עד מתי!

ש מים

New member
../images/Emo45.gif צודקת ב-100%

באין מסגרת אלטרנטיבית - הרטלין מהווה קרש הצלה עבור ילדים אלו (שאגב, חלק גדול מהם הנם מאוד מאוד חכמים וחלקם גם מחוננים).

Pyongwon

New member
יש לי מה חברה עם ריטלין.

ומה שראיתי הם מרוכזים ועובדים יפה. אני יודת שלגבי אחד מהם אז הוא לוקח ריטלין בבוקר וזהו, השני לוקח גם בבוקר וגם אחה"צ. אבל אינני רופא, לא יכולה לומר יותר מזה ששניהם מרוכזים ועובדים טוב - ראיתי אותם (את שניהם) פעם ללא ריטלין, יש הבדלים, ועדיף עם, אבל כל אחד והבחירה שלו - או של הוריו. ג'ס.

tongi israel

New member
רוב הדברים שאני שומע!

או קורא זה המצב העגום שלנו היום.השאלה מה עושים? מתוך עשיה ולא רק מאמירות בזה משתמשים פולטיקאים ממולחים.כלום לא נעשה המצב רק מידרדר כמו כדור שלג במידרון האוורסט,את התחתית אנו רק מנחשים,כולם רואים אפוקליפסיה בעתיד,אני לא יכול שלא להיזכר בסרט מרד הנעורים עם גימס דין, האם הסרט ניבא את העתיד?.יש כל כך הרבה רעיונות לטפל בבעיה הזו לו רק היו מתחילים באחד ועוברים לשניה ובודקים את השלישית,במקום לריב של מי הרעיון הכי פרקטי אולי משהו טוב היה קורה. אולי מה שכתבתי קצת מבולבל כמו המצב.

itai2222

New member
במקרה הזה ספציפית

ממה שקראתי בעיתון, זאת שכונה שנתמכת ע"י הקהילה היהודית בניו יורק, ויש שם תנאים טובים (יחסית למקומות אחרים, כמובן). ברור שיש קשר בין עוני לעבריינות, אבל יכול להיות שזה "סתם" מקרה מבודד. כן כן, "סתם". קשה מאוד לחשוב שאין סיבה לדבר הנורא שקרה, הנפש מחפשת מישהו להאשים... אבל צריך לזכור שגם במקומות מבוססים קורים מקרים זוועתיים, כמו ברצח נהג המונית דרק רוט והאונס של תלמידת תיכון אלון ברמת השרון. האלימות מגיעה לכל מקום.

../images/Emo10.gif../images/Emo16.gif

אין לי מושג לגבי השאר,אולם שאני קוראת את זה,אותי זה מעציב יותר משלוש דקות,באופן אישי זה מזעזע אותי,ומרעיד בצורה מסויימת את סדר היום שלי. יהי זכרה ברוך
"כל בעלי החיים הורגים,אין יוצא מן הכלל. אבל מכל הרשימה האדם הוא היחיד שהורג למען השעשוע,היחיד ההורג מתוך שנאה, היחיד ההורג מתוך נקמה"

../images/Emo10.gif../images/Emo16.gif עצוב

המדינה שלנו נהיית יותר ויותר אלימה, יותר מקוטבת ופחות סובלנית
.

זה לא המדינה רן - זה א-ת-ה ../images/Emo70.gif

וזה אני וזה כל אחד ואחד העומד בפקקים, בתור לקופאית בסופר או מנחה את הילד שלו כיצד להתנהג בבית הספר... כשנלמד כבדידים לקחת אחריות אישית על מעשינו ולכבד את זכויותיו ורגשותיו של הזולת, נתחיל לחוש בתמורה חברתית וה"מדינה" תיראה אחרת.

Boogieman

New member
כן ולא

כן כי אני חושב שאם אני לא חלק מהבעיה, אז אני חלק מהפיתרון (כן, אני יודע שבד"כ אומרים את זה הפוך). לא, כי לא קוראים לי לואי ה-14. לצערי יש גם סיבות מבניות, מערכתיות והסטוריות לדברים, המערכת נראית כמו שהיא נראית בגלל האנשים, אבל גם האנשים נראים כמו שהם נראים בגלל המערכת. הפיתרון, לדעתי, הוא קודם כל מה שאתה אמרת, ואחרי זה גם לבדוק מה לא בסדר בחוץ ואולי לעשות משהו גם בקשר לזה.

בשביל לעמוד ולהטיף בשער ../images/Emo124.gif

צריך שיהיה לך מה לומר. חוץ מהתבדחויות ברמה הנמוכה ביותר ושחיטת כל
קדושה (זולת כבודם העצמי שלהם כמובן) - טרם שמעתי את שי אומרים משהוא מתישהוא
. אני לא חושב שמישהוא שכח את מעיין ז"ל. הציבור לא עד כדי כך עיוור / מודחק / מטומטם - למרות שזה הסאב קונטנט של גיבוב הדברים המובא כאן. אי אפשר לשרוד את ברמת המתח הנפשי שאנו חיים בו במציאות ההזוייה והמוטרפת שלנו כאן בארץ, בלי להניח בצד את המטענים הנוראיים שמתנפצים לנו לתוך הפנים ולעסוק קצת ב"זוטות"... ו"זוטות" אלו מיינד אס, מזעזעות לא רק את כל המשק על קברניטיו, אלא שואלות שאלות של מוסר האדם ואתיקת לוחמים בזמן מלחמה... מלחמה כלכלית, מלחמה חברתית. דר איז אה לסן טו בי טוט היר בוייז & גירלז. הגיע הזמן להפסיק לנוד כמו לולבים בכל פעם שמישהוא דוחף לנו את חרפתנו דרך האמת הצדקנית שלו. עם כל הכבוד לאינטלקטואלייה החברתית של שי ודרור.

ננדין

New member
לא יודע אם הציבור זוכר או לא זוכר

אבל התקשורת כבר די איבדה בזה עניין... וחבל!

התקשורת לא איבדה בזה ענין

התקשורת נחלקת לצורך הענין, לשתיים: 1. המדיה החדשותית: תפקידה לעדכן בהתפתחויות האחרונות בכל תחום... להשאיר את הנחשף אליה עם אצבע על הדופק החברתי, במסגרת ה-ד-ח-ו-ף ולו-דווקא ה-ח-ש-ו-ב. עיתונים של אתמול - עוטפים בהם היום לקרדה
. ככה זה. זה טבעי. 2. המדיה התרבותית: זו כבר אופרה מעט שונה... היא ניזונה מהדיי המדיה החדשותית, תוך עיסוק מעמיק יותר מרדידות הכותרת החדשותית, וזאת בכל התחומים: אקטואליה, ספרות יפה, מדעיים, תיאולגיה וכיוב' - כל מה שבשיח החברתי. אי לכך: אני משוכנע שצד זה של התקשורת עוד ירבה ברוב אחריות ומקצועיות, לנתח ולעסוק בטרגדיה הזו על שלל הבטיה ונגזרותיה. לא הכל בחיים זה אינסטנט... תהיה לנו זו כאנקדוטה לחוסר יכולת אישית / ציבורית לדחות סיפוקים - מוצדקים ככל שיהיו
.

ננדין

New member
מי אוכל את הלקרדה הזאת? באמת...

יובל אני מסכים איתך ברמת הרעיון, אך לי אישית עדיין מפריעה שהמדיה החדשותית עדיין מתעסקת בפרשת הסוס הטרויני (שאותי אישית לא כל כך מעניין) בעוד במקרה של מעיין ספיר אין שום עיסוק למרות שהוא, לדעת רוב הציבור, חשוב יותר. בשניהם החקירה עדיין בעיצומה ולא ידוע לי על צו איסור פירסום באף אחד מהמקרים. כאשר המדיה התרבותי תעסוק בנושא הוא יהיה חלק מסיקור התופעה והסיבות להתפתחותה (טעויות כאלו ואחרות בקליטת עליה ועוד...) שזה דבר מאוד חשוב בפני עצמו, אך המקרה של מעיין ספיר יבלע בתוך כל זה והסיקור יהפוך לקר ועובדתי ולא ממש יגע בנו כמו מקרה צפציפי ששם לנרצחים יש פרצוף, שם ומשפחה בוכה...

למעלה