עוד אחת שדואגת לי

v f r

New member
עוד אחת שדואגת לי

אבל בעצם מתרצת את התאונה הבאה,תקראו גם את התגובות בעיקר מספר 5 שהטפש יזכיר לי מתי אופנוען רצח נהג ואני אזכיר לו מאות מקרים שנהגים כמוהוא רצחו ופצעו רוכבים.

M.Z

New member
קשה להגיד שאין שום אמת בכתבה

כנוהג ברכב אני יכול להזדהות עם הכתוב (אני מדבר על הכתבה ולא על התגובות). לא תמיד כשנהג רכב סוטה ממסלולו כדי לבצע מעבר לנתיב אחר ופוגע באופנוע - זו אשמתו של הנהג ה"רוצח". צריך לזכור שאופנוע שדוהר במהירות של 170 קמ"ש בתנועה אפילו דלילה, צריך לקחת בחשבון שהוא מגיח מהר חותך מהר ונעלם מהר, מהר יותר מהאפשרות של הנהג לראות אותו ממרחק וגם לתת לו זמן תגובה נורמלי. איך אתה מתרץ את התאונה הבאה? להוציא את הנהגים תמיד כ"רוצחים" זה לא תירוץ הכי טוב שאפשר לתת לכל תאונה שבה מעורב אופנוען. כל דברי לא מחזקים ולו מעט את חוסר הערנות וחוסר היחס שזוכה לו אופנוען על הכביש, אבל גם לא מחזקים כל רוכב אופנוע להטיל את האשמה רק על הנהג. ונקווה שכל הדיבורים על תאונות ישארו על הכתב ולא יתממשו במציאות. חג שמח ושבת שלום.

v f r

New member
הנהגת המוטרדת צריכה

להיות מוטרדת הרבה יותר מנהגי המשאיות שסביבה שבאמת קוטלים בנו ולהפנות אלהם את מכתבה הנרגש שאולי בפעם הבאה כאשר היא תנהג באיילון נהג משאית לא יתהפך על מכוניתה ויהפוך אותה למצה

M.Z

New member
לך תדע, אולי היא באמת כתבה גם

מכתב לבעלי המשאיות בעקבות אירוע אחר שקרה לה עם משאית? הכביש הוא אוכלוסיה מגוונת וכל אחד מהגורמים רוצה להרגיש שהוא בסדר, הבעיה היא באחר. כל אחד מהגורמים הוא גם גורם לתאונה כשמתרחשת כזו, באופן כזה או אחר. לי בכלל יש גישה שאומרת שכל תאונה שמתרחשת לנהג - זה באשמתו. גם אם רכב לא עצר באדום והתנגש בך , בצורה מסויימת זו גם אשמתך שלא איתרת תנועה לא רצויה מהצד וזה מה שנקרא לדעת לנהוג במדינה שלנו, לצפות את הלא צפוי. כך שאין רוצח אחד על הכבישים ולא כל תאונת רכב- אופנוע, זה באשמת הרכב, גם הרוכבים לא תורמים כל כך לזה שיראו אותם יבחינו בהם וידעו מה לעשות כשמגיע אופנוע. ביננו- יש רוכבים שהם בעצמם לא יודעים מה לעשות כשהם מתקרבים מהר לרכב, אז אנחנו רוצים שכל נהג ידע מה לעשות כשאנחנו מגיחים?

C O L T

New member
להגיב שם - מיותר

שם הטפשות חוגגת. לכן אתייחס כאן, במעוז השפיות, למרות שכאן כולם אופנוענים, מוזר. הנהג הטמבל הממוצע, עם תגובות של פיל הנפגע מחץ הרדמה, שגם את האפס יכולת הזו הוא מחלק בין מתן במבה לילדים, קריאת עיתון, שמירה על הקפה שלא יישפך, דיבור בפלאפון ועוד עיסוקים אחרים, הכל תוך כדי הנהיגה, כמובן, אני מבין איך הוא יכול להתרשם לרעה מאופנוע החולף במהירות. הנהג היה מעדיף רוכבים כמו COLT, על אופנוע לא מהיר, גדול ומבריק, שאפשר להצביע לילדים "תראו", תוך גלישה לנתיב שלי, כמובן. אבל גם לי לפעמים נמאס להתחמק ממאות העוקפים הלא מוצלחים, שחושבים כך: הגלגלים הקדמיים עברו את האופנוע - אפשר לחזור לנתיב הימני, ושהאופנוע ידאג לעצמו. אז מגבירים מהירות, רק כדי לשרוד, או לנוח, ואני מחוסר ברירה אומר - עדיף קנס על מהירות מאשר מצבה משיש. אהבתי את הקטע של "...תוך הגברת גז מקסימלית..." פחחחחח... רציני? מקסימלית? שמישהו יסביר לה, שאופנוע זה לא כמו הפחית בה היא נוהגת, פתיחת גז רצינית לא ממש אפשרית בכביש עמוס תנועה, אלא אם באמת בועטים כמה הילוכים למטה, כדי להעביר מסר. הנהגים, כמו המשטרה, קופצים על מה שנראה מסוכן, במקום לטפל בגורמי התאונות האמיתיים. קורה שבפגישה בין רכב לאופנוע נהרגים גם יושבי הרכב, רק מה - הם לרוב היו בדיוק באיזה פרסה לא חוקית, או "לא ראו" את האופנוע המגיח. אילו הייתי שופט, או אילו השופטים היו ממונים על צדק, על כל "לא ראיתי" כזה הייתי פוסל רשיון לצמיתות, כי מה לעיוור ולנהיגה? ולדיבורים על אדיבות, כבוד למשתמשם האחרים וכל השאר - יש לי רק ביטוי ישן נושן, כתגובה : הפוסל במומו פוסל.

MAX D

New member
תומך בך ב- 100%

אבל צריך להבין שאנשים כדוגמת הבחורה הזאת יבהלו גם מרוכב אופניים שיעקוף אותם. אני לא אתפלא אם יש לה סטוק של מכתבי תלונה על כל דבר בארץ. כמו רוב הישראלים, נולדה כדי להתלונן.

Shuchman

New member
כבוד וכו' (תגובה ל -COLT)

טוב, על אדיבות כבר ויתרנו מראש, נכון? אין סיכוי לדעתי שהאדיבות תאפיין אותנו הישראלים בזמן הקרוב - לא כל עוד מצבנו הכלכלי/בטחוני/סביבתי וכו' במצבו הנוכחי. אני מתכוון לומר שאילו היינו חיים בניו זילנד, למשל, היינו אדיבים יותר כי החיים היו נעימים יותר. מה נשאר? הכבוד. לא כבוד במובן של "דרכת לי על הכבוד, אני אדרוך לך על הפרצוף". כבוד לפעולת הנהיגה. אצלנו רוכבי על שניים יש רספקט בריא לפעולת הרכיבה, וזה כי חיינו תלויים בכך. לא סתם "רכיבה נכונה" של נחום לב ז"ל נחשב קריאה מומלצת, ולא סתם קיים גידי פרדר. אצל נהגי מכוניות, לעומת זאת, לא תמצא רב מכר כזה, ומי שיוצא לנהיגה מתקדמת בדרך כלל עושה את זה מטעמי אגו ולא מטעמי רספקט לנהיגה עצמה (מצטער אם פגעתי ברגשותיו של נהג מכונית כלשהו). איך רואים חוסר רספקט בנהיגה? זה הפלאפון. והעיתון על המושב ליד. והבמבה לילד מאחורה. והאכילה של הסנדוויץ' ביד אחת. ובדיקת הגבות/שפם/חצ'קונים במראה. והמערכת סטריאו בפול ווליום (למה מה?). וכן, גם החיטוט באף. זה אולי נשמע מצחיק אבל יש לזה משמעות אחת: רוב הנהגים נמצאים ברכב שלהם רק ב מ ק ר ה. הראש שלהם תמיד במקום אחר ולא על הכביש - בעבודה, במשפחה, בחופשה. כי ברוב המקרים (לפי הסטטיסטיקה - 0.8%) - הם גם צודקים: רכב פרטי לא יהיה מעורב בתאונה קטלנית. אז מה זה משנה? להם זה לא יקרה. זה שאצל אופנועים הסיכוי הוא 3.5%, וברוב המקרים - באשמת נהג מכונית, זה מעניין רק אותנו, כנראה. לכן אותה רחל "מופתעת" מהאופנוע שמגיח מאחוריה. אם היא היתה מתייחסת ברצינות לנהיגה, היה ברור לה שאופנועים הם חלק מהתמונה, ולא מופתעת בכל פעם מחדש. הבעיה היא, שקל יותר לחגור חגורת בטיחות ולשכוח מענין הבטיחות למשך שארית הנסיעה, מלהתייחס ברצינות לפעולת הנהיגה. על זה משלמים בחייהם מאות הרוגים כל שנה.

Shuchman

New member
../images/Emo93.gif אי אפשר להרוג פעמיים...

"משלמים בחייהם מאות הרוגים..."

rech

New member
colt - למה שלא תישלח תגובה

מייצגת? אפילו מטעם הפורום !כי הרבה אנשים פה כתבו דברים מאוד נכונים ויפים. כדאי שגם קולנו ישמע בתגובה לכל מיני כאלו ,שבטח הייתה באמצע תהליך האיפור -משולב הנהיגה הידוע לשמצה, שגורמים לנו לתדמית הרעים והפושעים.

C O L T

New member
אני לא אשלח

מה שהיה לי לומר - אמרתי כאן, וגם הסיבות שלי כבר ציינתי, תראו את המגיבים שם - לעיתים זה גובל בטיפשות, לעיתים הם עוברים את הגבול בלי בושה. תאמינו לי, ניסיתי, הצד השני לא בדיוק אוהב להקשיב (או להביט לצדדים בצומת), לשכנע אותם זה כמו לנסות להחזיר חרדים בשאלה, בדיוק באמצע תפילת השחרית ביום השבת, שום דבר טוב לא יוצא מזה. אבל אתה מוזמן, אם תרצה, לנסח תגובה הולמת שתתפרסם כמאמר, אם תמצא מתאימה.

medwow

New member
לגבי התגובות שמתפרסמות

כל מאמר שמתפרסם זוכה לחשיפה גדולה, מדובר על אלפי כניסות כל יום. על כל קורא יחיד שמגיב יש עשרות ואף יותר שאינם מגיבים. לעניות דעתי תגובה מנוסחת היטב, ויש כאלה רבים בפורום שיכולים לנסח כזו, יכולה אולי להשפיע בצורה כזו או אחרת.

gilroy

New member
קראתם את המכתב האישי לרוכב האופנוע

בעמוד השער של START.CO.IL ????

argos

New member
צודקת, אנחנו הרוכבים

באמת לא בסדר. הרי ידוע שהנהגים הישראלים נוהגים לישון על ההגה, אז למה אנחנו מעירים אותם מהשנה עטופת החלומות שלהם ? אנחנו ממש לא בסדר....

BladeRunner

New member
קבלו את זה ...../images/Emo132.gif

בהנחה שלא דשתם בזה כבר ... מוכוון עוללי - פורום כי הוותיקים כבר הכבירו במילים .

medwow

New member
ושוב נושא תדמית האופנוענים

מכתב מגולשת שהתפרסם באתר סטארט בנוגע לאופנוענים בארץ. תגובות הגולשים מייצגות את הלך הרוח במדינתנו הנשרכת מאחור בכל הקשור בתרבות מוטורית.

למעלה