עובדה או אמונה

preacher

New member
לא נכון -

היו עלילות דם בארץ ישראל, גם בסוף המאה התשע עשרה. בקשר לנאצים, הם תיעבו הרבה יותר את היהודים שהשתלבו בחברה הגרמנית ונשאו לארים, את היהודים העשירים שלקחו את הכסף הארי, וכמובן את הקנוניה היהודית הבינלאומית להשתלט על העולם. לא ממש מסתדר עם יהודים חלושים ופסיביים. אם לא היתה כאן מדינה יהודית, אני מתאר לעצמי שהחרדים היו מגויסים כרגע לצבא סוריה ונלחמים במצרים, או ההפך.

taro

New member
ועדיין, הישוב הישן

חי יפה עם שכניו והסתדר עמם. וודאי לא היו מלחמות, פיגועים וסקאדים. הנאצים תעבו הרבה יותר את היהודים החרדים, והראיה לכך היא העובדה שסרטם "היהודי הנצחי" צולם בקרב החברה החרדית בלבד; הבוז שנשפך בסרט על החולשה היהודית, המוסר היהודי, וכמובן השחיטה הכשרה, מעידים במובהק מה היה מקור שנאתם של הנאצים; כינויים כמו "לופטנמנש" (עם אוויר) או הגדרת העם היהודי כעם מפלצתי, רוח רפאים, עם לא בריא, שאינו יודע עבודה פרודקטיבית מהי והגנה עצמית מהי, מצביעים על כך גם כן. ואגנר, הנערץ ע"י הנאצים, מעולם לא שנא את ההתבוללות, כי אם את המוסיקה היהודית שהייתה בעיניו "יבבות בבתי כנסת". העם הגרמני נתפס כנעלה בעיניהם שכן הוא הגיע למסקנות ה"נכונות" בעיניהם, בעוד שהעם היהודי הניב את האנתיטזה המוחלטת, ולכן כגזע הוא נחשב ל"אוייב", בעיקר כשכל קיומו הינו לא בריא ומפלצתי. וודאי שכשבני אותו "גזע" תופסים מקום נכבד במהפכות קומוניסטיות, ב"מיזוג גזעים" ובכלכלה העולמית, הפראנויה גוברת. ואם תשים לב, גם כשהם דברו על היהודי המתבולל, הם דברו על יהודי שעטה על עצמו מסכה, אך מאחורי המסכה, הוא נשאר אותו יהודי סטריאוטיפי. ואם לא הייתה ברה"מ, היטלר היה משתלט על אירופה. משמע, כמה טוב שיש ברה"מ?

preacher

New member
אמממ - לא עד כמה שידוע לי

הנאצים שנאו את הגזע היהודי, גם אם הוא התנהג כגרמני והאמין ברומנטיקה, גם אם היה שלושת רבעי גרמני עם סבא יהודי. לא משנה מה התרבות שלו היתה, הוא היה גזע נחות וראוי להשמדה. במחשבה הנאצית התרבות היתה סימפטום של האופי היהודי, ולא המקור לאופי הזה. ותגיד, מאיפה כל הידע הזה על הנאצים?

taro

New member
להפך

הנאצים נסו שנים "לתקן" את העם היהודי, ואף ישבו ותכננו לו הקמת מדינה - תחילה בלובלין, אח"כ במדגסקר. למעשה, אייכמן העריץ (העריץ!) את הרצל והציונות, והטיף לכל עובדיו לקרוא את "מדינת היהודים" ו"אלטנוילנד" כדי לראות מהו ה"פתרון האמיתי" לבעיית היהודים. אבל העם היהודי כמובן דחה את הציונות (מצד ההשכלה, מצד המתבוללים, מצד הבונד, מצד החרדים ומצד הרפורמים), וזה היווה הוכחה נוספת לנאצים, שהגזע היהודי לא מותאם לרעיונות הארים. ספריות, מחקרים, תוכניות טלוויזיה.

yontz

New member
בוודאי שיש לך מידע מה אלוהים

רוצה. ואם לא היה לך המידע הזה, לא היית מתפלל אליו. חוץ מזה, אם אלוהים הוא מקור הכל אז אתה יכול להניח שכל מה שתעשה, זה מה שאלוהים רוצה שתעשה. כך שבעצם שבכל מה שאתה תעשה בחיים, לא תצטרך להתייחס בכלל לקיומו של אלוהים כי בכל מקרה מה שתעשה זה מה שהוא רוצה שתעשה.

taro

New member
אין לי מידע מה אלוהים רוצה

התפילה נועדה לבטא את אהבת האדם לאל ולפרוק רגשות. אלוהים הוא המקור לכל, כולל הרצון והבחירה החופשית שלי.

yontz

New member
אם כך, כל הוויכוח מיותר...

כי זה לא חשוב בעצם אם יש או אין אלוהים. מה שאתה אומר זה בעצם שהתפילה היא רשות ולא חובה, כמו האהבה לאלוהים ולכן הורים לא צריכים לחנך את ילדהם לאהבה את אלוהים ולא להכריח אותם להתפלל, אין כל טעם בזה. כמו כן לא צריך לקיים את מצוות הדת היהודית(כמו לשמור שבת) כי אף אחד לא יודע שזה מה שאלוהים רוצה. לא צריך להקשיב לרבנים כי גם הם לא יודעים מה אלוהים רוצה. ולכן "איש הישר בעיניו יעשה".

taro

New member
זה לא מה שאמרתי

התפילה היא חובה לאדם הדתי, שכן היא מצווה. הנסיונות לספק לה הסברים ראציונאלים, מניבים בין השאר את התשובה שאני נתתי לך. הורים שמאמינים באל יחנכו את ילדיהם להאמין באל, כמו שהורה ציוני יחנך את ילדיו לציונות ויכריח (עד כמה שהורה דתי יכריח להתפלל) את ילדו לעשות צבא. המצוות נמצאות לכל אורך המסורת היהודית, וכפי שכבר סופר כאן מספיק, תפקידך אינו לפרש את האל, אלא את התורה.

Alon16

New member
אתם לא נורמלים

איזה ויכוח מטופש עשיתם... אני אענה לעידו10, ברשותכם: קיימת דעה כי יש מקור לכל ומקור שהכל בא ממנו, הכל נובע ממנו והכל נברא על ידו. טארו ונעים מאד קוראים לזה אלוהים. עידו10 יכול לקרוא לזה פינוקיו. הם יוצאים מתוך נקודת הנחה שיש כזה דבר והדבר הזה נקרא בפי רבים מבאי העולם בשם אלוהים. מה פה לא מובן?

למעלה