עובדה או אמונה

עידו10

New member
עובדה או אמונה

אני מציע לכל המאמינים בפורום הזה, במיוחד לטארו ו"נעים מאד", תפסיקו לנסות לקבוע עובדות, אלהים קיים לדעתכם. אל תקבעו עובדות לגבי נושאים שהם דעה גרידא. תודה רבה, ותזכרו, רק בגלל שזאת האמונה שלכם זה לא אומר שקיומו, אי קיומו של אלהים או כל דבר מהתנ"ך נכון.

taro

New member
לא זכור לי שאני או נעים מאד

קבענו עובדות; לכל היותר הסברנו את עמדותינו שמחייבות מן הסתם נקודת הנחה של חיוב אלוהים, כשם שאתה יוצא מנקודת הנחה שאין.

עידו10

New member
מן הסתם אני מצטט

טארו: 1: "אלוהים נמצא בעבר, בהווה ובעתיד, והוא נצחי ואינסופי" 2:"באשר לאלוהים - אלוהים הוא כזכור "אין", במובן זה או אחר, והוא מכיל את כל הקיים בתוכו; כיוון שרק הקיים יכול להיות מושמד ולחזור לאין, אין זה הגיוני לייחס שאלה כזו לאלוהים. השמדה היא משהו שמתייחס רק לאדם, ובאותה מידה אתה יכול לשאול אם אלוהים יכול "למות" (ובוא לא נשכח שאי אפשר להגדיר אותו כ"חי")." 3"אלוהים הוא מעל ליש ומעל לאין. הוא ברא את האור והוא ברא את החושך, הוא ברא את הזמן, והוא ברא את כל מה שקיים, הוא לא חי ולא מת. כל ההגדרות האלו לא תופסות לגביו." נעים מאד: 1: תתפלא, בשביל זה יש את בורא עולם, שהוא כל יכול. ברצונו העולם יחרב ברגע, וברצונו העולם יעמוד מלכת לעד. תבחר.. (גם מה שביניהם) אין לי כוח לצטט עוד,אבל זה בעקרון מראה למה אני מתכוון. אם אתם קובעים עובדות אז אין לי מה לדבר איתכם כי אין סיכוי שתשכילו לדעת שאלה לא עובדות, אבל אם אתם מקבלים את העובדה שאלה דעות, אולי יש על מה לדבר. בינתיים, אין לכם מושג אם אלהים הוא נצחי, אין לכם מושג אם הוא לא נוצר על ידי מישהו, אין לכם מושג אם הוא חי או לא ואין לכם מושג אם הוא התקרב בכלל לאזור הגלקסיה שלנו ב3000 שנה האחרונות, אז בבקשה, אל תנסו לקבוע פה עובדות.

taro

New member
זה מתחיל לעייף

ניקח את המושג שלמות. האם להגיד שמישהו מושלם לא יכול להיות בעל תכונות שליליות הינו פיענוח יהיר? לא, זה פשוט להסביר מה אומר המונח מושלם. כפי שמושלם מוגדר כבעל כל התכונות הטובות ורק הטובות, אלוהים מוגדר כמקור הכל. אם זה לא מוצא חן בעיניך, חבל, אבל זו ההגדרה של אלוהים. אתה צודק שאם היה מדובר באליל שאיננו מקור הכל (אלילי הפרעונים, היוונים וכו´), אזי יהיה יהיר להגיד שהוא מעל לזמן וכו´. אבל היות והמונח אלוהים מגדיר אותו במפורש כמעל לחיים ומעל לממות, מעל ליש ומעל לאין, מעל לעבר להווה ולעתיד, מעל לכאן ולשם וכו´, אזי זו לא פרשנות. באשר לנעים מאד, אינני יודע למה הוא התכוון, אבל הוא יוצא מנקודת הנחה שיש אלוהים, כמו שרבים אחרים באתר חופש יוצאים מנקודת הנחה שיש אלוהים (וכזכור לי אתה עצמך טענת שקיום מצוות הוא בזבוז זמן). מה אתה מצפה, שהוא ידבר בשפה חילונית?

עידו10

New member
באמת מתחיל לעייף

שוב, זאת ההגדרה של אלהים בעיניך, זה כמו שאני אגיד שפינוקיו זה מקור כל הטוב בעולם, אין שום קשר בין הדברים, בעיניך, אלהים הוא כל מה שאדם לא יכול להיות- אינסופי, מעל להכל, מעל ליש ואין וכו´, זאת הדעה שלך ותו לא.

taro

New member
פינוקיו הוא לא הגדרה

פינוקי הוא דמות בתוך העולם. אתה מוזמן לבדוק בכל מקור תיאולוגי או פילוסופי שהגדיר את אלוהים. אני לא מכיר פילוסוף/תיאולוג אחד שהגדיר את אלוהים כאדם שנתקע לו בשמיים והוא לא יכול לרדת. רק המחשבה הפגאנית שלך מגדירה אותו ככה, אבל זו באמת הבעיה של המחשבה הפגאנית שלך. אלוהים המונותאיסטי שאתה מדבר עליו מוגדר כמקור הכל. זה האל שמאמינה בו היהדות, הנצרות, והאיסלאם. אתה יכול לתקוף אלילים כמה שתרצה, אבל אני חושב שתרבות האלילים היוונית גם ככה בוקרה והותקפה מספיק. אתה כמובן יכול להמשיך ולעשות זאת, אבל הגדרתו של האל המונותאיסטי תשאר כמו שהיא.

עידו10

New member
אין טעם יותר לשיחה הזאת

אתה פשוט לא מבין, זאת התפיסה שלך, אני פשוט מבקש שתפרידו בין דעה לעובדה, כנראה שזה קשה מדי, אז תמשיך לכתוב באותה צורה.

taro

New member
אכן אין טעם

אם אתה לא מסוגל להבין שאלוהים הוא לא אדם, אלא אלוהים, ומעצם ההגדרה אלוהים נובעים כל הדברים שאמרתי, שכן אחרת הוא לא אלוהים. אני לא מבין, מה אתה חושב שהוא? שהוא ימות? שהוא כפוף לחוקי הגרביטציה? שהוא יכול להצטרד? שהוא מתגלח? מה?

אנדרי ז

New member
שהוא יטרח פשוט להוכיח את קיומו?

במקום לשמר בכוח את הספקות האלה של כופרים כמונו?

taro

New member
לא בקשתי זאת

אבל שלא ידרוש ממני ומנעים מאד שנצא מנקודת הנחה שאין אלוהים, בדיוק כמו שלא בקשנו ממנו להאמין באלוהים כנקודת הנחה.

rikiki

New member
מבחינתי זה כמו לבקש ממישהו להאמין

שהעננים מושכים אליהם את האנשים בגלל זה מטוסים ממריאים לא הוכחתי את זה אבל אני מאמין בזה ובגלל שזה מעבר לבינתי השאלה איך ממריאים מטוסים החלטתי להאמין שהעננים מושכים אותם

taro

New member
מה הקשר?

את לא יכולה לצפות מאדם דתי שיגיד שידבר כאילו הוא אדם חילוני, בדיוק כמו שאת לא יכולה לצפות מאדם חילוני שידבר כמו אדם דתי.

עידו10

New member
זאת לא הבעיה

וזה כבר ממש לא משנה, הנקודה שלי בקצרה הייתה שאתה מתיימר "לדעת" את הדברים האלה, כשבעצם זו רק התפיסה שלך, יכולים להיות דתיים\חרדים רבים שעצם היותו אלהים לא אומרת שהוא מעבר לזמן או משהו כזה, זאת פשוט התפיסה שלך. אבל בכל מקרה, לא משנה, הבהרתי את הנקודה הזאת כבר יותר מדי פעמים.

עובדות...

עבורי אלוהים הוא עובדה. עבורך המדע (לא עקבי) הוא עובדה. שתי תפיסות שונות, שתי השקפות עולם שונות. עדיין לא הבנתי מה מטריד אותך? כפי שאני לא מוטרד מהמקום ממנו אתה בא ושואב ממנו את המידע והידע שלך, כך אינך צריך להיות מוטרד מגישתי. לעולם נהיה חלוקים כל עוד אני מאמין ואתה לא. כל מה שבאמצע נתון לויכוח ועם זה אין לי בעיה.

עידו10

New member
אתם רוצים לשגע אותי היום?

טוב, בשביל להסביר לך, אני אקצין את המצב: אתה כותב הודעות, שבהן אתה מפרט כמה שערות יש לאלהים בראש, מה הוא אוכל בבוקר ומה הוא אוכל בערב. הנקודה שלי היא: מאיפה אתה יודע את זה? אתה מכיר את אלהים אישית? התשובה היא לא, זה פשוט מה שאתה מאמין בו, ולכן אני מבקש שלא תקבע עובדות כמו "אלהים מעבר לזמן ומעבר למרחב" (ועכשיו, מהר מהר לפני שתגידו לי שאלהים הוא לא סתם מישהו בשמיים ושהוא לא אוכל ארוחת בוקר- אני יודע, פשוט הקצנתי את המצב.)

יש כאן אי הסכמה הדדית ...

אני לא מקבל את הטיעון שלך שאין אלוהים ושהכל נוצר מעצמו. ואתה לא מקבל את הטיעון שלי ששום דבר בעולם לא נוצר מעצמו אלא שיש בורא לעולם, והסימוכין שלי אינם מקובלים עליך. המקורות שלי לקיומו של בורא עולם הם גם אותם המקורות בהן כתוב מה בורא עולם רוצה מאיתנו, ובאותם המקורות גם כתוב מי הוא כביכול אותו אלוהים, והדרך להתייחס אליו היא רק ע"י שימוש במושגים מושאלים המובנים לנו. חסוך מעצמך את התסבוכת הנ"ל מאחר ואינך מקבל את המקורות ואמיתותן.

עידו10

New member
1000 שקל למי שמוצא לי

את המקום בתנ"ך שבו כתוב שאלהים הוא מקור הכל

אתה חייב לי 1000 ש"ח !!!...

"בראשית ברא אלוהים את השמים ואת הארץ..."
עבורי זה מספיק! כדי להפריך זאת יהיה עליך להוכיח שהתנ"ך הוא שיקרי. ואז שוב נחזור להתחלה...

למעלה