עוד עזרה בתרגום

אם אני זוכרת נכון, יש הסבר מאוד פשוט גם בבלוג בצק אלים.

bruno01

New member
גם אני מכין לבד, אין פשוט מזה.

2 שמנת מתוקה, 2 כפות רויון (אפשר גם בחצי כמות). מערבבים בקערה ומשאירים בחוץ בין 12-18 שעות (תלוי במזג האויר), עד שזה מסמיך למרקם של יוגורט בערך, ואז מעבירים למקרר.
ביום הראשון זה קצת חמוץ, אבל אחרי יום זה הופך לנהדר!

אני חושב שאין יצור מסחרי סדיר של זה באף מקום בארץ, אבל לפעמים אפשר להשיג מיובא בכל מיני מקומות (פעם ראיתי אצל יוםטוב בלוינסקי). אבל המחיר כל כך גבוה שחבל לא להכין לבד.

החתולית

New member
בהתאם למתכון

שמנת מתוקה להקצפה או שמנת להקצפה, היות שבישראל קיימים שני המוצרים.

שני מוצרים? מה ההבדל בין שמנת להקצפה

לשמנת מתוקה להקצפה? אותו מוצר לדעתי, ברמות שומן שונות.
שני המוצרים בארץ הם השמנת להקצפה [שבדרך כלל מיועדת להקצפה עם סוכר וכך הופכת לקצפת מתוקה] והשמנת החמוצה, שאינה מיועדת להקצפה.

bruno01

New member
גם אני די בטוח שזה אותו מוצר,עם שמות מבלבלים.

אף אחת משתי השמנות האלה (שמנת להקצפה ושמנת מתוקה להקצפה) לא מתוקה (או לפחות לא ממותקת) ושתיהן זהות לגמרי, למעט אחוזי השומן.
אף פעם לא הצלחתי להבין את ההבדל בשמות, חוץ להצורך להבדיל בין המוצרים, אבל היה אפשר לעשות את זה בצורה נורמלית יותר.

יש גם את ה"שמנת לבישול", שהיא שוב, אותו מוצר כמו שתי ה"להקצפה", רק עם הרבה פחות שומן (ולכן גם אי אפשר להקציף אותה, אז לא קוראים לה "להקצפה").
שמנת חמוצה היא מוצר אחר לגמרי, שמגיע בגביע.

salo22

New member
בעמיד אני קונה יוטבתה

וניתן לראות בגוגל שיש להם 38% שנקראת גם מתוקה ותמונות אחרות של תוית עם להקצפה. ממה שניתן בקושי לראות מהצד בתויות המכיל - בשני המקרים זה חלב ומייצבים. גם בתוית ה 32 זה כך למרות שכתוב מתוקה. גם אחוז הפחמימות נראה קבוע על איזור 3 ל 100 מל.

החתולית

New member
אני ממעטת לרכוש מוצרים כאלה

אבל מהנסיון המועט שלי יודעת שיש ביניהם הבדל בטעם. מוצר אחד מתוק והשני חסר מתיקות.

bruno01

New member
אני עדיין חושב שזה רק השם, ושבאף אחת מהן אין

תוספת של סוכר, אבל עוד לא בדקתי את זה ברשימת הרכיבים כדי להיות בטוח.

למעלה