עוד הפעם פי גלילות?

צביקה5311

Well-known member
בדרום משתולל הפרוטקשן של ארגוני פשיעה הבדואים
במרכז זה פרוטקשן בגירסה אחרת.
פרוטקשן בחסות החוק.
פי גלילות, כמו מקומות רבים בארץ, זה מרכז מסחרי באזור חילוני לגמרי, רחוק מכל ישוב דתי. למה להטיל קנסות על עסקים שפותחים בשבת? יש ציבור שרוצה את זה. הממסד הדתי מצא שיטה להכניס כסף.
אין בעיה, תפתחו בשבת, אנחנו ניתן לכם קנסות.
העסקים כנראה העסקים יכולים "לחיות עם זה" והדתיים מכנסים כסף. זה לא פרוטקשן?
האזור שבין רמת אביב להרצליה הוא חילוני לגמרי.
אנשים אוהבים לצאת לקניות בפי גלילות בשבת
זה גם סוג של בילוי משפחתי. למיטב ידיעתי אין בפי גלילות מוסד ציבורי שעובד בשבת. אני מניח שגם אין בעלי עסקים שומרי שבת.
אני חי בנוף הגליל. אישתי ואני גם רגילים לעשות קניה שבועית בשבת. אני באמצע השבוע יוצא מאוד מוקדם וחוזר מאוחר. שבת הוא יום החופשי אצלי וגם אצל המון אחרים. למה לכפות?
אני מתערב לתושבי בני ברק או מאה שערים בחיים?

בדרום משתולל הפרוטקשן של ארגוני פשיעה הבדואים
במרכז זה פרוטקשן בגירסה אחרת.
פרוטקשן בחסות החוק.
פי גלילות, כמו מקומות רבים בארץ, זה מרכז מסחרי באזור חילוני לגמרי, רחוק מכל ישוב דתי. למה להטיל קנסות על עסקים שפותחים בשבת? יש ציבור שרוצה את זה. הממסד הדתי מצא שיטה להכניס כסף.
אין בעיה, תפתחו בשבת, אנחנו ניתן לכם קנסות.
העסקים כנראה העסקים יכולים "לחיות עם זה" והדתיים מכנסים כסף. זה לא פרוטקשן?
האזור שבין רמת אביב להרצליה הוא חילוני לגמרי.
אנשים אוהבים לצאת לקניות בפי גלילות בשבת
זה גם סוג של בילוי משפחתי. למיטב ידיעתי אין בפי גלילות מוסד ציבורי שעובד בשבת. אני מניח שגם אין בעלי עסקים שומרי שבת.
אני חי בנוף הגליל. אישתי ואני גם רגילים לעשות קניה שבועית בשבת. אני באמצע השבוע יוצא מאוד מוקדם וחוזר מאוחר. שבת הוא יום החופשי אצלי וגם אצל המון אחרים. למה לכפות?
אני מתערב לתושבי בני ברק או מאה שערים בחיים?
למה? כי אפשר.

הדת הממיסדית בהתנהגות שלה היא כופה,כי היא מעונינת ביותר מאמינים להגדלת כוחה.

ולכן אין שום פשרה איתם וחבל אפילו לבזבז רגע של מחשבה על זה.

רק בכוח.

צביקה5311

Well-known member

צביקה5311

Well-known member
מה הוא שונה מהמרכז המסחרי בשפיים שפתוח בשבת?
החוק שונה בין אזורים? :rolleyes:
החוק אמור להיות שונה בין אזורים. יש ישובים דתיים מסורתיים, שם רין גם טעם לפתוח בשבת, מי יבוא לקנות?
לקבוע לישובים וערים חילוניים כמו תל אביב ונוף הגליל?
אצלינו בנוף הגליל, רם עסק של מזון לא יפתח בשבת, הוא לא ישרוד כלכלית

החוק אמור להיות שונה בין אזורים. יש ישובים דתיים מסורתיים, שם רין גם טעם לפתוח בשבת, מי יבוא לקנות?
לקבוע לישובים וערים חילוניים כמו תל אביב ונוף הגליל?
אצלינו בנוף הגליל, רם עסק של מזון לא יפתח בשבת, הוא לא ישרוד כלכלית
זאת אותה אוכלוסייה ב-2 האזורים: שפיים נמצאת באזור השרון ופי גלילות הוא קו התפר בין אזור השרון לגוש דן.
שניהם על כביש החוף, המרחק ביניהם כ-10 ק"מ ואין שום אזור דתי ביניהם.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא זוכר במדויק בלי לבדוק, אבל בהחלט יכול להיות, כאשר בעניין הזה, אם זכרוני אינו מטעני, גם לחוק עזר עירוני יתכן השפעה ולא רק לחוק ה'לאומי'. כך שהסיטואציה יכולה להשתנות ממקום (רשות) למקום. אבל זה מחייב בדיקה מעמיקה יותר כדי לומר בוודאות ו/או להתייחס למקום ספציפי.

לא זוכר במדויק בלי לבדוק, אבל בהחלט יכול להיות, כאשר בעניין הזה, אם זכרוני אינו מטעני, גם לחוק עזר עירוני יתכן השפעה ולא רק לחוק ה'לאומי'. כך שהסיטואציה יכולה להשתנות ממקום (רשות) למקום. אבל זה מחייב בדיקה מעמיקה יותר כדי לומר בוודאות ו/או להתייחס למקום ספציפי.
גם עם שפיים, עשו בהתחלה בעיות, אולם כעת זה כבר נורמה שמותר לפתוח שם בשבת.

ai27

Well-known member
אבל הייתה בנושא הזה הונאה לא קטנה

שר הפנים העביר החלטה שכל שינוי בחוק עזר עירוני מחייב אישור שלו
אז ראש עיר לא יכול להעביר החלטה שקובעת שחוק ישן שנחקק על ידי ראש עיר אחר, ומעולם לא התייחס לאזור תעשייה/מסחר שלא היה קיים בעת החקיקה,
רלוונטי או לא רלוונטי לאזור התעשייה/מסחר הזה

ועכשיו משרד הפנים מנסה לכפות על ראש העיר,
לאכוף חקיקה עירונית לא מעודכנת זו
באמצעות בית משפט אקטיביסטי.

Harrington

Well-known member
מנהל
אבל הייתה בנושא הזה הונאה לא קטנה

שר הפנים העביר החלטה שכל שינוי בחוק עזר עירוני מחייב אישור שלו
אז ראש עיר לא יכול להעביר החלטה שקובעת שחוק ישן שנחקק על ידי ראש עיר אחר, ומעולם לא התייחס לאזור תעשייה/מסחר שלא היה קיים בעת החקיקה,
רלוונטי או לא רלוונטי לאזור התעשייה/מסחר הזה

ועכשיו משרד הפנים מנסה לכפות על ראש העיר,
לאכוף חקיקה עירונית לא מעודכנת זו
באמצעות בית משפט אקטיביסטי.
אז בית המשפט קובע שאפשר לשים פס על החוק ובא לציון גואל. אחלה שיטה :cool:.

ai27

Well-known member
אז בית המשפט קובע שאפשר לשים פס על החוק ובא לציון גואל. אחלה שיטה :cool:.
הפעם בית המשפט החליט לא להיות אקטיביסטי ועריצי
ואיפשר לעירייה לקבוע נוהל פנימי במקום לזרוק את הפרדת הסמכויות ולהכתיב לה מדיניות
שמבוססת על פרשנות יצירתית לחוק לא מעודכן

והאמת היא
שאם בית המשפט לא היה מושחת להחריד
זה מה שהוא אמור היה לעשות, בכל תיק הנוגע למדיניות הדרג הנבחר-מבצע

בית משפט הוא לא ממשלת-על ולא עיריית-על
אפילו אם זה בית המשפט העליון

Harrington

Well-known member
מנהל
הפעם בית המשפט החליט לא להיות אקטיביסטי ועריצי
ואיפשר לעירייה לקבוע נוהל פנימי במקום לזרוק את הפרדת הסמכויות ולהכתיב לה מדיניות
שמבוססת על פרשנות יצירתית לחוק לא מעודכן
זה לא חוסר אקטיביזם. להיפך, זה האם-אמא של האקטיביזם. יש חוק, קובע א-ב-ג, בא ביהמ"ש ואומר 'לא מענין אותי, אני קובע שהחוק לא רלוונטי ושנוהל אחר צריך להתקיים בנד"ד'.
והאמת היא
שאם בית המשפט לא היה מושחת להחריד
זה מה שהוא אמור היה לעשות, בכל תיק הנוגע למדיניות הדרג הנבחר-מבצע

בית משפט הוא לא ממשלת-על ולא עיריית-על
אפילו אם זה בית המשפט העליון
לא מבין את דבריך/עמדתך. בית המשפט היה צריך לומר 'החוק קובע כך וכך ועל כן אני מורה שהדברים כאן יתבצעו ע"פ חוק וייעשה כך וכך'. הא ותו לא. הוא קבע את ההיפך המוחלט. אז מה כאן "מה שהוא אמור היה לעשות" (אלמלא היה מושחת וכו')?

אלפיני

Well-known member
אתה צודק. לדוגמה, תל אביב, גבעתיים, חולון, קריית אונו, רמת גן , בזמנו שדרעי העלה את חוק המרכולים, כולן הקדימו אותו ויכלו לאפשר מרכולים וגם תחבורה ציבורית בשבתות שקיימת וממומנת על ידי הערים הללו.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה צודק. לדוגמה, תל אביב, גבעתיים, חולון, קריית אונו, רמת גן , בזמנו שדרעי העלה את חוק המרכולים, כולן הקדימו אותו ויכלו לאפשר מרכולים וגם תחבורה ציבורית בשבתות שקיימת וממומנת על ידי הערים הללו.
סיפור התח"צ שונה בתכלית השוני מסוגיית המסחר ופתיחת בתי עסק בשבת. ענין אחר לחלוטין מבחינה משפטית (ולא בטוח שחוקי, אבל זה דיון אחר).

אלפיני

Well-known member
סיפור התח"צ שונה בתכלית השוני מסוגיית המסחר ופתיחת בתי עסק בשבת. ענין אחר לחלוטין מבחינה משפטית (ולא בטוח שחוקי, אבל זה דיון אחר).
הם קשורים זה בזה . התח"צ בשבתות מיועד להביא קהלים לאזורי הבילוי והחופים , וכמובן גם בסופו של דבר להיות שירות בינעירוני.
באזור גוש דן זו בינתיים יוזמה מוניציפלית. אני מניח שכשיתחלף השלטון ויישלחו המפלגות הדתיות לאופוזיציה, הממשלה תדאג להטיב עם הציבור החרדי ולמסד עוד יותר את השירות הזה.

Harrington

Well-known member
מנהל
הם קשורים זה בזה . התח"צ בשבתות מיועד להביא קהלים לאזורי הבילוי והחופים , וכמובן גם בסופו של דבר להיות שירות בינעירוני.
באזור גוש דן זו בינתיים יוזמה מוניציפלית. אני מניח שכשיתחלף השלטון ויישלחו המפלגות הדתיות לאופוזיציה, הממשלה תדאג להטיב עם הציבור החרדי ולמסד עוד יותר את השירות הזה.
מסכים שקשורים טכנית, רעיונית, ציבורית, אם כי בערבון מוגבל (אני בספק כמה מגיעים בשבת לאזורים האלה בתח"צ כדי לחזור עם ים של קניות ושקיות בדרך לא נוחה זו). התייחסתי למעלה נטו להיבט המשפטי, שם כאמור אין כל קשר בין הדברים. לגבי סיפא דבריך, אין קשר מיוחד בין נושא התח"צ בשבת לחרדים. סתם פיקציה.

ai27

Well-known member
ברמת השרון לא היה אזור תעשייה גדול מחוץ לעיר ב1968 כשחוקקו שם חוקים שאוסרים על מסחר בעיר
ולכן החוק לא התייחס לכזה מצב

בשפיים מעולם לא נחקק חוק שמגביל מסחר בשבת.

בגלל שמשרד הפנים מכריע איזה תיקונים לחוק מאושרים ואיזה לא, הוא מסרב לאשר תיקון לחוק שמתייחס למצב החדש

והעירייה מצידה, קובעת שהקריטריון שנקבע הוא מדיניות האכיפה
בין אם הוא מאושר כחוק עזר
ובין אם לא

ברמת השרון לא היה אזור תעשייה גדול מחוץ לעיר ב1968 כשחוקקו שם חוקים שאוסרים על מסחר בעיר
ולכן החוק לא התייחס לכזה מצב

בשפיים מעולם לא נחקק חוק שמגביל מסחר בשבת.

בגלל שמשרד הפנים מכריע איזה תיקונים לחוק מאושרים ואיזה לא, הוא מסרב לאשר תיקון לחוק שמתייחס למצב החדש

והעירייה מצידה, קובעת שהקריטריון שנקבע הוא מדיניות האכיפה
בין אם הוא מאושר כחוק עזר
ובין אם לא
מצאתי כתבה מלפני קצת פחות מעשור בנושא סגירת בילו ושפיים בשבת -
גם כאן היה את הקטע שלשר הפנים סמכות לא לאשר חוקי עזר עירוניים המאפשרים פתיחת חנויות בשבת.
בסוף דרעי בתפקידו כשר הפנים דאז, אכל אותה כפי שגם היום שר הפנים משה ארבל (מסיעת ש"ס) יאכל אותה בסוף |הלוואי|

למעלה