עוגות השבת שלי

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
עוגת קוקוס מתכון מתוקן

עוגת קוקוס עם קרם תפוזים דנית סלומון מצרכים לעוגה: 6 ביצים גדולות מופרדות 1/2 1 כוסות סוכר 2 כפות מיץ לימון 1 כפית תמצית וניל 1/2 כוס שמן 1 כוס קמח תופח 1/2 כוס קורנפלור 100 ג' קוקוס טחון 1/2 כוס מיץ תפוזים או מים חומרים לקרם: 1/2 כוס מיץ לימון 1/4 1 כוס מיץ תפוזים 2 כפות קורנפלור 1/2 כוס סוכר 50 ג' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות קוקוס טחון לעיטור הכנה: מקציפים חלבונים לקצף רך. מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר ומקציפים לקצב יציב וגמיש. שמים החלמונים בקערה ומוסיפים 1 כוס סוכר, מיץ לימון ותמצית וניל ומקציפים במהירות גבוהה כ-5 דק' עד שמתקבלת קציפה בהירה מאד, תפוחה וסמיכה. מוסיפים שמן בזרם דק תוך הקצפה. מנפים על הקציפה קמח וקורנפלור. מוסיפים קוקוס ומיץ התפוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את הקצף. מעבירים לתבנית קפיצית 26ואופים 50 דק' בחום בינוני 180 מעלות עד שמרכז העוגה קפיצי למגע. מצננים בתבנית. חוצים לשתי שכבות. קרם: שמים מיץ לימון, כוס מיץ תפוזים וסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. בוללים הקורנפלור ברבע כוס מיץ תפוזים ומוסיפים לבלילה הרותחת.. בוחשים על אש נמוכה עד להסמכה.. מסירים מהאש ומוסיפים החמאה. מערבבים. מורחים שלשי על השכבה הראשונה, מניחים שכבה שניה ומורחים את יתרת הקרם. לאחר קרישת הקרם מעטרים בקוקוס. AK: כמות הקרם לדעתי לא מספיקה ולכן רצוי להוסיף עוד כוס מיץ תפוזים וכשתי כפות קורנפלור. עוגה מצויינת.

ל-ak5

תודה רבה גם לך על העדכון המהיר. מאחלת לך שתמשיך להזין את הפורום המבורך הזה בעוד מתכונים רבים ומשובחים ! ושוב תודה !

תודה רבה ../images/Emo140.gif

על העדכון המהיר. אני "עוקבת" אחרי הפורום מזה זמן רב, אך כיוון שכל המשתתפים עושים כאן ממש "עבודת קודש" קולינארית, ואני ממעטת בימים אלו להשקיע מאד בתחום - אני בוחרת לעמוד מן הצד ולהנות מפרי עמלכם ! שוב תודה, ומקווה שיהיה לי מה לתרום לכם.

DUKASIT

New member
AK אתה ענק ../images/Emo140.gif

איזה עוגות אחת אחת. שאלה בבקשה: בתמונה של העוגת קוקוס עם קרם תפוז - אתה הוספת כוס מיץ וקורנפלור או שבתמונה זו בדיוק הכמות שמוצעת במתכון ? (היה לי קשה לנסח את השאלה)

ak5

New member
למדתי בדרך הקשה כלומר:

הכנתי בדיוק לפי המתכון. מרחתי שליש באמצע והיתר למעלה וראיתי כי השכבה למעלה לא מספיקה וגם אינה סמיכה מספיק. לקחתי עוד כוס מיץ עם קורנפלור, הרתחתי והסמכתי והוספתי מעל. לכן בתמונה זה כולל התוספת. לכם כבר כתבתי שרצוי מראש להכין יותר קרם.

ak5

New member
שטרודל ריבה ואגוזים

עוגיות ריבה ואגוזים דנית סלומון מצרכים: 3 כוסות קמח רגיל 1/2 כפית מלח 200 ג' מרגרינה חתוכה לריבועים 1 גביע שמנת חמוצה שמן להברשה מלית: 450 ריבה אדומה 100 ג' צימוקים 100 ג' אגוזים גרוסים חלמון ביצה 1 כף מים מעט שומשום לזרייה הכנה: שמים קמח ומלח במעבד מזון, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לבצק חלק. מכניסים בצק עטוף בניילון לחצי שעה קירור. מחלקים לשלשה חלקים. כל חלק משטחים למלבן באורך 35 סמ". מברישים בשמן. מורחים ריבה, מפזרים צימוקים ואגוזים גרוסים. מגלגלים ומניחים בתבנית כשהחלק הפתוח כלפי מטה. מברישים בחלמון ביצה מעורבב עם מים וזורים שומשום. מסמנים חתכים עמוקים כל 3 ס"מ. אופים שעה בחום 180 מעלות. לאחר 15 דקות חותכים. מצננים ומחזיקים בקופסה אטומה.

זאב לבן1

New member
וואוו! עוגות פגז

אתה תהיה הסיבה שבגללה אקנה את הספר של דנית סלמון.

ak5

New member
אגב בסטימצקי יש עכשיו ב49 ש"ח ספר

אחר של דנית - כללי - קלי קלות. יש לה שלשה ספרים אלה וגם פשטידות בקלי קלות

הכנתי את העוגיות האלה ואף אחד לא

התלהב מהן וזה בלשון המעטה. התאכזבתי קשות מהתגובה. כך היה גם לגבי עוגיות הבוטנים מאותו ספר.

bigjack

New member
ה../images/Emo106.gif הוא שלך לתמיד../images/Emo3.gif

זהו נגמרו המילים, והפה מלא בריר
אני החלטתי סופית שתחום העוגות הוא לא בשבילי
שבוע שעבר ניסיתי להכין עוגת גבינה ופרורים פשוטה וכל מה שעשיתי התחרבש
הקצף חלבונים לא התקשה, הבלילה היתה רכה אז הוספתי אינסטנט פודינג וניל ליצוב ואז התברר לי שהוא עם פצפוצי שוקולד
, הפרורים האפויים לא התקשו ובסוף נשארה לי אבקה שרופה. בסוף עשיתי בסיס מעוגיות מרוקאיות ועל זה בלילת ה"עוגת גבינה" ומעל גנאש שוקולד, יצא מתוק ולא יותר מזה..
אה.....והעוגיות מרוקאיות היו מצוינות בתור בסיס.

ak5

New member
אפשרי לתת שיעורים פרטיים אחד לשני

אתה בבישול ואני באפיה.

למעלה