עוד מספר דקות

אוקיי, אם את רוצה לפתוח את הנושא

ואני חושב שנושא היחס של הלל ליוצאים חדשים הינו חשוב ואקוטי מאין כמוהו, ורצוי ואף דחוף להעלות את הבעיות שאנו נתקלים בהם מעל לפני השטח. ולמרות כמה הודעות שקיבלתי לאחרונה לפרטי המבקשות לא להעלות נושאים הקשורים להל"ל בפורום, לטעמי הנושא חשוב מאוד ואין מקום יותר מתאים מפורום יוצאים לדבר על הבעיות שבהם אנו נתקלים. לדעתי ארגון הל"ל הינו אירגון אטום, בירוקרטי, מתנשא, לא מבין את היוצאים, בז לבוגרי ישיבות, רואה בהם ילדים מסכנים ומפגרים חסרי חוט שידרה, בז ליכולתם האינטלקטואלית, בוז הנובע בין היתר מחוסר היכרות עם הציבור החרדי, הוא רואה את תלמידי הישיבות וכתוצאה מכך גם את היוצאים משם כנפולת של נמושות ממשפחות עניות מלוכלכות ופרימיטיביות, ללא שום יכולת אינטלקטואלית ואינטלגנטית. אין לארגון שום מושג ירוק בתהליך של חזרה בשאלה, הוא רואה בחרדל"שים סוג של נוער במצוקה הצריך עזרה סוציאלית, הוא אינו מבין את המניעים של החזרה בשאלה. קשה לו לקלוט שמדובר בדר"כ באנשים משכמם ומעלה שהגיעו למסקנות בדבר האופן שבו הם רוצים לחיות את חייהם, אנשים בעלי יכולות וכשרונות רבים ומודעות גבוהה הממשיכים בגאון את המסורת המפוארת של אנשי ההשכלה מהמאה ה-19 אבות המהפכה החילונית והציונית. מדובר בארגון הרואה את עצמו כאפוטרופוס ופטרון לכל מי שהיה חרדי בעברו, פטרונות הנובעת מבורות וטמטום בנוסח של "לחנך" או "לתרבת" אנשים העומדים ברמה הגבוהה פי כמה וכמה מחלק מאנשי הארגון עצמם, המורכב ברובו מדודים ודודות חביבים/ות (במקרה הטוב) שאינו יודע תמיד בין ימינו לשמאלו. ומבחינתו מדובר לסיוע לילדים מפגרים במצוקה או בהקניית השכלה וערכים לנוער פרימיטיבי. ארגון שבמקום שיהיה מורכב רובו ככולו מדתלש"ים וחרדלש"ים מורכב מצוות פנסיונרים/ות בירוקרטי שאין לו שמץ מושג והבנה בתהליך היציאה ובעולם החרדי בכלל. לצערי אלו שסופגים כאן ביקורת אם גלויה ואם מרומזת הם דוקא אלו שקצת יותר מבינים, ודוקא כן מנסים לשנות משהו, כי האחרים או האחרות כלל לא קולטים/ות ו/או מתעניינים/ות בהלך הרוח של האנשים ומנותקים/ות לגמרי מהתחושות של היוצאים/ות ומתקשים כנראה לקלוט ניואנסים מורכבים ועדינים או בכלל את כל הסיטואציה של החזרה בשאלה. אך בכל מקרה ובלי קשר לשאלת בדק הבית שצריכה או לא צריכה להעשות בהל"ל, אנא יתכבדו האדונים הנכבדים מהל"ל במקומם ולא יקפצו למקומות שבהם לא ביקשו אותם, וכמו שפורום זה למזלינו הרב אינו מנוהל ע"י הל"ל כי אם ע"י הדתלש"ים עצמם, כך אנו יכולים להסתדר יפה בכוחות עצמינו בנושאים רבים אחרים. לא כל ראיון עם דתל"ש יש לו קשר להל"ל, ועם כל הכבוד לארגון אין לו שום סוג של "בעלות" על כל דתל"ש או כל ראיון טלויזיוני, וקל וחומר בראיון טלויזיוני אישי וחושפני עם מי מהמתראיינים, הארגון לא צריך לדחוף את אפו למקומות שבהם הוא לא נדרש וטוב יעשה אם ירסן את תחושתו האפוטרופסית ו"הקניינית" על קהל הדתלש"ים בארץ ובעולם ההולך ומתרבה, שטפון שאם ירצה ה' או לא ילך ויזרום כמעיין המתגבר והולך, ויציף את הארץ והגולה בבאו"א, תוך התמודדות ממלכתית ראויה עם התופעה של המוסדות הממלכתיים למיניהם.

סתמיש1

New member
מצטרף !!!

למרות שאיני אמיץ כמוך, ו"נאלץ" להסתתר מאחרוי ניק בדוי... ואם כי לא הייתי בוחר בסגנון תוקפני כל כך. בהחלט היטבת לתאר את נקודת התורפה של ה.ל.ל בהיותה מונהגת על ידי אנשים טובים, אלא שהם לא חוו מעולם את החרדיות... אני הייתי מחפש דרכים לעזור להלל, אולי לצרף להנהלתה חרדים לשעבר. אתה מעונין? שנריץ קמפיין?

חבל שאין לאנשים אומץ לצאת בגלוי

תודה על ההצעה, אני לא מעוניין וגם אם הייתי מעוניין אין לי זמן (מתחיל מחר סטאז') וגם לא בטוח שאני מתאים לזה ובודאי לא כרגע. הייתי מציע להריץ את נועם ולשכנע אותו בלחץ פיזי מתון עד שיאמר "רוצה אני", לדעתי אחלה בחירה. חבל שאין לעוד אנשים אומץ לצאת בגלוי ולומר את אשר על ליבם, אם היה לנו אומץ לעשות את כל תהליך היציאה לבדינו, צריך להיות לנו האומץ לדאוג לאלו שבאים אחרינו. כבר מזמן רציתי לשפוך את מה שאני מרגיש, אך כל פעם השתפנתי. שמח שהוצאתי הכל, הנושא חשוב וקריטי מאין כמוהו. מישהו זוכר את הבחירות ליושב ראש הל"ל שהיו לפני זמן מה שבו השתיקו את היוצאים בברוטליות תוך יחס משפיל ודוחה??? אולי הגיע הזמן לקחת את העסק ברצינות לידינו? חברינו בישיבות קוראים לנו לעזרה!!!!

סליחה ליה, את טועה!

יש ארבעה נציגי יוצאים בהנהלה! הם מגיעים לישיבות, פעילים מאוד בדיונים ותורמים הרבה להבנת נקודת המבט של היוצאים. יש להם רעיונות טובים והם עושים כמיטב יכולתם בכל התחומים בהם הם עוסקים. ולפטיש: אבל יש לאותם נציגים גם חיסרונות: הם צעירים, חסרי נסיון, אין להם הרבה זמן, אין להם קשרים (אני באותו מצב ואני עוד לא צריכה להתמודד עם קשיי היציאה). חברי ההנהלה הבוגרים לוקחים על עצמם משימות סבוכות מאוד על חשבון זמנם הפרטי מתוך נסיון חייהם. זה אולי לא אידיאלי, אבל זה מה יש. ה.ל.ל נמצאת בתהליך למידה תמידי מאז הקמתה. יחסית למשאבים שעומדים לרשותה ובהתחשב בעובדה שזהו אירגון התנדבותי לחלוטין, היא עושה הרבה מאוד כדי ללמוד על היוצאים ועל צרכיהם המשתנים. תמיד אפשר למצוא נקודות תורפה. בכל אירגון. אבל חאליק, תן קרדיט לאנשים שעושים כמיטב יכולתם, להתפתח, לגדול, להבין, לתת אוזן קשבת. אם אתה באופן אישי מרגיש שיש משהו שאתה יכול לעשות כדי לשפר אני מוכנה לקבל ממך מסרים אישיים בעניין ולעשות מה שאני יכולה כדי להעביר את זה הלאה.

אז מה אם את צודקת?

לא היו בדברי הסתייגויות מזה שהלל עוזרת מאוד ליוצאים. לא אמרתי שהלל לא משתדלים. אפילו לא אמרתי שהלל לא משתפרים עם הזמן. (אם כי, את כל הדברים האלה אני יכול לדעת רק מכלי שני, קרי היוצאים עצמם, אבל נאמנים עלי דבריהם) עדיין, הרגשתי היא שיש התנשאות ופטרונות מצד הלל כלפי יוצאים! ומותר לאנשי הלל לקבל ביקורת, ולפחות לבדוק למה מרגישים כך חלק מהאנשים. >מותר להלל גם להחליט שלא מעניין אותם איך מרגיש מישהו שאינו חבר הלל<

ברוריה2

New member
nobody's perfect

במילים אחרות, נדמה לי שנסחפת עם הציפיות שלך. בסך הכל מדובר באנשים טובים עם כוונות טובות. מה לעשות ש"אף אחד לא יכול להבין מה זה לצאת בשאלה כמו יוצאים בשאלה".. קדימה, תתנדב אתה בהל"ל ונראה אם יצא לך יותר טוב.

לילית3

New member
../images/Emo31.gif הגזמת! מה פתאום שפטיש יתנדב?

איך יהיה לו זמן וכוחות נפשיים להתנדב??? הוא בסה"כ יוצא, מסכן (מקווה שהוא מתקלח את הפעם בשבוע שלהם, מעניין אם הוא יודע מה זה דאודורנט..) ובכלל אין לו זמן להקדיש ליוצאים כמו שיש לנו. הוא עובד, לומד, אין לו תמיכה מהוריו שבוודאי מתנכרים לו. עזבי אותו בשקט. או יותר נכון תני לו להמשיך ולקטר על אלו שעושים גם בשבילו, ימים כלילות. זה הספֵּצִיאָליטֵה שלו!!! ׁ(ניקדתי לו כדי שיבין) (אפשר גם להמליץ לו על עמותת דרור. גם תמר דרור הייתה פעם בהלל (כמתנדבת) ומאז היא עסוקה בביקורת על הלל.) <לילית מנסה את כוחה בהתנשאות>

הייתי שמח להתנדב

אלא שחוששני שלא אוכל לתרום רבות לגוף שאני רוכש לו בוז כה גדול, עקב הבוז המופגן שהגוף הנ"ל רוכש לי, לשאר היוצאים, לחברי היקרים בישיבות, (וכן הם עדיין חברי, ואינני רוכש להם טיפת בוז או התנשאות), או למי שהייתי בעברי. לעומת זאת טרחתי לעזור לירון ידען בנושאים שהם כמעט פיקוח נפש. ואין לי עניין להרחיב על כך את הדיבור. עד כאן דברי בנושא זה, שבוע טוב.

../images/Emo123.gif חבל שכך אתה חושב.

אוי פטיש, על הבוקר בתחילת שבוע הצלחת לעצבן אותי. אפילו הצטערתי על זה שאני מכיר אותך, ולכן לא כל כך נעים לי לשפוך עליך קיטון של פרי עצבי. אבל אני מעדיף להתמקד באיך "אני" מרגיש בה.ל.ל, למען ידעו ויבינו שיש "עוד" דעה, ואם יורשה לי, אומר גם שדעתך היא דעת מיעוט. בניגוד אליך, אינני מאשים את חברי ה.ל.ל בכך שאתה מרגיש לא נוח בחברתם, אלא אותך. אני, ומרבית חברי בה.ל.ל, נהנים ואפי' מאוד אוהבים את כמעט כל מתנדבי ה.ל.ל, ותסכים אתי, אני בענינים. אתה בטח חושב שזה בגלל שאנחנו 'נחיתים' שזקוקים לאמא מלטפת ולאב כועס. אך לי נראה שאתה הוא הנחיתי, הנחיתות שלך היא הגורמת לך לפרש נסיון לעזור לך להתנשאות אילו היית שלם עם עצמך, מרגיש שווה בין שווים עם העולם הגדול, אזי כשמישהו בה.ל.ל היה מנסה להדריך אותך, זה היה בשבילך בדיוק כמו שיבוא אדם וילמד אותך נהיגה. תרגיש נחות? לא! פשוט תסביר לו בדרכי נועם "אני יודע לנהוג, יש לי רשיון כבר שבע שנים" לא? סליחה, אתה יודע שאני לא מתכוון לפגוע, ובוודאי שלא הייתי כותב לך דברים מעין אלו בפומבי אם לא שהיית משמיץ בסגנון האטומים אשר בארץ. מתנשאים? בה.ל.ל? מי בדיוק מתנשא? אני מעביר בראשי אחד אחד את מתנדבי ה.ל.ל, שום זיק של התנשאות לא עולה לי באסוציאציה, איפה התנשאות בראש שלך? בני מתנשא? על מה יש לו להתנשא? איפה ראית שהוא התנשא? אני לא מתנדב בה.ל.ל, ובודאי שאינני 'מתנשא' ואף על פי כן אם הייתי רואה כתבה על יוצאים בשאלה שה.ל.ל לא הוזכרה בה, הייתי מגיב בדיוק כמו בני אם לא ביתר חריפות. למה שה.ל.ל לא תוזכר, זה בדיוק כמו לא להזכיר את מדינת ישראל בכתבה על יהודים. מה ה.ל.ל זה איזה משהו שולי? אינני מבין? אתה יודע כמה יוצאים בשאלה היו מכלים בשרם בגטו החרדי עד אחרית ימיהם אם לא ידם המושטת של חברי ה.ל.ל? אם לא ידעת, אני אחד מהם. למה שה.ל.ל לא תוזכר? להתעצבן על זה שה.ל.ל לא מוזכרת בכתבה על יוצאים בשאלה זו התנשאות? אתה נורמלי? מה עובר עליך? זה ממש לא יפה מה שעשית, שלא תחשוב שאני מעביר כאלה דברים על סדר היום, ישנם אנשים שמשקעים מרץ זמן ואנרגיות, וביחוד בני, כדי לעזור ליוצאים. ובמקום תודה זה היחס??? אחי, תשמע אותי. זה לא בושה להיות יוצא בשאלה, אם תסכים אתי בזה, האמן לי שתסכים אתי גם שלכתוב מה שכתבת זו בושה. מילא היית מישהו מבחוץ, אבל אתה? גם נהנה וגם בועט? בושה! פשוט בושה. זה פשוט מרגיז, מטריף, נוראי. אף אחד לעולם לא התנשא מעלי. (חוץ מאיזה יוצא סתלבטן שגם הוא כמוך מרגיש נחיתי ביציאתו בשאלה, וממילא רואה בצעירים ממנו נחותים ממנו, ומרשה לעצמו קצת להסתלבט, נו באמת זו הרמה שלך?) לעולם! אף אחד לא התנשא מעלי, ואני רגיש ליחס מתנשא בצורה מטורפת, אני פשוט לא מסוגל שלא לרמוס אנשים קטנים שרומסים אנשים שלדעתם הם יותר קטנים מהם. וואלה אתמול בלילה ראינו טלוויזיה, פתאום התנגן לו שיר מזרחי, המילים זוועה כרגיל. ואז היא שואלת "איך אומרים לי לא להרגיש 'אליטיסטית' כשאני שומעת כאלה מילים" עניתי לה שאני מקווה שהיא לא מרגישה אליטיסטית כשהיא פוגשת נכה. אדם ששלם עם הייתרונות שלו, לא זקוק לחיזוקים. ואז הוספתי "פעם הייתי מרגיש טוב עם זה שאני לא מרגיש טוב כשיש מישהו פחות ממני, היום, גם זה לא..." תפוס ת'רעיון ויאלה ליישם. אתה שווה.

חביבי אתה בחור מוכשר מאוד

אך לא ממש בעניינים, ולא מספיק מכיר את הדברים מתחת לפני השטח, הייתי מציע לך לדבר עם ותיקים ממך או עם דתלש"ים שמתנדבים או בהנהלה שמכירים כמה דברים מבפנים לפני שאתה מדבר. דוקא במקרה זה (למעט אולי מקרים אחרים בהם נסחפתי וחזרתי בי) אני מייצג רוב מניין ורוב בניין של היוצאים לדורותיהם, וחבל שלא השתתפת בכינוס המיוחד שהתקיים לפני זמן מה ושמעת את טיעוני היוצאים. אני מבין שזה נחמד ומחמיא להיות הגוי של שבת, יוצא בשאלה בעצמו שיוציא את הערמונים מהאש ויתקוף חזרה כנגד הבטן המלאה שיש ליוצאים, טענות צודקות אחת לאחת ואין לך מושג עד כמה, ובגלל שמדובר בפורום ציבורי ואני לא רוצה להזיק לפעילות השוטפת של הל"ל שעושה גם דברים חשובים, לא יכולתי לחשוף דברים נוספים. בקשר לבני, דוקא הוא יחסית מן המתונים ומנסה להביא לשינוי מבפנים, ותתעניין קצת אצל הנוגעים בדבר, אלא שמה לעשות כנראה שאם יושבים בגוף מסוים עם אג'נדה שלטת אין אפשרות אמיתית להביא לשינוי ונסחפים באוירה. והמלצה קטנה, לפני שאתה רץ להגן על הל"ל בהתלהבות האופיינית לך, הייתי ממליץ לך לקרוא את הוראות לחינוך להגיינה המופצות למשפחות המאמצות ובינהם את ההוראה להקפיד על כך שהיוצאים הטריים לא יתחבו נייר טואלט בחור המנעול של השירותים כמנהגם הפרימיטיבי בישיבות. חביבי, זה רק קצה הקרחון אין לך מושג ירוק במה מדובר, אנשים פשוט מפחדים לדבר, צריך שינוי לא קוסמטי בהצטרפות של פלוני או אלמוני לארגון דרושה מהפכה מן היסוד ושינוי כל הקונספציה מראשיתה. נ.ב. תנסה לתפוס שיחה בעניין עם הותיקים הגולשים בפורום זה, לא הכל אפשר לחשוף בציבור.

למרות שאין לי קשר להלל

אני חושב שבצורה מתונה יותר, יש מן ההתנשאות ביחס של אנשי הלל, ועכשיו אל תתחיל לשאול אותי "איך אתה יודע?". קח לדוגמה את התוכנית שהייתה בערוץ 10, תוכנית אישית על יציאה בשאלה, ומה קרה? שומו שמיים! לא הזכירו את הלל! הטענה המוגזמת הזו מתאימה לתחושת ה"אנחנו מצילים את המסכנים"... האמור לעיל, אין בו שום אמירה השוללת או מגמדת את עזרתם של אנשי הלל, ליוצאים שבחרו להיעזר בהם. ויבורכו על זה. כדאי שבמקום לכתוב הודעות תמיכה מודגשות כל כך, תמצא את הדרך לשפר היכן שניתן...

ועוד הערה חשובה

זה לא שאני לא חושב שצריך להגיד תודה למתנדבים ומשפחות יקרות שמקדישות ממרצם זמנם ואף כספם כדי לתמוך בחברינו היקרים מהישיבות. מגיעה להם על כך תודה גדולה, בעיקר לאנשים שאכן מגיעים מתוך רצון כנה לעזור, כל הכבוד להם ולשכמותם. אך מה לעשות שבגרנו וכבר עברנו את שלב התודות לכל האנשים המופלאים שהביאונו עד הלום מנאום בר המצווה, אנו אנשים אינטלגנטים בעלי רמת מודעות גבוהה והבחנה חדה שלא ניתן עוד לדחוק לשוליים ולהעמיד אותם בשעת הצורך מול מצלמות הטלויזיה או תורמים פוטנציאליים, תוך מחיאות כפיים וקריצה לדודה שיושבת ליד באולם "צוותא", עד כמה הילדים הנפלאים האלו שלנו גדלו וש"כמעט לא רואים עליהם שהיו פעם ממשפחות חרדיות מוזנחות ופרימיטיביות". והנה למרבה ההפתעה מתגלה לדודות המטורזנות כי ה"פרימיטיבים מהמשפחות העניות והמוזנחות" הם בחורים/ות מוכשרים ומפולפלים מבני הישיבות ותלמידות הסמינרים, עולם שעל אף עיוותיו מכיל בתוכו מאפיינים יהודיים מסורתיים של ציבור מוכשר פיקח ותוסס, שמתחת לפני השטח מפעפעים בקרבו זרמים חזקים של הרהורי כפירה והתלבטויות רבות בדבר צידקת דרכו, ציבור רב ועצום הממתין לשעת הכושר לשיטפון עז של חזרה בשאלה המונית ושובה של תנועת השכלה במהדורה מחודשת. ובכלל אולי כבר הגיע הזמן להביע בגלוי תחת ניקים גלויים את דעתינו ועמדתינו מה אנו חושבים באמת על דרך ניהול העמותה ועל יחסה ליוצאים וליוצאות חדשים, ללא מורא וללא משוא פנים. מה דעתכם חברים ?????

VITO LIGHTNER

New member
היו טעויות

אבל כפי שאתה אומר,הוחלפה הנהלה ונעשים מאמצים מצד היוצאים והמתנדבים כאחד, למנוע הישנותם,וליצור הרמוניה בין מתנדבי ה.ל.ל לבין היוצאים. קצת צורם (אם כי איני מאשימך בהתרסה) שאתה מדבר על פגישות של יוצאים שבם עולות טרוניות על מתנדבי הלל ועל התנשאותם,שהרי כבר לפני שנה וחצי התקיימו פגישות כאלה בליווי יועצת אירגונית מטעם היוצאים וכתוצאה מפגישות אלו (וכוונות טובות של המתנדבים) חל השינוי,ולא זכור לי שהשתתפת בפגישות אלו. אין לי התנגדות כלל וכלל שתועלה ביקורת, וגם זה לא משנה שתועלה ביקורת בפורום זה, כל ביקורת ראויה להתיחסות ובפרט כשהיא עניינית. אגב,זה עניין שבשגרה שביקורת מועלית לישיבת ההנהלה ואשמח אם תשלח לי מסר ביקורתי , ואשתדל לעשות מה שביכולתי להעלותו לדיון וישנו אם צריךץ נ.ב. בנוגע לחוברת הסברה. בישיבה האחרונה הוחלט לא להשתמש בה יותר, אולי זה מאוחר, אבל יש כוונות טובות שמתפרשות למעשה, על ידי ההנהלה [שיש בה ארבעה יוצאים ולא רק שנים כפי שנכתב] שבוע טוב פטיש והרבה הצלחה בהתמחות ובהוראה

ויטו יקירי

א. השתתפתי גם השתתפתי בפגישה האמורה היו 2 קבוצות למעלה ולמטה אתה כנראה היית למטה, אמרתי שם מה שאני חושב ואולי אפילו חריף יותר. ב.מה זה "כוונות טובות" ? על הוראות הדרכה להגיינה ליוצאים חדשים והסבר למשפחות בדבר הדרכה לא להכניס נייר טואלט בחור המנעול, צריכים לעוף ראשים ולא לטאטא מתחת לשטיח. זה הרי פשוט מזעזע ומטריף, ואין מה לעשות, טעויות מסוג זה מלמדות על הקונספט הכללי שלצערי לא השתנה. ג. למא אתה חושב שדברים השתנו? בזה שמחייכים אל היוצאים יותר? באמת מגיעה תודה רבה על כך שמוכנים להתייחס מדי פעם לדברינו, אני מתחייב לפניך שעולם כמנהגו נוהג ולא משנה אם יושבים 2 יוצאים או 4 בהנהלת העמותה המורכבת ממספר דו ספרתי גדול הרבה יותר. אין לי ביקורת כלפי היוצאים בהנהלה, אלו עושים כמיטב יכולתם בסיטואציה הקיימת. הבעיה שלי היא עם כל הקונספט ועם נקודת המוצא ולפיה מדובר בסיוע לנוער במצוקה ע"י ארגון סוציאלי, במקום בארגון של חברים למען חברים מוכשרים ואמיצים שהחליטו לשנות את אורח חייהם. אני לא מדבר על טיפול נקודתי אלא על שינוי כל הקונספציה מראשיתה, ופעולה בדרך של יוצאים למען יוצאים כפי שהיתה העמותה בראשיתה. האמת היא שאני לא אופטימי ואני לא חושב שדברי יעזרו אלא אם כן העמותה תעבור לניהולינו וגם אז ספק רב אם לא יהיה זה מאוחר מדי לרפא את החוליים העמוקים שפשו בה. אך לכל הפחות אני כותב את אשר על ליבי ופורק מעצמי תחושות קשות ההולכות ומתגברות על התנהלות העמותה והפטרונות המקוממת שלה.

VITO LIGHTNER

New member
לפני כמה זמן ?

הייתה הפגישה שאתה מדבר עליה? א.אני מדבר על מפגשים של יוצאים בלבד, עם יועצת אירגונית. שם גובשו הטענות והשינויים הנדרשים.אם אינני טועה לא היית נוכך באף אחת מהן. ב.עפו ראשים ,ועוד איך .הלא היית באסיפת הבחירות אם זכרוני אינו מטעני, ואף אחד מהמשתתפים בעריכת החוברת אינו בהלל כיום.וזה שלקח זמן עד שהופסק השימוש, מלמד בחלקו, על מיעוט השימוש בה. ג.אני יודע שהדברים השתנו,מתוך התנהלות הענינים ,והיחס המתוקן (אם כי תמיד יש מקום לשיפור)והענייני ליוצאים, בלא נסיון לחנכם. ד. לא הצעת את עצמך בבחירות, אז מה לך כי תלין שההנהלה בידי המתנדבים .שלדעתי ולדעת רבים נותנים מזמנם,מרצם וממונם לעזרה ליוצאים.ואין עדיין יוצאים שיכולים לנהל את העמותה כמו שהם מנהלים,ועל כך הרבה תודה להם. ולסיכום פטיש מתי לאחרונה אתה פגשת /עזרת /תרמת מזמנך, ליוצא חדש. ולא ,אין כוונתי להתריס.כי יודע אני שעסקת בלימודים ובפרנסתך, ואין דבר חשוב מזה.כי הלא אם אין אני לי מי לי.ומזה אתה צריך להבין שקשה מאוד לתת מזמנך, ובפרט לאנשים שאינך ממש מכיר את הוויתם ומאוויהם, מה מניע אותם,ומה מפריע להם.ולכן כל הכבוד למתנדבים העושים במלאכה, יוצאים ושאינם יוצאים כאחד. אין כוונתי לזלזל ברגישותם של היוצאים ושלי בכללם. גם אני מוצא עצמי פגוע מגישה כזו או אחרת של מתנדבים מפעם לפעם.לכן אני משתדל להעיר את תשומת ליבם לענין,וכמעט ללא יוצא מן הכלל (כיום),האנשים מבינים ואף רוצים לשמוע יותר. חשוב שתהיה ביקורת ואף יותר חשוב, לבקר מיד, ופנים אל פנים. תהיה חזק, פטיש

../images/Emo45.gif ושמונה הערות:

1. פטיש, אתה לא היית במפגשי ה"פורום" המיוחד שהוקם לצורך העניין הזה בדיוק. אתה מדבר על מפגש אחר לגמרי, מפגש שלא הביא לשום תוצאות מעשיות. 2. ההנהלה ה"מתנשאת" הקודמת הועפה לכל הרוחות. אני מתפלא עליך שאתה מנצל את העובדה ש"לא נתנו ליוצאים לדבר" בבחירות האחרונות, הרי אלה שלא נתנו לנו לדבר אינם שם עוד, וזה קרה כתוצאה מהתנהגותם זו. 3. יש מתנשאים מסוימים אבל כלל מתנדבי הלל רחוקים מאוד מרוח הדברים שתיארת. אני יודע שסייגת את דבריך אבל המרירות שלך היא על "הלל" כאירגון וזה ממש לא מוצדק. 4. ה"דודות" האלה, הביאו את המלגות המדהימות שהלל חילקה ללומדים באוניבסיטאות. ה"דודות" האלה הם אנשי מקצוע מהמעלה הראשונה: פסיכולוגים, עובדים סוציאלים וכו'. ה"דודות" האלה דואגות לניהול תקין של העמותה. ה"דודות" האלה הם הם לב ליבו של הארגון הזה. בארגון "דעת אמת" אין דודות ולכן הם מוציאים קונטרסים! 5. צורם לי וכואב לי שלאחר המהפכה שעשינו אתה מדבר ככה. 4 יוצאים יושבים בהנהלה. והסיבה שאין יותר יוצאים זה מפני שאנחנו (חברי הפורום המיוחד שהוקם לצורך בירור העניין) החלטנו שהעבודה השוטפת והמתישה של ההנהלה לא תיעשה על ידי היוצאים כי אין להם את הזמן ואת ה"כסף" להקדיש לעניין הזה (כן, כסף הוא מרכיב הכרחי במשוואה הזאת). וועדת תרבות מאוישת ביוצאים. היוצאים מנהלים את אירועי התרבות (אם לא שמת לב...). הרבה יוצאים יושבים ב"קו החם" של הלל. הרבה יותר מבעבר (וגם זאת תוצאה של הפעילות של הפורום ההוא). 6. פטיש, אם אתה רוצה להתעקש להיות "צ'רלי ביטון", אהלן וסהלן, אבל אל תסלף את העובדות ואל תקרא, אלעק, לדיון "פתוח" בעניין הזה. 7. זאת הפעם הראשונה והאחרונה שאני מדבר על נוהלי הלל בפורום הזה. זה מביא נזק עצום לפעילות העמותה. אלפי הקוראים החרדים נהנים מכל שביב מידע על הלל ומנצלים זאת לרעה. כל יוצא בשאלה שמעלה כאן את הנושאים הללו פוגע באחיו היוצאים האחרים, אני אומר לך זאת בצורה חד משמעית! 8. הרגשתי צורך לומר את דעתי בעניין הזה כי הדיון נפתח ונזרקו כאן הרבה בלונים מלאים באויר. אני לא רואה תועלת בהמשך הדיון כאן מבחינתי.

למעלה