עד עולם!

הקצין

New member
וכמו השיר ..........

עוד יבוא היום ... וניפגש פיתאום ... ואולי בחוף ים וגלים בערב עם כוכבים ??? ממני קצין וג´נטלמן

י פ ע ת

New member
טאק, מרגש עד דמעות ../images/Emo25.gif

ההקרבה, הנתינה והכל בשם האהבה! מרגש ! אני חושבת שהשיר הבא מאד מזכיר את עוצמת האהבה וההקרבה: זמר שלוש התשובות נתן אלתרמן רבקה זוהר הוא אמר: "אם תלכי אחרי לא קטיפה תלבשי ולא משי יהיה מר עד בלי כח אולי" אז אמרה היא לאט: "כח יש לי אם צריך אתהלך בסחבות כלובשת קטיפה מבריקה אם צריך אקרצף מרצפות ואהיה בעיני כמלכה. כל אשר תבקש ותשאל אעשה ואוסיף לשמוח כי את זאת אהובי יהיה קל לעולם לא יחסר לי כח" אז אמר: "מה יהיה אם אבגוד ואותך אעזוב מיותרת בלילות ארוכים מחכות עד שובי מזרועות האחרת?" "אם צריך לחכות אחכה" כך אמרה ופניה באור. "אם צריך לבכות לא אבכה העיקר שאדע כי תחזור כל אשר תבקש ותשאל אעשה ואוסיף לשמוח כי את זאת אהובי יהי קל לעולם לא יחסר לי כח" אז אמר: "מה יהיה אם אגיד כי עליך לקום וללכת ולשכוח אותי ושנית לא לחזור כי לרחוב את מושלכת?" היא רק רגע שתקה ותחייך אז דברה ופניה ככפור "אם תאמר לי ללכת, אלך, אם תאמר לא לחזור, לא אחזור, אך דבר רק אחד אל תשאל אל תאמר לי אותך לשכוח כי את זאת אהובי לא אוכל בשביל זה לא יהיה לי כוח!

ק-ס-ו-מ-ה

New member
אם הסיפור היה נכתב לפני

שבועיים.........יכול להיות שהיום היה לך אוסקר.
אהבתי.

טאקילה~*

New member
קסומה ...../images/Emo175.gif

היכולת להרים סיפורים,שווה הרבה יותר מאוסקר.. אני מסופקת גם ללא הפיסלון, יש לי הערכה עצמית,זה האוסקר שלי! ומברכת בכייף את הזוכים,זה היה רק ספורט.

ק-ס-ו-מ-ה

New member
אני יודעת יקירה....

זו היתה דרכי לומר לך שאהבתי את הסיפור. המשיכי לענג אותנו במילים.... שבוע טוב.

יפעת.....

אני זוכרת שלמדנו את השיר הזה בבית הספר, אם אני לא טועה למדנו את זה בכיתה י´ או יא´.... התעורר אז ויכוח סביב השיר הזה, מה היתה כוונת המשורר, אני זוכרת כי הייתי היחידה שטענה ששיר זה משפיל. הרוב טענו שהכוונה של הגבר היתה רק לבחון את האהבה של האישה כלפיו, אני טענתי כי אהבה לא צריך לבחון ובטח לא כך.... אומנם השיר מדהים, מראה את עוצמת האהבה במלואה, אך הוא בכל זאת מצמרר בעיני, אולי בגלל האישה שבתוכי שלא מסוגלת לראות השפלת אישה אחרת.

ליהי......

בואי נהפוך את "ההשפלה"... להיסחפות ..... מי שיחזור משם ...לא יהיה אותו אדם... מעניין אם זה היה הפוך...לגבי גבר , ההולך אחרי האישה שאוהב , ולפעמים בין לבין "מבטל" את עצמו .... ?

אישה.......

כמו שאמרתי קודם.... יכול להיות שהאישה שבי לא נותנת לי לראות השפלה של אישה אחרת... אך אני מאמינה כי לא הייתי מקבלת זאת גם אם זה היה הפוך..... זאת לא הסחפות..... הגבר שואל מה יהיה אם אבגוד בך ולילות שלמים אהיה עם אחרת, היא עונה אחכה לך..... הוא שואל מה יהיה אם ימאס לי ממך ואזרוק אותך ואגיד לך לשכוח ממני, היא עונה לו כי היא מוכנה ללכת כאשר יבקש אך שלא יבקש ממנה לשכוח אותו..... סליחה אישה, כאן אין הסחפות, כאן יש ביטול עצמי, כאן יש טיפשות (בעיני לפחות)

שיר שהקדים זמנו ?

כמה זוגות ישנם ששרדו בגידה ..... כמה זוגות נפרדו כי אחד מהם מאס בשני.... ואותו צד לא "שכח" את הצד המסלק.... נכון שקשה לקרוא דברים כתובים על עצם החיים ....אך אני מאמינה שהכל נכתב מהחיים עצמם ... זהו שיר שהקדים את זמנו ... אפשר "לפרק" שורה שורה בו , ולמצוא חיזוקים בחיים המציאותיים למה שנכתב לפני המון שנים. "אהבה היא עיוורת"... אמרו את זה לפני , ויחוו את זה אחרי... ההתעוררות אל המציאות כתובה בשיר עצמו.

שיר שהקדים זמנו ?

כמה זוגות ישנם ששרדו בגידה ..... כמה זוגות נפרדו כי אחד מהם מאס בשני.... ואותו צד לא "שכח" את הצד המסלק.... נכון שקשה לקרוא דברים כתובים על עצם החיים ....אך אני מאמינה שהכל נכתב מהחיים עצמם ... זהו שיר שהקדים את זמנו ... אפשר "לפרק" שורה שורה בו , ולמצוא חיזוקים בחיים המציאותיים למה שנכתב לפני המון שנים. "אהבה היא עיוורת"... אמרו את זה לפני , ויחוו את זה אחרי... ההתעוררות אל המציאות כתובה בשיר עצמו.

זה נכון.....

ישנם בגידות וישנם פרדות.... אך האם תשאלי את בן זוגך מה יקרה אם? האם תעשי לו מבחנים? מי חושב על מה יקרה אם.... כשאוהבים כל כך?

טאקילה~*

New member
ליהי...

כשאני קורא את דברייך ושוב חוזרת לשיר..יש יסוד בדברייך.. הבית השלישי מראה על השפלה מסויימת,,,אם להתיחס לתחילת השיר.. הוא מתחבר לאהבה לויתור להליכה אחרי הלב גם כשזה כואב.

למעלה