מה שכתבת זה בדיוק דוגמא לאנשים שלא מסתכלים טיפה מעבר
אם את הפרצוף האמיתי אתה חושב שתכיר רק עם מינוס בבנק משכנתא ותינוקות בוכים אז באמת שצר לי עליך.
כל מה שציינת פה הם מצבי לחץ. והתמודדות עם מצבי לחץ אפשר לראות במגורים משותפים ואפילו בשלב של ה'יוצאים יחד'.
אני אפילו לא מדבר על רמזים אחרים שדורשים יותר תשומת שאפשר להסיק מהם על התנהגות ואופי בן הזוג, כמו עד כמה הוא מתחשב, רגוע, והיחס לחברים, משפחה, קולגות לעבודה ואפילו זרים גמורים וצורת הדיבור כלפיהם.
ואגב, דווקא אתה, בתור אדם דתי, צריך לדעת שחתונה וגירושין ממש לא שקולים למגורים משותפים ופרידה. מגורים משותפים כוללים רק חיפוש דירה (במידה ויש צורך בכך בכלל) כשחתונה כוללת את כל הווג'ארס של חיפושי מקום, נותני שירות, קניית בגדי חתן ושמלת כלה הזמנת המשפחה והחברים, סידורי הישיבה, הזמנות וכיו"ב. פרידה גם לא כוללת מעבר ברבנות ואת תחושת הכשלון. היא גם מערבת לעתים נדירות ילדים או בוא נגיד ככה - יש הרבה יותר מקרי גירושין שמערבים ילדים מאשר מקרי פרידה.
ככה שבשני המקרים אמנם מדובר בצלקות ובעיות רגשיות בפוטנציה, אבל גירושין זאת מכה קצת יותר חזקה ובעיני תחושת הכשלון בה צורבת הרבה יותר מאשר פרידה ממערכת יחסים ארוכה.
ככה שלדעתי אין מה להשוות בין גרושה 4 פעמים לבין בחורה שהיו לה 4 מערכות יחסים רציניות וארוכות שנגמרו בפרידה. כל מה שמשותף לשתיהן אגב הוא כנראה חזרה על אותן טעויות בבחירת בן הזוג. כי אם 4 פעמים את נכנסת למערכות יחסים רציניות שנגמרות במפח נפש אז מה אפשר להגיד. אבל זאת שרק נפרדה ולא התחתנה לפחות היה לה שכל לא להכנס למחויבות עוד יותר גדולה במידה והיא זו שפירקה את החבילה כמובן.
זה נכתב אמנם בלשון נקבה, אבל תקף גם לזכרים.
אגב, כל האמור לעיל הוא אפילו בלי להתייחס לעובדה שב'מגזר' בקושי יוצאים אפילו כמה פעמים וישר קופצים לחתונה שזה בכלל...