עוגב מהתורה

עוגב מהתורה

לאיזה כלי מתייחסת המילה "עוגב" שמופיעה בספר בראשית ד' פסוק 21? האם זהו אותו עוגב שבספר איוב? חיפשתי את רש"י על העוגב הראשון, ומצאתי התייחסות לזה שמדובר על קשר כלשהו לעכו"ם, אבל לא מצאתי איזה כלי זה. אם מישהו מכיר התייחסות של פרשן מסורתי או פרשנות מחקרית על המילה הזו, אשמח לשמוע. האם "עוגב" מוזכר בעוד מקומות? תודה וסליחה,

סוריאל

New member
שלב ראשון: אנציקלופדיה מקראית

שתיתן לך, כמובן, התייחסות מחקרית/בקורתית מקיפה למדי. בקצרה, עוגב הוא כלי מיתרים כלשהו. צורתו אינה נזכרת במקרא. נזכר עוד בתהלים כמה וכמה פעמים.

בספריה הקרובה למקום מגורי

אין אנציקלופדיה מקראית. יותר מזה - אין בכלל ספרים בעברית. גם לא בספריה הרחוקה ממקום מגורי.

eyalnadav

New member
לך יש בכלל ספרים??

תמיד אפשר לקנות , אלא אם כן אתה עני ולא יכול לאפשר לעצמך.

eyalnadav

New member
השאלה הזאת לא קשורה לפורום הזה

תוכל לשאול אותי בבלוג שלי או מסר לתיבת המסרים בתפוז או באימייל שלי או בטלפון - אענה לך בקצרה ובארוכה, תלוי כמה יש לך סבלנות ושכל

יוסי ר1

Active member
השאלה קשרורה לתשובתך לרן.

לטעמי תשובתך היתה מתנשאת ומזלזלת. עיניין אותי מאיזו סביבה זה בא.

eyalnadav

New member
כמה מילים להקשר?!

דבריי הקודמים קשורים לכל דבר. אם אדם צריך משהו ,הוא מחפש דרכים להגיע לצורך ,ואם זה מוצר צריכה כמו אוכל שתיה וספרים הוא צריך להשיג אותם בדרך כלשהי בד"כ בקניה (יש אפשרות לשאלה או שכירות או גניבה -אבל אלה לא קיימות במקומך כמו שאמרת). מי שלא יכול להשיג ספרים אילו שעלותם מאות ש"ח ולא השיג בעבר - המשמעות שהאדם אין אפשרות כספית . האפשרות השניה שהוא לא צריך את זה ולכן הוא לא קונה- רק אתה כן מעונין בספרים הדבר היחיד שאני מזלזל פה- היא של אנשים שמדברים וכותבים דבר לא נכון ללא שום בדיקה - והבעיה שגם אינם חוזרים בהם ואז חוזרים על הטעות גם במקומות אחרים , חבל באמת להטריח אותנו לענות על שאלות שיכולתם וידעתם אותם קודם, אך פשוט לא רציתם לקבלם קודם.

יוסי ר1

Active member
טוב, אם נסחפנו הצידה אז עוד משפט

או שניים: הבחור היה צריך משהו - מידע על כלי נגינה בתנ"ך, והוא עשה את הצעדים הנחוצים לדעתו להשגת מבוקשו - שאלה בפורום שנראה רלוונטי. לרוץ לקנות ספר תשובות לכל שאלה זה לא הצעד הראשון שאפשר לחשוב עליו. לחפש ספר נגיש זה כבר יותר הגיוני, ואם הוא ענה שאין ספרים בעברית בסביבה שלו, אני יכול להניח שהוא גר באיזושהי תפוצה שאין בה יותר מדי יהודים, לא הייתירץ למסקנתך על עוני. ואילו חשבתי שהוא לא קונה כי הוא עני, לא הייתי ממהר להטיח זאת בפניו. ולגבי הסיפא של דבריך, לא הבנתי על מה בדיוק דבריך מוסבים. יום טוב.

לא תמיד אפשר לקנות

ואני לא הולך להזמין מישראל אנציקלופדיה מקראית על נייר בשביל לברר מה זה עוגב, עם כל הכבוד.

eyalnadav

New member
אתה צודק

אם אתה לא משתמש בספר - אל תקנה אותו!! הוא לא נועד כדי להיות לקישוט על מדף הספרים או הספריה. אם כן- כדאי לקנות. מלבד זאת -תמיד יש עותק מקוון מקוצר לערך של ספר -אפשר לחפש לא תמיד אפשר למצוא. תמיד אפשר לבקש טובה ממישהו מישראל, אם הוא מגיע אליך, להביא לך כמה ספרים מהארץ. אבל תמיד תוכל לשאול אותנו - בשביל אנחנו כאן ,לא??

מה קורה איתך, הכל בסדר?

נראה לך שבשביל לברר מה זה עוגב אני אקנה אנציקלופדיה מקראית במשלוח מיוחד מישראל? ואולי גם אנציקלופדיה עברית? וכן, יש דברים שלא צריך לקנות. כשיש לך איזה גירוד באוזן אתה שואל מישהו שמבין (רופא), אתה לא הולך ללמוד 7 שנים רפואה ולא קונה ספרי רפואת עור.

eyalnadav

New member
בתרגום יש עוד תשובה

בתרגום אונקולוס יש הרחבה למספר כלים מוזיקלים ולא רק אחד. הבן של קין היה הממציא ה-1 של כלי זמר. אבל אני רוצה לשאול, מה יוצא מזה שאנו יודעים מה הכלי? ועוד אתה חושב שהכלי שהוא המציא היה הכי טוב או היה רק אב טיפוס לשאר הכלים עד היום?

לא, אני רק רוצה לדעת

מה נקרא "עוגב" בזמנו, כי לא נראה לי שמדובר בכלי שקוראים לו ככה בימינו (אורגן חלילים)

למעלה