנב כדי לדאוג שהטילים לא יגיעו ממש אליו. ומה כבר יעשה לו טיל שיפגע בו? יהפוך אותו לדרקון כועס.

Super Monkey

New member
איזה קסמים יש לדרקון נגד טילים?

ולמה הזילזול בעוצמה של טיל מונחה? יש טילים שחודרים שריון של מרכבה סימן 4 בלי למצמץ ומתפוצצים מבפנים. קשה לתת משהו מקביל לשריון של דרקון, כי אין דרקונים מין הסתם אז אני יוצא משתי הנחות יסוד: האחת היא הקיצונית יותר וזו שדרקון מקביל לטנק הכי משוריין בעולם וזה מרכבה - גם שריון של מרכבה חודרים עם 200 ק"ג חומר נפץ כפי שלמדנו בצורה כואבת בתקופה האחרונה. יש טילים שנושאים 500 ק"ג חומר נפץ, שלא לדבר על מפצחות בונקרים עם 2 טון חומר נפץ (אבל יש להו כושר תימרון ממש בעייתי). הנחת יסוד שניה - בהסתמך על הספרות הפופולרית - אפשר לחדור שריון של דרקון עם חרב מספיק גדולה, מה שלא משאיר צל של ספק שטיל מודרני מסוגל להיכנס מתחת לעור של הדרקון ולקרוע אותו לגזרים מבפנים. באמת הייתי מעוניין לדעת איזה לחשים יש לדרקון שמסוגלים להטות את הטיל ממסלולו. הטריק של לירוק אש מסביב כדי להטעות מונחי חום יכול לעבוד רק על טילים מונחי חום ולא טילים עם גלאי תהודה, זיהוי צורה, ביות לוויני או מצלמה לתיקוני מסלול ידניים.

TheRedEye

New member
בוא נגיד שדרקון לא היה שורד

עם הוא היה במקום הבונקר שחטף 23 טון..

סתם פיצוץ לא חודר כלום

יש שתי דרכים לחדור שריון, ושתיהן מתבססות בצורה כללית על מהירות וחום. פיצוץ לכל היותר יכול ליצור הדף, שאם יהיה מספיק גדול יוכל לרסק חתיכות מהדופן הפנימית של השריון ולהעיף אותן פנימה, או סתם לשבור אותו - זה טוב אם אתה יכול למקם כמות מספיק גדולה של חומר נפץ על המטרה, אבל זה קצת קשה (אלא אם כן אתה שם את הטנק/נגמ"ש/וואטאבר ישירות על מטען כזה, וזה לא תמיד קורה). הדרך הראשונה היא "חדירה קינטית" - לוקחים משהו מחומר ממש קשה וכבד (טונגסטן, אורניום מדולל), מעצבים ממנו מחט גדולה, ומעיפים אותה ממש מהר על המטרה - זה אמור לחדור את הפלדה, ובדרך להמיס אותה, כך שיחדור לתוך הכלי סילון יפה של מתכת מותכת, שבדרך יכול להצית תחמושת, שמנים, ואנשים. מכיוון שזה דורש כוח די רציני שיאיץ אותו, משתמשים בשיטה הזו רק בתותחי טנקים (ובטילים מאוד מסויימים שלא ברור אם נכנסו לשירות מבצעי). הדרך השניה היא "מטען צורתי" או מטען חלול, וזה מה שמשמש בטילים חודרי שריון, בפצצות RPG ובמטעני חבלה מוצלחים - בהסבר פשוט, מעצבים את חומר הנפץ בצורה של מין קונוס הפוך, כשהקצה הרחב שלו פונה לעבר המטרה - זה ממקד את אנרגיית הפיצוץ לנקודה מסויימת, ויוצר לחץ וחום, שמביא לתוצאה דומה לזו קודם - שפריץ יפה של מתכת לוהטת. במטענים חלולים מסויימים חומר הנפץ מסודר מסביב לקונוס של נחושת, שנמסה בחום הפיצוץ ויוצר סילון לוהט שנע במהירות אדירה.

Super Monkey

New member
הסבר מדוייק

העונה למה לטיל מתקדם לא אמורה להיות שום בעיה לחדור שריון של דרקון, להיכנס לו למעיים ולפוצץ אותו לחתיכות עם 500 ק"ג חומר נפץ מבפנים.

500 ק"ג זה לא טילים

אלו פצצות אוויר-קרקע. טילי אוויר-אוויר שוקלים הרבה פחות, ועובדים על נפץ/רסס - במטוסים אין מי יודע מה שריון לחדור, ואפילו ברווז מכוון היטב יכול להפיל אותם אם הוא נשאב לתוך המנוע. אבל כן, לדרקון אין הרבה סיכויים נגד F-16, שיזהה אותו מרחוק וירה בו עם תותח ה20 מ"מ שלו. ראבאק, אני לא בטוח שלדרקון ממוצע יש הרבה סיכויים נגד ספיטפייר.

Ihavenonick

New member
ישנם כמה דברים ששכחתם

1) קסמי אשליות שהדרקון יכול להטיל כדי לבלבל את הטייס (והנווט) 2) קסמי קור נגד הטילים שיקפיאו אותם במעופם וייהרסו אותם לפני שיגיעו אליו. 3) במאגר הקסמים שיש לדרקון, הוא יכול לגרום למצב סביבתי כל כך חמור שהטייס אפילו לא יוכל להתקרב לטווח של 20ק"מ. דוגמאות- מטחי מטאורים, סערות ברקים וכולי. 4) לדרקון יש כל כך הרבה אפשרויות להשמדה טוטאלית של הטייס והגנה עצמית תוך כדי, כך שאין לטייס סיכוי בכלל.

TheRedEye

New member
במידה והמטוס מנצח ביוזמה

הוא משמיד את הדרקון ומספיק לחזור לבסיס בסיבוב אחד ופיצוץ כן עושה משהו יש לחומרים מידה מסויימת של עמידות שהם יכולים לספוג ברגע שזיזעת אותו פגעת בו מבפנים והפלת אותו

Super Monkey

New member
לפי הסדר:

1 - קסמי אשליות יכולים לבלבל את הטייס, לא מערכות אלקטרוניות (חוץ מאשליות שיכולות לבלבל אלקטרוניקה במרוצללים, אבל אני מניח שהדרקון הנ"ל חי בעת העתיקה והתעורר עכשיו - רוב הסיכויים שהוא חושב שהמטוס זה ציפור אפורה גדולה שרוכב עליה בן אדם, חכם ככל שלא יהיה). 2- לדרקון אדום אין קסמי קור, זה לא הסגנון שלו. גם אם כן, ישנם טילים שעמידים לטמפרטורות קיצוניות - תערובת הדלק של הטילים קופאת רק ב320- מעלות (מעבדה בהנדסת חומרים 2... קורס מעניין בטכניון.. נותנים לפוצץ דברים). 3- נקודה מעניינת, יכול לעבוד. האם הדרקון יבין זאת לפני שהטייס יספיק לשגר את הטיל? 4- תביא דוגמאות ספציפיות להשמדה טוטאלית של הטייס שאינן תלויות בטווח ראיה לא דיבורים באוויר (תניח שהטייס מחוץ לטווח הראיה של הדרקון כמו במציאות שבקרבות אויר אויר שני מטוסים בדרך כלל לא רואים אחד את השני). וכאן נקודה למחשבה: אם למטוס יש זכוכית כהה והדרקון לא רואה את הטייס (במקרה המאוד לא סביר שהוא בטווח להבחין בפרטים בתור המטוס כמו טייס קטנצ'יק) האם הוא יכול להטיל עדיין לחשים נגד הטייס ספציפית שדורשים לראות את היריב?

Ihavenonick

New member
עוד כמה דברים

ועוד פעם בנק': 1) ישנם לחשים שיכולים להפוך את הדרקון ליישות בעלת גוף לא ממשי. 2) מבחינת יוזמה: יש סיכוי שהטייס יצליח להתחיל קודם, אבל מהם הסיכויים שלו לפגוע בדרקון? אין סיכוי במונחי חום אם מסתכלים על העובדה שהוא לטאה, אבל יכול להיות שהוא כן מפיץ חום בגלל שהוא דרקון אדום. 3) מבחינת לחשים, אני לא מכיר את ארסנל הלחשים העצום שקיים, אולם אני מאמין שישנם לחשים מספיק ארוכי טווח. כמובן שגם טלפורטציה תחיש את הגעתו של הדרקון אל המטוס. 4) העובדה שמדובר בבן-אדם שנילחם בדרקון. עם כל הכבוד אל הגזע שלנו, זהו דרקון!

Super Monkey

New member
אני מרגיש שאני חוזר על עצמו:

1- אני מתעקש: דוגמאות ספציפיות. לא דברים באוויר - ברוב הלחשים מוגדר שמטיל הלחש צריך לראות את המטרה. 2- כפי שציינתי קודם יש עוד 5-6 שיטות (אותן ציינתי קודם) שבהן טילים מתבייטים מלבד חום. למעשה, חום זו שיטה פרימיטיבית יחסית ומשמשת למטרות נחותות יותר מקרבות אוויר-אוויר. 3- ראה 1 ובנוסף טלפורטציה דורשת ממך להכיר את המקום אליו אתה משתגר. אם אתה לא יודע איפה המטוס (כי אתה לא רואה אותו) אתה לא יכול לצמצם פערים אליו. 4- אז מה אם זה בן אדם? אם ברברי על סטרואידים עם פטיש גדול (וולפגר ממלכות נשכחות) הצליח להוריד דרקון, אלפית עם שיפוד גדול (רומח הדרקון) הצליח להוריד דרקון ועוד מלא מקרים נוספים. אני מאמין שטייס עם F16 לא יתקשה. ממש לא מדובר בבן אדם שנלחם בדרקון - מדובר על F16 שנלחם בדרקון. הבדל גדול!

Ihavenonick

New member
מה בקשר להיעלמות?

וללחשים שגורמים לדרקון להיות בעל גוף לא ממשי?

Super Monkey

New member
יכול לעבוד

העלמות מעין לא ישפיע על הציוד האלקטרוני (לפחות לא על טיל מתביית לפי תהודה), אבל לעבור למישור האסטראלי יכול לעבוד. הדרקון עובר למישור האסטראלי, מצמצם טווחים (למרות שהוא הרבה עף פי 10 יותר לאט ממטוס, אבל נניח את זה בצד לרגע) ואז להגיע לטווח בו הוא יכול ליראות את הטייס ולצלות לא את המוח בעזרת לחש אבדון. הבעיה היחידה שלי היא האם הדרקון יצליח להבין בזמן ש"החץ הקסום" שעף לעבור מתביית על חום, צורה ותהודה. אני מאמין שבאינטיליגנציה העליונה שלו הוא יבין איך טיל עובד אחרי שהוא יראה שניים שלושה דרקונים אחרים נופלים ויסתגל בהתאם. כלומר, שאלה מאוד חשובה היא כמה זמן היה לדרקון להסתגל להעובדה ש"הוא כבר לא בקנזס".

0Pandemonium0

New member
בוא נראה:

המטוס שועט קדימה לעבר הדרקון עד שהוא נכנס לטווח, ואז משתמש בנשק הכי חזק שלו: טילים. הדרקון נושף אש ומחמם את הטיל, שמתפוצץ לפני שהוא מגיע אליו. אלא שיש גם הדף, והדרקון סופג פגיעה ממנו וצולל למטה. לפני שטייס המטוס מבין מה קורה, הדרקון שועט למעלה וחולף על-פני המטוס בעודו מרסס אותו בלהבות, שמציתות את מיכל הדלק וגורמות לפיצוץ. המטוס נפל, לדרקון שלום.

Super Monkey

New member
טרחת לקרוא את כל הדיון הארוך שערכנו

או סתם כתבת את התגובה בלי לחשוב יותר מדי?

0Pandemonium0

New member
קראתי חלק, אני מודה.

למה? הזכרתם את העניין שאי אפשר לפוצץ טילים ומיכל דלק בנשיפת אש? אני לא חושב, כי אפשר.

OK

טילים מונחי חום או לא מונחי חום מבפנים מלאים באלקטרוניקה ואפילו אם נשיפת דרקון לא יכולה להסיט את הטיל (הוא לא מונחה חום) היא עדיין יכולה לפוצץ אותו, ואפילו אם היא לא הצליחה לעשות את זה, כל המערכות הפנימיות כבר לא יעבדו ובהנחה שהדרקון חכם מספיק (אמרנו שהוא חכם לא?) הוא גם זז מנתיב הטיסה של הטיל מה שמוביל לטיל שממשיך לעוף ללא כיוון. ולפני שאתם אומרים "דרקון לא יכול לחשוב על זה" אני חשבתי על זה, ואני "רק" בנאדם.

למעלה