חנן44
Well-known member
איזה חוק בדיוק?עוד פעם הדבר המעצבן הזה שנקרא חוק שגם חילונים נדרשים לעמוד בו במדינת חוק דמוקרטית?
איזה חוק בדיוק?עוד פעם הדבר המעצבן הזה שנקרא חוק שגם חילונים נדרשים לעמוד בו במדינת חוק דמוקרטית?
עוד פעם הדבר המעצבן הזה שנקרא חוק שגם חילונים נדרשים לעמוד בו במדינת חוק דמוקרטית?
מה החוק שלפיו באום אל פאחם חנויות לא סגורות בשבת?עוד פעם הדבר המעצבן הזה שנקרא חוק שגם חילונים נדרשים לעמוד בו במדינת חוק דמוקרטית?
אין לי מושג. מה אום אל פאחם קשורה לדברי?מה החוק שלפיו באום אל פאחם חנויות לא סגורות בשבת?
אני מנסה להבין למה בכלל סוגרים חנויות בשבת לפי חוק ?אין לי מושג. מה אום אל פאחם קשורה לדברי?
אם אני זוכר נכון, אבל אל תתפוס אותי במילה, המצב המשפטי הנוכחי הוא שרשות יכולה להחליט לאפשר מסחר בתחומה (באמצעות חוק עזר עירוני), אך היא נזקקת להסכמת שר הפנים לחוק כזה. ללא חוק עזר עירוני מפורש או ללא הסכמת שר הפנים לחוק, חל איסור במדינת ישראל על מסחר (יש לכך הגדרות, גבולות ותנאים שאינני זוכר בע"פ כרגע וצריך לבדוק יותר לעומק).אני מנסה להבין למה בכלל סוגרים חנויות בשבת לפי חוק ?
האם יש חוק מדינה ?
האם כל רשות מקומית רשאית להחליט כרצונה ?
אם יש חוק מדינה אז לכאורה גם באום אל פאחם כל החנויות צריכות להיסגר
ואם מדובר בהחלטת רשות מקומית אז עיריית תל אביב יכולה להחליט שכל החנויות תישארנה פתוחות .
אני פשוט לא יודע על מה זה מבוסס ?
התשובה לגבי אום אל פאחם היא מקרה לדוגמא .
לפי מה שהספקתי להבין בערך מדובר בשילוב של חקיקת מדינה משולבת עם העלמת עין מקומית
ממסעדות ופיצוציות ואזורים לא יהודיים
אחרת איך תסביר שבהדר חיפה חנויות סגורות ברובן חוץ מפיצוציות ומסעדות אבל בואדי ניסנאס פתוחות . אה וגם חנויות מזון של הציבור הרוסי כמו רוזמן, טיב טעם וכדומה .
מה קורה במדינה לא מבין .
וזה מייצר בעיה כשיש שכונה חדשה או אזור מסחרי חדשאם אני זוכר נכון, אבל אל תתפוס אותי במילה, המצב המשפטי הנוכחי הוא שרשות יכולה להחליט לאפשר מסחר בתחומה (באמצעות חוק עזר עירוני), אך היא נזקקת להסכמת שר הפנים לחוק כזה. ללא חוק עזר עירוני מפורש או ללא הסכמת שר הפנים לחוק, חל איסור במדינת ישראל על מסחר (יש לכך הגדרות, גבולות ותנאים שאינני זוכר בע"פ כרגע וצריך לבדוק יותר לעומק).
ופה בעצם יש שינוי גדולהמצב המשפטי השתנה בזמנו, לאחר שקבוצת בעלי עסק קטנים (לא בהכרח דתיים, בניגוד למה שאוהבים לפרסם בציבור), עתרו לבג"צ נגד המצב ששרר אז בתל אביב, בו בתי עסק (גדולים) פתחו בשבת בניגוד לחוק ועירייה לא קנסה אותם די הצורך.
אנחנו מדברים על חוק עזר עירוני. עירייה שבונה מרכז מסחרי יכולה בקלות לשנותו בעקרון. אלא שהיא זקוקה להסכמת משרד הפנים ושם זה ככה"נ נתקע.וזה מייצר בעיה כשיש שכונה חדשה או אזור מסחרי חדש
שמעולם לא התייחסו אליו בחוק הישן
ואין דרך לעדכן את החוק
העתירה הוגשה, לפחות בחלקה או אחת מהן, על-ידי בעלי העסקים הקטנים, בדיוק כמו אז.ופה בעצם יש שינוי גדול
כי מי שיזם אז את העתירות היו בעלי עסקים
שהתייחסו לאכיפה בררנית ללא קריטריון
ודרשו שינוי חוק או אכיפה של החוק כלשונו (משמע, סגירה של כל עסק שפותח בשבת)
ומי שיוזם עכשיו את העתירה זה משרד הפנים
למרות קיומו של קריטריון ברור (אזור תעשיה/מסחר שמרוחק משכונות העיר)
מניח שבינתיים קיבלת מענה על שאלותיך. אם משהו מהן עדיין רלוונטי, אשמח להתעדכן.אני מנסה להבין למה בכלל סוגרים חנויות בשבת לפי חוק ?
האם יש חוק מדינה ?
האם כל רשות מקומית רשאית להחליט כרצונה ?
אם יש חוק מדינה אז לכאורה גם באום אל פאחם כל החנויות צריכות להיסגר
ואם מדובר בהחלטת רשות מקומית אז עיריית תל אביב יכולה להחליט שכל החנויות תישארנה פתוחות .
אני פשוט לא יודע על מה זה מבוסס ?
התשובה לגבי אום אל פאחם היא מקרה לדוגמא .
לפי מה שהספקתי להבין בערך מדובר בשילוב של חקיקת מדינה משולבת עם העלמת עין מקומית
ממסעדות ופיצוציות ואזורים לא יהודיים
אחרת איך תסביר שבהדר חיפה חנויות סגורות ברובן חוץ מפיצוציות ומסעדות אבל בואדי ניסנאס פתוחות . אה וגם חנויות מזון של הציבור הרוסי כמו רוזמן, טיב טעם וכדומה .
מה קורה במדינה לא מבין .
גם שם מדובר בחוקי העזר העירונייםמה החוק שלפיו באום אל פאחם חנויות לא סגורות בשבת?
גם בחלקים נבחרים בגוש דן קיימים חוקים שכאלו שהקדימו את דרעי . כך לדוגמה קיימת תחבורה ציבורית בשבתות. אבל גם מרכולים פתוחים.גם שם מדובר בחוקי העזר העירוניים
רק אלו שחוקקו על ידי עיריית אום אל פאחם
נכון. החידוש של דרעי היה שאסור לשנות חוקים כאלה ללא אישורוגם בחלקים נבחרים בגוש דן קיימים חוקים שכאלו שהקדימו את דרעי .
מוזרכך לדוגמה קיימת תחבורה ציבורית בשבתות.
לפי קריטריונים של העירייה.אבל גם מרכולים פתוחים.
אין ממוסדת כמו ביום יום. אז כמה ערים יצרו סבבה-בוס לשבתות המופיע בערך פעמיים בשעה ועושה תור סיבובי.מוזר
תמיד אמרתם שאין והשתוללתם בטירוף
בחיפה יש. קוים בין עירוניים ושכונות של ערביםאין ממוסדת כמו ביום יום.
זה כלכלי או הצהרתי?אז כמה ערים יצרו סבבה-בוס לשבתות המופיע בערך פעמיים בשעה ועושה תור סיבובי.
יש בגוש דן אזורי תעשייה/מסחר כמו אצלנו, שבהם מרוכזים הבארים?הפרוייקט דווקא נוצר גם לתת מענה למי שרוצה להגיע לבארים ולים ללא רכב, וגם על מנת ליצור תקדים לתחבורה ציבורית לעתיד.
כן, לגבי חיפה אני יודע. היה לי דוד, ויש לי בני דודים שבזמנו היו חלק מאגד חיפה.בחיפה יש. קוים בין עירוניים ושכונות של ערבים
בגוש דן אין את זה?
כלכלי לא ברמת הפירמה - כלומר רווח מההסעות עצמם. לפחות לא בשלב זה. כי בינתיים השירות ניתן בחינם. כלכלי בהחלט עבור עסקים הפתוחים בשבתות, כמו בארים, מסעדות, בתי קולנוע , וכו, כי זה מוסיף להם עוד קהלים.זה כלכלי או הצהרתי?
יש גם רצועת חוף כמו אצלכם. אז האוטובוסים מתנקזים , מן הסתם לשרונה/עזריאלי, ולחופי תל אביב, רוטשילד, והתאטראות.יש בגוש דן אזורי תעשייה/מסחר כמו אצלנו, שבהם מרוכזים הבארים?
או שמדובר בתעדוף שרירותי?
איך קבעו את המדיניות?
יפו הערבית ושכונות כמו שפירא עם המון אפריקאים.כן, לגבי חיפה אני יודע. היה לי דוד, ויש לי בני דודים שבזמנו היו חלק מאגד חיפה.
בגוש דן כמובן יש את יפו, ויש גם הרבה מאוד חילוניים ותיירים הרוצים להתנייד בשבתות וחגים.
אין דבר כזה חינם. אם אין תשלום זה אומר סבסוד של 100 אחוזכלכלי לא ברמת הפירמה - כלומר רווח מההסעות עצמם. לפחות לא בשלב זה. כי בינתיים השירות ניתן בחינם.
אז הם המממנים את השאטלים האלה?כלכלי בהחלט עבור עסקים הפתוחים בשבתות, כמו בארים, מסעדות, בתי קולנוע , וכו, כי זה מוסיף להם עוד קהלים.
רצועת החוף אצלנו בקריות, נטולת תח"צ בשבת.יש גם רצועת חוף כמו אצלכם.
שרונה/עזריאלי זה צמוד לכביש 20.אז האוטובוסים מתנקזים , מן הסתם לשרונה/עזריאלי, ולחופי תל אביב, רוטשילד, והתאטראות.
לעומת נושא התחבורה בשאר ימי השבוע שהוא ריכוזי להחריד.זו מדיניות מוניציפלית לגמרי דרך ראשי הערים המעורבים.
הממשלה היא מעל חוקי העזר העירוניים.יפו הערבית ושכונות כמו שפירא עם המון אפריקאים.
המצב הנורמאלי הוא שכשכונות מעורבות ואזורי תעשיה המסחר נשאר פתוח
וזה יקדם דו קיום ופלורליזם בעיר.
כנ"ל תנועה על צירים מרכזיים (כביש 20, כביש 4)
אין בחוק או בחוק עירוני כלשהו הגדרה מהי שכונה חילונית. פשוט לא קיים
זה תפקיד העירייה לקדם את זה, גם אם זה אומר שמשרד הפנים יתבע אותם (הרי בתי המשפט שלכם, ומשתינים על החוק).
ברור שזה במימון העירייה.אין דבר כזה חינם. אם אין תשלום זה אומר סבסוד של 100 אחוז
יכול להיות רעיון נחמד שבעלי העסקים ישתתפו במימון ולא העירייה.אז הם המממנים את השאטלים האלה?
או שזה בלוף פופוליסטי?
רצועת החוף זה כביש 2.רצועת החוף אצלנו בקריות, נטולת תח"צ בשבת.
בחיפה רצועת החוף זה כביש 4, אז יש.
דרך קו 1 במטרונית
צמוד יותר לכביש 2, אולם גם כביש 20 דיי קרוב.קו 1 עובר דרך מספר קניונים גדולים/אזורי מסחר, וצמוד לרחוב אח"י אילת בקרית חיים (היחיד לדעתי שהוחרג מאכיפה)
שרונה/עזריאלי זה צמוד לכביש 20.
הייתה יוזמה כזאת או שזה רעיון שלך?לחוף אפשר להגיע דרך יפו או בכביש שצמוד לפארק הירקון.
זה המצב? או שהכיוון אחר.
אם ברור מה היעד, עדיין לא ברור מה קווי האיסוף, מסתמכים על אוטוסטרדות וכבישים ראשיים, או שמדובר בקווי נחש שמתפתלים בתוך שכונות
לעומת נושא התחבורה בשאר ימי השבוע שהוא ריכוזי להחריד.
ומצד שני
אם היה מדובר בשירות שאטלים, בניהול העסקים עצמם
היה מקום לדינאמיות מלאה בכל הנוגע למיקום תחנות
התבלבלת.הממשלה היא מעל חוקי העזר העירוניים.
למה?ברור שזה במימון העירייה.
כביש 2 וכביש 4 מתאחדים בדרום חיפהיכול להיות רעיון נחמד שבעלי העסקים ישתתפו במימון ולא העירייה.
רצועת החוף זה כביש 2.
כביש 2 הופך בתל אביב לכביש עירוני מהיר. נמיר ואז בגין.צמוד יותר לכביש 2, אולם גם כביש 20 דיי קרוב.
לא.הייתה יוזמה כזאת או שזה רעיון שלך?
הממשלה מחוקקת חוקים וכל חוק שהיא מחוקקת הוא מעל חוק עזר עירוני.התבלבלת.
ממשלה היא דרג מבצע,
וחוקי עזר הן חקיקה. עירונית, ועדיין חקיקה.
זהמה יש,יש פה חדירה בין רשות אחת לאחרת. שזה מאוד בעייתי.
זה בעצם מכפיף את כל העיריות בארץ, למדיניות של שר מסויים ממפלגה מסויימת.
סביר שהשר יאסור על מדיניות שהוא לא אוהב, ויחייב לגביה חקיקה מפורשת, או יכפה אישרור שנתי
לא סביר שהוא ימנע את החקיקה עצמה
זה משהו אחר, כי הנוסעים מממנים את הנסיעה ואני התייחסתי כאשר זה בחינם.למה?
בחיפה זה תחצ רגיל
יפה!ושאטל זה במימון העסקים שנהנים מהשירות
הפוך, הם מתאחדים מחוף דדו צפונה,כביש 2 וכביש 4 מתאחדים בדרום חיפה
אז?כביש 2 הופך בתל אביב לכביש עירוני מהיר. נמיר ואז בגין.
באמת מפליא שהטמבלון המכהן כראש העיר לא חשב על זה.לא.
אני מנסה לתרגם את מה שאני מכיר מחיפה-קריות
לאזור תל אביב
מפליא.בחיפה/קריות כשניסו לשנות את המצב, באזורים בהם אין התאמה לאוכלוסיה
התגובה הייתה מאוד שלילית.
אז פה הטעות שלך...הממשלה מחוקקת חוקים וכל חוק שהיא מחוקקת הוא מעל חוק עזר עירוני.
למעשה המצב הפוך. בגלל שהשר ניסה לכפות חקיקה,זהמה יש,
תתמודד![]()
אין דבר כזה חינםזה משהו אחר, כי הנוסעים מממנים את הנסיעה ואני התייחסתי כאשר זה בחינם.
אז זה פתרוןאז?
אין שם אוכלוסיה דתית.
זה לא טמבלון אלא רשעוןבאמת מפליא שהטמבלון המכהן כראש העיר לא חשב על זה.
מה שבראש שלו, זה רק לחלוב את התושבים והמבקרים בעיר.
מפליא.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.