עוד שאלה הזויה . . .

Dror Bar

New member
סתם רעיון

לא יודע אם זה נכון כי אני לא מבין במטוסים אבל: הדרקון לא יכול לטוס מספיק זמן עד שנגמר הדלק של המטוס? או לטוס לגובה שאין מספיק אויר לבערת הדלק והדרקון ישתמש בקסמים בשביל חמצן.

TheRedEye

New member
התעודה שגורם פיצוץ טיל

של F16 גורמת לגלים של מסה לנפץ את כל פנים הדרקון מהכוח של הפגיעה ולכן הדרקון מחוסל - אני לא חושב שדרקון יכול להתמודד עם לחץ כזה.. הראו בAXN איך קליע מהיר מסוגל לנפץ ראש של בן אדם - [שהפגיעה שהוא מסוגל לחטוף עד שהוא מתפוצץ היא שווה לזו של אבטיח] - עם כדור שעף במהירות של 4600 קילומטר לשעה זה ניפץ את האבטיח מבפנים. גם עם לאבטיח היה שריון לוחות מלא עם דוקרנים הוא לא היה שורד את זה.. דרך אגב מישהו שמע פעם על חפץ קסום שהתכונות שלו הם שבסיבוב הראשון אפאחד לא פוגע בך לא משנה עם איזה הטלה ובסיבוב השני והשלישי וכן הלאה הוא מתנהג כשריון רצועות? או שזה סתם המצאה של השה"ם שלי? השריון היה מסריח ועשוי מבוץ חרא ומקלות וגרם לי ירידה מכזיבה ביצירת קשר עם אנשים

מה דעתכם על התסריט הבא ? ? ???

האF16 מיתרחק תוך שניות אל מחוץ לטווח של הדרקון , הוא מגלה אותו עם הרדאר ,טווח של 20קמ לפחות . ואז בגיחות מהירות הוא תוקף אותו ממרחק של לפחות 10 קמ .. הדרקון לא יהיה חסר אונים ? ? ?

DDN

New member
מטווח של 10 ק"מ, כל מה שיש

לF-16 להציע זה טילים. דרקון שנושף אש, מטיל לחשים, ועמיד כמו טנק יעצור את הטילים הרבה לפני שיתקרבו אליו. אתה שוכח שאתה מדבר על חיה קסומה, עם תבונה גבוהה, שיכולה להרוס עיר שלמה בצורה מאוד יעילה. מה זה F-16 בודד ומסכן מול דרקון?

f16

באופן עקרוני גם f16 יכול להשמיד לא מעט . מה דרקון יכול לעשות נגד טילים ? מה הוא יעשה נגד תותחי המטוס מטווח של 3 קמ למשל ? וטנק זה לא הוכחה לכלום . טילים שלf16 משמידים טנק בקלות

DDN

New member
אתה שוכח את הגורם האנושי

דרקון עם תבונה 20 ינצח מטוס עם טייס שהתבונה הממוצעת שלו היא 10! התותח של המטוס לא יעבור טווח של 3 קילומטר. אני לא רואה את זה קורה. והטילים? חסרות דרכים לדרקון לעצור את הטילים? קסמים, נשיפה, לגרום להם לסטות ממסלולם בעזרת הזנב?

Super Monkey

New member
לטייס אין תבונה 10!

טייס הרבה יותר חכם מזה. לפי סקר שעשו ב"high-Q" (המכון שזכה במכרז להכין טייסים לפסיכומטרי) לטייסים יש ממוצע פסיכומטרי של 721. מתוך הנחה שפסיכו 800 זה תבונה 18 (הכי גבוה לבן אדם) לצורך העניין לטייסים יש 16-17. כלומר טייס ממש טיפש יש לו תבונה 14 לכל הפחות.

Super Monkey

New member
אני חולק על דעתך

פסיכומטרי מעיד על היכולת שלך להכניס לראש כמות גדולה של מידע חסר חשיבות, להבין את הלוגיקה שמאחורי הטכניקות השונות וליישם את כל מה שלמדת תחת לחץ של זמן ותוך שאתה נדרש לשמור על ריכוז ללא הפסקה למשך פרק זמן ארוך יחסית של 3 שעות. מי שאין לו יכולת ריכוז, זיכרון טוב עבור כל המידע חסר החשיבות שלומדים (כמו אוצר המילים המיותר), או היכולת הלוגית לנתח וליישם פעולות במערכת חוקים שהדינמיקה שלה שונה ממה שהוא מכיר - לא מצליח במבחן. פסיכומטרי הוא מדד לא רע בכלל למדידת האינטיליגנציה של הבן אדם באין אמצעים אחרים. הוא לא מושלם, יש בו הרבה ליקויים אבל לומר "פסיכומטרי לא מעיד על כלום" שקול בערך למשפט "הגודל לא קובע".

Ihavenonick

New member
ריכוז בבחינות

זה לא אותו דבר כמו ריכוז במעשי, בת'כלס. אני אישית יותר איש מעשי מאשר בתיאוריות. לדוגמא הידע שלי יותר מופגן באופן של תיפעול מאשר בתיאוריה. שים אותי מול כל מכשיר ואכל לתפעל אותו בצורה טובה מאוד. אולם תן לי ללמוד אותו התיאוריה, יקח לי יותר זמן וגם אז לא אוכל לזכור הכל ברגע נתון. כפי שדני יכול להעיד, יש לי זכרון מפחיד.

Super Monkey

New member
נכון, בריכוז במעשי אין לחץ

כמו בבחינה הן מבחינת קוצר הזמן (שקיים בכל בחינה שמכבדת את עצמה) והן מבחינת העובדה שמרחפת לכך מעל הראש שסימון לא נכון של ג' במקום ד' יכול להשפיע על העתיד האקדמאי שלך. כאשר אתה נדרש להפגין ידע מעשי אתה נתון תחת הרבה פחות לחץ. אני יכול להעיד באופן אישי שכאשר אני בבית אני יכול לתקן את האופנוע שלי לבד ואני זוכר כל פרט ופרט עליו, לעומת זאת כשאני בבחינה ותחת לחץ זמן - לפעמים בורח לי מידע מהראש. זה עניין של לחץ. טייס קרב נדרש לדעת כמויות עצומות של נתונים ותיאוריה שהוא לא מבין איך היא עובדת (אלא אם כן הגיע לשלב בקריירה הצבאית שהוא יוצא לאקדמיה ולומד איך הטילים הסופר חכמים שלו עובדים או האווירונאוטיקה המדוייקת של המטוס), ולקבל החלטות תחת לחץ של זמן שגורליות לחיים שלו ושל אחרים התלויים בהצלחת משימתו. נראה לי יותר מצירוף מקרים שלטייסים יש ציון גבוה מאוד בפסיכומטרי. בכל מקרה בנושא הפסיכומטרי - עדיין הרוב של הקהילה האקדמאית תומך בבחינה כמדד לאינטיליגנציה ולמרות האשלייה שהטענות נגדה קיימות אצל אקדמאים רבים, בפועל מעטים הם הקולות שטוענות נגדה. לאור העובדה הזאת - אני חושב שכדאי לשמוע לחכמים מאיתנו שחוקרים שנים את תחום האקדמיה וטוענים לזכותה של הבחינה הפסיכומטרית. לא משנה מה דעתנו האישית עליה.

JuffoWup

New member
אני מסכים

הפסיכומטרי, כמו הדמוקרטיה, היא השיטה הכי פחות גרועה.

מה דעתכם על התסריט הבא ? ? ???

האF16 מיתרחק תוך שניות אל מחוץ לטווח של הדרקון , הוא מגלה אותו עם הרדאר ,טווח של 20קמ לפחות . ואז בגיחות מהירות הוא תוקף אותו ממרחק של לפחות 10 קמ .. הדרקון לא יהיה חסר אונים ? ? ?

Nihau

New member
נתון נוסף ששכחתם

לדרקונים יש השפעה קסומה מנטלית על מי שנתקל בהם וגם אם לא יש להם השפעה מנטלית לא קטנה בפני עצמם. הטייס יאבד אשתונות ומגדל הפיקוד ישלח אותו הבייתה או לכלא על הזיות בעת טיסה. הנחת הבסיס שלכם הייתה שגם הטייס וגם הדרקון מודעים זה לזה, מכירים ביכולות זה של זה ומוכנים לקרב ללא הפתעה מעצם קיומם המשותף באותו מימד-זמן-חלל. אם הדרקון מודע לסיכוי שמטוס קרב יתקיף אותו הוא יכין קסמים מבעוד מועד שיבטלו את יכולת הטילים והקליעים לפגוע. אם הטייס מכיר את הדרקון הוא ידרוש גיבוי קסום ממגדל הפיקוח עוד לפני ההמראה...

Serpent Axis

New member
לכלא דווקא לא

אבל ביקורים אצל רופא ופסיכיאטר - כן.. כמו כן, לא סביר שהוא יטיס כלי טיס חמושים בטילים בזמן הקרוב...

במרוצללים?

תלוי- אפילו דרקוןפורם רגיל יכול, אם הוא מודע למטוס לפני שהמטוס מודע אליו לשגר אלמנטל(ים) לחסל את המטוס מבפנים(אלמנטל אש אחד במיכל הדלק והיה מטוס).אם מדברים על אחד מהדרקונים הגדולים אז למטוס בכלל אין סיכוי. נ"ב אני מדבר על מרוצללים כי זה העולם היחיד שאני מכיר בו שניהם יכולים להתקיים במקביל.

Super Monkey

New member
הנקודה הכי חשובה:

כמעט כל הלחשים (כולל אלא של דרקון) דורשים שהדרקון יהיה בטווח ראייה של הטייס (למשל עבור: אימת הדרקון) או שהטייס יהיה בטווח הראייה של הדרקון (עבור הלחשים ההתקפיים). לעומת זאת טייס לא צריך לראות את המטרה שלו, הטיל עושה את זה לבד. טייס יכול להיות במרחק גדול מאוד והרבה מחוץ לטווח ההשפעה של הדרקון, לירות את הטיל, ולחזור הביתה לישון. דרקון יכול אולי להתחמק בקלות מטילים מונחי חום, אבל היום לטילים תוצרת הארץ יש הרבה יותר מנגנוני התבייתות: זיהוי תמונה, מצלמה לכיוון מדוייק, גלאי תהודה ועוד כמה דברים קצת יותר מסווגים. הסיכוי של דרקון (כמו שציין הבלש: שיש לו יכולת תימרון של מטוס פייפר או של מוסטנג ממלחמת העולם השניה במקרה הטוב) להתחמק מהטילים היא ממש אפסית.

למעלה