עוברים לגור ביחד....

בקשר לשיח מומחים...

תבדקי.
את זו שכופה עצמך - אם לקבל דברי ה"מומחה" או לא.
את זו שתהיי אחראית גם - לתוצאות (בד"כ שליליות) - אם לא תקבלי את דבריו.

אם אתה באמת שואל

עד כה זה עבד לי מצוין
מה גם שאני לומדת כל הזמן ומרחיבה את יכולותי

ובכלל חושבת שזה מעניין לחשוב-
צריך לעשות את זה יותר.

אבל כמובן שיש לזה גם תופעות שליליות ובגלל זה
צריך לפתח זהירות.

ות'כלס

אם אתה מחפש פאנץ' ליין לשאלה שלך ישירות שתהיה קצת לירית על משקל התנכיות שהבאתם -

ובהתחשב בהסתייגויות שהבעת ובזה שאף אחד לא מכיר את שני האנשים שאתם -
"הזמן שאין רופא לו"...

רק הוא נותן תשובה ברורה :)

דביאן

New member
עצת היצר

הוא בא ואומר לך לרדת מזה, לא לנסות כי אין לך סיכוי. אבל זה שקר. כל אחד יכול, ראינו כבר את אורי זוהר שהיה מספר 1 בחילוניות בארץ, גם כשחזר בתשובה בהתחלה הוא לא היה מסוגל לשים כיפה על הראש ותראה מה יצא ממנו.
יותר מזה, ראיתי בעצמי גויים שבאו מקולומביה וברזיל והתגיירו והקימו בית בדרך היהדות והיום הם חרדים. אז אם גוי יכול למה שאתה לא תוכל?
אם אתה מאמין בתורה שהיא אמת, אין לך מה להתלבט. בשידוכים זה לא נעשה בצורה עיוורת, בודקים את מה שצריך.

puma141

New member
אורי זוהר זו דוגמה מצויינת.

גם נועה ירון, מאותה תקופה נדמה לי...

הדבר היחיד בפוסט שלך שצורם לי בעין, זה
"בשידוכים זה לא נעשה בצורה עיוורת, בודקים את מה שצריך."
א. לא חושבת ש"בודקים כמו שצריך", כי תראה מה קורה עם כ"כ הרבה זוגות מהמגזר הזה....
ב. אי אפשר לדעת על פי נתונים סכמטיים, עד כמה שני אנשים מתאימים אחד לשניה.

אני לא מבטל את דיברי התורה

ודרך אבותינו
אני רק מבין שלי אין את הכוחות של אבותי (רבנן)
ולא אוכל לשאת את המבחן, העול, הניסיון של להתחתן על עיוור ככה דרך שידוך או דרך הכרות של חודש חודשים, עם כל הניסיון שלי והבנה שלי לגבי זוגיות והצרכים התקינים לקיים אותה לאורך זמן, אני בקושי מאמין שזה בכלל אפשרי בימיינו לזווג בין גבר לאישה ליכדי נשואים מוצלחים שמחים ומאושרים (כי אשר התכוון המשורר)
אז עם כל זה, להוסיף גם את כל המשתנים של להתחתן עם מישהי שאתה לא באמת מכיר ואין לך ניסיון איתה כמעט בשום צורה...?
זה טרוף בעיניי
צריך פה להיות בנאדם עם כל כך הרבה כישול בביטול והכנעה, וכל כך חזק באמונה בהשם יתברך, וביטול האגו כל כך גדול שזה פשוט כבר לא מצוי בימיינו,
&nbsp
ואורות וכח כזה יורד לחוזרים בתשובה, ולכן גם תראה אותם מתחתנים מהר
ואז הכוח הזה מתחיל להטשטש אט אט, ואז נשארים עם מלחמה פנימית שהם עדין לא מוכנים לקרב שלה (על אחת כמה וכמה בלי הכוח)
מציאות ה"אני" של בני האנוש של שנות ה2000, כבר פגומה מיסודה
ומציאות התורה נקיה מתכליתה
ולהלביש על הטמאים דרך של טהורים זו בעיה שצריך לתקן מהשורש שלה
&nbsp
ושוב, לא שאני שולל או אומר שזה לא נכון
דרך התורה היא דרך האמת ואין ולא קיים אחרת
אבל אני מבין שמבחן כזה (שידוך והכרות קצרה וקטנה לאישה שאנשא לה ), זה מבחן שכנראה גדול עלי, ואין אני רואה לו סוף מנצח
ומבחינתי סוף מנצח מקדם את האמצעים
&nbsp
ושוב, מה אתה מציע, איזו דרך אתה מתכוון לבחור כדי לברור לך אישה להנשא לה בשמחה ובאושר עד 120 ?
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מוסיפה כמה דברים...

על פי היהדות הזוגיות עצמה היא לא המטרה אלא האמצעי.
הזוגיות היא כלי עבורנו להתפתח כבני-אדם, "לצאת מעצמנו" ולחוות אהבה גדולה יותר - אהבה שאינה תלויה בדבר.
ולכן, השאלה היא מה נחשב לסוף מנצח?

היינו יכולים לחשוב שאם זוגיות מטרתה לפתח אותנו לאהבה חלוטה אז הבדיקה שלנו לגבי זוגיות תהיה האם אנחנו, כזוג, מתפתחים ומפתחים אחד את השניה ביחד לעבר המטרה הזו.

האם אנחנו מעניקים סביבה תומכת ומאתגרת להתפתחות וכל זאת בצורה מותאמת אחד לשניה ועם מציאת חן. באופן אישי, אני לא חושבת שיש צורך במגורים משותפים לפני הנישואין ואפילו לא ביחסי מין בשביל לבדוק שזה מתקיים.

כל מה שנדרש מאיתנו זה לעשות השתדלות שמתבטאת הן במעשים והן בלהחזיק בכוונה הנכונה - לזכור את המשמעות האמיתית מאחורי הזוגיות. אין שום כשלונות, תהיה התוצאה אשר תהיה כי הכל ממנו.

xvxxvx

New member
מה

זה משנה אם הגעת לחתונה או לא?
אם הגעת לחתונה זה סך הכל עוד שלב בחיים, זה לא אומר שמפה הכל טוב ויפה וכלום לא יכול להשתנות.
אנשים מתחתנים גם אחרי 4 5 וגם 10 מערכות יחסים.
&nbsp
אמר פה החותך לפני, הכל תלוי בנפשות הפועלות.

דביאן

New member
ההבדלים בשיטות

מערכות היחסים החילוניות זה כמו להיות נשוי, וכשזה מסתיים זה כמו להיות גרוש. בין לבין עוברות השנים ואתה מוצא את עצמך מבוגר, רווק ועם צלקות.
בשיטה היהודית המטרה היא להקים בית, להגיע ישר למטרה בלי לעבור את כל מערכות היחסים והנזק שנגרם מהן. עדיף להתחיל מערכת יחסים אחת ולהתמודד איתה, מאשר לעבור 5 מערכות יחסים כי ממילא בכל מערכת יחסים צריך להתמודד.

אנשים תמיד מציינים חתונה כשלב שבו מתחילים הדברים להדרדר וההתלהבות יורדת וזה כל כך תמוה בעיני .

הרי אף אחד בלב שקט לא יאמר לך שהסיבה להדרדרות היא שיש לו סוויצ' בראש שברגע שאתה שם טבעת על היד של מישהי ושובר כוס או צלחת זה אומר שמשם הכל אבוד! אבוד!.

אז ברור שזה לא הטקס - אלא משהו שהוא מסמל וברור שהדרדרות היא כנראה תוצר של דפוסי מחשבה ותחושות שאדם פועל לפיהן ויש לזה הסברים רבים ומחשבות רבות ולמה זה חשוב?

כי עצם איתור הבעיה- אם זו אכן בעיה - רומז לפתרון שלה.
או לפחות לתועלת שאתה רוצה להפיק - וזה להשאר בקשר אוהב עם אדם.

אז לא הבעיה היא לא החתונה- הבעיה היא משהו אחר - כנראה ולהציע לדחות את הקץ ולכן להתחתן מאוחר יותר זה כמו לדעת שיש חור דולף בספינה ולשים עליו שטיח כי זה יגרום אולי למים לחלחל לאט יותר.

(ולכן גם הפיתרון הוא לא למהר או לדחות את החתונה- כי כן אולי זה זמנית ישכך את מה שמהווה את הבעיה המקורית אבל היא תחזור אחרי כמה שנים ותתן לך ביס בישבן)

xvxxvx

New member
יש

לך נטיה ליותר מידי מטאפורות ומלל מה שמקשה בזיהוי התכלס של מה שאת רוצה להגיד.
&nbsp
קצת תמציתיות רבאק.

xvxxvx

New member
שלא

תטעי, בד״כ אני מדלג על התגובות שלך.
הפעם פשוט כתבת ישירות אליי אז טרחתי לבדוק במה מדובר.
&nbsp

או בקצרה

יכולת להתעלם , יכולת להגיב עניינית ובחרת להנכיח סתם ביקורת
כי אין לך מה לומר חוץ מ
"אוי ואבוי" את לא בלינגו שלנו , את לא מאשררת את הקונפורמיות שלנו
וכולנו חברים.

אז אם שאלת את עצמך למה מבחינתי חוץ משלושה אנשים אתם חבורת קופיפים בעיני- הנה התשובה.

ביום שתתחילו להתייחס אחד לשני כמו בני אדם ולא לנהום ולזרוק בוטנים מבטיחה שזה היום שבו אחשוב לשקול את הדברים שרשמת .

xvxxvx

New member
איך

אפשר להגיב עניינית למישהי שלא מגיבה עניינית?
&nbsp
ולא,לא מעניין אותי למה כולנו קופיפים בעיניך.
כי אני חושב את אותו הדבר רק שאין לי נבחרים.
&nbsp

קופיף זאת מנטליות -לא נישואים קתולים

ככה שאפשר לצאת מזה.
אז אני אופטימית

ואני באמת לא חושבת את זה על כולם ואפילו לא מצפה
שיהיו ככה.

בכל מקרה . הלאה , NEXT .
היה טוב וטוב שנגמר. בי

למעלה