עוגות השבת שלי

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
עוגת שוקולד לבן עם פקן סיני

גלינה - עוגת דבש בשכבות במילוי שמנת חמוצה מחפשים עוגת דבש מעניינת? כזאת שעוד לא אכלתם? הנה מתכון לעוגה שמורכבת משכבות של עוגת דבש, קרם שמנת חמוצה ומעל הכל פירורי עוגת דבש. הדבורה מאיה תשמח ynet פורסם: 07.09.06, 13:43 עוגת דבש "גלינה" מתכון באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט המרכיבים: לבסיס דבש: 2 חלמונים 2 חלבונים 150 גרם סוכר 30 גרם חמאה 90 גרם דבש 250 גרם קמח תופח למילוי: 5 מכלים שמנת חמוצה 200 גרם סוכר אופן ההכנה הבסיס: מקציפים את הביצים והסוכר עד שהתערובת הופכת בהירה ומכפילה את נפחה. מעבירים את הקציפה שנוצרה לחלק העליון של סיר כפול ('בן-מארי'), מניחים על החלק התחתון שמולא במים רותחים, מוסיפים חמאה ודבש לקציפה ומערבבים על האש עד להמסת הדבש והחמאה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, מוסיפים את העיסה החמה ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד. שמים את הבצק שמתקבל במקרר ונותנים לו לנוח 3 שעות לפחות. מרדדים את הבצק ל- 5 עיגולים בקוטר 26 ס"מ ובעובי של 1 ס"מ. מניחים את העיגולים על תבנית שרופדה בנייר אפייה ואופים כל עיגול כ- 10 דקות. את יתרת הבצק משטחים לעלה (הצורה לא משנה), מניחים בתבנית ואופים 10 דקות. המילוי: מערבבים היטב את השמנת החמוצה והסוכר. הרכבת העוגה: מניחים עיגול בצק כבסיס, מורחים עליו 1/5 מהמילוי, מניחים עליו עיגול נוסף וממשיכים עד תום העיגולים. מפוררים את העלה (זה שנותר) לפירורים ומפזרים אותם מעל העוגה. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ושומרים במקרר 24 שעות לפני

choopi3

New member
צריך להוציא את העוגה הזאת מחוץ לחוק

הלו ! יש כאן אנשים בדיאטה כאילו! טוב אני רק מסתכלת ושומרת במועדפים לימים של שחיתות......
מדהים כרגיל!

זפרנים

New member
../images/Emo3.gif העוגות נראות משגעות , ואיך לטעמ

לטעמך העוגת דבש מומלצת ? כי על עוגת דבש רגילה אצלנו לא ממש מתים וזו נראית מצויינת .

ak5

New member
את עוגת דבש הזו לא הכנתי.

המתכון הועתק בטעות. אולי אעשה אותה השנה. אם את רוצה עוגת דבש "אחרת" יש לי אחת מומלצת מצוינת: עוגת גבינה ודבש קפואה בפרלין משך ההכנה: 1 שעה + הקפאה זמן בישול כולל: 25 דקות להכנת: 8-10 מנות החומרים: לתחתית: 100 גר' שבבי שקדים 3/4 כוס (185 גר') סוכר 225 גר' ביסקוויטים רגילים 100 גר' חמאה ללא מלח, מומסת למלית: 250 גר' גבינת מסקרפונה 250 גר' גבינת שמנת מרוככת בטמפרטורת החדר 400 גר' חלב משומר 1/4 כוס (60 מ"ל) דבש 1/4 1 כוסות (315 מ"ל) שמנת נוזלית 2 כפיות קינמון טחון אופן הכנה: 1. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות, דרגה 2). 2. לפרלין- מפזרים השקדים על תבנית משומנת מצופה בנייר אלומיניום. שמים בסיר קטן סוכר עם 1/2 כוס (125 מ"ל) מים, מבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס לחלוטין. מרתיחים ונותנים לבעבע קלות בלי לערבב, עד שהטופי הופך לחום-זהוב. יוצקים על השקדים ומניחים בצד להתקרר ולהתקשות ואז שוברים לחתיכות. 3. משמנים קלות תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ, מרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. שומרים מחצית מכמות הפרלין, את היתר מרסקים במעבד מזון לפירורים דקים יחד עם הביסקוויטים. מוסיפים את החמאה ומעבירים לתבנית. מהדקים לתחתית ולדפנות התבנית ומעבירים לאפייה במשך 15 דקות. מניחים בצד להתקרר. 4. להכנת המלית, מעבדים את המסקרפונה וגבינת השמנת לתערובת רכה וחלקה. מוסיפים את החלב המשומר והדבש. מקציפים את השמנת לקבלת פסגות רכות ומקפלים לתוך תערובת הגבינות. יוצקים התערובת לתבנית, מפזרים מעליה קינמון טחון ומערבבים בעדינות בעזרת שיפוד כדי לערבב את הקינמון לתוך מלית הגבינה. אל תערבבו יתר על המידה. מקפיאים במשך מספר שעות או עד שהעוגה יציבה. מקשטים בפרלין הנותר. מקור המתכון: "עוגות וקינוחים"

דנייאלה

New member
את עוגת הדבש הקפואה הכנת כבר?

היא ממש ממש לא לשמנים..... אבל בכל זאת נשמעת מפתה ולשאלות: שמנת נוזלית = שמנת להקצפה? חלב משומר= חלב מרוכז בצנצנת? גבינת שמנת=האם ניתן להכים עם גבינה 5% או שזה לחטוא לעוגה?

ak5

New member
הכנתי אותה יותר מפעם אחת והיא

מצויינת. שמנת נוזלית היא אכן שמנת מתוקה ומכינים ממנה קצפת. חלב מרוכז קונים בקופסת שימורים קטנה בגודל של קופסת נס קפה 50 ג'. יש בסופרים. זו בדיוק הכמות 400 ג'. יש גם בשפורפרת אך לדעתי הכמות קטנה יותר ויש לקנות יותר מאחת. גבינת שמנת אני בדרך כלל מחליף ב- 5% סימפוניה. מסקרפונה לא הייתי מחליף. העוגה דקה יחסית ולכן חתיכה אחת לא משמינה מאד.

דנייאלה

New member
תודה על התשובות AK

אם כך אכן אכין אותה ומ 5% ולא חשבתי לוותר על המסקפונה- ברור שלמרקם/טעם שלה אין תחליף והחלב המרוכז זה מה שחשבתי שזה, כך שהיא תהיה אחת העוגות בחג וכנראה גם העוגה של גלינה....... (שכבר התביתיתי עליה....

ak5

New member
בהצלחה. אני אנסה אולי לבצע

אימפרוביזציה על עוגת השוקולד לבן/פקן - בסיס כולל דבש וכן הקרם. נראה אם יהיה לי חשק. תמיד מכין את עוגת הדבש של אמא של רברונן - מצויינת.

זה עוגת שוקולד לבן?

או עוגת דבש, כי במתכון יש עוגת דבש. התמונה נראת עוגת שוקולד לבן...

ak5

New member
כמובן עוגת שוקולד לבן.

הועתק בטעות מתכון אחר

ak5

New member
טעות בתכון: זו עוגת השוקולד-פקן

עוגת שוקולד לבן ופקן סיני דנית סלומון מצרכים לעוגה: 50 ג' חמאה רכה 1 ביצה 1/2 כוסות סוכר 1 כף מיץ לימון 1/2 כפית תמצית וניל 1 כוס קמח תופח 1/2 כוס חלב 2 כפיות סוכר 1/2 כוס מים רותחים 1 כף ברנדי חומרים לקרם: 1/4 כוס מים רותחים 1/2 כוס סוכר 100 ג' שוקולד לבן חתוך לקוביות 50 ג' חמאה 1 ביצה (החלפתי ב- 7 ג' ג'לטין) 1 כף ברנדי 1 מכל שמנת מתוקה 1 שקיק סוכר וניל 50 ג' פקן סיני טחון פקנים סיניים לעיטור הכנה: בסיס: מקציפים חמאה וסוכר לתערובת בהירה. מוסיפים ביצה ווניל ומקציפים היטב.מוסיפים חלב, קמח ומיץ לימון ומערבבים עד לתערובת אחידה. מערבים לתבנית קפיצית 26 ואופים 180 מלות 30-35 דק' עד שמרכז העוגה יציב למגע. מצננים 10 דק'. סירופ: ממיסים 2 כפיות סוכר במים רותחים. מוסיפים ברנדי ומטפטפים על הבסיס. מצננים. קרם:שמים סוכר ומים בסיר קטן ומחממים מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומרתיחים דקה-שתיים עד שהסירופ מתחיל לשנות ציבעו. מסירים מהאש. שומרים השוקולד ומוסיפים לתערובת. ממתינים דקה עד שיתרכך. מוסיפים חמאה ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לקערה ומקציפים. מוסיפים ביצה (AK הוספתי ג'לטין מומס) תוך הקצפה. מוסיפים הברנדי ומקציפים עד שמצטנן. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וניל לקצפת קשה. מורידים חצי כוס לעיטור (AK לא הורדתי) מערבבים את תערובת השוקולד והקצפת ומבליעים פקן טחון בפנים (שומרים כף לעיטור). מורחים הקרם על הבסיס ומכניסים למקרר ל- 8 שעות. מעטרים בפקן טחון וכוכבי קצפת. AK: כמות הקרם לדעתי לא מספיקה ולכן רצוי לדעתי להכין כמות כפולה. עוגה מצויינת.

דנייאלה

New member
באמת חיפשתי את השכבות בתמונה....

את העוגה של גלינה גם אני רוצה להכין לחג ולכן חשבתי לעצמי שאולי החלטת אפות את הכל בשכבה אחת ***למרות שלא מתאים לך להתעצל ולא להכין שכבות****

al55

New member
אני ממש מתמוגגת מול העוגות

המדוגמנות שלך.

ak5

New member
עוגת קוקוס עם קרם תפוז

עוגת קוקוס עם קרם תפוזים דנית סלומון מצרכים לעוגה: 6 ביצים גדולות מופרדות 1/2 1 כוסות סוכר 2 כפות מיץ לימון 1 כפית תמצית וניל 1/2 כוס שמן 1 כוס קמח תופח 1/2 כוס קורנפלור 100 ג' קוקוס טחון 1/2 כוס מיץ תפוזים או מים חומרים לקרם: 1/2 כוס מיץ לימון 1/4 1 כוס מיץ תפוזים 1/2 כוס סוכר 50 ג' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות קוקוס טחון לעיטור הכנה: מקציפים חלבונים לקצף רך. מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר ומקציפים לקצב יציב וגמיש. שמים החלמונים בקערה ומוסיפים 1 כוס סוכר, מיץ לימון ותמצית וניל ומקציפים במהירות גבוהה כ-5 דק' עד שמתקבלת קציפה בהירה מאד, תפוחה וסמיכה. מוסיפים שמן בזרם דק תוך הקצפה. מנפים על הקציפה קמח וקורנפלור. מוסיפים קוקוס ומיץ התפוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את הקצף. מעבירים לתבנית קפיצית 26ואופים 50 דק' בחום בינוני 180 מעלות עד שמרכז העוגה קפיצי למגע. מצננים בתבנית. חוצים לשתי שכבות. קרם: שמים מיץ לימון, כוס מיץ תפוזים וסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. בוללים הקורנפלור ברבע כוס מיץ תפוזים ומוסיפים לבלילה הרותחת.. בוחשים על אש נמוכה עד להסמכה.. מסירים מהאש ומוסיפים החמאה. מערבבים. מורחים שלשי על השכבה הראשונה, מניחים שכבה שניה ומורחים את יתרת הקרם. לאחר קרישת הקרם מעטרים בקוקוס. AK: כמות הקרם לדעתי לא מספיקה ולכן רצוי להוסיף עוד כוס מיץ תפוזים וכשתי כפות קורנפלור. עוגה מצויינת.

ak5 -נשמטה מהמתכון כמות הקורנפלור

שיש להוסיף ל ק ר ם של "עוגת קוקוס עם קרם תפוז". רציתי להכין את עוגת הקוקוס עם קרם תפוזים, אך התברר לי כי גרעת מרשימת חומרי הקרם את כמות הקורנפלור שיש להוסיף. הואל נא לעדכן - מהי כמות קורנפלור הדרושה. ואם בקשתי תחמוק מעינייך, אולי יוכל לעזור משהו מחברי הפורום שיש ברשותו ספר העוגות של דנית סלומון. תודה מראש !

למעלה