עוד שאלה הזויה . . .

Lion_Heart

Well-known member
אני לא בטוח כל כך. . .

לא שזה לא אפשרי. . .אבל בכאל זאת נא פרט, הסבר הבא דוגמאות , רקד, זמ. . . פשוט תסביר לי למה דרקון יכול לנצח F-16 ?

לא יעבוד !

הוא צריך קשר עין עם המטרה ! וזה לא קל אם המטוס במרחק של כמה קילומטרים בתנועה ומכוסה . . .

Ihavenonick

New member
clairvoyance

או איך שרושמים את זה ונראה לך שהוא לא יוכל לשכלל את הלחש למצב כזה? הוא פ%#$נג דרקון!

DDN

New member
בקלות ובלי להתאמץ.

כשזה 1 על 1? הדרקון ישתמש בנשיפת אש כדי להסיט את הטילים מונחי החום ממסלולם, יספוג מטח ירי אם יהיה כזה, ויאדה את הטייס בנשיפת אש מדוייקת.

Lion_Heart

Well-known member
יספוג מטח ירי?

אתה עושה את זה יותר מדי פשוט לא כל הטילים מונחי חום ואני דיי מאמין שתחמושת חודרת שריון ו או נפיצה תעשה קצת נזק

ר ב ו ת י . נתונים שלא לקחתם בחשבון

המטוס מגיע למהירות על קולית ,הרבה מעבר למה שהדרקון יכול , טווח טילים ותותחים שלו הוא כמה קילומטרים פי 10 לפחות מנשיפת דרקון , אני בטוח שצרור מתותח של מטוס גורם לפחות 10ק10 תחשבו על זה

ר ב ו ת י . נתונים שלא לקחתם בחשבון

המטוס מגיע למהירות על קולית ,הרבה מעבר למה שהדרקון יכול , טווח טילים ותותחים שלו הוא כמה קילומטרים פי 10 לפחות מנשיפת דרקון , אני בטוח שצרור מתותח של מטוס גורם לפחות 10ק10 תחשבו על זה

מירטל

New member
אדוני, נתון שלא לקחת בחשבון

א. לדרקונים, בשיטה מסויימת וגם באחרות יש נתונים קסומים גבוהים מאוד : שכוללים, בין הרבה דברים אחרים, גם יכולת להטיל אימה ולראות ולשמוע הרבה מעבר לטווח מכ"ם. ב. מהירות באה בדרך כלל על חשבון יכולת תימרון - הדרקון יכול בקלות יחסית לשנות כיוון, ולהשאיר את המטוס הרבה לפניו, אני לא מדברת על מה קורה כשאף שש עשרה מנסה לרדוף אחרי דרקון בשטח נמוך מאוד , והררי. ג. מטוס חייב להשלט על ידי אדם ( למעשה, שניים) - ולדרקונים יש אפשרות להטיל אימה, להקסים, או סתם לשתק את שני האנשים שיושבים במטוס, אין מישהו ששולט במטוס? אין מטוס
ד. מטוס קרב הוא חיה מאוד מפונקת - הוא לא יכול לנחות בכל מקום, הוא פגיע מאוד לפגישה עוורת עם ציפורים למינהן, הוא ( להבדיל מחלק מהדרקונים) לא רק שמגיע למהירות מטורפת, אלא גם דורש אותה בכדי לטוס בכלל ( ולכן לא יכול לרדת למהירויות של דרקון), הוא פגיע למערבולות אוויר ועוד דברים כאלה, מצד שני, לא ברור לי מה נשיפת אש תעשה לאף שש עשרה . ה. דרקונים חסינים לאש - אז יכול להיות שאותו צרור מתותח של מטוס ( אף שש עשרה? אתה בטוח שיש לו דבר כזה?) לא יזיז לא יותר ממתקפת יתושים. חוץ מזה, אני לא חושבת שיש לנאסרללה דרקונים בארסנל שלו. אז אל תדאג.

רבותי ! וגבירתי , . . עוד נתונים

מטח של 22 פגזים בקליבר של בין 20 ל30 ממ יזיק גם לדרקון , אימת דרקון לא תעבוד על טיס בF16 הדרקון יראה לא רחוק וקטן . במהירות שהמטוס עף האש לא תזיק לו ! הוא ישהה בתוכה מספיק זמן כדי להיות מושפע . כמו אצבע שעוברת בתוך להבה של נר . . .

מירטל

New member
עוד נתון ששכחת :

לפי כל הנתונים שלך, אף שש עשרה מנצח בהחלט בן אדם, לצערינו הרב, נאסרללה עדיין בין החיים. תבין - דרקון הוא חיה רב שימושית, כשאנחנו ( בתור בני אדם) נלחמים בדרקון, הדרקון ינצל את היותו חיה מעופפת, אם הוא ילחם כנגד יריב מועדף אווירי (כמו אף שש עשרה) הוא ינסה לעבור למלחמה קרקעית.

ננסק

New member
לדרקון אדום בוגר יש מספיק לחשים

כדי שלא יצטרך בכלל להיות בסביבתו של ה-F16 בזמן שהוא מפוצץ אותו לחתיכות.

Super Monkey

New member
להגנת ה-F16:

יש טילים מונחי תמונה, מונחי לווין, וכדי לוודא שאתה באמת עושה את העבודה: יש מצלמה בקצה בשביל הדיוקים הקטנים. בנוסף, טווח אפקטיבי של טילים מתקדמים מגיע ל8 ק"מ ומעלה. הטייס לא חייב להיות קרוב בכלל דרקון. לעומת זאת, אני לא בטוח שלדרקון יש לחשים בטווח של 8 ק"מ או לחשים שאינם דורשים לראות את היריב. לצורך השוואה גם - אני לא כל כך בטוח שדרקון יכול לטוס במהירות הקול (לפחות לא לפי הנתונים של מו"ד). לדרקון יש יתרון אחד: מתוך הנחה שטייס צריך תבונה 16 לפחות ואילו לדרקון עתיק יש תבונה של 20+ אז אני מניח שהדרקון ינצל את העליונות האינטלקטואלית שלו להבין את חולשות היריב, ולתמרן אותו באופן ייתן לו יתרון (כמו למשוך אותו לקניון צר). אבל בכללי, אני ממש לא רואה את הדרקון מנצח.

זה תלוי באיזו שיטה

במו"ד- המטוס לא יוכל כמעט לחדור את הדרג"ש, וכשהוא כן יוכל הדרקון יוכל לספוג הרבה נזק, ואילו הדרקון יכול פשוט חלפוצץ את המטוס בלחשים, מצד שני מטוס עלוב לא שווה לחשי דרקון אז הוא פשוט ממיס את הכנפיים של המטוס וגורם לו להתרסק- או שהוא פשוט שובר את החלונות של המטוס והורג את הטייס, תלוי עד כמה הדרקון משועמם ורוצה בידור בשיטות יותר מציאותיות- טוב, לא שיחקתי בשום שיטה חוץ ממו"ד (למרות שאני עובד על חוקים חלופיים למו"ד שיהפכו את המשחק ליותר מציאותי, חלק לקחתי מסטורמברינגר, והבלש חסר הבית, אם אתה שואל למה רק לקחת חלק במקום לעבור לגמרי אז זהו שאין לי את השיטה זה פשוט שאני מכיר חלק קטן ממנה מהאינטרנט, אה, אופס- אסור לי לדבר עם זרים וחסרי בית!! אימא שלי הולכת להרוג אותי... ובחזרה לנושא... בשיטת סטורמברינגר לדוגמא, לדרקון יהיה קשה להתחמק מטילים והם יכולים לעשות לו נזק רציני ביותר- אבל מצד שני גם הוא יכול לרסק את המטוס כשהוא פוגע בו, כך שרוב הסיכויים הם שמי שתוקף ראשון מנצח

בסט"ב אין ממש כללים למטוסים

מפני שמדובר בשיטה שמתרחשת בעולם פנטסטי. אבל נניח והיו שם מטוסים, לדרקון לא היה סיכוי להתחמק מטילים - הם עפים מהר מידי. דרקון לא יכול להתמודד עם מטוס סילוני, ולו מהטעם שלדרקון יש מהירות לכל היותר של פייפר (160 קמ"ש?), וכישורי התקיפה שלו הם לטווחים יחסית קצרים - המטוס היה מוריד אותו לפני שהדרקון היה רואה אותו בכלל, וזה בלי קשר לשיטה, סתם הגיון פשוט.

Super Monkey

New member
למה שהדרקון יצליח בכלל להגיע לטווח?

1- הדרקון לדעתי בכלל לא יצליח להתקרב לטווח ראיה מהמטוס (נניח שכדי להבחין במטוס את צריך להיות במרחק 3 ק"מ ממנו וזה עם יש לך ראיה נץ-על שלקח סטרואידים). מה שאומר שהדרקון לא יוכל להטיל על המטוס לחשים (אתה לא יכול להטיל לחשים על מה שאתה לא רואה כי המטוס צריך טווח של 8 ק"מ לירות את הטילים שלו). 2- לפי נתוני יכולת התעופה של דרקון בספר השה"ם יש לו יכולת תימרון כמו של מטוס ממלחמת העולם השניה - ממש לא שווה ליכולת תימרון של F16. 3- המטוס לא יכול לחדור את הדרג"ש? מעניין בהסתמך של מה הבאת את הנתון הזה אבל אם נניח לרגע שלדרקון אדום יש שריון כמו של טנק מרכבה - עדיין יש לחיל האוויר טילים שבלי בעיה חודרים את השריון שלו ומפוצצים אותו מבפנים.

אם נתרגם טיל נגד טנקים למוד

משהו מהסוג שמטוס יכול סחוב 10 מימנו בלי בעיה אני בטוח שהוא נשק +12 לפחות עם נזק של 12 ק12 . אז מה אתם אומרים ?

למעלה