לא מדויק בכלל
קודם כל לגבי הדיון עצמו ועצם ההנחות שגלומות בו רשמתי הרבה לדביאן .
אני לא מוצאת בדרך כלל טעם לערב דיבורים על קודש אלא אם הם באים להבהיר נקודה מסוימת וחושפים טפח חדש בדיון.
לגב האישור או חוסר האישור שלך לדת- זה לגמרי שלך
ולגבי אם הוא משתמש בהם ומתי זה מה שעסקתי בשיח מולו . באמת לא אכפת לי בה אתה בוחר להאמין ואין לי צורך לקבל את זה כתורה מסיני וגם לא להתנגד לזה.
במקרה יצא וכן - אני מאמינה במושג הנשמה וכן אני מכירה ומקבלת בחיבה את הניסיונות לאפיין ולפענח מה משמעותה וכיוונה בעולם . בעיקר ביחס לסיפורי צדיקים למשל או לאבותינו וכן הלאה - רשמתי שמתייחסים אליהם לפעמים כמו אדם ולפעמים כסימבול - כוח בנפש ובמובן הזה זה מקובל עלי.
לגבי שתי הנחות שחוזרות כאן -
נפש הוא לא מושג שיש עליו הסכמה ובטח ובטח קיומה ובטח ובטח בהנחה וקיימת הכלים בהם אתה משתמש כדי להסביר ולפענח אותה . כל אחד וסט כליו הדיון עוסק בך ולכן נכון לבחור בסט כלים שמתאים לך -
אין בזה כדי למנוע ביקורת או חידוד נקודות מסוימות בכלים שלך .
לא אבקש ממך לקבל הנחה שסותרת את האמונה הבסיסית שלך בדיוק כמו שלא תכפה את זה עלי (וכמובן שמכיוון שהדיון אינו בי אין ערך לכך כלל -אמונתי או חוסר בה).
אני שוללת מכל וכל את ההנחה הבסיסית שאם גופי דומה לגופך אתה מחבר את הדמיון דרך מערכת כליך בשם כל האנושות והתפיסות .
אדם שמאמין בעדיפות מדעית ששוללת נפש או אדם שמאמין בפסיכולוגיה כראי וכמברר לדברים שבתוך האדם - ישתמש בכלים אלה לניתוח ואין לי ספק שיתן תובנות מספקות לא פחות . אדם שמתעניין בפילוסופיה גם כן כך.
אין לתפיסה הזו שום משמעות - ואתה לא מייצג את כלל האנושות ויש דרכים שונים ופירושים שונים להעניק לסיפור.
ושוב- הסיפור הפעם הוא שלך וזו הנקודה המרכזית שצריכה לשנות .
בקשר לשיח מומחים - אני כופרת וכפרתי כל הזמן , תעודה מסוימת או אצטלה מסוימת לקדושה לא מקנה לאחר זכות לכפות על גורלי או להניח שהוא יודע טוב ממני. היא כן יכולה להניח שההעמקה שלי וכלי בתחומו מצומצמים אבל מה אם הכלים האלה לא לגיטימיים לגבי?
אוכל לתת דוגמא מעולמי - אני לא מכירה בכוחה של הפסיכולוגיה או הפסיכיאטריה לקבוע על הנפש שלי ולכן בהכרח מזה שאני שוללת הנחות יסוד שלהם הרבה מהניסיון להסביר לי את הקשיים בחיי או שאלות שעולות בי בדרך הזו יזכו לוכחנות ויזכו לערעור מהדהד.
אין בזה לסתור שאם כואבת לי הרגל כנראה משום שאני מקבלת רפואה קונבציונאלית ככלי יעיל לטיפול במכאובים אלך לרופא . והאם כשרופא רושם לך תרופה שלדעתך יש לו את סיבותיך לחשוב שיתכן שתעשה לך רע ויתכן שהוא מוטה לטובת תפיסה מסוימת לרשום דווקא אותה ויש טיפול טוב- לא תנסה לחקור באינטרנט ולברר את הסוגיה גם אם אינך רופא?
איזה מין אדם מקבל הכל מן המוגמר ולא מערער רק בגלל שלאדם יש תעודה או שהעטירו עליו כתרים של ידע?
ושים לב שאתה עוסק בניסיון לא לנוע ימין ושמאל שחלילה לא יחשבו שאתה כופר בתורה. מיותר בעיני.
זה בעיקר בשביל עצמך ומכיוון שהשיח עוסק בך אם העלתי סוגיות הן לגבי הנחות יסוד מסוימות על רקע התפיסות שלך- לשלול אותך לא שללתי ולא אשלול .
כמו שאתה לא מתכוון להסביר לי על נפשי בכלים שלא מקובלים עלי ואם כן תהיה חייב לעבוד קשה מאוד להוכיח לי למה הם ראויים .
אז לא - זה לא מהמקום הזה.
ולא אני לא מקבלת את הנחות היסוד- וכן אני מנסה לדבר בכלים שלך כי זה הסיפור שלך וכן אני מאוד מכבדת את הבחירות שלך לגבי חייך ולא לא חשפתי את הבחירות שלי בכך.
בכל מקרה תגובה יותר עניינית רשמתי לך במקום אחר וכמובן בהתייחס למושגים שלך לגבי המציאות . מקווה שמצאת את דברי כתורמים ומועילים במשהו

...
אם לא -אז לא.